Elim kolum kalkmıyo her gün

Aynen katılıyorum, kendiniz için bir şey yapmıyorsunuz.
Bunları ben de isteyerek yapmıyorum, markete girip bir şey alıp taşımaktan bay geldi, ama haftada 2-3 kez kahve içiyoruz arkadaşlarla, biraz da hobilerimle ilgileniyorum ilaç gibi geliyor.

Avrupa yakasi dizisine bak iyi gelir ben onla ve kahveyle hayata tutunuyorum

Is yaparken arka fonda Asli yivriim ben burhan enisten ..olmssa is yapasim gelmiyor ustelik 10 yildir sar bastan her bolumu ezberledigim halde

Birde belki vitaminsiz kalmissindir bir kan degerlerine baktir yasasin redbull ve kahve yoksa cekilirmi bu hayat

Her sabah kahvesiz gune baslamam ki zaten
Katılıyorum asla cekilmez

SANki beni anlatıyorsunuz bende öyleyim kendimi çok fazla yorgun ve bitkin hissediyorum şu an hala kahvaltı masasında oturmuş çay içiyorum hiç halim yok kalkıp ev işi yapmaya

Tembellikten kız banada oluyo ara öyle ama takıyorum kulaklıgı açıyorum müzik oo bi coşku geliyo ki sorma acayip iyi geliyo müzik dinleyerek temizlik:))) öneririm sizede

Yılların yaşanmışlığı,yorgunluğu,sorumluluk hissi ve işlerin rutin oluşu sizi hayata karşı bıkkın hâle getirmiş olabilir. Muhtemelen hayatınızın kısır bir döngüde devam ettiğini ve ev işlerinin içinde sıkıştığınızı düşünüp iyi de ben bu hayatın neresindeyim diye sorguluyorsunuz.

Maddi durumunuzu,arkadaş çevrenizi,hobilerinizi,evde yapmaktan keyif aldığınız şeyleri en iyi siz bilirsiniz. Bunları bilmeden dışardan şunu yap diyemem ama;
* Kan değerlerinize baktırın,vitamin açısından eksik olmadığınıza emin olun
*Çocuklar hayatımızda hep var olacağına göre onlar varken nasıl bir iş bulabilirim çözümlerini sonuna kadar araştırın( eli örgü vs işine yatkın olanlar bu ara amugurimi mi ne deniyordu o örgü ile yapılan oyuncaklardan satanlar,evlilik ve bebek bekleyenler için kasnak üstüne işleme yapanlar vs bu örnekler artar gider. Bunları yapıp instagramda sabırla sayfasını tanıtan bir yılda işini yoluna koyuyor)
*Ev işini yük olarak görüp asla ertelemeyin,ertelen iş boş zamanlarınızda bile aklınızda durur ve zihnen dinlenmenizi engeller. İş yapmasanız bile tüm gün iş yapmış gibi olursunuz. Aksine gün içinde her işi erkenden bitirip ,temiz ve işi bitmiş evde kendinize yapmak istediğiniz şeyler için imkân yaratabilirsiniz. Bebeği olan bir arkadaşım eşi çocuğu uyuyunca uykusuz bile olsa gece vakti film izlerdi bana yaşadığımı hissettiriyor rutinden kurtuluyorum derdi.
* Her gün dip köşe temizlik yerine çamaşır ve temizlik günleriniz sabit olsun. İş günü işi düşünüp geri kalanda bari zihnimiz rahat eder.
*Unutmayın evde çocuklar ile düzeninizi en iyi siz biliyorsunuz. Sevmeseniz de iyi bir program ile gün içine kendiniz için serpiştirdiğiniz şeyleri işleri ertelemeden yapıp kenara bırakarak biraz nefes alabilirsiniz.

Aynı durumdayim suan...Ama esime çocukları emanet edip yürüyüşe cikicam birazdan deniz havası alicam bisiklet turu yapicam çay termusu ve kitabimida aldım sahilde oturup kitap okuyacağım...İyi hissediriyor insanın kendini dinlemesi...İmkanınız varsa sizde yapın bide vitamin değerlerine baktırın eksikse o yuzden de böyle hissedersiniz

Bugünde sunu yapmayayım bunu yapmayayim diye diye ipin ucunu kacirmissinizdir.Kendimden biliom bu aralar öyleyim Açın bir müzik oynaya oynaya motive olun yapın gitsin azıcık zorlarsaniz tekrar düzene giriyor.Vitamin eksikligi de olur bir doktora görünün

Ben de degisiklik onericem herkes gibi, biriktirip yaomayi deneyin isleri, boylece bos gununuz olur ve o zaman farkli hobilerle degerlendirip kendinize alan yaratabilirsiniz.

Ama ben boyle hissettigimde genelde fiziki sebepkeri oluyor. Kisin bu aylarda d vitaminibe baslamazsam mesela direk o yataktan cikmak istememe hali basliyor, duzenli d vitamini cok fayda ediyor kis aylarinda. Bir de spor benim icin elzem, bazal metabolizmam cok yavas bu da beni tembellestiriyor. Spor yapip metavolizma hizimi artirdigimda daha enerjik oluyorum, rutinim zor gelmemeye basliyor. Ornegin 2 cocuklu calisan biri olarak suan haftada 4 gun spor yapiyorum, ve eskiye nazaran ev isleri konusunda daha enerjiyim, bunu bir kac kez tecrube ettim. Spor yaptigim donemle yapmadigim donem arasinda ciddi vir enerji farki oluyor.

Biriken işler herşeye engel oluyo bence. Yapmıyorsunuz ama beyinde dinlemiyo bu arada. Bence bi silkelenin kalkın ertelediğiniz bi işi halledin. Mesela evi süpürün yada bi çekmeceyi toparlayın. Sonrasına kahvenizi alın bakım nasıl rahat içeceksiniz. Dediğiniz rutinler hepimizin hayatında mecbur geç yada erken yapıyoruz. Gecenlerde komşu teyzeye söylendim biraz yap yap bitmiyo ne yemek ne iş diye. Teyze tek yaşıyo. Bana dedi ki bugünlerin kıymetini bil. Yapıyorum yiyecek eleman yok süpürüyorum kirlenmiyo. Yaptığım hiçbişeyin anlamı yok gibi hissediyorum. Çocuklarınızla olan zamanın tadını çıkarın. Akşama güzel bi masa hazırlayın mesela giyinin kuşanın. Saldıkça salıyo insan.

Herkesin tarzi farkli ben is yaparken youtube acarim..su ara 40 programı cok iyi hem dinler hem yaparim..cam balkon silerken sesli kitap dinlerim ..boylece ben daha guzel is yapiyor sıkılmiyorum

Bende öyleyimde bu konu altında şunu sana rmak istiyorum enerji tabletleri işe yarıyor mu..kullanan var mı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…