- Konu Sahibi YILDIZ1980
-
arkadaşlar canım çok sıkkın kendimi birazdaha yenik hissediyorum bugün dahada umutsuzum
yeğenim az önce hamile olduğunu haber verdi buruk bir sevinçle karşıladım gözlerim doldu, kendisi benden 14 yaş küçük,, içime karamsar bir hava esti iyice korkuya kapıldım olmayacak diyorum olmayacak ben hiç anne olamıycam kendimi hep avutacak birşeyler arıyorum düşünmekten hayatım zehir olmasın diye ama nereye kadar.. etrafın lafı bakışları çok ağır geliyor defalarca yumurtalık rahim operasyonu geçirdim hiç vazgeçmedim çok canım yandı umutlarım kırıldı ama vazgeçmedimeşimden başka bu çabamı bilen yok herkes için çocukları olmuyo deyip geçmek çok kolay, şimdi benden çok küçüklerin bile çocuğu olması bana iyice ağır geliyor
Canım seninle aynı duyguları paylaşan o kadar çok kişi var ki Ben öğretmenim Kendimden 4-5 yaş küçük velilerim var Çoğu çocuğumun olmadığını bilmiyor Çocuklarıyla ilgili bir olaydan bahsederken "siz de annesiniz anlarsınız" diyorlar Hiç bir şey diyemiyorum sanki kalbime bir hançer saplanıyor Hele ki ilk yılımdaki öğrencilerimi düşünmek bile istemiyorum Eminim ki çoğu evlenip çoluk çocuğa karışmıştır Ben inanıyorum ki bebklerimiz geç gelecek ama herşey çok güzel olacak En azından kıymetlerini bilen anne babaları olacak Vazgeçmek yok Ümitsizliğe kapılmak yok İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bebeklerimiz olacak
hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz canım üzme kendini. arkadaşlarımın çoğu 18-20 yaşalrında evlendiler çocukları boylarını geçmiş maşallah. ben hem geç evlendim hem de bebişimiz gelme istemedi bunun acısı yüreğimde. ama gelecek bebişlerimiz bizleri üzmeyecekler. sabret güzelim. allahım alnımıza yazmışsa mutlaka gelecek ama yazımızda yoksada yapacak bişey yok kader. birde hani hiç haketmeyen kişiler vardır ya hemen çocuk sahibi olurlar hele onları görünce dahada kötü oluyorum ama ne yapalım nasip işte.
Bugün işyeri çok sakin fırsattan istifade siteyi incaliyorum.Canım yazını okudum inan gözlerim doldu.rabbim kimseyi imtihan etmesin evlat hasretiyle.Kaç senelik evlisin ve kaç yaşındasın ?
evet canım birde onlar var doğurup sokağa çöpe atanlar öldürenler..... yada çocuk anne baba ilgisizliğinden sevgisizliğinden perperişan büyür... yada dünyada gelemedn kürtaj kurbanı olur.... peki bunlara allah niye nasip eder deyince günahamı giriyorum ?? isyanmı ediyorum?
dilerim allah bize hayırlı yazılar yazmıştır ve yüzümüzü güldürecek. hepimizin....
yıldızcığım böyle yıpratma kendini, inşallah yazılmış olsunda sadece vakti saatini bekliyor olalım. Tabiki ağır bir süreç tabiki insanın hoşuna gitmeyen düşünceler aklından geçebilir ancak atlatmak için bir yol mutlaka bulunmalı.
sağol canım inşallah dediğin gibi bizimde bir vakti saatimiz vardır ve onu bekliyoruzdur. aynı başlıklara takıldığımız için biraz tanımışsındır beni. inan kendimi ruhen bedenen bu konuya hazırlamak için herşeyi yapıyorum. bir kelime duyuyorum onun peşine düş araştır araştır... inan mektepli değil ama alaylı doktor oldum . kaç defter dolusu notlar aldım kaç doktora gittim kaç operasyon geçirdim kaç tüp denedim artık muhasebesini unuttum.. ruhen dengelerim bozulmasın diye ne seminerlere katıldım yardımlar aldım ama hiç birşey beni sonuca götürmedi hiç birşey . diyorumki 11 yıldır boşuna çabalıyosun....
merhaba yıldız,
aynı şeyleri hissediyoruz seninle, hiçççç merak etme, yalnız değilsiin, bende yalnız değilmişim, bu sitede çok kişiyiz, ama kendi çevremizde tek kişi kalıyoruz, maalesef benimde yaştım arkadaşlarımın nerdeyse velilik çağına geldi çocukları yani lise son da olan var düşün, yeğenler evlense ki yakındır, onlarında olacak kesin,
bende 41 yaşındayım, geç evilik felan derken ancak oldu ama hep hayatım bozyunca bebek istedim anne olayım istedim, hemde genç yaşta anne olmak istedim ama bak nasip olmadı,
bende çok şey araştırdım, okudum, yedim içtim ama biryere kadar,
offfff çok sinir eden bir konu ve süreçler bunlar,
bende yumurta rezerv azlığı var maalesef, eşimde durum iyi, bu daha kötü ben kendimi hep kötü ve ezik hissediyorum içten içe yani,
ben de 2 defa tüp denedim, ikisnde den hamile kalıp kalbi durunca kürtaj oldum, yani çok feci hayal kırıklığı yaşadım, bana evlat edinin yada donasyon yapalım dedi bahceci deki dr lar, duvar gibi çarptı suratıma düşün,
şimdi bir umut deyip bir başka prof dr a gideceğim hafta sonuna doğru sanırım regl olucam, 2. günü gideceğim, acayıp de endişeliyim ama umut işte napalımm, bende çok bunaldım artık tarif edemiyorum duygularımı ve çok mutsuzum bu durumdan,
genede hadi son bir şans dedim, bakalım ne olacak göreceğiz, üüzlme sende lütfen, sorun ne sendeki ? aslında çok iyi proflar var belkide son damlaya kadar hep denemek gerekiyor bilemiyorumki
Canım bu gideceğin yeni profta inşaallah iyi haberlerle dönersin paylaş bizimlede. ayrıca hamile kalıp kalbi duran yavrularının acısını hissedebildim inan, burada acılar türlü türlü ama hep aynı aslında. zaman geçtikçe umutlarda azalıyor doğal olarak ama çaresizlik hissine kapılmamamız lazım yoksa mantıklı düşünemeyiz. etrafımda vakti zamanı gelince anne baba olmuş insanlar var .. hemde kolaycacık hiç uğraşmadan hiç üzülmeden, bizim gibi emekle umutla çırpınanlarda zaman sanki daha hızlı akıyor yada bana öyle geliyor. hangi doktor hangi merkez hangi ot hangi ilaç ???? hepsine koşuyoruz hormon ilaçlarını leblebi şeker gibi alıyoruz yeterki olsun olsun diye... bu çabayı yaşayan bilir yaşamayan anlatsanda anlamıyor. gözlerindeki o ifade hep aynı bakıyor çünkü çokmu alınganız bilmiyorumkiartık çabalayan ve sonuca varamayan olmaktan çok yoruldum ben.
başlarda bendeki sorun her birine göre ayrıydı bazısına göre hiç sorun yoktu. doktordan doktora beni dahada çıkmaza soktular posamı çıkardılar. bir yumurtalığımı kaybettim doktorun önemsiz dediği kist patladı yumurtalığımı kurtaramadılar neredeyse bende ölüyordum. tek yumurtalığa kaldım oda yumurta vermez oldu git gel başlayamadım tüpe .. .sonra allahın yardımıyla yeteri kadar yumurta çıkmaya başladı bu sefer dedilerki rahim hasarlı kalınlaşmıyor. kaç kez deneme yaptım unuttum valla kiminde transfer oldu kiminde transfere bile gidemedim. bir kerede dış gebelik yaşadım ameliyat oldum eşimde problem yok ama neye yarar tek yönlü olmuyor. daha o kadar çok şey varki yaşadığım yazsam sayfalar alır. haberleşelim olurmu sevgiler
canım bende senin gibi evlenince hemen çocuk oluyor diye düşünüp sanki gökten kucağıma isteyince düşüverecek sanıyordum bu yüzdende bir yıl erteledim.sonra çikolata kistimi öğrendiğimde inanılmaz bir çocuk isteği çöktü içime ve ardı kesilmez bir yılllık tedavi sürecim oldu.sonraki yıl kendiliğimdem 3 kere hamile kalıp kimyasal diyorlar buna nedense.düşük oldu.nedeni önce kromozonlarmış dendi sonra ymuurta kalitendendir denildi kesinlik sölemiyolar en sinir olduğum şey bu.sonra 2 tüp bebek denemesi negatifff.11 senelik evliyim zannederdimki evlenince hemen çocuk oluyor meğer öyle değilmiş ilk yıllar zaten anlamadan çok çabuk geçti sonraki yıllar tedaviyle daha hızlı giti. Elimde mutsuz yaşanmış günlerden başka birşey yok. şimdide eşimi ve kendimi neden bu kadar mutsuz ettim yazık ettim o günlere deyip üzülüyorum.
canım bende senin gibi evlenince hemen çocuk oluyor diye düşünüp sanki gökten kucağıma isteyince düşüverecek sanıyordum bu yüzdende bir yıl erteledim.sonra çikolata kistimi öğrendiğimde inanılmaz bir çocuk isteği çöktü içime ve ardı kesilmez bir yılllık tedavi sürecim oldu.sonraki yıl kendiliğimdem 3 kere hamile kalıp kimyasal diyorlar buna nedense.düşük oldu.nedeni önce kromozonlarmış dendi sonra ymuurta kalitendendir denildi kesinlik sölemiyolar en sinir olduğum şey bu.sonra 2 tüp bebek denemesi negatifff.
Bende hem kendime kızıyorum bi gün allah nasip edecek bu kadar niye üzülüyorum diyorum.üstelik mutsuzluğum hormonlarıda etkiliyor tabikii.belki yıllar gececek daha bu çocuk hasretiyle ama olmadı olmuyor işte.aslında bi yandanda yaşamı kaçırıyorum toparlanıyorum. Ama gene bi hamilelik haberi dediğin gibi benden ne kadar sonra evlenenlerin oluyor.bide dahası istemiyoduk oldu diyorlar.biyere gidince herkes çocuklarından bahsediyor seninki kaç yaşında aman şöle böle..beni farkedince üzülme canım seninde olacak deyip senin yiğenin ne kadarlık diyolarrr yani bi sürü şey sonra yine üzülüyorum yatarken ağlıyorum yanlız kalınca ağlıyorum.bazende suçlanıyorum kendi kendime sonuçta eşimin de hiçbirşeyi yokken oda mahrum kalıyor benle.o kadar yakıyorki çocuklar onun eline arkadaşlarının çocuklarını kucağına alınca yada yiğenini içim acıyorrr.ama isyanda edemem sonuçta allah dan gelene...
Aslında bugun moralliyim bu yüzdende olacak diyorum içimden çok az kaldı belkide ve burda okyyunca sizlerin yazdıklarını yanlız değilsin işte diyorum kendime.allah hepimzin gönüllerinin muradını versin dualarımı hiç eksik etmemek en iysi verende allah alanda inşalah tez vakitte bizde anne olalımmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?