Uyardığın için teşekkürler a.s. Benim bildiğim kozmetik şampuanların içinde SLS adı verilen bir madde var. SLS, içine konulduğu maddenin köpürmesini sağlar, ama aslında çok zararlıdır cilt için. Biz de içerisinde SLS bulunan şampuanları kullanıp, aa ne güzel köpürdü, demekki iyi temizliyor diye kanıyoruz malesef :mymeka: Ben alırken çok dikkat ettim şampuanların içeriklerine, hepsinde de SLS maddesi var. Ben de elidor kullanıyorum ve elimdeki şişe bittiği anda yeniden DFN GARLI şampuanı alacağım. Daha önce kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım, neden yeniden elidor aldıysamklava:
Daha önce de yazdım arkadaşlar. Aldığınız şampuanın içindekiler kısmına bir göz gezdirin. SLS (Sodyum Lauryl Sülfat) ve türevleri (sodium laureth sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium lauryl ether sulfate) varsa almamanızı öneririm. Bunlar şampuanların bol bol köpürmesini sağlarken, saçlarınıza çok zarar veriyor. Kanserojen etkiye sahip ve saç derisini de saçları da çok olumsuz etkiliyor.
ztn bn elidoru hiç beğenmiyorm benneyaptımki gliss kullanıyorm şu an ama bitkisel bi şampuan almadığıma pişman oldm btsn doğal ürünler kullanıcm
cANIM bak yine karşılaştık senle :1rolleyes: çoküzüldüm bu kadar kötü hissetmene sei ççok iyi anlıyorum ama canım şöle bişi war acaba bi doktora göründün mü hani kansızlık falan olabilir mi ya da çok mu streslisin yani başka bi etken olmasın bu kadar çok dökülmesi birdeb cansızlaşması falan??
saçı sertlestrmeyen ve bu maddelerın hç biri olmayan guzel bi sampuan yokmu cokacimcoook
evet içinde bu maddelerin olmadığı şampuanlarda var ama sorun olan saçı sert yapıyor bu seferde saç tellerine zarar veriyoruz tarayacağız diye:bbo: hala bi şampuan bulamadım kendime bu yüzden
ozaman hangı sampunaı kullancazz bızyaaa lorel ve dovden sasmamak laızm ozaman
Arkadaşlar merhaba,
Kullandığımız şampuanlar ve deterjanlar gerçekten çok ciddi ama çok ciddi bir konu. Birçoğumuz kullandığımız ürünlerin zararlarının farkında değiliz ve ne yazıkki bu konuda bilgilendirenlerin sayısı o kadar azki yok desek daha doğru olur. Bu konuları ancak ve ancak araştırırsak bulabiliyoruz. Ben ve ailemde yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar bu konularla alakalı yüzeysel bilgimiz vardı. Ama araştırınca kullanılan şampuan ve deterjanların zararları inanılmaz boyutlarda ve helede şampuanlar. Bazı araştırmacılar şampuandaki zararlı maddelerin deri yoluyla vücuda girmesindense ağız yoluyla girse daha az zarar verir sonuçlarına rastladım.
Camları siliyorum ben artık elidor la bitlendim yemin ederim inann:1no2:ya annemde 2 qün önce elidorun yeni çıkanları varya ondan almış hemnde büyük boy ya şimdi ne yapcam ben o şampuanı ya çöpemi ğitcek:1no2:
:1no2:ya annemde 2 qün önce elidorun yeni çıkanları varya ondan almış hemnde büyük boy ya şimdi ne yapcam ben o şampuanı ya çöpemi ğitcek:1no2:
:1no2:ya annemde 2 qün önce elidorun yeni çıkanları varya ondan almış hemnde büyük boy ya şimdi ne yapcam ben o şampuanı ya çöpemi ğitcek:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?