- 18 Ocak 2009
- 2.507
- 19
- 358
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
-
Oo maşallah baya buyukmus bebisin bize gore hala decat ediyosan bizde beklesek iyi olur sanirim.doktorlar cok tutmayin motor gelisimi icin ellerini kullansn diyor ya aklim karisti havalar isinimcaya kadar beklemeli sanırım
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Nurlum 1 aylikken mi cikarttin buyuk cesaret :) gun icinde tabiki havalandiriyorum ama acar acmaz hemen yuzune goturuyo :)
Esmaduru bende senin gibi hergun yikiyorum benim kizim sadece yuzustu yatinca uyuyo yoksa dedigin gibi elleri kimildatip uyandiriyo bide gaz durumu var ellerini sarsam bile ikinip agliyo.
Konak olmasini engellemek icin ne yapiyosunuz peki?
Sampuanla mi alakali?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Haftasında çıkaranlar var hele ki yaz bebeğiyse :)))
Tirnaklarini sık kesmeye calisirdim. Bir kac kez çizdi tabii yüzünü ama kısa sure sonra alışıyor bebekler , çizmeyi birakiyor. Ellerini tanıması , parmaklarını hareket ettirmesi daha önemli benim icin .
Gece takmayın en azından eldiven, şapka . Gözünüzün önünde olmayacaksa çıkarmanızı öneririm . Yaşanmış cok talihsiz olaylar var bu konuda.
Üşüme konusuna gelince , evde doğalgaz varsa zaten sorun olmuyor. Sobali evlerde odadan çıkarınca takılabilir. Birde bildiğim kadariyla bebekler giyinik yerleri kontrol edilerek üşüyüp üşümedikleri kontrol edilir.
Kafa derisinin kuruluğu konağı tetikler , bol şampuan kullanmaktan kaçınmak gerekir, her gun yıkanıyorsa bebek her seferinde şampuan kullanmaya gerek yok.
Konak önleyici şampuanlar var , onları araştırıp uygun bulduğunuzu kullanabilirsiniz.
Konak olan yerlere banyodan yarım saat evvel varsa saf zeytinyağı yoksa iyi marka (içeriği kimyasal dolu olanlardan olmazsa daha iyi olur ) bebe yağı ile biraz masaj yapın , bir sure bekleyip yumuşayinca bebe taragiyla tarayabilirsiniz. Bir kaç gunluk tekrardan sonra yüksek ihtimal düzelecektir. Bu arada evde şapka takıyormusunuz bilmiyorum ama takmamanızı öneririm .ter birikince gözenekleri kapar , bu da konağı arttirabillir.ev doğalgazlı sürekli yumruk halinde duruyo elleri açıp açıp seviyorum :)
eldiveni cıkartmanın zamanı artık geliyo sanırım sıcak olsa havalar hemen cıkarcam söylke yarım kollu çıtçıtlı ile durulcak gibi ahh nerde o sıcaklarrrrrr yaz gelse bi an önce
dalin kullanıyorum ben ama saçlarının bi kaç yerinde konak benzeri bişeyler var kızımın hergün yıkıyorum ama 1 gün sampuan ile 1 gün sadece su ile
yinede dediğin sampuanı araştırıcam canım çok sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?