• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eli sopalı yasli teyze

Belediyelerin yaptığı çözümler bence çözüm değil.
Barinaklar ne durumda. Benim yasadigim sehirde belediye cok iyi bir barinagi var ama her sehirde sartlari iyi degil.
Zehirli ignelerle etkisiz hale getirmelerini mevzu bile etmek istemiyorum vicdan yoksunu insanlar.
Peki çözümü ne olmali?
Yasadiginiz yerde onlarin beslenecegi bir alan kurmaktan baska bir care yok.

Valla bu ara bizim burda da cogaldilar. Asiri buyukler ve grup halinde geziyolar hele kedi gorduler mi kendilerini kaybediyolar. Iki gece seslerine uyandik kedileri sıkıştırip bogup atiyolar sabah ölülerini topluyoruz.
Tamam can, tamam sevelim ama sabahin kor saati ise gidiyo insanlar, kardesim ilkokulda gel de yolla simdi tek basina burnumuzun dibindeki okula.
Cozum lazim ama oyle iki tarafi da koruyacak bi'cozum henuz dusunulemedi.

Açıkçası bu durumun en insancıl çözümü köpeklerle dost olmaktan geçiyor.
Bizim burda da bi gece eve dönerken bunların alanından geçiyodum kıstırdılar beni etrafımı sardılar 7-8 tanesi.
Açıkçası biraz korktum ama hayatımda hiçbi hayvan tarafından saldırıya uğramadım bu yüzden onların da bişey yapacağını o an düşünmedim.Yerden taş alıyo gibi yaptım o sırada kaçtılar hemen.

Ertesi gün eve dönüyorum gene ama bu kez arabayla, deli gibi yağmur yağıyo.Bi baktım bu çetedekilerden birinin yavrusu suya düşmüş ağlıyo, diğerleri de bunu bırakıp gitmiş.Bu yavrucağı aldım montumu sardım eve götürdüm.Bi güzel kuruttum karnını doyurdum.Gece dışarda diğerleri ulumaya başlayınca bu da evde başladı ulumaya :) ben de evdekiler uyanmasın diye çıkarmak zorunda kaldım.Bi baktım bizim kapıda annesiyle babası bekliyo, bıraktım benimkini gitti yanlarına.Giderken döndü baktı arkasına teşekkür eder gibi.İşte o günden sonra bi daha bana hiç saldırmadılar hatta gece eve giderken ve sabahın karanlığında da beni araya alıp eskortluk yaptılar sağolsunlar :)

İşte şikayet edilen dağa atılan köpekler bu şekilde yiyecek goturursen yiyorlar goturmzsen yollarını gozluolar açlıktan ölüyorlar neden kendinden başkasını düşünmeyen zihniyetler yüzünden

Eklentiler

• IMG-20170102-WA0011.webp
    IMG-20170102-WA0011.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 55
Hayvanlarla yasamaya alismalisiniz.Eger sizde onlar yicek su verirseniz hic birsey yapmicaklardir. Belediye gelse ne olacak ormanlik alana atiyorlar ve hayvanlar ya birbirini yiyir yada acliktan ölüyorlar

Hayvanlarla yasamaya alismalisiniz.Eger sizde onlar yicek su verirseniz hic birsey yapmicaklardir. Belediye gelse ne olacak ormanlik alana atiyorlar ve hayvanlar ya birbirini yiyir yada acliktan ölüyorlar
Bu kimsenin umrunda değil boş beleş konuşuyorlar yok bide saygı duycakmsz düşüncelerine ...

ay öyle demeyin. bizim mahallede var bir kadın. toplatılması için uğraşan kadınlara sokakta, adamların önünde or...puu diye bi bağırması var. o adamların yakasına yapışıp arabalarını filan tekmeliyor. ne yapsın adamlar da kadını mı dövsün. kaçıyorlar.
vallaha o şekilde yapana da kolluk kuvvetleri kanunları bildirecek gerekirse nezarette kalacak. Öyle hakaret etmek saldırmak deli ayağına yatmakla olmuyor.

Yemek verilen köpegin saldirmasinida hic gormedim? Kopeklere yemek dokup gidiyor musunuz yoksa sizi goruyorlar mi yemek verirken?
Yani dag basina atilmis 20-30 kopegin arasina giriyorsun beslemek icin bisey yapmiyorlar. Bu cok Ilginc.
Vallahi ben gördüm. Doğduğundan beri bakıp beslediğimiz elimizde büyüyen (belki de fazla şımardı) köpek, sırf kızım onu sevmeyi bıraktı diye (eliyle başını okşuyordu) kızımın elini ağzının içine alıp ısırmıştı zor aldık elini. Öyle sinirlenmiştim ki. Yani beslemekle olmuyor bazı şeyler. Tabi bu olay bizim hayvanlara bakış açımızı değiştirmedi ama genede kesin yargılara kapılmayalım.
Sokak durumuna gelirsek. Allahtan oturduğum yerde fazla yoklar. Zaten belediye olarak hayvanlarla oldukça ilgili bir belediyemiz var. Ama çocuklar sabah karanlıkta okula gidiyorlar. Saldırgan tavırlar varsa çocuklar için tehlike oluşturur. O zaman da bir anne olarak ben de olsam gerekli tedbirlerin alınmasını isterim.
Fakat bir gerçek daha var ki, köpekler grup oluşturup resmen çete kurabiliyorlar. Bir arkadaşım köpeklerden çok korkardı ve malesef işe gelirken mutlaka geçmesi gereken yolda 2 çete vardı. Her sabah korkuyla gelirdi. Bir kaç kez saldırıya uğramıştı. En sonunda köpek savar diye bir şey aldı. Köpekler saldırıya geçecekken düğmesine basıyordu. Bir zararı var mı bilemem ama konu sahibi böyle bir önlemde alabilir.

Vallahi ben gördüm. Doğduğundan beri bakıp beslediğimiz elimizde büyüyen (belki de fazla şımardı) köpek, sırf kızım onu sevmeyi bıraktı diye (eliyle başını okşuyordu) kızımın elini ağzının içine alıp ısırmıştı zor aldık elini. Öyle sinirlenmiştim ki. Yani beslemekle olmuyor bazı şeyler. Tabi bu olay bizim hayvanlara bakış açımızı değiştirmedi ama genede kesin yargılara kapılmayalım.
Sokak durumuna gelirsek. Allahtan oturduğum yerde fazla yoklar. Zaten belediye olarak hayvanlarla oldukça ilgili bir belediyemiz var. Ama çocuklar sabah karanlıkta okula gidiyorlar. Saldırgan tavırlar varsa çocuklar için tehlike oluşturur. O zaman da bir anne olarak ben de olsam gerekli tedbirlerin alınmasını isterim.
Fakat bir gerçek daha var ki, köpekler grup oluşturup resmen çete kurabiliyorlar. Bir arkadaşım köpeklerden çok korkardı ve malesef işe gelirken mutlaka geçmesi gereken yolda 2 çete vardı. Her sabah korkuyla gelirdi. Bir kaç kez saldırıya uğramıştı. En sonunda köpek savar diye bir şey aldı. Köpekler saldırıya geçecekken düğmesine basıyordu. Bir zararı var mı bilemem ama konu sahibi böyle bir önlemde alabilir.

Bilmiyorum ki gercekten okadar cok sokak kopegiyle hasir nesir oldum ki heryerde, boyle bisey gormedim. Sadece eski oturdugumuz yerde vardi bi köpek cetesi özellikle gece motosikletle gecerken saldiriyorlardı. Bildiginiz ayri ayri yerlere saklanip tam gecerken sagdan soldan atlayarak cikiyorlardi ve cok kotu kaza yapabilirdim. Bu surekli oluyordu bikmistim ve beni tehlikeye atiyordu. Çare motordan inip ustlerine yürümekte buldum. Havlama, hırlama yapsalarda kaciyorlar sokak kopegi sonucta ustune gidince saldiramiyor. Gerci ben birazda kiyafetlerime guvenerek ustlerine gidiyordum. Motordan dolayi ustumde başimda full korumali kiyafet ve kaskim filan oldugundan.

Back
X