Elektirk mühendisliği ve 91,7 KPSS

merhaba arkadaşlar kardeşim iyi bir üniden mezun elektrik elektronik mühendisi çalışıyordu ayrılıp askere gitti geldi ve malum pandemi vs ortalık çok kötü iş bulamadı ve psikolojisi bozuktu haliyle KPSS DE 91.7 almış bu branşta atama olur mu bilgisi olan varsa yardımcı olur mu acaba
iyi bir puan neden olmasın. her daim iş bulabileceği güzel bir mesleği var.maşallah

yani olabildiğince çok tercih yapıyım

uzmanlık hakkında bilginiz var mı kadroları nerden takip edebilirim.benim annem uzman aslında ama düz memurluktan uzman oldu.mühendislerin nasıl oluyor onu bilmiyırum
YDS gerekiyor evet.
Memurlar net e düşüyor ilanlar. Uzman müfettiş olsanız 8-9 bin olur maaşınız. Ama YDS kpss öncesinde girilmesi gerekiyor diye kalmış aklımda 🤷

YDS gerekiyor evet.
Memurlar net e düşüyor ilanlar. Uzman müfettiş olsanız 8-9 bin olur maaşınız. Ama YDS kpss öncesinde girilmesi gerekiyor diye kalmış aklımda 🤷
yds yılda iki kez yapılan sınav yani güz ve bahar diye biliyorum ben ..kpss puanı ise 2 sene geçerli olacak yani her zmn girilebilir

merhaba arkadaşlar kardeşim iyi bir üniden mezun elektrik elektronik mühendisi çalışıyordu ayrılıp askere gitti geldi ve malum pandemi vs ortalık çok kötü iş bulamadı ve psikolojisi bozuktu haliyle KPSS DE 91.7 almış bu branşta atama olur mu bilgisi olan varsa yardımcı olur mu acaba
Yakında brans siralamasi belli olur ona göre belli olur atanip atanamicagi da.. kadroya bagli kardesin atiyorum 200. Olduysa kadro 190 kisi acilirsa atanamaz. Ya da tam tersi. Yani tamamen kadro ve sıralama meselesi.

Bu sene oldukca kolaydi sorular. Tam puan yapan cok kisi var diyorlar. Ben kendimi kanitlamaya giriyorum da,atanmak isteyene Allah kolaylik versin

hayırlısı ben soruları görmedim o yüzden yorum yapamıcam ama siz kaç puan aldınız merak ettim
94 aldim. Ama dedigim gibi ozellikle matematik inanilmaz kolaydi. Sayisalciyim,kitap dahi acmadim hic calismadan girdim oylesine.

kadrosu neydi eşinizin maaşlar çok iyi değil mi
Aslında mühendislik mezunu. Ama atanırken henüz mühendislikte öğrenciymiş. Tekniker olarak atanmış. Dhmi de kadro değişikliği ancak görevde yükselme sınavı ile yapılıyor. Maaşları gayet iyi 9bine yakın alıyor eşim. Mühendislerin 1-2 bin daha fazla maaşı. Bir de tercih yaparken elektronik tercihi yaparsan daha iyi. Onların daha da yüksek maaşları. Benim tayin imkanım olmadığı için illaki mühendislik kadrosu için uğraşmıyor.

Aslında mühendislik mezunu. Ama atanırken henüz mühendislikte öğrenciymiş. Tekniker olarak atanmış. Dhmi de kadro değişikliği ancak görevde yükselme sınavı ile yapılıyor. Maaşları gayet iyi 9bine yakın alıyor eşim. Mühendislerin 1-2 bin daha fazla maaşı. Bir de tercih yaparken elektronik tercihi yaparsan daha iyi. Onların daha da yüksek maaşları. Benim tayin imkanım olmadığı için illaki mühendislik kadrosu için uğraşmıyor.
unvan değişikliği gibi sınavlarla mühendisliğe de geçebilir ama çok iyimiş zaten maaşı

süper almışsınız gerçekten tebrik ederim branşınız neydi bnde sayısalcıyım fakat mümkün değil o puanı almam tarih özürlüyüm
Tesekkurler ben tekstil muhendisiyim, bir suredir calismiyorum 2007 mezunuyum universiteden. Ilk mezun oldugumda Alese girmistim onda da derece yapmistim ama akademik kariyer veya devlet kadrosu dusunmedim hic. Tarih cografyam eskiden beri cok iyidir zaten,okudugum liseye borcluyum hepsini.

Bende elektrik elektronik mühendisiyim, aslında puan çok yüksek gibi görünsede bizim branşta genelde bu civarda puanlar alıyor insanlar. Sıralaması önemli umarım atanır

Back
X