Elfznr'nin Diyet Günlüğü

elfznr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
107
0
46
İstanbul
alınmış 10 kilo kocaman bir göbek merdiven cıkarken zorlanan ben, dolabımdki elbiseleri artık bedenime göre almaya başlayınca anladımki artık zayıflamanın vakti geldi. (eski elbiselerim bacağımdan cıkmıyor yukarı böyle olunca küçük kız kardeş yiğen kuzen nasiplendi laf aramızda alışverişede düşkünüm)

ben biraz araştırdım ve bana uygun gelen suan dukan diyeti oldu herzaman kilo takıntım olmuştur ve alınan 3-4 kiloda hemen diyetisyene koştum ama görüyorumki hepsinin listeside uygulam yöntemide aynı hiçbiri farklı değil ve suana ben bile yazabileek durumdayım bu listelerden ama bu dukan abinin söyledikleri denemeye değer geld, yavas yavas hazırlık yapmayı başladım veeee pazartesi uygulamaya sokuyorum...(gerçekttteeeennn)

bu arada 2,5 aylık bir kızım var maalesef sütüm yok bu nedenle mama veriyorum tabi bu durum cok canımı sıkıyor ama maalesef okadar düzensiz beslendimki doğumdan sonra sütüm hiç çoğalmadı et balık süt hayatımda yok diyebilirm bu nedenlede bu diyetin bana faydası olacağını düşünüyorum belki sütüm bile geri gelir..

bu konuda bilgisi ilgisi olan kızlar yardım ve desteğinizi bekliyorum...

Hiç kimse ilgilenmese bile kendi kendimi motive ederim düşüncesi ile diyete başlamadan önce yaptığım ve yapacağım hazırlıkları aktarmak istedim gerçekten hazırlıkla başlamak belki benim açımdan daha faydalı olacaktır. öncelikle maceraya 72 kilo ile başlıyorum daha önce diyet yaptığımdaki kitle analizlerinde ideal kilom 50-60 arası en doğrusuda 55 olsun demişlerdi en fazla 69 u görmüştüm ama iri kemikli olduğumdan 2 kilo bile bende cok fakediyor.

dukan diyetinde yaptığım hesaplamaya görede 58 kilo olmamın uygun olduğunu söylediler ve bana tam tamına 255 günlük program cıkardılar yani 255 günün sonunda kalıcı olarak kilo vermiş oluyorum ama asıl kilo kaybım yani 58 günlük kilo hedeime 107 günün sonunda aya vurusak neredeyse 3.5 ayda ulaşmış olucam bu teor,ye göre geri kalan süre güçlendirme ve koruma kısımları.
eğer dukan diyeti ile ilgilenen varsa biliyordur zaten bu diyet 4 aşamalı ve aslında en zor kısmı ilk 2 evresi. proteın ağırlıklı bir diyet şekli aslında tek tip beslenme taraftarı değilim ama hayatımda cokaz yer tuttuğundan bbu besinler dediğim gibi bana faydalı olacağını düşünüyorum. bu arada ofiste bu diyeti yapan 2 arkadsım kendilerine verilen sürenin sonunda yani 2. etabın sonunda biri 15 biri 18 kilo verdiaçıkcası buda benim açımdan büyük etken sadece her diyette olduğu gibi sabır ve inanç gerekli... tabi birde azda olsa fiziksel aktivite...

şimdi be ne yaptım hazırlık aşamasında ve ne yapıcam belki burada destek alırım fikri olanlardan..

öncelikle kitabı aldım enine boyuna okudum sonrqa netten araştırırken gördümki baya fanatiği olmus bu diyetin hatta sadece bu diyete özel türk mutfağı yemeklerinin uyarlaması olan bir kitap vardı onu da aldım. bu tariflerin ana malzemlerini dün attımda attımm sepete eksik gedik kalmasın tabi bol bol ett süt ürünü hepsi en lightından.diyetin olmazsa olmazı yulaf kepeği tatlandırıcılar zira gördümki pasta bile yapıp yiyebiliyorsun tabi bu ikisini kullanmak kaydıyla:)))

şimdi ilk 3 gün sürecek olan atak dönemim için kendime mönü hazılıyorum hafta sonu bunları hazırlayıp dolapta hazır bekleticem olurda pişerkene kriz falan gelir diyet anında bozmak istemiyorum çünkü bu 3 gün zorlu oluıcaktır eminim...

ondan sonrası da allahın izniyle gelir inşallah. bu arada sok yasamamak adına su meşhur yulaf kpeğini denedim. biraz dere otu ve lor ile krep yaptım süt ve yumurta ile tadı hiç fena değil düşündüğümden daha iyiydi hatta mısır unu tadında diyebilirm....

Konu, içeriği nedeniyle diyet günlüklerine taşınmıştır.
Burada hem yediklerinizi ve sporunuzu paylaşabilir hem diyetle ilgili yazılarınızı yazabilir, diyte sürecindeki yaşadığınız sıkıntıları da aktarabilirsiniz, günlüklerde herkes birbirine destek olur, zaten size yazanlar, belki sizinle bu günlükte devam etmek isteyebilir o yüzden benim tavsiyem daha sık girip bu başlığı sanal bir günlük olarak kullanmaya çalışın
gerçekten çok güzel dostluklar da ediniliyor burada
iyi zayıflamalar
Keyifli paylaşımlar...

fikir ve destek için teşekkürler sıksık paylaşımda bulunucam.umarım bende deiğin keyifli sohbet ve dostluklarla karşılaşabilirim....
çok teşekkürler.....

kayınpederim rahatsız olduğundan az önce hastraneden geldik doktorumuzu beklerken yan masadaki hemşireler dukan diyeti ile ilgili konusuyordu hemen kulak kabarttım anladığım oki biri çok kilo vermiş yanındaki hayretle sırrını öğrenmeye çalışıyordu. kızda dukan diyeti ile verdim işte söyledir böyledir meliyathaned3e bilmemkim vardıya oda 14 kilo verdi falan diyordu sevindim tabiiiiii.....
darısı başıma inşallah...
bu arada sabah yaptığım krep gerçekten tok tutucu daha yeni yemek yedim bu diyeti yapmayanlarda sınırlı olarak bence denesin ekmek yerine bir öğünde mesela...

bugün hazırlık aşamalrında ekmeksiz köfte yapımı vardı kendim için ve eşim için ayrı ayrı köfteler hazırladım aslında önce ekmeksiz herseyiyle yaptım sonra kalanada ekmek içi ekledim kocacıma yaptım oldu bitti.. ama son bir kaç gündr ne yemek ne yemek her güzel seyle vedalaşıyorum muhtemelen tartıda 1 kilo fazlayla başlıcam.

bugün diş randevum vardı aynanın karsısına geçtim onu giydim olmadı bunu giydim olmadı darmaduman ettim ortalığı şimdi gidip topatlıcam ama aslında dağılan esyalar değil biliyorum kendimi ne kadar garip hissettiğimi kötü göründüğümü anladığımda beyninmim kendini dağıtma taktiği bu:))))

neyse şimdilik hazırlkılar gayet iyi gidiyor içimde birşevk var aslında üniversite yıllarında 56 kiloydum belki yine yeniden olur ne dersiniz.. canımın tatlı isteği çook olacağından tarif kitabındaki kek ve pastalardan seçim yapıyorum onlarıda hazırlayıp köşede tutucam tabi yulaf kepeğinden yapacağımdan sınırlı tüketğcem ama olsun en azından past yicem daha ne olsunnnnn...

hafta sonu annemim mevlidi olucak uzun zamandır olkutma niyetindeydi bu hafta sonu yapıcak hayırlısı ile sanırım oradada stok yaparım:)))))ama pazartesi valla billada bitiyor..izinli olduğumdanda işte ne yesem omu bumu da olmıcak evde rahatlıkla hazırlıyabileceğim sanırım rejim için en ideal zamandayım egzersiz içinde b fite gitmeyi düşünüyorum burası hakkında bilgisi olan varmı acaba yada faydasını görenler olurda denk gelirlerse yazdıklarıma bilgi verrirlerse sevinirim.

şimdi tatlı kızım uyanmadan ben ortalığı toplayıp canım kocama yemekler hazırlayayımmm...

merhaba diyetin ve günlüğün hayırlı olsun

ben dukan diyetinden anlamıyorum, hiç yapmaya da yeltenmedim ama yulaf kepeği tüketiyorum ara ara, çok tok tutuyo gerçekten.

dukandan anlamam ama 28 kilo vermiş biri olarak her zaman destek olurum sana.. yeter ki düzenli devam et.

danışmak ya da sormak istediğin bişey olursa günlüğüme gelebilir ya da özel msj atabilirsin, kendini yalnız hissetme..

başarılar

muhteşemsin ne kadar sürede nasıl oldu merak ettim doğrusu...
desteğin için ayrıca teşekkürler bende acıkcası anlamıyordum başta bu diyetten ama etrafımda yapan ve neticesini alnları gördükçe merak saldım umarım bende başarabilirim...

sevgiler..

şu shoping festin gözü körolsun heryerde indirim indirim... bir heyecanla daldım mağazaya dişçi randevum vardı oradan dönüşte aynanın karşısında gördüğüm görüntüüüüüüüü aman Allahım şok üstüne şok nasıl bu hale geldim anlamdım ipin ucunu iyice bırakmısım tamam 3 ay önce bebek doğurdum ama suan doğum yaptığım kiloya sadece 3 kilo kalmış nasıl becerebildim bravo bana tabiii bu moral bozukluğu bana ne yaptırdı 2 nefis gofretli çikolata yedirdi sonrada hoooop 1 kilo baklava lduım hemen (bunu yemicem ama kayın valideme götürürüm)acayip moralimm boozuldu kızlar su pazrtesi biran önce gelmeli ve hemen başlamalıyım..

he tabi neden pazartesi diyosanıda hafta sonu mevlidimiz var ve bana hadi ye hadi yeee diceklerinden ve ben onlara kilo veriyorum diye acıklma yapmaktan yorulacağımdan nede olsa emziriyorsun ye dicekler amayedik yedik ne süt oldu ne bişe sadece ban alöp löp yağ oldu .... ah zavallı kızım ola ona oldu anlaşılan inşalah bol proteın sütümü geri getirir dukan yapıcağımı söylemiştim...

offfff göbüşler offf offf ccan simitleri offffff düşün yakamdann....

evet sabah tartımı aldım kilomu not ettim ve nihayeti ile 3 gün sürecek atak dönemim başlamış bulunmaktaaaaa... hayırlı uğurlu olsun umarım dilediğim gibi olur. şuan itibari ile tam tamına 72,700 gram kilom boyum ise 1,60 dukan ölçümüne göre 58 olmam gerek ve bunun için 6 ay gibi bir süreye ihtiyacım var ama dilediğim kiloya 3 ayda düşmüş olucam inşallah..

şimdi sabah kahvaltımı söyleyeyim..

yulafkepeği yarım bardak süt ve lor peyniri birazda maydanozla tatlandırılan krep:))) pişerken börek kokusu dağıldı eve diyet yaparken börek yemek hissi gerçekten güzelllllll..
1 haşlanmış yumurta (2 yumurta hakkım var ben krepte kullanmayıp haşladım gözüm daha cok doydu böyle)
1 dilim light dil peyniri
3 dilim hindi jambon ve cayyy

görüldüğü üzere gayet doyurucu oldu ...
şimdi ani acıkma krizleri için buzluktan hindi brger çıkardım.. tatlıkrizlerm için light meyveli yoğurdum var. ana yemeklerim piliç fleto ve ekmeksiz ızgara köfte olucak. artık nasık olucak nasıl gidecek yazarım ..

haydi bana güç verin kızlar...

saat 10 da kahvaltı etmiştim ve saat 2 de yemek yedim. tok kaldım baya iyi güdüyor gibi şimdilik..

yemek listem ise:

1 hindi hamburger köftesi
1 dilim light dil peyniri yanında
1 paket light yoğurt (ben paketli aldım sütaş lightlardan böylece tammaını bir öğünde tüketiyorum sabit oluyor porsiyonu)
ve tabiki şimdi booooollll su içme zamanı

akşam için dediğim gibi köfte yapıcam kendime ızgarasını tostta eime izmirini..aradada saat 7 den öncesi için meyveli yoğurt ve cok zorlanırsam süt içmeyi planlıyorum..zaten eşim 3 günlük yurtdışına cıkmak durumunda denk geldi yanii Allahtan sonrasında sebzeve protein kısmına geçeçeğimizden ortak yemek yapmak daha kolay olucak...

haydi bakalım atağımız devam ediyor..

su dakka itibari ile 3 adet ızgara köfte ve saat 16:00 giibide 1 kutu meyveli yopurdumu yedim..artık yavastan acıkma sinyalleri beyne gitmeye başlamıştı bende 7 köfte hakkımın 3ünü yedim 4 ünüde yoğurt eşliğinde akşam yemeğinde tüketicem su içmeye devam öncelikli hedef 1.5 litre su içmeyi seven biri olmadığımdan bu benim için ideal zaten 3 litreden fazlası damarlara zararmış haberiniz olsun....

aksi gibi reglimin son günlerinde olduğumdan acayip tatlı arzusu devam ediyor ve maalesef başımda kalktığımdan beri ağrıyor ama olsun durmak yooookkk yola devam..
not:gün arası kilo 73,700 tam bir kilo fazla cıktım suan bakalım sabah tartım kaç çıkacak.....
dukana göre 1,5 ila 3 kilo arası vermem gerek bu 3 günde bakalım hayırlsııı.

evet ilk günü sağ salim tamamlayıpp 2,güne merhaba dedik bugün dışarıda olduğumdan öğünlerim ve yediklerim biraz sarktı ama olsun genede bozmadım devam...

veee asıl güzel haber sabah yine ac karnına tartıldığımda kilom tam tamına 71.200 çıktı yani -1500 valla su mu ne olursa olsun iyi moral verdi bana bakalım yarın sabahta değişiklik olacak mı ondan sonra ki gün seyir dönemindeyim hayırlısı ile....

gelelim şimdiye kadar yediklerime,
sabah evden çıkmadan bir kutu meveli light yoğurt yedim..
eve döndüğümdede 13:00 gibi birporsiyon hazır tavuk döner ve yanında light yoğurdum vardı..

akşama kasap köftesi yapıcam zira dün kendi yoğurdum köfte etinden sanırım çok fenaydı midemi yaktı bende yeni tarifler bulana kadar bu 2 gün böyle idare edicem...

bu yulaf kepeği için marketlerde kutularda satılan var onlardanmı alıyorsunuz yoksa açık olanlardan mı?

bu yulaf kepeği için marketlerde kutularda satılan var onlardanmı alıyorsunuz yoksa açık olanlardan mı?

evet canım markette satılı olanlar var paketli 400 gram lık olarak ama hepsinde olmuyor buyük migrosta bulabilirsn yada hepsi burada gittigidiyor üyeliğin vrsa buradan alabilirsi kargo oluyor ama fiyat marketten daha ucuz.. sende dukanmı yapacaksın yoksa herhangi bir diyettemisin..

evet bugünkü tartımız 70,900 yani 1.800 azalma var toplamda inşallah yarınla 2 kg bulur sonrasında da birer birer gider hayırlısı ile..

acıkma yok aklından yemekler ucmuyor miktar hesabı yok valla ne iyimiş bu diyet uamrım seyir dönemimde böyle rahat geçer.. kısa sürede dilediğim kiloya ulaşırım.. dukan hesabına göre yarının sonunda 71.500 olucaktım bu hedefi suanda tutturduk ama reglide olduğumdan vücüutta ki su kilomunda normal,n üstünde cıktığını düşünüyorum ilk aşamad da su gittiğini düşünürsek aslında hedefi tam yakalmış gibi duruyorum...

neyse gelelim dünki yemek listeme .

öğlene kadar olanı yazmıştım..

ikindide 1,5 yulaftan 1 yumurta ve 2 bardak su ve 1 bardak light yoğurttan çorba yaptım naneli yayla corbası gibi ama yulaf kepeğinin tadına alışamadığımdan henüz hiç hoşuma gitmedi akşam tekrar içemedim yani oynadım döktüm. 4 köfte mikrodalga yaptım hazır köfte akşam ve cay içtim tabiki suyum enaz 1,5 litre öylede yattım aralarda tatlı krizlerimde 2 kutu meyveli yoğurdum vardı bunu biraz abarttım bugün ellemicem hiiçç:))))

bu sabahta 1,5 kaşık yulaf kepeği bir yumrta yarım bardak sütten krep yaptım aslında lavaş gibi birşey oluyor arasına 2 dilim light karper ve 2 dilim hindi jambon skoyup dürüm yaptım yanında cay ile hüplettim. şimdi bu yulaf kepeği enteresan yedikten sonra acayip tokluk hissi veryor nezamanki midede şişince şimdi yememin üzerinden 20 dakka kadar geçmesine rağmen hafif açlık hissederken 1 saat sonra gidiyor oyüzden bu krepi en iyi sabah yada öğle saatlerinde yemek çünkü 3-4 gibide aclık yokluyor çünkü..

yarın sebze ve proteın günüm olucak şimdiden tariflere bakıyorum ne yesem ne ysemmmmmm;???????

öncelikle hyırlı kandiller tabiki büyüklerle kandilleştim geldim ve ikram edilen kandil simitleri malum yemedim ama yemmmeeeeddiiiimm. ama 2 gündür böyle olmamıştım cnım acyip tatlı cekiyor ama yok..

akşam için tavuk but cıkardım 2 adet onu yapıcam yarın olsada etin yanında salatayada başlasam özledim yahuuuu...

sabahları aynı kahvaltılardan sıkıldım birde bu yulafı denemek istiyorum

akşama alıp başlayim ben yaaa

teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…