El Yikama

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.995
448
İstanbul
Kizlar selam, ya bana bi akil verin. Bnm 5.5 aylik bebem var. Cok sukur ki yakin cevreme yavrumu kucaklayip sevmeden once ellerini yikamalari gerektigini ogrettim.
Ama bi misafir geldiginde direk elini yanagini sevip opuyolar. Esimle bi yere giderken anlasiyoruz ben soylerim ellerini yikamalarini diyor, bakiyorum cocuga biri yanasiyo ses yok. O da kestiremiyo karsidan sevecekler saniyo ama insanlar direk dokunmaya basliyolar.
Bundan sonra kim olursa olsun ben uyariyorum kucak isteyenlere ellerinizi yikayin istediginiz kadar sevin diyorum.
Hak veren oluyo yok sen bu cocugu daha cok hasta edersin diye sacmalayanlarda.
Bn fanusta yasasin demiyorum sadece sokaktan gelinmis el yikayin diyorum.
Cok mu abartili cok mu abest.
Esimde haklisin ama itici oluyor diyor bn millete cekici olsun diye cocugumu hasta edeyim.
Ne dille uyarmaliyim Allah askina soyleyin. Bunun yumusatilmis sekli var midir. Kaldi ki bozulcak biseyde yok da..
Misafir gelecegi yada biz gidecegimiz zaman stres oluyorum..
Akil verin siz olsaniz nasil soylerdiniz..

sevdirmeyin

yani ben olsam sevdirmem belli bi yaşa kadar, kendimde bebekleri mıncıran bir tip değilim.

benim bi akrabam bebeği odasında tutar görmek isteyene kapıyı açar ama buyur etmez uzaktan baktırırdı ilk 6 ayında muhtemelen ben de öyle bir şey olurum

karşı tarafın düşünceli olması lazım kuzenlerini 1 yaşına kadar yanağından öpmemiş arkadaşlarım var benim bebek mikrop kapmasın diye.

annesiniz çocuğunuzdan siz sorumlusunuz, istediğiniz kuralı koyabilir, istediğiniz kadar itici olabilirsiniz kimse de karışamaz. elalem agucuk bugucuk öpecek diye el kadar bebek hasta mı olsun

ay çok sinirlendim nedense

Direk sôylemek itici bence.

Insanlar kendileri düsünmeli, ellerini yikamayi,
Bebege dokunulup, Sapir supur öpülmemesi
Getektigini.
bunlara dikkat Eden cevrenizle gôrsüsün bir süre büyûyene kadar derim

Valla bende onu dusunuyorum şimdiden bebek dogucak kış şartları malum dışarı si mikrop yuvasi insanlar gelicek nasıl diycem acaba elinizi yikayiniz diye acaba laf ederlerimi ama bunu düşünmeleri lazım sonuçta dışardan geliyorlar

Abdest alsınlar
abartmayın bu kadar evinizden çıkarmayın bebeğimizi yada
mikrop almayan çocukta alerji olayı daha fazla olur diye biliyorum
evet eşiniz haklı çokta itici durur

Direk sôylemek itici bence.

Insanlar kendileri düsünmeli, ellerini yikamayi,
Bebege dokunulup, Sapir supur öpülmemesi
Getektigini.
bunlara dikkat Eden cevrenizle gôrsüsün bir süre büyûyene kadar derim
Yok ki hic dikkat eden.. Zaten bu yuzden misafirden de bi yere gitmekten de sogudum..

abartmayın bu kadar evinizden çıkarmayın bebeğimizi yada
mikrop almayan çocukta alerji olayı daha fazla olur diye biliyorum
evet eşiniz haklı çokta itici durur
Yanlis anladiniz evden cikarmamak ayri bisey. Ben onu demiyorum her gun disati cikaririm hemde uzun uzun.. Yuruyus yapariz kucagima alirim salincaga koyarim.. Mikrop alsin, alicak da almali da..
Ama engel olamadigimiz seylerden, mesela herseyi agzina goturuyor emekleyince daha da cok yerle temas edecek. Bunlar olucak.
Metrodan otobusten gelmis para tutmus insanin elinden igreniyorum..

Bizdede bebek var suan :) Öpmeyiz asla, herseye
Dikkat edilir. Ama gelen gidende gayet bilgili,
Bebek konusunda. Bir sorun yok sizdeki gibi

Zor gercekten, abartiliyorsa gidip grlmeyin,
Cocuktan daha önemli degil hicbisey

Benimde 5 aylık kızım var aynı durumdan rahatsizim. Doktorda sıra beklerken icerden cikan hasta direk kizimin yanagina elini uzatti. Aaa yuzune dokunmayin ama diye biraz sesimi yukseltip geri cektim. Hemsirede iyi yaptiniz kucuk cocuklara dokunmamayi ogrensinler dedi.
Kimse dikkat etmiyor. Bende elini uzatana dokunmayın yuzune dokunulmasini sevmiyor diyorum. Ellerine dokunmaya calisana ellerini ağzına alıyor dokunmasaniz daha iyi olur diyorum taman diyorlar genelde. Ama cokta titiz davranmak iyi degil bi yandan da bağışıklık kazanmalılar diye düşünüyorum. Yinede içim el vermiyor.

Disardan gelen misafirlerin kucagina hic gitmez benim kızım hatta yuzlerine bile bakmıyor. Göz göze gelirse aģlıyor. Kafasina dokunulmasıni falan hiç sevmiyor. Bu yuzden biraz daha kolaylasıyor işim

Bizdede bebek var suan :) Öpmeyiz asla, herseye
Dikkat edilir. Ama gelen gidende gayet bilgili,
Bebek konusunda. Bir sorun yok sizdeki gibi

Zor gercekten, abartiliyorsa gidip grlmeyin,
Cocuktan daha önemli degil hicbisey
Allah bagislasin. Ne guzel cevreniz bilgili..

İsteğinizde çok haklısınız. Eller mutlaka yıkanmalı. Şimdi size " çocuğun mikroba da ihtiyacı var" diyorlardır bilinçsiz insanlar. Ama kimsenin her tarafa dokunulmuş, her mikrobu almış, yıkanmamış eldeki pisliğe ihtiyacı yok. O ihtiyaç mikrobu farklı, el temizliği farklı. Ben kendi evim veya başkasının evi farketmez, her eve girdiğimde ilk önce elimi yıkarım. Hele ki bebeğe dokunacaksam mutlaka yıkarım. Zaten bebek hemşiresiyim ve el temizliği yapmadan hiç bir şey yapmam yasak iş yerinde bile. Alışmışım el temizliğine. Biz iş yerinde el yıkamanın dışında bebeklere dokunmadan önce ellerimizi antimikrobiyel jelle jelleriz, herkesten de bunu iseriz. Şimdi düşünüyorum da bebeğim olsa ben de herkes dokunmadan önce ellerini yıkasın ve jellesin isterim. Asla sokaktan gelen herkes, buna ben de dahil el temizliği yapmadan dokunamaz.
Söz konusu olan çocuğunuz sonuçta, kabalık etmezsiniz ama alınan olacaksa yapacak bir şey yok. " canım gel bir ellerini yıka, el yıkamadan dokundurmuyoruz bebeğe, biz de dokunmuyoruz" dersin, bu kadarına kırılıp gücenecek olan kırılsın artık, kendi problemi olur.

Canım bende korkuyordum yeni doğdugunda. Ama ilk zamanlar bebegin zaten kundak içinde olur elleri falanda kapalı olur. Kimsenin kucagına vermezsin. Insanların yanında cokta durmazsın. Öyle uzaktan sevdirirsin. Yeni dogmuş bebeğe kibar davranıyorlar fakat tam sevilme zamanı 5.5-6 ay. Gülüp oynayınca insanlar sevmek istiyor. Korumak daha zor oluyor.

Disardakiler sorun degil onlari her turlu uyaririm. Bizim sipa da eve gelenlere gulucuk saciyor keske yabancilasa.. Bagisikli gelisir abartmadiktan sonra.
Done done bi yerden bi yere gidiyor pikesinin disina cikiyor,agzi deyiyor yapacak bisey yok buna mesela.

Yabancıların yanında cok durma diyecegim ama kendi evine misafir gelince insan mecburen cıkıyor. Dediğin gibi gülücükler atiyotlar sevdiriyorlar kendilerini.

Yabancıların yanında cok durma diyecegim ama kendi evine misafir gelince insan mecburen cıkıyor. Dediğin gibi gülücükler atiyotlar sevdiriyorlar kendilerini.
Gecen gun koy evine misafirlige gittik. Ev sahibi once bahcedeki kopegini optu sonra geldi oglanin yanagini optu.
İgrendim delirdim burnumdan geldi gezmek. Hayvanlari cok severim yanlis anlasilmasin ama daha cok kucukler.
Gelde bi yere git simdi.

Ay inş canım ya valla ben kimsenin bebeğine öyle hard davranmiyorum aynı ozenide cevremden bekliyorum bakalım hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…