- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Hepsini neden siz yapıyorsunuz?Ben de aynı durumdayım bütün işleri mecburen yapıyorum. Sabah kalk. Yatakları, evi toparla. Kahvaltı hazırla, yedir içir, mutfağı topla. Öğle yemeği hazırla, yedir içir, mutfağı topla. Akşam yemeği hazırla, yedir içir, mutfak topla. Bulaşık makinayı doldur doldur boşalt. Çamaşır makinasına çamaşır at, as, topla, yerleştir. Ütülenecekleri ütüle. Evi sil süpür, banyo tuvalet temizle. Gün boyu batanı temizle, dağılanı topla. Küçük oğlanın bezi, üstü başı temizliği. Büyük oğlanın ödevleri, kitap okutması. Daha araya kaynayan tonlarca ayak işine koşturuyorum. Bıkmayalım, yılmayalım da ne yapalım.
Benim birde iki kızım var ikiside küçük ve sanırım tükenmişlik sendromuna girdim yetemiyorum vücudum dinlenmiyor iş yapmak içimden gelmiyo yinede her sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum ama o masadan kalkmak ölüm gibi geliyo bana sonra öğlene doğru kendime gelip mutfağı temizliyorum zaten çocuklar hiç fırsat vermiyo sonra onlarla oynuyoruö evleri süpürüyorum toz alıyorum yine yemek sofra hergün aynı şeyler çok sıkıldım sanırımSende aynı benim gibi misin biraz anlatsan hislerini
Malesef ikinci bir seçenek yok. Eşimi kastediyorsunuz ama o beni yeterli bile bulmuyor. Her ayrıntıya takılır her yemeğime her işime bir kulp bulur. Mesela bazen ev süpürürken tamamını bitiremeden işten geldi diyelim. Süpürgeyi ortalıkta gördü. Elektrik süpürgesinin ortalıkta ne işi var diye tartışma yaratır. Aynı şey ütü içinde geçerli. Her gün işe jilet gibi gitmek istemeyi bilir. Dükkandaki işçilerinin giydiği önlüğe kadar yıkatıp ütületmesini de bilir ama o ütü masasını odalardan birinde görürse huzursuzluk çıkarır. Ben evde onun desteğini beklemeyi bırakalı çok oldu. Ben köstek olmayacağı günlerin ümidiyle yaşıyorum.Hepsini neden siz yapıyorsunuz?
Anladım, işinden dolayı sanırım evde de aynı kontrolü sağlamak istiyor. Halbuki işi işte bırakması gerekiyor, evle ilgilenen sizsiniz ve saygıyı hak ediyorsunuz.Malesef ikinci bir seçenek yok. Eşimi kastediyorsunuz ama o beni yeterli bile bulmuyor. Her ayrıntıya takılır her yemeğime her işime bir kulp bulur. Mesela bazen ev süpürürken tamamını bitiremeden işten geldi diyelim. Süpürgeyi ortalıkta gördü. Elektrik süpürgesinin ortalıkta ne işi var diye tartışma yaratır. Aynı şey ütü içinde geçerli. Her gün işe jilet gibi gitmek istemeyi bilir. Dükkandaki işçilerinin giydiği önlüğe kadar yıkatıp ütületmesini de bilir ama o ütü masasını odalardan birinde görürse huzursuzluk çıkarır. Ben evde onun desteğini beklemeyi bırakalı çok oldu. Ben köstek olmayacağı günlerin ümidiyle yaşıyorum.
Ben de aynı durumdayım. Astroloji eğitimi alan arkadaşım haritama baktı. Senin rutin işlerinin olduğu evde zorlu gezegenler var o yüzden böylesin dedi. Biraz daha devam edecekmiş. Aralık gibi satürn gidiyor 6. Evimden o zaman rahatlarim.Kızlar benim gozumde gunluk ev isleri cok buyuyo
Misal ev supur, bulasık makinaya doldur cıkar, giysi yıka as yerlestir, cocukları okula gotur getir, cop dok
Duş olayı bile gozumde buyuyo cogu zaman
Dip köşe temizliğe zaten yetişemiyorum yapacak olsam da aynı isteksizlik devam
Markete gidip eve yemek almak onları eve cıkarıp dolaba yerlestirmek bile canımı sıkıyo
Oyleki evde pisircek bisey kalmayana kadar son noktaya kadar markete de gitmekten kacıyorum
Bu uzun suredir boyle
Benim neyim var ?
Aranızda ben gibi olan var mı?
Hiç enerjim yok hiçbişeye isteğim de yok
Depresyon olabılır ?Bence bi uzmana danışınKızlar benim gozumde gunluk ev isleri cok buyuyo
Misal ev supur, bulasık makinaya doldur cıkar, giysi yıka as yerlestir, cocukları okula gotur getir, cop dok
Duş olayı bile gozumde buyuyo cogu zaman
Dip köşe temizliğe zaten yetişemiyorum yapacak olsam da aynı isteksizlik devam
Markete gidip eve yemek almak onları eve cıkarıp dolaba yerlestirmek bile canımı sıkıyo
Oyleki evde pisircek bisey kalmayana kadar son noktaya kadar markete de gitmekten kacıyorum
Bu uzun suredir boyle
Benim neyim var ?
Aranızda ben gibi olan var mı?
Hiç enerjim yok hiçbişeye isteğim de yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?