Elektrik

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.940
3.312
133
Evet yine ben :) (Kıbrısta yaşıyorum)
Bizim yurt odasında elektrik ve su önceden yükleniyor kartla. Yaklaşık 3 hafta önce arkadaşımla 70-70 paylaşıp elektrik yükledik.
Fakat bugün baktığımda elektrik ancak bir kaç gün bize yeter. Odamiz cok soguk güneş almadigindan klima açmamız lazım. Bir de oda arkadaşım günlerdir ailesinin yanında olduğundan TV falan seyrettim. Kettle kullandım kahve yapmak için. Ama klimayı 10 dakikadan daha uzun bir süre calistirmadim. Onun dışında elektrikli ocağı mikrodalgayı vs normal şekilde kullandım.
Şimdi geldiği zaman haklı olarak bana kızacak ama bunun nasıl olduğu konusunda mantıklı bir açıklamam yok. Sizce ne desem?

Son düzenleme:
Kızacak bişey yok
Sen gittiğinde o yalnız kaldığında anlayacak durumu ya da kendiniz yükleyin söz işitmek istemiyorsanız
O fazla ders calistigi icin tv yi cok acmiyor. Halbuki o da klimayi cok uzun sure acik birakiyor.
Düşünmedim değil ama biz genelde bitmeden yüklemeyiz. Neyse sabah gelecek. Saatini bilmiyorum ama geldiğinde anlatırım durumu beraber yükleriz. Bilemedim ki :(

Iyi de yaptiginiz seyler zorunlu ihtiyac. Ne diyebilir ki? Kalsaydi, faydalansaydi.
Kaç gündür sırf elektrik bitmesin diye soğuk odada oturuyorum dün gece öksürüyordum hatta :( Biraz kendi acımdan da düşünüyorum benim de maddi durumum iyi değil şu aralar. Bir de ondan laf yemek istemiyorum.
Kendisi biraz garip. Eski konularıma bakarsanız anlarsınız.

Evet yine ben :)
Bizim yurt odasında elektrik ve su önceden yükleniyor kartla. Yaklaşık 3 hafta önce arkadaşımla 70-70 paylaşıp elektrik yükledik.
Fakat bugün baktığımda elektrik ancak bir kaç gün bize yeter. Odamiz cok soguk güneş almadigindan klima açmamız lazım. Bir de oda arkadaşım günlerdir ailesinin yanında olduğundan TV falan seyrettim. Kettle kullandım kahve yapmak için. Ama klimayı 10 dakikadan daha uzun bir süre calistirmadim. Onun dışında elektrikli ocağı mikrodalgayı vs normal şekilde kullandım.
Şimdi geldiği zaman haklı olarak bana kızacak ama bunun nasıl olduğu konusunda mantıklı bir açıklamam yok. Sizce ne desem?
Kettle çok elektrik çeker,ayrıca fırın ve ocakda ikiside yine çok çeker elektriği özellikle kettle,mecbur kullandım deyin ocağınızda elektrikliymiş kettle kullanmayın mesela cezvede su ısıtın yada çaydanlıkta,ayrıca siz ailenizin yanına gitseydiniz o yurtta kalsaydı oda kullanacaktı elektriği.

Kettle çok elektrik çeker,ayrıca fırın ve ocakda ikiside yine çok çeker elektriği özellikle kettle,mecbur kullandım deyin ocağınızda elektrikliymiş kettle kullanmayın mesela cezvede su ısıtın yada çaydanlıkta,ayrıca siz ailenizin yanına gitseydiniz o yurtta kalsaydı oda kullanacaktı elektriği.
Evet ama şöyle bir durum var. Odada kettle var ve ben o ders çalışırken rahatsız olmasın ve muhattap olmayayım diye çok kullanmıyorum. Şimdi 5 gündür yok ve günde bir fincan kahve (bardağın 1/4 ü kahve yani suyu da az tutuyorum) içmenin çok olağanüstü bir güce mal olduğuna inanamıyorum.
Ama iyi yanından düşünmeye çalışıyorum da, belki bu vesileyle o varken yapamadığım şeyleri görür bazi seyleri anlar. Çok mu iyimserim?

3 haftada 1 oda için 140 tl çok fazla. Yurt elektrikten kar mı ediyor? 4 kişilik aileler 3 oda salon evlerinde 100 tl harcamıyorlar. Bizim fatura 70i geçmez. Sürekli çay yaparız. Işıklar da en az 2 odada açık.

3 haftada 140 tl cok fazla bunda baska bırsey var
1 aydır ben haftada 3 camasır makınası hergun bulasık makınası haftada bır utu hergun elektrıklı supurge esımın 2 benım 2 cep tel 3 tane bılgısayar 1 televızyon gunde 1 kere fırın aksamları elektrık sureklı durmadan calısır
90 tl gelıyor bıze fatura

Kaç gündür sırf elektrik bitmesin diye soğuk odada oturuyorum dün gece öksürüyordum hatta :KK43: Biraz kendi acımdan da düşünüyorum benim de maddi durumum iyi değil şu aralar. Bir de ondan laf yemek istemiyorum.
Kendisi biraz garip. Eski konularıma bakarsanız anlarsınız.
Hasta olacaksin ya :110:
Evler daha uygun degil mi ya da baska alternatif yok mu?

3 haftada 1 oda için 140 tl çok fazla. Yurt elektrikten kar mı ediyor? 4 kişilik aileler 3 oda salon evlerinde 100 tl harcamıyorlar. Bizim fatura 70i geçmez. Sürekli çay yaparız. Işıklar da en az 2 odada açık.
Yani biliyorum ancak odamız çok soğuk. Hani artık soğuktan titriyoruz gece. Ayrıca bende kansızlık var ve sürekli üşüyorum.
Yurt elektrikten kar ediyor olabilir. Bir de arada kahve içmek istiyorum ama oda arkadaşımla kavga etmek de istemiyorum (eski konularımı okursan) yok gürültü yaptın yok ben çalışıyorum ders yapcam vs vs uğraşmamak için o buradayken sesimi kesiyorum ama gidince :(

Yani biliyorum ancak odamız çok soğuk. Hani artık soğuktan titriyoruz gece. Ayrıca bende kansızlık var ve sürekli üşüyorum.
Yurt elektrikten kar ediyor olabilir. Bir de arada kahve içmek istiyorum ama oda arkadaşımla kavga etmek de istemiyorum (eski konularımı okursan) yok gürültü yaptın yok ben çalışıyorum ders yapcam vs vs uğraşmamak için o buradayken sesimi kesiyorum ama gidince :KK43:
kantınden veya yemekhaneden yada bır cafeden kaynar su alsan termosa koysan 1 gun boyunca sıcak suyun olmus olur kettle calıstırmazsın aslında

Bu anlattiklarinla tabii ki 140 liralık elektrik yakilmaz. Benim ocagim da elektrikli ve her gun mutlaka hem kahvalti hem de aksam yemegi yaparim, kettle da gunde sayisiz calisir, her gun kesin bulasik makinesi calistiririm ve bu ay 73 lira geldi. Ki bu bile cok. 60 kusur gelir genelde. Sizin acaba teknik bir sorun mu var? 3 haftada 140 harcanir mi :KK57:

Hasta olacaksin ya :110:
Evler daha uygun degil mi ya da baska alternatif yok mu?
Zaten kansızım sürekli üşüyorum artık klima fayda etmiyor 10 dk calistirip kapatıyorum. Babam ev tutabiliriz ama ev sahibi gıcık çıkar yemek temizlik vs uğraşırsın demisti. Ayrıca burada ev kiralarının sterlin üstünden hesaplandığında dair bir söylenti var (doğru olabilir de olmayabilir de ama bir çok alanda sterlin kullaniliyor) Aslında benim de kolayıma geldi çünkü okuldan servis var bazen uzun süreli boşluklar oluyor 4 saat gibi ama yurdun okula servisi var saatte bir. Dışarıda beklememe gerek kalmiyor. Evde olan arkadaşlarım ise saatlerce dışarıda kalmak zorunda. Ayrıca burada toplu taşımamız olmadığından (okul otobüsleri var arada) taksiye para ödemek de çok masraflı :(
Mekan ? Tabii ki Kıbrıs..

Bu anlattiklarinla tabii ki 140 liralık elektrik yakilmaz. Benim ocagim da elektrikli ve her gun mutlaka hem kahvalti hem de aksam yemegi yaparim, kettle da gunde sayisiz calisir, her gun kesin bulasik makinesi calistiririm ve bu ay 73 lira geldi. Ki bu bile cok. 60 kusur gelir genelde. Sizin acaba teknik bir sorun mu var? 3 haftada 140 harcanir mi :KK57:

73 mü? Ah nerede bizde o günler. Doğru düzgün fırın çalıştırmıyorum . Elektrikli ocağı hiç açmıyorum . Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gece 10dan sonra açıyorum (daha uygun diye) bu ay ne klima ne ısıtıcı açtım tam 180 lira geldi elektrik. Maalesef bazı bölgelere elektrik faturası çok acımasız tutarlarda yansıyor
İstanbul’da doğdum büyüdüm ben ne anne evimde ne ilk evlendiğim evde 120den çok fatura görmedim (klima dahil)
Ama Şuanki yaşadığım yerde yazın 300-350 kışın 150-200 fatura geliyor sanırsın işyeri işletiyoruz

73 mü? Ah nerede bizde o günler. Doğru düzgün fırın çalıştırmıyorum . Elektrikli ocağı hiç açmıyorum . Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gece 10dan sonra açıyorum (daha uygun diye) bu ay ne klima ne ısıtıcı açtım tam 180 lira geldi elektrik. Maalesef bazı bölgelere elektrik faturası çok acımasız tutarlarda yansıyor
Tarifeniz nasıl bir tarife tek zamanlımı 3 zamanlımı eger 3 zamanlı ise en çok puant saatinde kullanmışsınızdır,tek zamanlı da aynı olur ücret ve bence tek zamanlı daha iyi.

Zaten kansızım sürekli üşüyorum artık klima fayda etmiyor 10 dk calistirip kapatıyorum. Babam ev tutabiliriz ama ev sahibi gıcık çıkar yemek temizlik vs uğraşırsın demisti. Ayrıca burada ev kiralarının sterlin üstünden hesaplandığında dair bir söylenti var (doğru olabilir de olmayabilir de ama bir çok alanda sterlin kullaniliyor) Aslında benim de kolayıma geldi çünkü okuldan servis var bazen uzun süreli boşluklar oluyor 4 saat gibi ama yurdun okula servisi var saatte bir. Dışarıda beklememe gerek kalmiyor. Evde olan arkadaşlarım ise saatlerce dışarıda kalmak zorunda. Ayrıca burada toplu taşımamız olmadığından (okul otobüsleri var arada) taksiye para ödemek de çok masraflı :KK43:
Mekan ? Tabii ki Kıbrıs..
Elektrik-su parası yurt parasının içinde olmuyor mu?

Yalnız olaya bakar mısınız
Normal insanlar allah allah bu elektrik niye böyle oldu diye konu acar
Ben oda arkadaşım kızacak ne yapacağım diye

Back
X