Elektrik faturası

kardeem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.165
383
Arkadaşlar günaydın sizlere bir sorum olacak. Konunun yeri burasımı bilmiyorum ama.
Birkaç aydır elektrik faturamız 20-25 lira arası geliyor. Normalde 60-70 lira gelirdi ama son bikaç aydır böyle. Başvuruda yapmadık sayaç için malum annem ameliyat oldu onu yalnız bırakıpta uğraşamadım. Ama şimdi binamız yıkılacak elektrik sayacını kapattırmaya gittiğimizde bir sorun çıkar mı sizce yoksa hemen başvuru yapayım mı bakmaları için?

Eger eviniz bireysel dogalgazla isiniyorsa, yani kisin kombi petek icin kullanılıyorsa fark kombiden olabilir. Bu aralar birçok kişiden duydum

normalde evde 2 kisiyiz ve gelen fatura 50-60 tl civari, subat ayinda bir haftaligina 15-18 kisilik bir orduyu besledim barindirdim isittim evimde geken fatura 28 tl... kafalatina gore mi yaziyolar nedir, hic gidip kendini ihbar etme onlarin yanlisi hep devlet ni bizi somurecek hih

Kombi petekleri isitmak icin elektrik de harciyor. Eger bunun disinda kullaniminiz oyle aman aman degilse faturadaki fark bence bundan.

Tüketim miktarınız yazmıyor mu faturada ? kıyaslayabilirsiniz önceki faturalarınızla. Bence de gitmeyin yahu ne olacak sanki. Çok gelseydi fatura giderdiniz :KK39:

Bence de kombiyi artık kullanmadığınız için az gelmiş. Kombi çalışırken elektrik kullanıyor.

darısı bizim başımıza diyelim...sayaçta bir sorun varsa faturada ikaz olurdu bence...ne diyelim darısı bizim başımıza :)

normalde evde 2 kisiyiz ve gelen fatura 50-60 tl civari, subat ayinda bir haftaligina 15-18 kisilik bir orduyu besledim barindirdim isittim evimde geken fatura 28 tl... kafalatina gore mi yaziyolar nedir, hic gidip kendini ihbar etme onlarin yanlisi hep devlet ni bizi somurecek hih
Valla doğru söylüyorsun canım kafalarına göre takılıyorlar biliyorum söylesem misliyle alıcaklar da işte yıkımda sayacı kapattırmaya gittiğimizde başımıza iş açılır diye korktuk

Tüketim miktarınız yazmıyor mu faturada ? kıyaslayabilirsiniz önceki faturalarınızla. Bence de gitmeyin yahu ne olacak sanki. Çok gelseydi fatura giderdiniz :KK39:
İşte aonrada sorun çıkar diye gidelim söyleyelim gelip baksınlar dedik ama o zaman katıştırmasak mı ne :KK70:

Valla doğru söylüyorsun canım kafalarına göre takılıyorlar biliyorum söylesem misliyle alıcaklar da işte yıkımda sayacı kapattırmaya
gittiğimizde başımıza iş açılır diye korktuk

ama onlar farketmek zorunda bu durumu, biz alti ay birinin su borcunu odemisiz yanlislikla otomatik odeme talimatindan dolayi adamin giki cikmamis bize neden fatura gelmiyor diye. sonra biz gidip hallettik adama da ceza falan yazilmadi, sana en azindan fatura geliyor. belki de secim oncesi bir oyundur bilemeyiz, ugrasma bosuna

Bizim de hep 80 küsür gelirdi,bu ay 50 küsür gelmiş. Hayırdır inş.:KK45: Yüksek fiyatlara alıştırdılar,böyle düşük gelince milletçe şaşırıyoruz:KK45:

Kombimiz var bu kış 365-420 arası ödedik hep. İlk defa sizden duyuyorum ben de
kombıde elektrıkle calısan bır alet kısın elektrık faturasının ıkı katına cıkma sebebı kombıler, tabı evdekı beyaz esyalarda bunu etkılıyor.
bızım kısın 100 u goren fatura bu ay 55 geldı mesela..

Bizimde 1 +1 eve 250 tl geliyor bunlar kafayı yemiş

ama onlar farketmek zorunda bu durumu, biz alti ay birinin su borcunu odemisiz yanlislikla otomatik odeme talimatindan dolayi adamin giki cikmamis bize neden fatura gelmiyor diye. sonra biz gidip hallettik adama da ceza falan yazilmadi, sana en azindan fatura geliyor. belki de secim oncesi bir oyundur bilemeyiz, ugrasma bosuna

e siz paranızı geri alabildiniz mi peki ?

evet, biz garanti bankasinin kredi kartini kullaniyoruz ve onunla yapmistik odemeleri, askiye gidip islemleri yarim saatte hallettim bir ay icinde de kredi kartimiza yatmisti para.

Otomatik ödemede bu tür sorunlar çıkabiliyor doğrudur , ben de daha evvel 2 kez üst üste aynı fatura için para çekildiğini duymuştum. Parayı geri alabiliyorsunuz ama sonuçta uğraşmış ,bu konuda kafa yormuş oluyorsunuz. Bu nedenle ben otomatik ödeme talimatı vermiyorum gelen faturaları kendim ödüyorum internet üstünden acaba mı ? diye düşünmüyorum. İnşallah böyle bir sorunla karşılaşmazsınız tekrardan.

X