Maaşınızın bir kısmını elden veriyorlarsa, vergi kaçırıyorlar demektir. Gerçi kimi kime anlatacaksınız ki... Umarım üzerinde anlaştığınız koşulları dahil ederler. Ne olur ne olmaz, sözleşmelerin fotokopisini çekin. Hak ihlâline uğradığınızda yasal gücünüzü kullanacak bir yazılı belgeniz olur. Bir de, sigortayı düşük yatırmaları, ya da hiç yatırmamaları illegal, çünkü işsizlik maaşından yararlanmanız için belli bir sigortalı çalışma süresini doldurmanız lazım. Kusura bakmayın; ama o yere güvenemedim.Gecen konumdaki okul olduFakat şöyle ben ilk arayıp personelinize maas araliginiz ne diye sormuştum. Söylediginin biraz fazlasını istemiştim orta yolu buluruz demişti. Neyse bugün gidip görüstüm sordum maasi hic konusmadık diye sizin dediğiniz olsun dedi pazarlık yapmadı hiç. Ama sözlesme imzalarken brüt maas 2943 yaziyordu biz 3600 e anlastık. O sıra nasılsa kurs dönüsü yeni sözlesme yapıcaz diye takılmadım. Fakat bugün arkadaslarımla konustugumda hepsinin hemen hemen ayni durumda olduğunu öğrendim. Hep sözlesmeyi düşük yapıp. Kalanini elden veriyorlarmış. Böyle yapıyorlarsa sorun yok tabi sonsuza kadar orada calışma planım yok sigorta düsük olabilir. Ama ben endiselendim ya yatirmazlarsa diye Hic bu durumdan mağdur olan ya da olmayan var mi aranızda ?
sözleşmeyi okuyun o zaman mutlaka. öyle imzalayınŞöyle imzaladık ama bu sadece kursa gönderme sözlesmesiydi. Kurstan gelince tekrar bir sözlesme imzalayacağız. 2 hafta calistiktan sonra.
Kusura bakmayın; ama o yere güvenemedim.Maaşınızı elden veriyorlarsa, vergi kaçırıyorlar demektir. Gerçi kimi kime anlatacaksınız ki... Umarım üzerinde anlaştığınız koşulları dahil ederler. Ne olur ne olmaz, sözleşmelerin fotokopisini çekin. Hak ihlâline uğradığınızda yasal gücünüzü kullanacak bir yazılı belgeniz olur. Bir de, sigortayı düşük yatırmaları, ya da hiç yatırmamaları illegal, çünkü işsizlik maaşından yararlanmanız için belli bir sigortalı çalışma süresini doldurmanız lazım.
asgari ücret zaten 2.324,71TL değil mi? Günlük mü yatırıyorlardı ?Bizim de buna benzerdi. Zaten 2400 lira alıyoruz, bunun da hepsini bankaya yatırmıyor mesela,elden veriyor. Bazı aylar da fazla yatırıp fazla kısmı biz muhasebeye veriyorduk filan. Özel sektör = üçkağıt
Ya sen var ya senCok sevindim karamella , ev mi tutacaksin ? Ne yapacaksin ? Valla ben senden daha cok heyecanlandim sanirim
Bir genc kadin daha hayatindaki manyak erkekten kurtuldu, yuppiiii ( abinden bahsediyorum)
Ay insallah galiba ilk maasimi alana kadar her gün baska konu acicamNormali yatırırlar dert etme
Sigortayı da eksik gösterirler kesin
Yatırmazlarsa şikayet edersin.
Çalışıp atanmaya bak.
Kolay gelsin
Teşekkür ederim biraz mecbur kaldım aslında. O şehir icin normal bir fiyat aslında akmasa da damlar. Ama baska bir yerle de ayni fiyata cok rahat anlasabilirdim böyle olacağını bilseydimsuanki maddi durumunuzu bilemiyorum ama bu donemde is bulmak cok sikintiliyken,cokda sorgulamak ne kadar dogru..ya bastan kabul etmeyip,baskasinin kismetine mani olmayin yada cidden ise ihtiyaciniz varsa simdilik bir sure idare edip sonrada duruma gore hareket edin..simdiden hayirli olsun isiniz..
Tüm okullar böyle diyor arkadaşlarım. Cok kurumsal okullar yapmıyor ya da uzun süreli çalışan elemanlara yapmıyorlarmış diyorlarKusura bakmayın; ama o yere güvenemedim.
ortanizinda hesabınıza yatan para üzerinden yapılacağının farkında misiniz. Bitmedi böyle is yerleri
Onu tam çözemedim, onların kılıfına uydurdukları bi sistem var, o yüzden asgari ücret gibi gösteriyorlar, tabi nasıl yapıyorlar bilemiyorum. Daha pek çok katakulli iş var emin ol.asgari ücret zaten 2.324,71TL değil mi? Günlük mü yatırıyorlardı ?
[/QUOTE]Tüm okullar böyle diyor arkadaşlarım. Cok kurumsal okullar yapmıyor ya da uzun süreli çalışan elemanlara yapmıyorlarmış diyorlarKime sorsam yasal değil ama normal her kurum yapıyor diyor
o zaman sizi ücretsiz izinli gösteriyorlardır ya da dediğim gibi günlük sigorta giriyorlardır. Bu da aylık 21- 22 güne tekabül eder. Bu şekilde aslında asgari ücret veriyoruz diyebilirlerOnu tam çözemedim, onların kılıfına uydurdukları bi sistem var, o yüzden asgari ücret gibi gösteriyorlar, tabi nasıl yapıyorlar bilemiyorum. Daha pek çok katakulli iş var emin ol.
Maaş maaş olarak yaziliyor, kalani odunc. Ve öğrendiğime göre ödünç olarak gönderilen paralar mahkeme ile geri alinabiliyormus,zaman aşımı dolmadiysaNeyin ödünçüher ay düzenli yatırınca ödünç olmadığı anlaşılır ki
Zaten yanlışı bankaya yatırarak yapmışlarMaaş maaş deniyor,odunc odunc. Ve öğrendiğime göre ödünç olarak gönderilen paralar mahkeme ile geri alinabiliyormus,zaman aşımı dolmadiysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?