- 19 Mart 2010
- 293
- 163
- 123
Merhaba sevgili anne adayı arkadaşım, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Bizler elbette dinimizin her gereğini yerine getiremiyoruz, inşallah bir çoğunu hakkıyla yapabiliriz. Sadece domuzdan elde edilen maddeler için değil yediğimiz ictigimiz herşeyden bir nebze dikkatli olmalıyız. Anne adayları bu konuda fazlasıyla hassas olabiliyorlardı, eleştirmek yerine anlamaya özen gösterirsek daha samimi olur düşüncesindeyim. Şuan elevit'in bir muadili var domuz katkısı içermeyen decavit adında. Bu noktada doktorlarımıza çok is düşüyor boyle bir durum var tercih eder misiniz sorusunun gebeye yöneltilmesi gerek düşüncesindeyim. Bilmeliyiz ki karnımızdaki yavruları daha o noktada harama suruklemeyelim. Ayrıca domuz tamamıyla haram kılınmış bur canlıdır ve bunun geçerli sebepleri vardır. Keza alkolde oyledir. Hayatım boyunca alkol ağzına almadim bu hassasoyetteki arkadaşlarımolabilir düşüncesiyle yazmak istedim hayırlı aksamlar
Arkadaşlar, 1.si domuz haram bir canlı değildir. Allah'ın yarattığı hiçbir canlı haram değildir. Domuzun etini yemek haramdır bizim dinimizde. Lütfen bu farkı unutmayalım. Ayrıca, kullandığınız bu ürünü eczanelerden satın alıyorsunuz. Yani sağlık banaklığından onaylı ise alabiliyorsunuz. Aktarlardan alınan zayıflamak vs için kullanılan zarar veren maddelerden değil. Domuz yağının yararlarını biliyor musunuz? Veya domuzun neresinin bu vitaminde kullanıldığını biliyor musunuz? Veya size şunu sorayım. Sizin önünüze bir yazı konuyor Elevit'te domuz var diye, siz de domuzun neresi, vitaminin neresinde ne miktarda kullanılmış, etkileri nelerdir vs hiçbir şey araştırmadan sadece domuz kelimesini duyunca haram mı kıldınız ilacı? Lütfen biraz tıbbi bilgiye sahip olup da böyle yorumlar yaptığınızı söyleyin. Araştırmak haber okumakla sınırlı değildir...
Forumda dini paylaşım yasak fakat insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. Hiçbir canlı haram değildir ne demek ?? Ayı, maymun, kurt aslan eti gibi yırtıcılar da haram değil mi haramdır. Domuz eti de tabiki haram. verilen fetvayı size alıntılıyorum. '' cumhur (fıkıhçılar çoğunluğu) pis ve haram, şeylerle bu arada içki (hamr) ve domuz mamulleri ile (olağan durumlarda) tedavi olunamayacağı görüşüne varmışlardır. Olağan durumlar; alkol, domuz ya da başka pis maddeler ihtiva eden ilaçların yerine başkası bulunabildiği, ya da bulunamasa dahi hasta için hayatî bir durumun söz konusu olmadığı zamanlardır. Ama alkol ve domuz mamulleri ihtiva eden ilaçların yerini tutacak başka ilacın olmadığı, hastanın da böyle bir ilacı almadığı zaman hayatî tehlike geçireceği mütehassıs (hâzik) bir müslüman doktor tarafından söyleniyorsa böyle ilaçların zaruret miktarı alınacağını hemen hemen bütün fıkıhçılar kabul ederler.''
Görüldüğü gibi haram içermeyen ilaç yani alternatifi varken ve hayati tehlike söz konusu olmadığı için domuz katkısı içeren ilacı kullanmak haramdır. Bu hüküm tabiki de inançlı dini müslüman olan kişiyi bağlar. İsteyen uyar isteyen uymaz ama bu konudaki gerçek budur.Kimse kimsenin yaşantısına müdahale edemez. Ben kendim bu ilacı kullanmıyorum. Decavit kullanıyorum ve firma domuz katkısı içermediğini belirtmiş.Yani bu benim tercihim. Evet katılıyorum bilgi sahibi olmayan yazmasın ben çeşitli ilaç firmalarında çalıştım prospektüs de hazırladım kafamdan atarak yorum yazmıyorum sonuçta burayı yüzlerce insan okuyor ya buradan okuduğu yanlış bilgiyle hareket etseler..
Miachivas arkadaşım aynı şeyleri söylüyoruz zaten. Belirttiğim gibi ben hamileliği bir hastalık olarak kabul etmiyorum.Bu doğal bir süreç ve hayati tehlikemiz yok. Ama eğer hayati tehlike olursa haramın zaruret miktarda kullanımı helal olur diyor koyu renkli yazımda zaten.Hamilelik sürecinde hepimiz çeşitli zorluklar yaşıyoruz kabul ediyorum.Allah herkese şifa versin.
Kullandığımız şey sadece bir vitamin. Ki ben bunu zorunlu görmüyorum. Ben de kansızlık çıktığı için 3-4 günde bir içiyorum decavit. Ben alternatifini kullanmayı tercih ediyorum sen etmezsin. Bu senin tercihindir ben tabiki karışmam. En güzeli doğal besinlerden mineral ve vitamin ihtiyacını karşılamak .Burada sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz. Sağlıklı güzel günler dilerim arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?