El kurutma makineleri tehlike saçıyor

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]Tuvaletlerde kullanılan el kurutma makinelerinin, yaydıkları ısı ile tuvaletlerdeki bütün zararlı bakterileri içinde tutup, ortama yaydığını belirtildi.[/h]
Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Sekreteri ve Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, umuma açık yerlerin tuvaletlerinde kullanılan el kurutma makinelerinin, yaydıkları ısı ile tuvaletlerdeki bütün zararlı bakterileri içinde tutup, ortama yaydığını belirterek, "Bunun insan sağlığını ciddi derecede tehlikeye düşürmesi sebebiyle, bütün kurutma makinesi markalarına karşı toplatma davası açıyoruz" dedi.

[h=4]MİKROP SAÇIYOR[/h] İmrek, verimli ve başarılı bir toplum olmak için sağlıklı, sağlıklı olabilmek için de hijyen kurallarına riayet eden bir toplum olunmasının gerekliliğine işaret etti. "Toplum olarak hijyen konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığımızdan, farkında olmadan birçok hastalığa sebep olan ortamlara sıklıkla giriyoruz. Birçok ortamda başkasının ihmali ve özensizliği yüzünden hasta ediliyoruz" diyen İmrek, umuma açık yerlerin tuvaletlerinde kullanılan el kurutma makinelerinin "mikrop yuvası" olduğunu söyledi.
Bunun GATA Halk Sağlığı Kurumunun yaptığı çalışmalarla da tespit edildiği bilgisini veren İmrek, şunları anlattı:
"GATA Halk Sağlığı Kurumunun çalışma sonuçlarında da el kurutma makinelerinin yaydığı ısı ile tuvaletlerdeki bütün zararlı bakterileri içinde tutup ortama yaydığı, bu bakterilerin solunum yoluyla bulaşıcı hastalıklara sebep olduğu açıklanmıştır. Restoran ve kafe gibi umuma açık yerlerin tuvaletlerinde bulunan el kurutma makinelerinin aslında birer mikrop üretme makineleri olduğu tarafımızca da tespit edilmiştir. Tüketici, temizlendiğini sanarken, tuvaletin bütün mikroplarını eline bulaştırmaktadır. Hijyen Konseyi, bu mikrop yuvalarının piyasadan tamamen kaldırılması için, ilgili bütün markalara karşı dava açma hazırlıklarının sonuna gelmiştir. Tüketicilere, tek kullanımlık kâğıt havlu kullanımının daha hijyenik olduğunu ilan eder, el kurutma makinelerine yaklaşmamalarını tavsiye ederiz."

http://www.ensonhaber.com/el-kurutma-makineleri-tehlike-saciyor-2014-04-18.html

Son düzenleme:
Şimdiye kadar hiç kullanmadım iyikide kullanmamışım,eğer dışarıda tuvalet kullanıyorsam çantamda taşıdıgım peçeteyle ellerimi kurularım.

Ben de pek tercih etmiyorum zaten kurutmuyor da iki saat elini tutacaksında kurutacak çantamda taşıdığım kağıt mendille kuruluyorum en iyisi kağıt havlu cihazları var onlar.

Ayy oğlum çok keyif alıyordu ondan, ben kurutunca elini alta koyuyordu. Bir daha da yapmayız artık....

Bende kullanmadım dışarıda wc ihtiyacım olursa da güzelce sabunlar peçeteyle kurularım

Bunu bilmiyordum.. :26:

Girdigin tuvaletin genel temizligine de bagli bir olay bu. Yasadigim yerdeki umumi tuvaletleri gorseniz, % 95 i bal dok yala.. Insanin aklina bile gelmiyor tuvalet oldugu, mikroplu olabilecegi. Tuvaletler oturmali (alafranga) tamam da, kaymak gibi, sanki ilk sen oturuyormussun kadar temiz.. Ben gene de ustune tuvalet kagidi koymadan oturmam ama aslinda gerek birakmamislar. Ellerini yikadigin yerde birak pisligi, su damlaciklari bile olmuyor ne hikmetse.. Dakka basi siliyorlar mi ne? Evyeler bembeyaz, musluklarda kendini seyret, o kadar kuru ve parlak.. Ellerini yikadiktan sonra kurulayasin geliyor digerlerine ayip olmasin diye, o kadar yane... Yerler piril piril... Biz millet olarak umumi tuvaletleri biraz degil bayagi pis kullaniyoruz maalesef.. Alaturka tuvaletler cogu yerde sirilsiklam, kimi yerde otesine berisine atilmis hijyen malzemeleri, tuvalet kagitlari.. Sifonu cekme adeti olmayan insanlar bile var.. Ayakkabin islanmasin diye cambazlik yapiyorsun icinde.. Alafranga tuvaletlerin hali de farkli degil, degmemek icin havadan tutturmaya calisip her tarafini islatanlar, hatta ustune baykus gibi tuneyerek alaturka tuvalet gibi kullananlar...Avrupa'da da pek farkli degil, buraya ucarken aktarma yaptigimizda Almanya'da havaalani tuvaletlerine girilecek durum yok... Les gibi...
Yani kurutma makinesine kabahat bulana kadar o toplumdaki umumi tuvalet kullanma aliskanliklarina da bakmali...

Hic sevmiyorum zaten bu kurutmalari...

Kurutana kadar sabredemiyorum... Hele bazilari var ki sira oluşuyor resmen;) peçete en güzeli:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Back
X