• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El oğlu...

Adamina gore degisir bence.

Mesela bu adam yarin obur gun basiniza kakacak biriyse soylemeyin tabi.

Ben evli degilim, ama sevdigim bir adam vardi,o bana her seyi soylerdi ben de ona. Birbirimizin yaninda tamamiyle rahattik. Babasi annesini aldatmis, metresiyle yasiyormus, cocuklugunda aile sevgisi gormemis gibi en rezil olaylari bile anlatirdi, bence dogrusu da bu. Ben boyle seyleri yarin obur gun basina kakacak bir insan degilim, bunu bildigi icin anlatti zaten.

Karsimdaki beni gunahimla, sevabimla, dogrumla , yanlisimla, ailemle, geldigim yerle oldugum gibi kabul etmeli, ask boyle bir sey bence.

Canım bizde sevgiliyken falan hiç böyle şeyleri yoktu
Sen bekarsın belki sana saçma gelecek ama erkekler evlenince çok rahatlıyor..

Standartlar dahilinde bir kocaya sahipsin canım tebrik ederim.

Hepsi öyle.

Benim eşim de yengesinin gözle görünür şeylerinde bile iyimser yorum yapar.

Piyango sırf bana vurdu diye düşünmeyeyim o zaman:oops:
Zaten kendi işlerine gelmeyen konu olursa poliyanalar resmen..:KK62:

evet canım tek yaşıyan ben değilmişim bu durumu demekki..
bu arada sen kaç yıllık evlisin

sonra psikolojik rahatsızlıklarbaşlıyor o şekilde de ben zaten çok duygusal bir kadınımdır..

ne güzel lafmış bu ya..

ben evli değilim ki :KK70::p

Aslında eşimle dertleşen biriyim, hem eş, hem arkadaş, hem iki iyi dost gibiyiz. Ama buna rağmen annenize hak veriyorum bende. Eşimle her ne kadar dertleşsemde aileme kızgın olduğum zamanlarda bile eşimin yanında ailemi kötülemem. Canımın sıkkın olduğunu söylerim üstün körü anlatırım ama detaya inmem.

Öncelikle herkese hayırlı cumalar...

Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu

Doğru demiş anneniz. Eşim için kısmen geçerli olsa da, benim için geçerli değil. Mesela ben hiç çekinmeden kendi yengesinin daha kötü olduğunu öyle bir söylerdim ki, benim yengeme melek gözüyle bakardı ;) Ya da erkek olarak böyle bir örnek vermesinden rahatsızlığımı öyle bir dile getirirdim ki, utanırdı. Hayır yani insan eşiyle konuşmayacakta kiminle konuşacak? Ben hem konuşurum, bana karşı koz olarak kullanacağı zamanda sustururum En Büyük KK

Annenin söylediği bence çok doğru.
Her şey eşe anlatılmamalı bence.

Ha kendinle ilgili her şeyi tabiki anlat.
Ama kendi ailenle ilgili meseleler bence anlatılmamalı.

Annemde hep anlatma bak eşin anlatıyo mu der. Haklı kadın. Bende anlatmamaya çalışıyorum. Eşim hiç anlatmaz zaten. Öyle ki bazen telefonda uzun uzun konuşur da ne konuştuğunu anlatmaz. Tabi benim bilmemi istemiyor para meselesi söz konusu olunca.

Hani demişsiniz ya eşimle aramda gizli birşey kalmasın, dedikodu, geçmiş sıkıntılı şeyler, geçmişte olmuş can sıkan şeyler sizin eşinizle aranızda MUHAKKAK paylaşmanz gereken şeyler değildir. Hele de ailenizle aranızda olan, arkadaşlarınızla paylaşımlarınzı, iş yerinde olan herşey, yaşadığınız şeyler EŞİNZİLE PAYLAŞILMAK DURUMUNDA OLDUĞUNUZ ŞEYLER DEĞİLDİR.:stop: Evet el oğludur ağzına laf vermeyeceksin, ezik yanını göstermeyeceksin yoksa en ufak ama en ufak şeyde seni suçlar. bu cidden adaletsizce bir tutum ama erkekler böyledir. Ama aynı zamanda biz kadınlara da karşımzdaki erkekle ne konuşacağımzı BİLMİYORUZ, VERİYORUZ UCUZ MEVZULARIN GÖZÜNE .... aslında kendimizi küçük düşürmekten başka bişey değil. :KK58:

Biri eşin biri ailen.. En iyisi ailenin sorunlarını eşine, eşinle yaşadıklarını da ailene anlatmayacaksın. Malesef ki eşler için hemen başa kalkma bahanesi olabilir aile. Aileye anlatıncada eşinden soğuyup ona karşı tavır alabiliyorlar. İki tarafa da anlatmamak lazım ;-)

Tam da benim kafama takılanı yazmışssın.
Annem de her şeyi anlatma sakın der hep. Yarın bir gün başına kakabilir der.
Ama ben şaka gibiyim ne olsa anlatırım, bazen çözüm üretir falan, yani dertleşmek çok hoşuma gidiyor onunla.
Aynen senin gibi düşünüyorum, düşmanım değil ki o benim!
Yanlış ama bu, herşeyden bahsetmemek gerek, eşim bana bahsetmez hiç ailesinden falan.
Bende bir gün dedim o bana hiç bir şey anlatmıyor, ben niye anlatıyorum, ağzımı sıkı tutmaya çalışıyorum işte becerebildiğim kadar.

Bence annenizin söylediğinin tam tersini yapın, senin şu an asıl çekirdek ailen eşinizle kurduğunuz aile, asıl eşinizle yaşadığınız şeyleri annenize ya da ailenize yansıtmamanız lazım. Eşiniz sizin can yoldaşınız, bu şekilde düşünen ve davranan kız annelerine de kızıyorum. Kızını yeni ailesine ısındıracağına el oğlu filan deyip daha en başından soğuk tutuyor. Annem hep der, babanla tartıştığımızda eğer annem gel kızım dese hemen giderdim, ama annem hep dur kızım o senin eşin, zamanla alışacaksınız dedi, şimdi çok şükür kaç yıllık evliler gül gibi geçinip giderler...

( halam dedemle yaşıyodu bi yemeği 2-3 gün yediriyodu adama, kendisi çok yoğun çalışıyo aslında yemek yapması bile mucize )
Bende anlatırdım ta kii bigün eski konulardan kavga çıkarınca "halan gibi ısıtıp ısıtıp önüme sunuyosun" diyene kadar.
Artık hiçbişey anlatmıyorum alakasız yerden patlak verebiliyo.
Çok açık ve güzel bir örnek işte! :KK51:

ben evli değilim ki :KK70::p

Evlenme zamanın gelmiş o zaman :KK70:

Aslında eşimle dertleşen biriyim, hem eş, hem arkadaş, hem iki iyi dost gibiyiz. Ama buna rağmen annenize hak veriyorum bende. Eşimle her ne kadar dertleşsemde aileme kızgın olduğum zamanlarda bile eşimin yanında ailemi kötülemem. Canımın sıkkın olduğunu söylerim üstün körü anlatırım ama detaya inmem.

Peki ısrarla sormuyormu ne oldu diye?

Doğru demiş anneniz. Eşim için kısmen geçerli olsa da, benim için geçerli değil. Mesela ben hiç çekinmeden kendi yengesinin daha kötü olduğunu öyle bir söylerdim ki, benim yengeme melek gözüyle bakardı :KK66: Ya da erkek olarak böyle bir örnek vermesinden rahatsızlığımı öyle bir dile getirirdim ki, utanırdı. Hayır yani insan eşiyle konuşmayacakta kiminle konuşacak? Ben hem konuşurum, bana karşı koz olarak kullanacağı zamanda sustururum En Büyük KK

evet ama ben işte üzülür kırılır diye hep susuyorum:(

Annemde hep anlatma bak eşin anlatıyo mu der. Haklı kadın. Bende anlatmamaya çalışıyorum. Eşim hiç anlatmaz zaten. Öyle ki bazen telefonda uzun uzun konuşur da ne konuştuğunu anlatmaz. Tabi benim bilmemi istemiyor para meselesi söz konusu olunca.

Sizin konular farklıymış ama haklısın benim eşimde yalnız konuşur genelde..

Hani demişsiniz ya eşimle aramda gizli birşey kalmasın, dedikodu, geçmiş sıkıntılı şeyler, geçmişte olmuş can sıkan şeyler sizin eşinizle aranızda MUHAKKAK paylaşmanz gereken şeyler değildir. Hele de ailenizle aranızda olan, arkadaşlarınızla paylaşımlarınzı, iş yerinde olan herşey, yaşadığınız şeyler EŞİNZİLE PAYLAŞILMAK DURUMUNDA OLDUĞUNUZ ŞEYLER DEĞİLDİR.:stop: Evet el oğludur ağzına laf vermeyeceksin, ezik yanını göstermeyeceksin yoksa en ufak ama en ufak şeyde seni suçlar. bu cidden adaletsizce bir tutum ama erkekler böyledir. Ama aynı zamanda biz kadınlara da karşımzdaki erkekle ne konuşacağımzı BİLMİYORUZ, VERİYORUZ UCUZ MEVZULARIN GÖZÜNE .... aslında kendimizi küçük düşürmekten başka bişey değil. :KK58:

O kadar güzel yazmışsınız ki teşekkür ederim .

Tam da benim kafama takılanı yazmışssın.
Annem de her şeyi anlatma sakın der hep. Yarın bir gün başına kakabilir der.
Ama ben şaka gibiyim ne olsa anlatırım, bazen çözüm üretir falan, yani dertleşmek çok hoşuma gidiyor onunla.
Aynen senin gibi düşünüyorum, düşmanım değil ki o benim!
Yanlış ama bu, herşeyden bahsetmemek gerek, eşim bana bahsetmez hiç ailesinden falan.
Bende bir gün dedim o bana hiç bir şey anlatmıyor, ben niye anlatıyorum, ağzımı sıkı tutmaya çalışıyorum işte becerebildiğim kadar.

Ah Ah bende senin gibiyim beremiyorum susmayı.. Kocamda aslına bakarsan biraz anlatır ama yorum yapmam kesinlikle izin vermez..Bundan sonrası için temkinli olmakta fayda var:KK51:

Bence annenizin söylediğinin tam tersini yapın, senin şu an asıl çekirdek ailen eşinizle kurduğunuz aile, asıl eşinizle yaşadığınız şeyleri annenize ya da ailenize yansıtmamanız lazım. Eşiniz sizin can yoldaşınız, bu şekilde düşünen ve davranan kız annelerine de kızıyorum. Kızını yeni ailesine ısındıracağına el oğlu filan deyip daha en başından soğuk tutuyor. Annem hep der, babanla tartıştığımızda eğer annem gel kızım dese hemen giderdim, ama annem hep dur kızım o senin eşin, zamanla alışacaksınız dedi, şimdi çok şükür kaç yıllık evliler gül gibi geçinip giderler...

İyi ama annem bana boşa da gel yada geri dön demiyor ki, benimde çok sıkıtılı zamanlarım annemle dertleştiğim zamanlarım oldu her zaman sabır et kızım, bak herkes te ne dertler var seninki de sıkıntımı dedi.. Yani kusura bakmayın ama konuyu bam başka bir yerden anlamışsınız...Sonuçta eğer annemin lafını doğrulayacak hareketleri olmasa ben zaten annem yanlış düşünüyor derdim
Ama yine de teşekkür ederim yorumun için.

Şimdi siz abisinizin eşini anlatıyorsanız ve hala daha samimi olmaya da devam ediyorsanız, ancak eşinizin ailesinden biri yaptığında aynı şeye büyük tepkiler veriyorsanız ama işte ağabeyinin eşi de yapmıştı bunu diyebilir. Konusu olunca illa bir kıyaslama olur yani anlattığınız zaman. İnsanına göre de değişir benim eşim en büyük sırdaşım arkadaşımdır aynı zamanda ve anlatırım çekinmem kendi annemi de ona eleştirebilirim arada ama onun annesini de eleştiririm ve derim ki ben kendi annemi bile eleştiriyorum biliyorsun derim yani kin güttüğümden demiyorum annene karşı derim. Yoksa sürekli onun annesini eleştirsem bana der ki kendi annenin hatalarını görmezden geliyorsun iki tarafın da hatalarını kendi ağzımla diyen biriyim. Mesela annem sigara içer eşim hoşlanmaz bende hoşlanmıyorum kaç kere dile getirdim ama elimden bir şey gelmiyor değiştiremiyorum diyorum ya da tartıştığımız bir konuyu söylüyorum arada annesini eleştirince ama senin annende sana bunu yaptı diyor yapacak bir şey yok ama eşlerimizde en yakınımız yani. Ama asla evdeki bir sorunumu tartışma mı anneme anlatmam hep iyiyiz derim annem önyargılı olmasın diye biz hallederiz aramızda ama aileler unutmaz.

Back
X