• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimde değil üzülüyorum...

bu ne saçmalıktır yaa.senin olmadığın bir evde ne işleri var.bu şekilde senimi ziyaret etmiş oluyorlar.sende ağzını açıp diyemedinmi anne ben evde yokum ben müsait olduğum zaman çağırırım sizi.

ben kudurdum çok sinirlerndim eşime söyeldim mantıklı bulmuyorum oda sabret dedi birşey deme dedi,ama kendilerine söyledim bu şekilde bir daha kabul edemem sizi ben ağırlamak isterim dedim

nasıl, temiz, iş bilen bir kadın mı?

Sen yokken temizlik, yemek falan yapacaksa, çenesine katlanırsın artık :)

temizliğinden şüphem yok çok temiz hatat bana ben yaptım diye hastane yastığı kakalamış, ama sırf temizliğine güvendiğim için birşey demedim neden böyle yaptın diye evde duruyor o gelince veriirm kullanır yatar onla:))

valla bilemicem şuan nasıl olur yaşıcam görücem ozaman da burda konu açarım :)))

benim annemde bana yakın oturuyor sağ olsun dediğin gibi her işimde yardımcı oluyor çocuğumu bakıyor....ama eşim bu durumdan pek hoşnut değil 1 gün annemlere gitsem 2. gün müsade etmiyor...arada kalıyorum bu sefer yalan söylemek zorunda kalıyorumm
üzülmeyin ...annene yakın oturma imkanın yoksa buna alışmalısın ...1 çocuk yap bence onunla oylanırsın daha az düşünmüş olursun anacığını...ALLAH yardımcın olsun ...

bencede siz yapıcağını yapmışınız zaten hayır canım ben onalra gititğimde aynı özeni görmüyorum ama onalr benim evime geldiğimde mesala küçük bir örnek vereyim onlar kaçak bende kardeniz türk çayı içiyorum kaçak çayı içmediğimi bildikleri halde türk çayı demlemiyorlar ama bana geldiklerinde ben hem türk hem kaçak demliyorum ben onalra gittiğimde de poşet çay götürüyorum kendime bu en basit bir örnekti ve mesala onlar yerde yemek yiyor bende yerde uzun bacaklıyım hiç rahat edemiyorum ama bana geldiklerinde yer sofrası açıyorlar halbuki ben masaya hazırlıyorum ama ben onlara saygı duyup yerde yemek yiyorum ama onalr bana saygı duyup masamda değil kendi istedikleri gibi yere açıyorlar ahhhh ahhhh çok doluyum çokk
Aynı şeyleri yaşıyoruz, bizimkiler kaçakla yerli çayı karıştırıyorlar ben onu içebiliyorum, kendi evimde yerli demliyorum eşim de kaçak çay sevmiyor. Onlar da yerde yemek yiyorlar gittiğimde zorlansam da sesimi çıkarmadım bugüne kadar ama bize geldiklerinde masaya hazırlıyorum, açıkcası yer sofrası yapsalar kabul etmem çünkü herkesin kendi düzeni ben onlara ayak uyduruyorsam onlar da bana uyduracak.
Ayrıca bak çok yenisin benim konumu okursan neler yaşadığımı öğrenirsin, değmez onlara konuşan konuşsun davet bekleyen önce kendisi davet etsin, takma kafana, fazla da üzerlerine düşme, iyi olayım diye boşuna uğraşma, kendi keyfinden fedakarlık yapma.
Benim kaynana da benim evimde misafir ağırlamak istiyormuş komşularını falan çağırıp önce yaşlı kadın kırmıyım dedim sonra ben zaten kendi işime zor yetişiyorum haftasonumu onlara heba edemem dedim içimden, söylerlerse de gelin hazırlığı yapın bittikten sonra da temizliği yaparsanız olur dicem çünkü benim bir haftasonum var onlar evi kirletince bir sonraki haftasonuna kadar yapamam.

Anneyle kaynana bir olamazki zaten apayrı herkesın annesı kendısıne guzel canım.. İyi kaynanada vardır elbet ama bir ters hareketın gozune batar senı inceler onu nasıl yapıyor dıye harcadıgın paraya karsır onu merak eder dolabına bakar ne yaparsın bosmu dolumu gereksın gereklı ne var dıye ama anne o dolabı doldurur gulum yemegın yoksa yemegını yapar buldugu tozu yuzune vurmaz alır bı bez sıler... ufff cok zor evlılık cokkk

canım ben arkadaş çevremizi gayet güzel ağırlıyorum annemi sırf eşimin annesini ağırlamak için bekliyorum çünkü hem baya kalabalık hemde beni beğenmiyorlar yemekelrimi mesala yukarıda belirttim ben yokken benim evime geldiler ben gelemden bir gün akşamdan kek börek yaptım hanfendiler beğenmediler yememişler benden normal yemek beklediler

Sizin yaptığınız yemekleri beğenmeme nedenleri belki de farklı damak tadları olmasından ileri geliyordur. Kendi ailenizden bu kadar uzak olduğunuza göre farklı bir bölgeye gelin gittiniz herhalde. Arkadaş çevreniz belki yeni lezzetlere daha açık, ya da eski generasyondan daha farklı yemekleri tercih ettikleri için onlarla problem yaşanmıyor. Ama eşinizin ailesi demek ki yeni bir şey denemek bile istemiyorlar ya da sırf hatır için bile yemiyorlar. Belki annenizin yapacakları da onların damak tadına uymayabilir, onun için fazla da kafayı takmayın bu konuya bence. Siz elinizden ne geliyorsa yapın. Amacınız onları memnun etmekse onların evinde pişen tip yamaklar yapmayı deneyin, ama olmuyorsa da olmaz.

Bu arada gerek ailesi, gerekse eşiniz çeşitli konularda laf sokmaktan da geri durmuyor anladığım kadarıyla. Bence daha yolun başındayken bunlara da bir çare bulmaya çalışın. Başkalarının hem çalışıp, hem de evini çiçek gibi temiz tutması, bilmem kaç çeşit yemek yapıp haftanın bilmem kaç günü misafir ağırlaması, şu, bu sizi hiç ilgilendirmez. Herkes bunu yapmak ve belki de vaktinden önce yıpranmak zorunda değil. Eğer eve para getirmek erkeğin görevi ise, siz eşinize bu konuda desteksiniz, o da eğer bunun farkına varmak istemiyorsa kibarca fark etmesini sağlamaya çalışın. Kaldı ki, çalışmak, para kazanmak, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek sizin de en doğal hakkınız. Bence eşinizin ailesine kendinizi beğendirmeye çalışıp, bunu onların kendi alışkanlıklarından taviz vermez tavrı nedeniyle başaramadığınızı görerek kendinizi yıpratmak yerine biraz boş vermeyi deneyin. Bunu bu kadar kafaya takarsanız bir yerde dolar, haksız bir çıkış yapıp kendinizi zor durumda bırakabilirsiniz. Onun yerine, sakin, sakin, tatlı, tatlı siz onlara kendi stilinizi empoze etmeye gayret gösterin.

aynı şeyleri yaşıyoruz, bizimkiler kaçakla yerli çayı karıştırıyorlar ben onu içebiliyorum, kendi evimde yerli demliyorum eşim de kaçak çay sevmiyor. Onlar da yerde yemek yiyorlar gittiğimde zorlansam da sesimi çıkarmadım bugüne kadar ama bize geldiklerinde masaya hazırlıyorum, açıkcası yer sofrası yapsalar kabul etmem çünkü herkesin kendi düzeni ben onlara ayak uyduruyorsam onlar da bana uyduracak.
Ayrıca bak çok yenisin benim konumu okursan neler yaşadığımı öğrenirsin, değmez onlara konuşan konuşsun davet bekleyen önce kendisi davet etsin, takma kafana, fazla da üzerlerine düşme, iyi olayım diye boşuna uğraşma, kendi keyfinden fedakarlık yapma.
Benim kaynana da benim evimde misafir ağırlamak istiyormuş komşularını falan çağırıp önce yaşlı kadın kırmıyım dedim sonra ben zaten kendi işime zor yetişiyorum haftasonumu onlara heba edemem dedim içimden, söylerlerse de gelin hazırlığı yapın bittikten sonra da temizliği yaparsanız olur dicem çünkü benim bir haftasonum var onlar evi kirletince bir sonraki haftasonuna kadar yapamam.

evet canım seninde konunu okudum sanırım hayatlarımız birbirlerine çok benziyor, ankaradan doğuya gitmişsin bende batıdan güneydoğuyaya ama napıcan bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz işte ama eşimden yana çok sıkıntım yok şükür ben kendimi üzmücem artık bırak karşımdaki üzülsün

bende hem kendi ailemden hem kavınvalidemlerden uzak bi şehirdeyim...ikiz çocuklarımız var sağolsunlar kimsenin doğrudüzgün bi yardımı dokunmuyor bazen çok bozuluyorum.. gelseler 3-4 günlüğüne geliyo herkes misafir gibi...bazen anlamaya hakvermeye çalışıyorum bazen de çok kzııyorum onlara o kocasını bırakamaz öbürü evini bırakamaz bi sürü bahane..annemlere özellikle çok kzıyorum sağolsun maddi olarak çok destek oluyolar hergün arayıp soruyolar ama ben yanıma gelip biraz bana yardım etmesini isterdim maddi olarak değil manevi olarak..acaba ben böyle yaparmıydım diyorum kendime..yani anneler bile yardım edemezken kaynanalardan hiç bişey beklenmemeli herkesin hayrı kendine eşinle mutluysan sana yardımcıysa boşver gerisini hiç umursama..

Back
X