elestiriye acik degilim

tavsiye ettiğim kitaba muhakkak bakmalısın
kitaptan alıntı cümlelere de forumdaki konumdan bakabilirsin dediğim gibi

Yahu arkadaşlar konu sahibi kusura bakma lütfen araya girdim. Benim smileler form düzenlendiğinden beri yok. Siz nereden buluyorsunuz o kafacıkları( hasetimden gideceğim(
Mesaj yazılan yerde gülen yüz var tiklayinca geliyor birde klavyede gülen yüz var onu uzun basınca buradaki gibi hareketli değil ama orda da çıkmalı dur bakım çıktı sanırım

Bence hakaret olmadığı sürece eleştirilere açık olmanız lazım.:)

Kırıcı değil yapıcı eleştiri yapmaya özen gösteririm bazen tersi de olabiliyor tabi çok kızmışsam,fotoğraflara eleştiriyi zaten anlayamıyorum,neyi eleştiriyorsun ki yani? tipi mi?? e o öyle yaratılmış kıyafeti mi o onun zevki ee nedir?cevap yok laf olsun torba dolsun, hani bir hikaye vardır eleştiri üzerine ben birini eleştireceksem çok uç birşey olmadığı sürece aklıma hemen o hikaye gelir ve ona göre eleştiririm, o hikayeyi de paylaşayım
Renklerin ustası olarak anılan büyük bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta öğrencisini uğurlarken, yaptığı resmi şehrin en kalabalık meydanına koymasını ve yanına da kırmızı bir kalem bırakmasını, halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmesini istemiş. Öğrenci birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasına gitmiş. Usta ressam üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını ve yanına da insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı ile bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış.. Birkaç gün sonra bakmış ki resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş. Usta ressam şöyle demiş: "İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.. buradaki konulara gelirsek ben de dahil bazen yanlış yaptığımızı düşünüyorum,kişi soruyor eşimle böyle böyle oldu şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? bu bir soru cümlesi değil mi ?? cevaplarımız : öyle kocam olsa boşarım, ayy öyle iş mi olur vs iyi de bunu zaten kişi biliyor seçenek sunmak yerine yorum yapıyoruz çoğu zaman yada sen şöyle yapmasaydın diye eleştiriyoruz,,ne yaşadığını tam olarak bilmeden

Bence bu tarz laf sokmalarda insanlar kendi içindeki kompleksleri disavuriyor yani anlaşılıyor iyi niyetli mi yoksa fesatlik mi olduğu ben bazen anlayamıyorum diye düşünüyorum iyi niyetle söylenen şeyleri de eleştiri olarak algılayıp tepki veriyorum sanırım

Bir yapici elestiri var, bir yikici elestiri var. Yapici elestiri seni ileriye goturur, yikici elestiri geriye. Bu iki tip elestiriyi beyninin suzgecinden gecirip hic sinirlenmeden yikiciyi beynindeki cop kutusuna , yapiciyi beyninin kutuphanesine yerlestirmek senin elinde.

yapici oldugu surece olumlu-olumsuz herturlu elestiriye acik biriyimdir...

hatta birileri soyle iyisin boyle hossun dediklerinde yagliyorlarmis gibi geliyor rahatsiz oluyorum, cunku samimiyetlerinden suphe etmeye basliyorum (farkindayim, benimki de baska bir manyaklik)

bunun disinda yargilayici yorumlari genelde hos karsilamam.
bazi durunlar vardir ki kabul edilemeyebilir ancak benimle iletisim kurmayi kesmelerine neden olacak birsey degilse kimsenin kendisini tatmin etmek icin konusmasina izin vermem,
bunu bazen onlara yanit vererek, bazen de direkt gormezden gelerek onlari muhatap almayarak yaparim.

gulun gecin.... amaclarina ulasamadiklarinda zaten kendileri kudurup bu sefer taciz eder gibi yazmaya/konusmaya basliyorlar.
o hallerini gorunce ustune bir de tutamayip bazen kahkahayi basiyorum... : )))

Tek sorun yasadigim sey, mecburi iliski kurdugum insanlarda oluyor,
Onlarda da kendimi telkin edip bosver umursama vs diyorum.

ilk mesajinizda luckynin belirttigi gibi yikici elestiriye acik olmamak olarak anlamistim ancak siz yapici dahi olsa olumauz elestiriyi de reddediyorsunuz sanirim (?)

hic kimse %100hakli degildir, oncelikle bunu kabul etmeye calisin, psikolog degilim fakat tecrubelerim bana bunu ogretti... ozelestiri o kadar guzel birsey ki aslinda : )

ve ne kadar ugrasirsaniz ugrasin "mukemmel" olamayacaksiniz... tam icinize sinen birsey oldugunda ve ovgu aldiginizda dahi kendinizi gelistirdikce arkaniza bakip kimsenin elestirmedigi kadar sert elestirileri siz yapabilirsiniz o seye (eser gibi dusunun) ; )

eger eksiklerini/yanlislarini gormuyorsaniz asil orda sorun vardir bence.
bu yuzden elestirilmek hosuma gider, cunku yerimde saymami degil benim daha hizli gelismemi bazi seyleri erken farketmemi saglar...

ayrica hicbir seyin tumuyle sizin kontrolunuzde olamayacagini da kabullenmek gerek,
iliski halinde oldugmuz kisileri dis dunya olarak tanimlarsak onlarin ne diyip demeyecegine nasil karar verebiliriz ki...
istedijlerini dusunebilirler,
onemli olan size hakaret etmemeleri veya az onceki mesajimda belirttigim gibi kendilerince kabul edilemez bir konu olsa dahi ikna edici tartismalari,
bunlar oldugu surece size en agir elestiri dahi gelse kabullenebilir dusunce suzgecinden gecirebilirsiniz bence.

sen çok yanlış gelmişsin kardeş.....

Eleştiriye mi açık değilsiniz yoksa eleştirilme şeklinden mi rahatsızsınız acaba? Ben çok severim eleştiriyi. Ne zaman birisi güzel bir dil ile eleştiri yapsa, teşekkür eder ve hatam nerede diye düşünürüm. Bunu da her zaman kendimi geliştirmenin bir adımı olarak görürüm. Ancak hoş olmayan bir üslup ile karşılaşırsam, ne söylendiğinin zerre önemi yoktur. Bunun için de üzülmek yerine umursamam. Bence siz insanları fazla umursuyorsunuz.

yalnız değilsin buradaki konuları oku çoğunun biyerinde kavga patlar...
neden?? aynı fikirde olmadıkları için...
sonuç bu kadar çok düşünme bunlara herkesin bakışı farklı sonuçta..

insanlar eleştirmek adı altına minik minik hakaretleri sıralarlar genelde.. o durumlarda yapacağın en iyi şey görmemezlikten gelmek.. mesela buradan başlayabilirsin, biri senin mesajını alıntılayıp mini mini bozmaya çalışıyorsa cevap verme ve başka konuya geç.. yıkıcı eleştirilerden bu şekilde kurtulursun..

ama yapıcı eleştiri iyidir, kendini tanımanı sağlar.. :)

Elestiri guzel birsey…ister olumlu ister olumsuz…surekli bizimle ayni turden olsaydi herkes hayat renkli olmazdi…

Kaldiki elestiriye acik olmamani guvensizlikle ilgili oldugunu dusunuyorum..laflarinin icinden cikamayacagini dusunuyorsun belkide…

Herkesi oldugu gibi kabul etmek gerek bana gore…ve sunu dusun…sen herkesi sevmedigine gore senide herkes sevmek zorunda degil…

Her zaman seni pohpohlamalari ne kadar dogru olur??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…