el öpmede gerginlik,ne yapacağımı bilmiyorum

Simlikozalak

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
57
44
38
Görümcelerim kardeş gibi demişsiniz.. İlk kıvılcım ordan gelmiş. Daha çok yeni evlisiniz ama kimseyi kendi ailenizin yerine koymayın. Dilerim yaşamazsınız ama o kardeş gibi gördüğünüz görümceler şaka değil gerçek manada takı, tuku para konuları olduğunda anne gibi gördüğünüz kv yide kaynanaya çevirmesini bilirler. Şu an çok yeni gelin olduğunuz için eşinizi de korumak ister gibisiniz inşallah bu davranışınız karşılığını görür ilerde. 🙏
 
Son düzenleme:

LadyKaka

tutmayın küçük enişteyi
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2011
2.777
38
Elf gözlerim neler okuyor?Zamanında annenize (çok afedersiniz) "bok çuvalı" demiş insanın lafıyla hareket edip ablanızı mı suçluyorsunuz?Hayır, ablanız o lafı demişse de suç bulmam hani.
Lütfen biri bana konu sahibinin sistematik bir trol olduğunu söylesin:silah:
 

Jey N

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2018
1.192
2.162
merhaba hanımlar,
aklınıza ihtiyacım var.

2 hafta önce kınam ve nikahım oldu. ablam ile nişanlım/nişanlımın ailesi arasında öncesinde çok sorunlar oldu. ablam nişanlımı istemedi, bana uygun görmedi, tavrıyla söyledikleriyle hep aşağıladı çocuğu, ailesini vs vs. hatta beni psikoloğa gönderdi sırf doğruyu görüp ayrılmam için. kime göre neye göre doğru, o da tartışılır. eğitimi mesleği bana denk değil ailesi zengin değil diye. ama sorsan asla bunu kabul etmez. sonuç oalrak eninde sonunda evlenmeme rzı oldu ama biliyorum ki bugün ayrıldım desem kına yakar. nişanlım da inatçı bir karakter ablamla görüşmedi,karşılıklı yanlış anlaşılmalar oldu ama kimse birbiriyle yüzleşmedi hep laf iletildi ben hep arada kaldım. eşimin ailesiyle aram çok iyi bu arada, görümcelerim kardeş gibi, kaynanam anne gibi davranır bana. nşanlımın da annemle arası çok samimi olmamakla birlikte iyidir. hala eşim demeye tam alışamadım kusura bakmayın :)

neyse işte tatsız konular. kına günü de ben sanki el kızıymışım gibi geldi ablam şehir dışından. Allah razı olsun yine geldi riskli olmasına rağmen. benim zaten babam yok, hepi tıopu bir nenem bir annem var aynı şehirde. eşimin ailesi de başka şehirden geldi. teyzesi, 2 görümce, kaynana. ablamla da aramız limoni olunca ben çok gergin ve üzgündüm kınamda. pandemi nedniyle kimse de yoktu... ablam benimle doğru düzgün ilgilenmedi kınada. yurtdışında bir ablam var, elinde telefonla hep ona gösteriyordu. eşimin ailesiyle hiç konuşmadı hal hatır sormadı. onlar da ona yapmadılar gerçi ama. neyse. kına yakılırken eşim ben de elimi açmicam dedi şakayla karışık. hatta öncesinde onun yeşil örtüsünü sırtına atacakları yerde başına örttüler yazık o da bilmiyor öyle durdu bi süre baya gülüştük hatta. eşim ben de elimi açmicam deyince bir karmaşa oldu tabi ama ortam neşeliydi. annem de hemen altınını hazır etti onun da avcuna konuldu. bu sırada salonda diğer insanların ne yaptıklarını ben göremiyorum tabi haliyle.

neyse nikah, kına bitti evimize geldik herşey çok güzel. ama 2 günün sonunda eşimin yüzü düştü ne oldu diyorum söylemiyor. sadece kız kardeşleriyle görüştüğünü söyledi. ben anladım ama ablamdan dolayı bi sorun olduğunu bi kaç gün sonra da balayına gideceğiz arabam annemin evinde kalmıştı ablamlar da annemin evinde. arabanın anahtarını almaya geldiğinizde sizi de bir göreyim yola çıkmadan dedi ablam. hatta kahvaltıya çağırdılar ama eşimin tavrı nedeniyle ben yok kahvaltıya gelemeyız dedim. evde kaldığımız günlerde yurtdışındaki ablam da arayıp tebrik etmek istedi ama eşim telefona çıkmadı.

neyse anahtarı almaya gideceğimizi günün öncesi biz eşimle iyice gerildik. ben gelmeyeceğim diyor. ben de dedim ki bak karı koca olduktan sonra ailemin karşısında ilk kez çıkacağım beni tek gönderme yanlış anlarlar. nuh dedi peygamber demedi. balayından döndükten sonra el öpmeye gideriz ben ablanla karşılaşmak istemiyorum, sen sadece anahtarı al gel dedi. sinirle ve kırgınlıkla gittim annemin evine. ablamlar arabayı hazırlıyorlardı. abla dedim nikah veya kına sırasında benim görmediğim bişey mi oldu yoo dedi eşin nerde dedi gelmedi sonra gelecekmiş dedim sinirlendi falan öptüm sarıldık yolcu ettim onları.

Annem ve nenemle başbaşa kalınca onlar bana çok üzüldüler eşin nerde dediler artık dayanamadım başka zaman olsa yansıtmazdım ama çok sinirliydim. gelmedi o ablamı görmek istemiyormuş dedim. napmış ablan die bi başladı annem ne görümcemlerin suratsızlığı kaldı ne doğru düzgün altın takmayışları vs vs ki ben buna da takılmadım herkes kendi abisine takıyor neticede durumları beni alakadar etmez. daha 2 günlük gelin böyle mi gönderilir sen bunu mu hak ettin ben şimdi arayıp saydırıcam dedi annem ama zor tuttum. eve gelince görümcemi aradım abine ne dedin canım bak beni tek gönderdi dedim. o da çok kızdı abisine bana hak verdi eşim demiş ki ben bişey duydum sizin de canınınz çok sıkkındı ben bunun ne olduğunu öğrenirim beni uğraştırma sen söyleç hem görümcem hem de teyzesi ablamın tam o kına yakılırken erkek adam avcunu açmaz mı damat dediğin adam gibi olur dediğin duymuşlar. ben şok oldum. ben abim zaten duymuş diye söyledim yoksa asla söylemezdim dedi görümcem tamam canım bundan sonra abine bişey söyleme aç bana söyle dedim kapattım. kız da çok üzüldü ama iş işten geçmiş artık.
biz eşimle yine kavga ettik 4.günümüzde ne olursa olsun beni tek göndermemen gerek dedim o da ablanla karşılaşmak istemiyorum napsaydım dedi. ona da hak veriyorum ama kendimi de haklı görüyorum. be yine tek kaldım. gelseydi konuşmaysadı ama en azından yanımda dursaydı. ablama olan kini sanki bana olan sevigisinden büyük. bu olaylar nedeniyle balayına da geç gittik. bu konuyu açmadıkça aramızda hiç bi sorun yok. balayı dönüşü ablam aradı ben öyle bişey demedim ailesi ordayken niye öyle bişey söyliyim bunlar ne kdar yalancı insanlar diyor, diğer yanda görümcm,kaynanam ve teyzesi duymuş söylediğini. tabi ki ablam benim kanım canım ama eşimi sevmediği de bir gerçek söylemiş de olabilir kime inanıcam ben? sonra kaynanam aradı. annem onu aramış benim kızımdan (ablamdan) özür dileyecek oğlunuz biz bugüne kadar neleri neleri görmezden geldik vs demiş saymış bir sürü şey demiş ki annemin sinirini biliyorum ağır konuşmuştur 30 yaşında adama çocuk muamalesi yapamam dedi kaynanam, haklı. evet seninle gelmeliydi seni tek bırakmamalıydı ama ablan da biz orada yokmuşuz gibi davrandı kızım ben oğlan anasıyım eve girdik ne karşılandık ne yer gösterildi bize dedi. annemişn söylediklerini söyledi. bu konuştuklarımız da ikimizin arasında annenin beni aradığını sadece sen biliyorsun ben olay büyümsein diye kimseye bişey söylemedim kızım dedi. o kadar mahçup oldum ki... balayından cuma döndük haftasonu yasak diye gitmedik annemlere. ama ben annemlerle hep görüştüm kimin kile ne sıkıntısı varsa görüşmesinler valla uğraşamam dedim, kaynanamla görüştüğümü söylemedim. o da bana kaynanamı aradığnı, ablamdan özür dile dediğini söylemedi.

yarın akşam annemlere gideceğiz el öpmeye. ortam gerilecek diye çok korkuorum. eşime dedim ki kimle ne sorunun varsa söyle tavrını oraya koy ben kimseye adaletsizlik yapmam. bu senin ailene karşı da böyle benim aileme karşı da böyle. ,
kızlar ben kime inanıcam? eşim çok inatçı ve gururlu biri, ne annem ne da ablam bu insanları aşağıladıklarının farkında değiller ama ben farkındayım. eşimn nişanlılık evresinde psikolojisi bozuldu bu tavırlardan. ablam desen diliyle gömer insanı. bana bile yapmadığını bırakmadı. yıllarca kendimi hep yetersiz gördüm. ayrı şehirlerdeyiz bi araya gelemiyoruz zaten ablamla ama annem kesinlikle ablamın tarafını tutuyor ve eşimin ailesinin yalancı olduğunui ortalığı karıştırdıklarını söylüyor. yarın tavrım nasıl olmalı sizce? eşimle ya da annemle öncesinde bir konuşma yapmalı mıyım? benim artık evli bir kadın olduğum, eşime yapılacak haksız bir muameleyi hoş karşılamayacağımı, çocuk gibi eşimi ona buna şikayet edemeyeceği anlasın isitiyorum. eşimden de beklentim ne olursa olsun yanımda olması kimseyi sevmesi gerekmiyor ama yanımda durması gerekliydi diye düşünüyorum artık onun eşi olduğumu aile olduğumuzu anlamalı. yorumlarınızı bekliyor hepinizi çoook öpüyorum
Ablanızın en başta size hiç mi hiç saygısı yok belli ki. Önce bunu halledin. Size saygısı olan insan, hayatınızda ki kişiye de saygı duyar, kaldı ki kararınızı bile her fırsatta sorgulamış.
Tavrınızı koyun ne demek kızından özür dileyecekmiş! En mutlu gününüzde bile olay çıkarmaya yer aramış ama allahtan oğlan tarafı saygiliymis. Insan, eşlerin arası bozulmasın diye susar biraz ama hiç terbiyesi yok ablanızın belli ki, annede uymuş bu deliliğe yazık.
 

Birpapatyagolgesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
1.568
1.758
Ben ablani hakli bulmuyorum. Gorumcenin yaptigini da iyi niyetli bulmuyorum ve ya dogru bulmuyorum.
Burdaki tek hakli esiniz ve sizsiniz.
Ablaniz sizi hep asagilayan bir insansa acaba sizi layik gormedigi icin mi yoksa icten ice kiskancligi oldugu icin mi bu sekilde davrandi. Bunu sorgulardim. .
Ben olsam esime asla israr etmez hatta ablama kizardim nasil boyle konusursun diye.
Gorumceye de iyi demisiniz. Ortaligi karitirmak icin gidip cocuga bisiler demesinler. Akilli olsunlar
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 745 gün geçti.

Birpapatyagolgesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
1.568
1.758
Elf gözlerim neler okuyor?Zamanında annenize (çok afedersiniz) "bok çuvalı" demiş insanın lafıyla hareket edip ablanızı mı suçluyorsunuz?Hayır, ablanız o lafı demişse de suç bulmam hani.
Lütfen biri bana konu sahibinin sistematik bir trol olduğunu söylesin:silah:
Annesine boyle mi demis. Ben neden kacirdim orayi ya 😳😳
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 745 gün geçti.

petrapuella

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2016
5.948
27.552
Öyle tatlı tatlı anlatmışsınız ki aileniz şeytan gibi olmuş. Eski konuları gündeme taşımış arkadaşlar allahtan. Bu tarz kocammm diye ölenlerin sonu hiç iyi olmuyor ananızın ablanızın dizinin dibinde ağlarken anlarsınız yaptığınız hatayı.

Anneme bok çuvalı diyecek kızın ağzını bi tarafına kadar yırtardım açıkçası siz kardeş olmuşsunuz bu laflara sessiz kalan adamla da evlenmişsiniz. Düşman başına bi evlatsınız,yazık.
 

knickerbockerbande

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.708
2.584
Her kosulda benim ailem>esimin ailesinden. Uzgunum ama herkes kendi ailesini tutsun,herkes kendinden ve ailesinden sorumlu olsun. Esiniz sizin ailenize tahammul edemeyecek durumda ise siz de seciminizi esinizin ailesinden yana kullanirsaniz ileride sizi de ailenizi de insan yerine koymazlar. Simdi anlamazsiniz bunu daha yenisiniz,ileride dogru soyledigimi anlayacaksiniz ama is isten gecmis olacak
Tam aradığım yorum.
Herkes kızın ailesine saldırmış ama konu çok taraflı yazılmış. Mesela denk değiller diye abla karşı çıkmış konu sahibi bu olayı bayağı taraflı anlatmış. Benim de kardeşim kendisine denk olmayan birisi ile evlenmek istese iyi misin sen derim ki ablama demisligim var. Mesela okumuş öğretmen, mühendis olmuş kadın ilk okul mezunu bir tornaciyla evlenmek istese dur yapma demeyen abla asıl fesat ve kötüdür.
İkincisi görümcenin bu olayı yetiştirmesini öyle masumane anlatmış ki sanırsınız minnoş 3 yaşında çocuğun ağzından laf almışlar.
Ayrica ablası o sözleri söylemediğini karşı taraf ise söylediğini iddia ediyor. Ablaya inanmaktansa iki günlük eş ailesine inanan da ne bileyim.
İlerleyen zamanlarda çok konu açar konu sahibi daha bu gidişle..
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 46 Kg. ile 62 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 158 cm. Başlangıç Kilom :87.25 Kg. Şimdiki Kilom :84.05 Kg.

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
12.992
74.706
Konuya her yorum yazıldığında bir sinir basıyor beni.
Konu sahibi biricik görümceleri ve kayinvalidesi ile bol bol görüşüp mutlu mesut yaşıyordur şimdi.
Ablası ve annesi de hayatı kendine zorlaştırıyordur.