Elim kolum kalkmıyo her gün

guneshergundogar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
418
214
53
Kızlar benim gozumde gunluk ev isleri cok buyuyo
Misal ev supur, bulasık makinaya doldur cıkar, giysi yıka as yerlestir, cocukları okula gotur getir, cop dok
Duş olayı bile gozumde buyuyo cogu zaman
Dip köşe temizliğe zaten yetişemiyorum yapacak olsam da aynı isteksizlik devam
Markete gidip eve yemek almak onları eve cıkarıp dolaba yerlestirmek bile canımı sıkıyo
Oyleki evde pisircek bisey kalmayana kadar son noktaya kadar markete de gitmekten kacıyorum

Bu uzun suredir boyle
Benim neyim var ?
Aranızda ben gibi olan var mı?
Hiç enerjim yok hiçbişeye isteğim de yok

Her gün aynı şeyleri yapmak, bu yorucu ve sıkıcı rutinin dışına çıkmamak ve de malum dünya gundemi sizi etkilemiştir.
Her gün dip köşe temizlik yapılmaz ki. Yazdığınız şeyler hep ev ve çocuklar için. Kendinizi mutlu edecek bir şey yapmadiktan sonra böyle hissetmeniz normal geldi. Biraz değişiklik katarak depresyona girmekten kurtulabilirsiniz

Hicbir değişiklik yok her gunum boyle
Calısamıyorum cocuklara bakan olmadıgı icin
Ev isleri de yapsan bi turlu yapmasan birikiyo
Dip kose temizlik nadiren yapıyorum zaten
Benim asıl derdim bitmek bilmeyen gunluk ev işleri sorumluluklar
Kendim icin hicbisey yapamıyorum imkanım yok
10 yılı gecti bu durumdayım

On yılda taş olsa catlardi diyeceğim de kimi insana zor geliyor kimine zor gelmiyor bu durum. Çocuklar kaç yaşında? Kreş yaşındaysa seneye kreşe verin, iş ya da meşgale bulun.
Eşiniz var mı? Ondan destek isteyip biraz kendinize zaman ayırın. Saydıklarıniz sadece annenin değil, babanın da görevi. O evi o da paylaşıyor

Eş iskele babası zaten ayrıyız yıllardır
Beraberken de tek yaptıgı sey asgari ucretten hallice ev gecindirmekti
Ne beraberken ne ayrıyken bana da cocuklara da bi hayrı dokunmadı hep zarar ziyan verdi
Doğru dedin taş olsa çatlardı
Ben coktan catladım da cozum bulamadım
Cocuklar ilkokul cagında
Ama okul saatleri iş saatlerine yetmiyo
Yine elim kolum bağlı okula basladıklarında da değisen pek bisey olmadı

B12 ve demir vitamin tahlili yptrn büyük ihtimal eksiktir tamamlyn.

Anladım, Allah yardımcınız olsun. Devlet hastanesinden psikolog desteği alsaniz? Onlar daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır inşallah.
Bir de cocuklar okuldayken hobi kurslarına gitseniz.. yeni insanlar yeni uğraşlar...

Anladım, Allah yardımcınız olsun. Devlet hastanesinden psikolog desteği alsaniz? Onlar daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır inşallah.
Bir de cocuklar okuldayken hobi kurslarına gitseniz.. yeni insanlar yeni uğraşlar...
Gittim 5 dk dinliyolar ilac yazıp yolluyolar
Devlet hastanesi psikologu konusup derdini dinlemiyo bile

Bu söylediklerinize yaşlı ve bakıma muhtaç KOAH lı bir KV ekleyin. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor, işleri de erteleyebildiğim kadar erteliyorum. Önceden işler bitsin herkes yesin içsin kendime o zaman vakit ayırırım diyordum. Artık önce ben diyorum. Kendimi memnun ediyorum önce. Motive olmadan elimi hiç bir şeye sürmüyorum. İyi hissetmek için de çaba gösteriyorum tabi. Olumlama yapıyorum şifa teknikleri nefes egzersizleri.. müzik iyi geliyor, dinliyorum, söylüyorum. Sizin de mutlaka enerjinizi yükseltecek yapmaktan hoşlandığınız bir şeyler vardır. Bulun onları ❤

Muzik benide rahatlatıyo
Ama yetmiyo ki
Hep aynı kısır dongu hergun
Kv sizdemi yasıyo
Cocuk Yaşlı ve hasta bakımı cok zor ya

Hersey gozumde buyuyo ama hersey
Yasama dair isteksizlik

1) Tiroit değerlerinize bir baktırın.
2) Depresyon başlangıcı olabilir. Kendinizi durumun içine bırakmak yerine hayatınızdaki düzeni değiştirecek girişimlerde bulunun. Yeni bir kurs olabilir, çalışma hayatına atılmak olabilir.
3 ve en önemlisi) Hayat enerjisi yüksek bir arkadaş edinin. Kökten çözüm:)

Çocuklarınız büyümüş kendi kendilerine oynarlar.
Etkinlik saati düzenleyin o sırada çamaşırlara değil kendinize el atın mutlaka.
Uzun bir banyo sefası olur.
Kitap okuma saati olur. Kesinlikle ev işi olmasın.

Benim de kendimi biraktiğim dönemler olur ama kendime çok kızıyorum.
Yaa bazı insanlar kahvenin köpüğünden, yere düşen yapraktan, ansızın yağan yağmurdan mutluluk çıkarıyor.
Bu kadar zor olmamalı.

Muzik benide rahatlatıyo
Ama yetmiyo ki
Hep aynı kısır dongu hergun
Kv sizdemi yasıyo
Cocuk Yaşlı ve hasta bakımı cok zor ya
Yılın yarısından fazlası bizimle yaşıyor. Ayrıca 5 yaşındaki oğlum metabolik bir hastalığa sahip. Ciddi bir diyet uyguluyoruz. Gluten şeker paketli gıda pirinç patates mısır süt daha sayamadığım çok şey belki de yasak. Bakliyat meyve kuruyemiş yoğurt ve peynir kısıtlı. Sınırsız yiyebildigi tek şey et. Bütün yemekler kemik suyuyla pişiyor bir de ayrıca haftalık kelle paça yapıyorum. Yetmiyor yetmez biliyorum çok dibe batıp çıktığım oldu ama bu hayata mecbursak iyi yaşamanın yollarını da bulmalıyız.

Insan eti ağır derler ya doğruymuş valla İnsana hergun bakmak cok zor en azından benim icin
Cocuk hasta yaslı hepsi zor
Allah yavruna şifa sana da guc kuvvet versin

Eşinizden ayrisiniz ama kv sizle mi yaşıyor

Bence probleminiz depresyon, her yönüyle zor bir hayatınız var, yillarin birikimi agir gelmis olabilir, psikologa gidin bence de, istanbulda misiniz?

Günlük ev işlerini azaltın

Kendinize izin günü koyun

Çocuklar bebek değilmiş

Örneğin Salı Perşembe sizin izin günleriniz

O gün ev işi yapmayın

Çocukları okula bırakın ve ne istiyorsanız onu yapın

İster gezin ister uyuyun ister ağlayın vs ama tek iş yapmayın

Akşam da alın çocukları gelin

Yemek dediğinizi duyar gibiyim

Bir gün önceden yapın ya da maddi olarak zorlamazsa arada dışarıda yiyin

İzin günü bulaşıkları bırakın kalsın tezgahta

Çocuklarla sohbet edin oyun oynayın tv izleyin ama siz ne isterseniz yani çocuklara uygun etkinliklerden birini yapın ama sizin de dahil olacağınız ve istediğinizi

Ev işleri nankördür evet de hergün yapılmasa da olur kimse bulaşıklar tezgahta bir gece geçirdi diye hasta falan olmaz ama sizin durumunuzda psikolojik hastalıklar başgösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…