- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
çok zor günler yaşadım. psikolojimi bozacak kazalar kayıplar olaylar vs. çok soru çözmekle başarılı olabiliniyor mu.. çünkü ben kendimi afedersiniz çok salak buluyorum. beynim boş gibi geliyor.. çok iyi hafızam vardı. ama hepsinin gittiğini hissediyorum. elimden başka birşey gelmiyor. bu dönemde ders çalışabilirim. mağdem evde olacam belki de hamileysem hiç başvuramam.yani çok iyi bir yere benim tüm eksilerime rağmen kabul edileceğim yer olmazsa evdeyim..
ama sınavdan yetmiş alsamda bu sefer yaşa yine takılırım gibi geliyor. 35 yaşından büyük olanları her işe başvuramıyor. kaymakamlık falan belki ama o zaman da puanın çok yüksek olması lazım.
bu konuda bilginiz var mı? puan durumlarına göre nereler olabilir?.. tabi yaş da önemli? o bayan kaç yaşında... nerelerden nasıl çalışmış? lütfen bana yardım edin. yönlendirilmeye çok ihtiyacım var.. ben 4yıllık işletme mezunuyum.
inanın bu sözünüz bana hayata döndürdü nefes aldığımı hissettim..
Canım kimse boş beyinli filan değildir beynini kullandığın ölçüde başarırsın herşeyi bu sözümü kötü algılama eğer başarmak istersen herşeyi yaparsın yeter ki iste. Bak ben ilkokuldan beri matematiği sevmeyen anlamayan daha doğrusu anlamak istemeyen biriydim hep 0 olurdu notlarım sözelde daha iyiydim. Açıköğretim okudum 1. sınıfında matematik vardı 2 derse üst seneye bırakabiliyorduk matı bıraktım ama 2. senede mutlaka o dersi geçmem lazımdı bir sene daha üste bırakamıyorsun yoksa diğer tüm derslerden geçsem bile sırf 1. seneden dersimden geçmezsen kalıyordum kursa gittim vize final 20 aldım düşün. Bütünlemeye sonucu aldığım gün 2 ay vardı aldım kurs defterini hırs yaptım bütün senenin konularını çalıştım bir soruyu anlayana kendim çözebilene kaadr defalarca çözdüm sabahtan öğlene konu çalışıp sonra soru çözdüm sadece iki ay sadece günde 3 saat çalıştım daha çok çıkan konulara yüklendim ve 70 aldım benim için bir mucizeydi ama yaptım demek ki anlamıyor değilmişim anlamak istemiyor muşum. Bak branş girmene gerek yok normal memurluk için gir zaten işletme mezunusun matematik, tarih coğrafta alt yapında vardır konu çalış ama sorularla destekle. 35 yaşında alınmıyor diye bir şey yok iyi not alırsan bal gibi atanırsın ayrıca bebek yapmayı erteleme eşine güveniyorsan tabi içki filan var diyorsun öncelikle eşinle enine boyuna konuş arkanda olacağından emin ol kısma yapmanız gerektiğini yaşının geçiyor olduğunu söyle hamile bile kalsan hemen çalış kazanırsan atanırsan zaten doğum iznin var doğum yapsan bile doğum izninden sonra başlarsın atandığın yere memurluk olmazsa 1 sene evde oturur ailene bırakır yine çalışırsın.