elestiriye acik degilim

Benim rahatsız olduğum iki şekil var aslinda, birincisi insanların birilerinin hayat tarzını,ideolojisini ,kıyafetini tamamen kişisel olduğunu düşündüğüm şeyleri eleştirmesi buna çok sinir oluyorum dayanamıyorum. İkincisi yaptıklarımı bir ortamda paylaştığım fikirlerimi eleştirmeleri burda yapıcı olduğu taktirde kabul ederim tabi hoşuma da gider benim asıl sorunum insanları fazla onemsemem sanirim,bunu da şöyle algılamayın karşıdan tam tersi görünür çok asi dediğim dedik bir izlenim cizerim hatta bazı konularda beni yüzüme karşı eleştirme cesareti bile bulamazlar bu sefer de yanlış mi yapıyorum acaba hata mi yaptım diye içim içimi yer bunu da paylasirim yok fazla abartiyosun insanları fazla onemsiyosun derler ama içten içe abartiyosun diyenler laf sokarlar.Ben çok fazla özeleştiri yaparım bu arada biraz da mukemmeliyetcilik var sanırım aynı zamanda da ,var birseyler de çözemiyorum.
eyvah bu durumda yorum yapamayacağız çoğumuz....

''edepli edebinden susar cahil ben susturdum zanneder'' olayına döner bu siz eleştiri yapamaz kimse bana tavrınızdan kimsenin sizi eleştirmediğini ya da muhalefet etmediğini düşünürsünüz oysaki onların size saygısı kalmamıştır ,sizi yoksayma politikasına girmişlerdir..böyle mutlu musunuz yani.

o zaman uzgunum canim..su hayatta neler olmuyorki...herkes birbirine saygili olsa bu dunyada savas kavga gurultu olurmuydu? bence olmazdi...hayatin tatli taraflari kadar aci taraflarinida kabullenmek gerek...ve evet insanlari fazla ciddiye aliyorsun..ya da soyle soyleyeyim her insani bu kadar ciddiye alip kafaya takmana degmez...

bir de burası kk eleştiri konusunda en yanlış yerdesiniz her türlü alayına gidilen caddeye açılan kapıdır zira burası..

Işte ben tam da bundan rahatsızım aslında, yüzüme karşı düzgün bir şekilde değilde arkamdan oluyor mu bilemiyorum da böyle laf sokmalar,mesela sorsam neden böyle söylüyorsun yanlış mi yapıyorum verecek cevap yok ama imalar filan o zaman da ben evet ya fazla önemsiyorum ya da hiç mecburen ortası olamıyor. Toplumda insanların çoğu sorgulamadan kabullerle hareket eder farklı bir tavir,düşünce elestirirlir yanlış olduğundan değil farklı oldugundan,bu bilinçsiz içi boş eleştirilere ifrit oluyorum iste.neden eleştiriyorsunuz peki ne yapmalıyım sence sorusunun cevabı yok yoksa beni yönlendiren,bu anlamda eleştiren birileri olsa keşke derim bazen.

sistemin çarkı böyle işlemiyor..kimse kimsenin suratına beni eleştiriyosun ama neden diye sormuyor..yabancıyız bu cümlelere..arkadan konuşmak işimize geliyor neden philos despot kabulsüz diyoruz mesela..böyle değilde daha paylaşımsal yaklaşsan alıştırırsın çalışanları kendine..fazla yüz verme yalnız ipin ucu pis kaçıyor bir de böyle bir toplumuz..ya ben böyle düşünüyorumda aslında daha farklıda mı olabilir ki(buna balıklama atlamayan adam yok bu ülkede)..hmm peki neden mesela..daha yumuşak bir üslup benimseyebilirsen hem zamanla eleştiriye açık hale gelebilirsin hem karşındakiler arkandan konuşmaktan ziyade yüzüne konuşma cesaretini gösterirler..ama dediğin tarzı bende yaşıyorum fakat şiddetli tartışma ortamları yaratabildiğimden ötürü bir iki ses duyup beyin fırtınasına çevirebiliyorum durumu toparlıyoruz hep beraber..sende dene bence.

Eleştirmeyi değil de yönlendirmeyi severim bana değer veren insanlara fikir vermeyi ,sorulduğu takdirde,samimi isem bazen sorulmadan da. Ama kimsenin hayat tarzını elestirmem,bak canım şimdi bu benim boynumun borcu ,sana söylemekle mesulum bazı şeyleri, mantığı anlayamadığım ve onaylamadigim demiyimde hoşlanmadığım,tamam abla sağol da sana ne diyesim geliyor.

Tartisabilmek hoşuma gider aslinda,çat çat hatalarimi söyleyebilen biri olsun isterim iyi niyetle,dumur olsamda isterim,ama gerçekten bilinçli bir sekilde,aslında korkulacak biri değilim ama bence diğeri kolay geliyor insanlara bence kim ugrasacak benle,kimin umrunda onlar desarz oluyor sonra da unutuyorlar sen de onlar gibi ol istiyorlar ya da en doğrusu herkesin yaptığı diye düşünüyorlar. Bence düşünmüyorlar,ben bişey yapiyosam kendimce açıklamalarım vardır ama gözümden kaçanlar olabilir mesela.yapamadigim başka bişey de politik olamamak ,denedim olmadı yapamadım.

sen iste ben sana burdayım ben her türlü eleştiriye açık çatır çatır tartışabilirim var burda bi ekibimiz istersen tanıştırabilirim

Bu hayatta ne yi ne kadar ciddiye almanla ve duruşunla alakalı.İnstagram,face..sosyal medya..çok ciddiye almam yapıcı olmayan eleştirileri.Sonuçta sanal dünya.Kimseyi terbiye edemeyiz.Ailem sevdiklerim yapıcı olduktan sonra eleştirebilirler.

Ben 29 yaşındayım hala insanları onemsememeyi ogrenemedim

ben eleştirilmeyi kötü niyet yoksa severim
eleştirmezlerse eksik yönlerimizi insanlar tarafından sert bulunan ya da sevilmeyen yönlerimizi öğrenemeyiz
o açıdan gerekli bence
çünkü bazen farkında olmadan insanları kırabiliyoruz ya da yanlış anlaşılabiliyoruz
biri söylediği zaman hoşuma gidiyo benim
ama üslup önemli işte

kendim de sivri dilliyim
eleştiririm
ama eleştiriyi kaldıramayacak kişilerle de uğraşıp moralimi bozmam

Eleştiri iyi şeydir kişiyi olumlu etkiler..
Amma ve lakin iyi niyetli kişiler tarafından düzgün bir dille yapılırsa.
Aksi takdirde cocuk azarlar gibi saçma sapan yapılan eleştirilere kimse katlanamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…