elim kolum bağlı hem bebek hem iş istiyorum

çok zor günler yaşadım. psikolojimi bozacak kazalar kayıplar olaylar vs. çok soru çözmekle başarılı olabiliniyor mu.. çünkü ben kendimi afedersiniz çok salak buluyorum. beynim boş gibi geliyor.. çok iyi hafızam vardı. ama hepsinin gittiğini hissediyorum. elimden başka birşey gelmiyor. bu dönemde ders çalışabilirim. mağdem evde olacam belki de hamileysem hiç başvuramam.yani çok iyi bir yere benim tüm eksilerime rağmen kabul edileceğim yer olmazsa evdeyim..

ama sınavdan yetmiş alsamda bu sefer yaşa yine takılırım gibi geliyor. 35 yaşından büyük olanları her işe başvuramıyor. kaymakamlık falan belki ama o zaman da puanın çok yüksek olması lazım.

bu konuda bilginiz var mı? puan durumlarına göre nereler olabilir?.. tabi yaş da önemli? o bayan kaç yaşında... nerelerden nasıl çalışmış? lütfen bana yardım edin. yönlendirilmeye çok ihtiyacım var.. ben 4yıllık işletme mezunuyum.

inanın bu sözünüz bana hayata döndürdü nefes aldığımı hissettim..

Canım kimse boş beyinli filan değildir beynini kullandığın ölçüde başarırsın herşeyi bu sözümü kötü algılama eğer başarmak istersen herşeyi yaparsın yeter ki iste. Bak ben ilkokuldan beri matematiği sevmeyen anlamayan daha doğrusu anlamak istemeyen biriydim hep 0 olurdu notlarım sözelde daha iyiydim. Açıköğretim okudum 1. sınıfında matematik vardı 2 derse üst seneye bırakabiliyorduk matı bıraktım ama 2. senede mutlaka o dersi geçmem lazımdı bir sene daha üste bırakamıyorsun yoksa diğer tüm derslerden geçsem bile sırf 1. seneden dersimden geçmezsen kalıyordum kursa gittim vize final 20 aldım düşün. Bütünlemeye sonucu aldığım gün 2 ay vardı aldım kurs defterini hırs yaptım bütün senenin konularını çalıştım bir soruyu anlayana kendim çözebilene kaadr defalarca çözdüm sabahtan öğlene konu çalışıp sonra soru çözdüm sadece iki ay sadece günde 3 saat çalıştım daha çok çıkan konulara yüklendim ve 70 aldım benim için bir mucizeydi ama yaptım demek ki anlamıyor değilmişim anlamak istemiyor muşum. Bak branş girmene gerek yok normal memurluk için gir zaten işletme mezunusun matematik, tarih coğrafta alt yapında vardır konu çalış ama sorularla destekle. 35 yaşında alınmıyor diye bir şey yok iyi not alırsan bal gibi atanırsın ayrıca bebek yapmayı erteleme eşine güveniyorsan tabi içki filan var diyorsun öncelikle eşinle enine boyuna konuş arkanda olacağından emin ol kısma yapmanız gerektiğini yaşının geçiyor olduğunu söyle hamile bile kalsan hemen çalış kazanırsan atanırsan zaten doğum iznin var doğum yapsan bile doğum izninden sonra başlarsın atandığın yere memurluk olmazsa 1 sene evde oturur ailene bırakır yine çalışırsın. :34:

iş bulsam annem ve kv bakar. ama şartlar zor olunca bir de hemen hamilelik düşününce her işte çalışamıyorum.veya iş vermiyorlar.. bebek düşünüyor musunuz diyorlar mecburen evet diyorum.anlamadığım sanki bekarlar evlenmeyecek ya da bebek sahibi olmak için onlardan izin alınacak. herkes bebek düşünebilir. sadece benim durumum göze batıyor..

Yanlış düşünüyorsun.Sen nasıl ki,bir işe gireyim hamile kalayım,doğum iznimi de kullanayım maaşımı da alayım düşüncesindeysen,yani önceliğin kendinse,işveren de kendi işyerini düşünecek önceliği işyeri olacaktır.Hamilelik bu.Nasıl geçireceğini de kestiremezsin.
Eğer şartların uygunsa bebek sahibi ol.Uygun değilse,bir işe gir.Maddi olarak biraz kendini toparla,işyerinde işverenine karşı verimli ol kabulettir kendini.En az 1 yıl ertele sonra Allah ın izniyle hamile kalma kararı alırsın.35 yaşından sonrakiler doğuramaz diye bir şart yok.

Canım kimse boş beyinli filan değildir beynini kullandığın ölçüde başarırsın herşeyi bu sözümü kötü algılama eğer başarmak istersen herşeyi yaparsın yeter ki iste. Bak ben ilkokuldan beri matematiği sevmeyen anlamayan daha doğrusu anlamak istemeyen biriydim hep 0 olurdu notlarım sözelde daha iyiydim. Açıköğretim okudum 1. sınıfında matematik vardı 2 derse üst seneye bırakabiliyorduk matı bıraktım ama 2. senede mutlaka o dersi geçmem lazımdı bir sene daha üste bırakamıyorsun yoksa diğer tüm derslerden geçsem bile sırf 1. seneden dersimden geçmezsen kalıyordum kursa gittim vize final 20 aldım düşün. Bütünlemeye sonucu aldığım gün 2 ay vardı aldım kurs defterini hırs yaptım bütün senenin konularını çalıştım bir soruyu anlayana kendim çözebilene kaadr defalarca çözdüm sabahtan öğlene konu çalışıp sonra soru çözdüm sadece iki ay sadece günde 3 saat çalıştım daha çok çıkan konulara yüklendim ve 70 aldım benim için bir mucizeydi ama yaptım demek ki anlamıyor değilmişim anlamak istemiyor muşum. Bak branş girmene gerek yok normal memurluk için gir zaten işletme mezunusun matematik, tarih coğrafta alt yapında vardır konu çalış ama sorularla destekle. 35 yaşında alınmıyor diye bir şey yok iyi not alırsan bal gibi atanırsın ayrıca bebek yapmayı erteleme eşine güveniyorsan tabi içki filan var diyorsun öncelikle eşinle enine boyuna konuş arkanda olacağından emin ol kısma yapmanız gerektiğini yaşının geçiyor olduğunu söyle hamile bile kalsan hemen çalış kazanırsan atanırsan zaten doğum iznin var doğum yapsan bile doğum izninden sonra başlarsın atandığın yere memurluk olmazsa 1 sene evde oturur ailene bırakır yine çalışırsın. :34:

yok be canım nerde matematik bende.. hiç sevmedim de.. ben de kursa gidip o dersten öyle geçtim. yoksa dediğin gibi alttan dersim olunca geçemiyordum. onca yılım gitti matematiğin yüzünden. sonradan kursa gittim de geçtim.. aslında formüler çözme tekniklerini öğrenince geçiliyormuş..

bu benim son şansım öyle ya da böyle.. zaten bundan sonra istesem de giremem. dediğin gibi en azından bu yıl çalışıp sınavı giriyim. ilerde çünkü bazı ihtiyaç halinde alınabiliyor. ama ben bu tür sınavları hep sınırda kaybettim.sınav fobisi var bende. gerçek yaşamdada sınavlar da başarılı olamıyorum. maalesef deneyerek yanılarak öğreniyorum. girdiğim her sınavda 70 alt sınırsa 69 veya 60 sa 59 aldım.

ama bu zamanda iş bulursam mecburen çalışacağım.

Yanlış düşünüyorsun.Sen nasıl ki,bir işe gireyim hamile kalayım,doğum iznimi de kullanayım maaşımı da alayım düşüncesindeysen,yani önceliğin kendinse,işveren de kendi işyerini düşünecek önceliği işyeri olacaktır.Hamilelik bu.Nasıl geçireceğini de kestiremezsin.
Eğer şartların uygunsa bebek sahibi ol.Uygun değilse,bir işe gir.Maddi olarak biraz kendini toparla,işyerinde işverenine karşı verimli ol kabulettir kendini.En az 1 yıl ertele sonra Allah ın izniyle hamile kalma kararı alırsın.35 yaşından sonrakiler doğuramaz diye bir şart yok.

elbette onlarda işlerini düşüneceklerdir. ancak herşey o kadar basit değil. yani bir bekar memur alınca onların çocuk yapmayacakları ne malum. evlenmelerini geçiyorum. hadi nişanlandım eşim istemiyor evlendim eşim çalışmam istemiyor diye işten ayrılmaları da olabilir.. Ama benim gibi seçilme şansı az olanlar daha sıkı sıkıya bağlanır işine çünkü başka iş yoktur. ayrıca nasıl bir engelli iş performansı sergiliyorsa hamilelerde sergiler. kaldı ki geçici bir durumdur.. ama dediğim gibi kurumsal işyerleri bunları aramaz..yani bekar memurun iş kaybı riski neyse hamileliği düşünen bir bayanın da iş kaybı riski vardır. ama biri geçici.. az önce örnek verdim. düzenli saati olan işyerlerinde bir de hafta sonu çalışılmıyor olsun hamile de çok rahat çalışır. eşim 2 saatlik yoldan geliyordu servisle tam saatinde gelir 7 de.. benim aynı yerde eve gidiş saatim belli olmazdı. olmuyordu.

küçük yerler ezdikçe eziyor. yukarıda yazdım en son çalıştığım yerin ofis temizliği de bana aitti. aslında başta haftada bir kadın geliyor temizliğe dedi. ama gelmedi bana kaldı. hiç dert etmedim. çünkü gerçekten işe ihtiyacım vardı. aynı paraya da olsa çalışmak zorundaydım. sahiplenip çalıştım.

şimdiki nesil benim görevim o değil değip basar çıkar.. ama ben orada tekim diye temizlikçi de gelmeyince işe bana düştü.. kendiliğimden yaptım. camlara kadar siliyordum. ama kurumsal yerler var o işten başkasını yapmıyorsunuz. ama tabi en iyi şekilde yapmaya özen gösterirdim bende.. mesela 8 de başlayıp6 da biten bir işyeri aslında saat çok uzun ama öğle tatili veriyorlar arada.. işte öyle olunca dinlenme şansın olur. hafta sonu çalışılmıyor.
-----------------------------

şartlarım uygun değil maalesef. çalışmam lazım. hadi çocuk düşünmüyorum deyip işe başladım. 35 yaşından sonra doğuramaz diye birşey yok ama sağlıklı bebek olması için risk artıyor. ayrıca benim troit var. troit ilacı kullanıyorum. stresli olduğum zaman birden tavan yapıyor. şuan en iyi seviyisine düşürdük bebek için. ama ilerde özellikle iş stresi binince tavan yapacak çocuk sahibi olmak zorlaşıyor. troitli olmak gebeliği engelleyebiliyor. tabi herkes için aynı şey geçerli değil. risk artıyor..

eşimin masraflarını bugün de konuşacağım aynı şekilde devam etmemesini ikna etmeye çalışacağım olmazsa ben çocuk yapmaktan vazgeçecem. tabi hamile de değilsem.. ama inanın bunu yazarken ağlıyorum. çünkü lisede arkadaşlar arasında çocukları ben severdim. arkadaşlarım sevmezdi. kedi köpek sanatçı fotaları asarlardı duvarlarına ben bebek resimlerini asardım.. ama herkesin çocuğu oldu.. anne oldular.. ve ben yine anne olmayı ertelemek zorunda kalabilirim.

işte o kadar çaresizim ki... zordayım ki...

ben bir çare arıyorum çıkmazdayım bir akıl arıyorum. hani dövün kızın ama yeter ki çare buluyum.

Son düzenleme:
Sevgili hayat seni o kadar iyi anlıyorumki:31: ben matematik bölümü mezunuyum ve 30 yaşındayım bankaya kabul edildim tamda o sıra hamile olduğumu öğrenmiştim bundan beş sene öncesiydi ve görev teklifini geri çektiler hamile olduğumdan dolayı düşünebiliyomusun:20: çok üzüldüm ve ağladım kısmet oğlum bir yaşına geldiğinde kpssye girdim öyle canıma tak etmiştiki canhıraş çalıştım ve 94 puanla maaşı ve şartları güzel bir kuruma girdim:8: tam bu esnada bir daha hamile kaldım :17: kızım şimdi iki yaşında oğlumda beş çok şükür çok umutsuzdum ama ALLAH oyle güzel kapılar açıyorki şaşırıp kalıyosun:34: sen benden de şanslısın çünkü işletme mezunusun KPSS A grupları 35 yaş şartı var ama B grubunda yaş sınırı yok 75-80 puan arası bişey alsan atanırsın işletme mezunlarını alan birçok kurum var ama benim bölümüm alımı olmayan bir bölümdü:50: yüksek puan yapmam gerekiyodu senin bu kadar kasmanada gerek yok

hayırlısıyla bebişe yoğunlaşmanı öneririm dilerim herşey gönlünce olur :16:ve fazla beklemezsin Allah öyle güzel kapılar açıyorki sakın ümitsizliğe kapılma ve muhakkak kamuya girmeye çalış ben iki sene kızımı büyüttüm tekrar iş başı yaptım sende hem kpss hem bebek çalışmalarını bir arada yürütebilirsin canım İnşallah herşey gönllünce olur hem hayırlı bir iş hemde sağlıklı hayırlıbir bebiş:49::54:

Sevgili hayat seni o kadar iyi anlıyorumki:31: ben matematik bölümü mezunuyum ve 30 yaşındayım bankaya kabul edildim tamda o sıra hamile olduğumu öğrenmiştim bundan beş sene öncesiydi ve görev teklifini geri çektiler hamile olduğumdan dolayı düşünebiliyomusun:20: çok üzüldüm ve ağladım kısmet oğlum bir yaşına geldiğinde kpssye girdim öyle canıma tak etmiştiki canhıraş çalıştım ve 94 puanla maaşı ve şartları güzel bir kuruma girdim:8: tam bu esnada bir daha hamile kaldım :17: kızım şimdi iki yaşında oğlumda beş çok şükür çok umutsuzdum ama ALLAH oyle güzel kapılar açıyorki şaşırıp kalıyosun:34: sen benden de şanslısın çünkü işletme mezunusun KPSS A grupları 35 yaş şartı var ama B grubunda yaş sınırı yok 75-80 puan arası bişey alsan atanırsın işletme mezunlarını alan birçok kurum var ama benim bölümüm alımı olmayan bir bölümdü:50: yüksek puan yapmam gerekiyodu senin bu kadar kasmanada gerek yok

hayırlısıyla bebişe yoğunlaşmanı öneririm dilerim herşey gönlünce olur :16:ve fazla beklemezsin Allah öyle güzel kapılar açıyorki sakın ümitsizliğe kapılma ve muhakkak kamuya girmeye çalış ben iki sene kızımı büyüttüm tekrar iş başı yaptım sende hem kpss hem bebek çalışmalarını bir arada yürütebilirsin canım İnşallah herşey gönllünce olur hem hayırlı bir iş hemde sağlıklı hayırlıbir bebiş:49::54:

allah bağışlasın. inşallah onlarda çok iyi yerlere gelirler... hani herşeyin hayırlısı diyoruz ya banka daha yorucu daha riskli (çünkü bildiğim onların da sürekli bir performans tablolarını yakalamaları gerekiyor.) o yüzden kamuya girmeniz daha iyi olmuş(bana göre tabi)

bu sefer sınava girmeyi düşünüyorum ama son şansım zaten ama bazı kurumlar sınavın olduğu başlangıç ayı ocak ayında 35yaşından gün almamış mı olması gerekiyor.. ben mart 79 luyum. yani dediğin gibi ancak yaş sınırı olmayan yerlere denk gelirsem girebilirim..

olsun belki olur.. son mücadelemi veriyim. bir umut inşallah kazanırım da burada da paylaşırım. olur da başarırsam şimdiden bana destek olan herkese çok teşekkür ederim.

not: lüften herkesten bir isteğim var..bana özelden de olur nerelerden nasıl çalışacağım konusunda yön verirseniz sevinirim. inanın mesala bu 94 ü almak nasıl bir çalışma ki alınır.. ben bu puanı alsam uçarım herhalde.. çok tebrik ediyorum..

Son düzenleme:
Canım bak,bir insanın çalışmayı istemesi,anne olmayı istemesi kadar doğal birşey yok.Sen ihtimallerden bahsediyorsun.Engelli insanlarla hamileleri kıyaslıyorsun.Beka insanın hamile kalma olasılığını düşünüyorsun.İşveren ihtimaller üzüerinde yoğunlaşamaz.O an ki şartlara bakar.Tabiki hamile çalışmasın demiyorum.Kurumsallaşmış şirketlerde çalışabiliyor,iznini kullanabiliyor.Sen kendin sağlık sıkıntılarından bahsediyorsun.Senin şu an yapabileceğin tek şey önce işe girmek.Duruma ve şartlara bakmak.Hamile kalırsan da çalışmanda mani görmezlerse çalışırsın,görürlerse çıkarsın.Ama sen diyorsun ki,ben hamile kalayım beni böyle işe alsınlar.Anlattıklarından bu sonuç çıkıyor.İstediğin iki şeyin aynı anda olmasını bekleyemezsin.35 yaşından sonra risk artıyor diye kendini şartlandırma.20 yaşta da risk olabilir icabında.Herşey Allah tan ne zaman nasipse o zaman olur.Sen kendini öyle bir karamsar psikolojiye sokmuşsun ki.Lise çağında arkadaşlarım poster asardı ben bebek diyorsun.Bu senin bebeği onlardan daha çok istediğin anlamına gelmez ki.Onlar yaşlarını yaşamışlar.Öncelikleri bebek olmamış.O yaşlarda insan artist,gezmek,eğlence olarak öncelik sırası oluştururlar.Böyle şeyleri kafana takma.Herşeyi de fazla planlı programlı düşünme.
Unutma Hayat;biz planlar yaparken,başımıza gelen şeylerdir.

iş alımında bunuda mı soruyorlar yani o zaman evli bayan hiç almamaları lazım çocuğu olsa da olmasa da herkes risk :)çok ayıp ......maddi ihtiyaçlarınız doğrultusunda iyi bir iş bulup bu zaman akışında çalışırken de hamile kalabilirsiniz sonuçta anneniz ve kv bebek bakımını üstlenecekse doğum izni alarak işinize devam eder hemde devletin verdiği ek ödeneklerden faydalanırsınız doğumla alakalı ...sevgiler.......

sormak ne kelime sözleşmeye ekliyorlar, bir görüşmem oldu kurumsal bır fırmada. Sınavlar mulakat vs derken sıra sözlesmeye geldı ve orada sozlu de soyledıler, en az uc sene cocuk yok dıye..
ben cok sasırmıstım, belki haklı olabılırler hemen ıse gır bır ay sonra gebelık ıslerını etkıler vs fakat bu rısk herkes ıcın gecerlı. Ben 3 sene falan dusunmuyorum gercekten ama bu sekılde de kendımı kısıtlamak ıstemedıgımde reddettım, hadı kazara oldu sırf sozlesmem var tazmınat oderım dıye aldıracakmıyım, düşünmeyen için bile böyle bir şart olması ınsana agır gelıyor, özeline bu kadar mudahale olması..

yanı konu sahıbı banada soruluyor cocuk dusunuyormusun dıye hayır dıyorum bu seferde yazılı onay ıstenıyor su kadar sene gıbı anlıyorum, hakkınızda hayırlısı olsun ıns.

en iyisi kadınları iş hayatından komple kaldırsınlarda onlarda rahatlasa bizde:27:
:37:

Son düzenleme:
hastanede çalışıyorum, gecem gündüzüm belli değil, üstüne de şehirler arası toplantılara, seminer ve kongrelere katılıyorum ve 2'de prenses büyütüyorum ve sizin gibi geç evlendim, hızlıca iki çocuğu arka arkaya doğurdum, iyi kide yapmışım.. bebek planla programla olmaz, siz yapacaksınız sonrası beraberinde gelecek... hayatınız ona göre şekillenecek.

Canım bak,bir insanın çalışmayı istemesi,anne olmayı istemesi kadar doğal birşey yok.Sen ihtimallerden bahsediyorsun.Engelli insanlarla hamileleri kıyaslıyorsun.Beka insanın hamile kalma olasılığını düşünüyorsun.İşveren ihtimaller üzüerinde yoğunlaşamaz.O an ki şartlara bakar.Tabiki hamile çalışmasın demiyorum.Kurumsallaşmış şirketlerde çalışabiliyor,iznini kullanabiliyor.Sen kendin sağlık sıkıntılarından bahsediyorsun.Senin şu an yapabileceğin tek şey önce işe girmek.Duruma ve şartlara bakmak.Hamile kalırsan da çalışmanda mani görmezlerse çalışırsın,görürlerse çıkarsın.Ama sen diyorsun ki,ben hamile kalayım beni böyle işe alsınlar.Anlattıklarından bu sonuç çıkıyor.İstediğin iki şeyin aynı anda olmasını bekleyemezsin.35 yaşından sonra risk artıyor diye kendini şartlandırma.20 yaşta da risk olabilir icabında.Herşey Allah tan ne zaman nasipse o zaman olur.Sen kendini öyle bir karamsar psikolojiye sokmuşsun ki.Lise çağında arkadaşlarım poster asardı ben bebek diyorsun.Bu senin bebeği onlardan daha çok istediğin anlamına gelmez ki.Onlar yaşlarını yaşamışlar.Öncelikleri bebek olmamış.O yaşlarda insan artist,gezmek,eğlence olarak öncelik sırası oluştururlar.Böyle şeyleri kafana takma.Herşeyi de fazla planlı programlı düşünme.
Unutma Hayat;biz planlar yaparken,başımıza gelen şeylerdir.

yok canım ben hamile oluyum beni işe alsınlar dememiştim.hamileli düşünmede sorun çıkıyor.benim yaşım gereği de daha göze batıyorum.

Kamu da zaten böyle bir sıkıntı yok.

ben iş ararken tabi iyi şartlı olanlar Kurumsal olanlar için mesela sabah 08- 18 cts günü13 e kadar . iş ön muhasebe..veya çalışma saati aynı hafta sonları çalışma yok.. bunlar benim için düzenli sistemli bir işyeri demek. benim asla red etmeyeceğim demek..
bana çocuk olup olmağını düşünüp düşünmediğimi sordular..ben de işi kaybetmemek için konuştum.. çünkü işveren bunun hesabını yapıyor.

çocuk bir sıkıntı olacaksa 1 seneden önce düşünmem (çocuk hemen düşünmüyorum dediğimde ise ne kadar bir süre düşünmüyorsunuz sorusu geliyordu.) çünkü benim için önemli olan ilk etapta iş dedim.. ama bu sefer de yüzlerinden belli oluyordu.. ama bir tanesi de "biz personelimizin özel hayatına karışmayız. sohbet olsun diye sordum" dedi. ben de çocuk doğurmak istersem iyi imkanlar vermek isterim bunun için de çalışan birey olmak daha sonra anne olmayı da isterim dedim..hayır asla istemem demem. yalan olur inanmazlar da zaten.

ama sence özel hayatına karışmayız demesindeki samimiyete inanıyor musunuz ve iş görüşmesine gitmiş birine sohbet etmenin de bir amacı vardır. personel adayının düşünceleri geleceğe dair planları yönünde detaylar çıkarmak için sohbet edilir.

bir arkadaşımız söylemişti evli olanlara özellikle çocuğu olmayanlara sorulduğunda yok ben kısırım kısırlaştırıldım gbi cevap duymak istiyorlar. daha ne söylemem yapmam gerekir ki.. örnek verdiğim benim cv mi beğenip başvuranları arasında en iyisi olansınız bile diyenler vardı. yanlış anlamayın ben çok iyim demek için söylemiyorum başvuranlar arasında.. çünkü sekreterliğe başvursam muhasebeden anlayan ön muhasebe yapmış üstelik sekreterlik yapmış elemanı almayı isteriz diye söylüyorlar.ulaşım şu bu şartlarda uyuyor. yüzlerinin eşkidiği sadece benim yaşımdan dolayı ve çocuk yapacağım düşüncesi..

işte benim de sıkıntım bu bekar evlenir evli kadın ikinciyi çocuğu da yapar üçüncüyü de çocuk düşünmüyorum diyen biri 2-3 ay sonra sonuca bakılırsa hamileyim diyen olamaz mı.. yok sürpriz oldu yok şöyle oldu. ama olan oldu hamilesin.. ve hamileyle çalışmak ve çıkarmak riskli. işte benim burda daha önce söylediğim bekar birinin evlenecek olması veya çocuk yapıyor olması görünüşte yoktur. ama benim hamile olma ihtimalimi daha çok gördüklerinden göze battığımdan kabul edilmiyorum.

benim başvurduğum yerler öyle şehir merkezden falan değil. o yerlerde çalışma ihtimalim yok.. çünkü oraya başvuranlar arasında en uygun olmam yaşım ve evli olmam hatta çocuk durumu yüzünden hiç yok.. çıkmıyor çağrılmıyorum bile.. yani 20-35 yaşları arasında denilmiş mesela onlardan birini mi seçilir 35 yaşındaki mi..ve esnek çalışma saatleri vardır bir de.ona da uyum sağlayamazlar derler..öyledir de. uzayan çalışma saatleri.. içlerinden mutlaka tecrübelileri de çıkacaktır. 1 yıl da olsa 3 ayda olsa kabul ediyorlar. yani daha çok başvuru var.

neyse..

diğer konu lisedeyken arkadaşlarımın poster asmasını ben bebekleri-çocukları sevmediklerini söylemek için yazmıştım. yani sonuçta lisede çok samimi olduğunuz en fazla 5-6 kişi vardır bunlardan 2-3yle daha yakındık. 4 kişiden bizzat duyduğum çocukları sevmiyorum ağlamalarını dayanamayıp sinir olanlar vardı. kızlar arasında çocuğun olunca ne yapacaksın derdik yapmam ki derlerdi.. ya da eşim baksın derlerdi.. çocuk deyince ayyy!! diyenler ..onu demek istedim.

benim çocukları sevmiş olmam benim olsun diye değil. öyle olsa erken evliliği düşünürdüm... sadece ben onlar sevmediğini sinir olduklarını söylerken ben severdim. kedi köpek veya sanatçı resimleri asmazdım da gördüğüm bir bebek resimli takvimde bebek görmeyi severdim demek istedim.
yoksa ben de sanatçıları sever müzik dinler konserlere giderdim..

Son düzenleme:
"Kpss çok zor" demek yerine "kpss ye çalışacak gücüm yok" demek daha mantıklı. Çünkü aksine kpss kadar kolay bi sınav yok (kamu için söylüyorum) mülakat yok, torpil yok, tek istenen soruların %80'ni yapmak. Kpss öcü değil, artık eskisi gibi memur olmak için Ankarada dayın olması da gerekmiyor, birazcık istek ve çalışkanlık yeterli.

sormak ne kelime sözleşmeye ekliyorlar, bir görüşmem oldu kurumsal bır fırmada. Sınavlar mulakat vs derken sıra sözlesmeye geldı ve orada sozlu de soyledıler, en az uc sene cocuk yok dıye..
ben cok sasırmıstım, belki haklı olabılırler hemen ıse gır bır ay sonra gebelık ıslerını etkıler vs fakat bu rısk herkes ıcın gecerlı. Ben 3 sene falan dusunmuyorum gercekten ama bu sekılde de kendımı kısıtlamak ıstemedıgımde reddettım, hadı kazara oldu sırf sozlesmem var tazmınat oderım dıye aldıracakmıyım, düşünmeyen için bile böyle bir şart olması ınsana agır gelıyor, özeline bu kadar mudahale olması..

yanı konu sahıbı banada soruluyor cocuk dusunuyormusun dıye hayır dıyorum bu seferde yazılı onay ıstenıyor su kadar sene gıbı anlıyorum, hakkınızda hayırlısı olsun ıns.

en iyisi kadınları iş hayatından komple kaldırsınlarda onlarda rahatlasa bizde:27:
:37:

aynen canım.. hayırlısı olsun..kadınların çalışma hayatındaki kolaylar düzenlemeleri maalesef özel sektörde pek hükmü olmuyor.

az önceki yoruma yazmayı unuttum.mahabeseye başvurduğum bir yerde diyor ki sekreterya ya da eleman alacağız şuan çalışan hamileydi doğum izinine çıkacakmış.. baştan konuşmamışlar o yüzden böyle bir de sıkıntıları varmış, hem de bana diyor ki tuttuğumuz personeli maddi manevi yanında oluruz diyor.. yuhhh yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

kendimi zor tuttum.. hem öyle diyorsunuz hem böyle nasıl destekliyorsunuz diyecektim diyemedim.

ordan çıkınca çok sinirlenmiştim. yani sevilien tutulan personele 3-4 ay olmayacak belki ama tamamen olmayacak değil. sonra yine devam eder.. o zaman zarfında zaten ssk dan alıyor ücretini sadece siz iş kaybınız olur. onu da birşekilde idare edilecek. tuttunuz personele bu kadar desteğiniz olsun artık. işveren haklı ama patron oluyorsanız o zaman bunları göze alacaksınız. yoksa ben de derim kobiden kredi çekiyim işyeri açıyım. ondan sonra biniyim personelin üstünde esnek çalıştırıyım ücrt asgariden veriyim ssksını yatırırsam asgariden yatırıyım.. ohh ne rahat.. emeğe saygı.

Son düzenleme:
hastanede çalışıyorum, gecem gündüzüm belli değil, üstüne de şehirler arası toplantılara, seminer ve kongrelere katılıyorum ve 2'de prenses büyütüyorum ve sizin gibi geç evlendim, hızlıca iki çocuğu arka arkaya doğurdum, iyi kide yapmışım.. bebek planla programla olmaz, siz yapacaksınız sonrası beraberinde gelecek... hayatınız ona göre şekillenecek.

allah bağışlasın.. demek ki başarılısınız.. başarınız da daim olsun. ben değilim. sizin yorgunluğunuz belki çalışmaktan (elbette sizin de hayatla mücadeleniz olmuştur ama benim ki her alanda her zaman başarılı da çıkamadıklarım da oldu ) benim yorgunluğum ve/veya karamsarlığım manevi.. şansızlığım,imkansızlıklar,kayıplar,haksızlıklar... üzerimden atmam için güzel birşeylerin olması lazım.. iyi bir işim olsaydı, maddi durum iyi olsaydı bu kadar sıkıntı yapmazdım.ya da çalışırken bebeğimin kalbi durmasaydı bu kadar herşey kötüye gitmezdi.

"Kpss çok zor" demek yerine "kpss ye çalışacak gücüm yok" demek daha mantıklı. Çünkü aksine kpss kadar kolay bi sınav yok (kamu için söylüyorum) mülakat yok, torpil yok, tek istenen soruların %80'ni yapmak. Kpss öcü değil, artık eskisi gibi memur olmak için Ankarada dayın olması da gerekmiyor, birazcık istek ve çalışkanlık yeterli.

evet gücüm yok.böyle ifade etmesemde yakın ifadeler oldu.
az önce geçmiş sınavlara baktım genel yetenekten 50 dak 20 soru okumuşum.ancak 10 tanesi doğru. tamam uzun sorular vardı. kısa sorularla açık birşekilde kapanır. bir de en son 2004 de kpss ye girdim başka da girmedim. dolasıyla soruydu sınavdı bakmadım.çalışmam lazım.. ama bu sonuç sence iyi mi.. çok kötü değil mi.. bir de 4 yanlışının 1 doğru götürdüğünü düşünürsek benim 20 soruda net 8 doğru.tabi 20 soruyla kestirip atmam doğru değil ama kafa da bu..

torpil yok mu.. kpss ye iki kez yapılmadı mı önceki sene.. diğer sınavlar.. ha ben başarılı olsam ben de olurdum o ayrı.. şimdi bazı yerler var 50 60 70 li aldıklarını yazıyorlar ve ben inanmıyorum. öyle alanlar zaten çalışıyordur kadroya geçmek içindir.. ama da yine de bir umut gireceğim ben başvurdum almadılar diyeceğim. mesela amcamın kızı 70 almıştı giremedi bir yere.. bunları görünce ümitsiz oluyorum ama.. ne yapıyım. son kez çalışacağım pişman olmamak için..

bende aynı durumdayım maalesef iş bulamıyorum kpss ise matematik negatif olanaklar yok 2 yaşında bebeğim var çıkmaz sokak

Bebeginiz varken calismak cok zor, kocaniz ek is yapsin. Bebek bakimi zaten basli basina bir istir. Tabi bakacak anne ya da kv varsa o ayri. Ama cocugunuzu bakici eline vermeyin bence bu vicdansizlik anne adina da baba adina da.Kuru ekmek yiyin ama cocugunuzu ellere vermeyin

Iyi ozaman calisan annelerin hepsi vicdansiz demek. Sizde bi vacdanolcer varmis, kendinizinki kac cikti?

Back
X