- 26 Mayıs 2014
- 2.563
- 1.118
- 168
- Konu Sahibi Orenbaayyaaannn
-
:) Valla baba evinde kimsenin eline yakışmıyor ama evlenince hamarat ev hanımı olup çıkıyorsun. Hele hele yaptığın yemekler lokanta menülerinde bulunmuyor :) Stres yapma yavaş yavaş etrafındakileri izle öğrenirsin.Kızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
Evimde sadece kocamla ben kalacağım için yaparım yine biseyler ama ailesinin evinde is yapmaya kalksam rezil olcam birşey bilmiyrm:) Valla baba evinde kimsenin eline yakışmıyor ama evlenince hamarat ev hanımı olup çıkıyorsun. Hele hele yaptığın yemekler lokanta menülerinde bulunmuyor :) Stres yapma yavaş yavaş etrafındakileri izle öğrenirsin.
Sağol bebisim peki tişörtler falan bel kısmından asiyoruz dimi? Ay cahilligin sınırlarını yaşıyorum resmen biri çıkıp konu fake mi diyecek simdi :)pantolonlar belinden asılır canım :) domatesleri de ikiye bölersin tahtanın üzerine kesili kısmı alta geleck şeklde koyup kenardan ince ince kesersen estetik olur :)
Kızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
Evimde sadece kocamla ben kalacağım için yaparım yine biseyler ama ailesinin evinde is yapmaya kalksam rezil olcam birşey bilmiyrmgüzel yemek yapıyorum o konuda sıkıntı yok herkes begeniyo ilk kez yaptığım yemekler bile güzel oluyor. Ama gel gelelim sofra kurarken elim ayagim dolasiyo salatayi hangi tabağa koyicam suna ne koycam, duduklude nasıl yemek pişirilir, bulaşık makinesi nasıl çalıştırılır dizilir bilmiyrm bizde bulaşık mak yok zaten bi de uyusugum agir hareket ediyorum şuan yapamadigim şeyler tek tek aklıma gelmiyor ama çoğunu bilmiyrm. Bu konu çok uzuyo beni bi de bizimkiler üstüme geliyor hiçbir is bilmiyorsun sen nasıl kizsin diye deliriciim
Sağol bebisim peki tişörtler falan bel kısmından asiyoruz dimi? Ay cahilligin sınırlarını yaşıyorum resmen biri çıkıp konu fake mi diyecek simdi :)
Benim tüm akrabaların avrupa yakasında ben anadolu da oturuyrm komşularla da çok sıkı fiki değilim anca evde gördüğüm kadar yapabilirymUzman tv videolari cok faydali onlari izle tavsiye ederim etrafada bak nasil yapiyolar diye insan isterse herseyi ogrenir
O kadar istyrm ki su isleri öğrenmeyi anlatamam cabaliyrm valla evde mümkün olduugunca is yapmaya calisiyrmAh ahhh ev supurmeyi beceremeyen ben simdi camasir suyu ile kanka oldum merak etme biraz caba ve gozlemle herseyi yaparsin
Bi de bizim evde herşey eski simdi yeni şeyler çıktı ya evli birinin yanina gidince bilmiyo musun bunlar boyle kullanilir su soyle dizilir falan diyorlar utaniyrm valla etrafımda sürekli gözlem yapabilecegim kişiler de yok bi yerlere gidince mümkün olduğunca izlemeye ccalisiyrm. Ama insanlarin bu kız is bilmiyo demeleri çok canımı sikiyoEvlenmeden bende bilmiyordum ne çamaşır makinesi ne çamaşır asma, bulaşık da yıkamazdım. Evlenince öğrendm hepsini yavaşça. Hatta bişeyler haZırlarken bende özenmezdm hep kendime yaptığım için onu da evlenince öğrendimSorun etme yani önceden bilene ödül vermiyolar keyfine bak :)
Başkasına anlatmiyodr inşallah diye dua ediyrm vallaKuzenin her işi biliyormuş ya, o öğretsin sana.
Çok sagool gerçekten bundan sonra bu verdiğin bilgilere gore asicm :)evet cnm tişöertlerde bel kısmından ama olabldiğince ince tut ki mandal izi olmasın :) ağır kazaklarıda yıkadıktan sonra askıya as ipe mandalla ki su akıp ipinde sarkma yapmasın :) iç çamaşırlar ağ arasından sütyenler kopçaya yakın kısmından :)
Sagolun verdiğiniz bilgiler çok isime yarayacak :)İş başa düşünce yapa yapa öğrenirsiniz şimdiden hiç dert etmeyin ama ufak tefek şeyleri gözlemleyin. Mesela normal balkonda ipe asılacaksa büyük parçalar öne, küçükler arka tarafa asılır, ıslak çamaşırı asmadan bir defa kuvvetlice çırparsanız sonrasında ütüsü kolaylaşır. Domates doğrarken keskin bıçak iyidir ama keskin bıçağı kullanmak da pratik gerektirir vs. evde yalnız başınıza doğrarken özenip yaparsanız sonrasında eliniz ister istemez özenlisine alışır. bir de her yiğidin yoğurt yiyişi de farklı bu işlerin en doğrusu yok ben tişörtleri mutlaka tersten asıp koltuk altından mandallarım mesela annem bu ne biçim çamaşır asmak der haha :)
merak ettiklerni burdan da yda özelden de sorablrsn cnm :)Başkasına anlatmiyodr inşallah diye dua ediyrm valla
Çok sagool gerçekten bundan sonra bu verdiğin bilgilere gore asicm :)
Sagolun verdiğiniz bilgiler çok isime yarayacak :)
Yorumları okumadan bir cevap vereyim ben canım.. Yapıyorsun az çok daha ilerletirsin evlenene kadar :) çamaşırları asmaya gelince pantolonun paçalarından asılır tişörtler belden asılır çoraplar zaten rastgele koy gitsin başka özelliği yok diye biliyorum domates benimde fena hiç doğrayamam güzelce raastgele keserimKızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
İnşallah bende ogrenirim herşeyi o zamana kadar :)İş başa düşünce her şey yapılıyor üzme kendini
Benim kardeşlerim bir çay demlemeden evlendiler şimdi oooo bizi beğenmiyorlar artık =))
Evlendigimde kocam ve ailem konusunda sıkıntı olmaz da onun ailesi ve misafirlere güzel hizmet edememekten korkuyrm valla yaşım olmuş 19 kocaman kızım yasitlarim hatta benden küçükler neler yapıyo görünce çok ozeniyrm o yüzden bu mesele çok kafami kurcaliyo valla biraz bilgi aliyim diye konuyu açtım şimdiden faydası oldu :)ilk evlenediğimde mayalılarım üçgen şeklindeydi
patlıcanıda düdüklüde yapmıştım
hey gidi günler
bir aylık evliyken anam gelip türlü pilav çorba yaptı
bizimkinin anneme ilk sözü sağol anne ya kuruduyduk
hehe şimdi anam elim su bilem dökemezdesemde nerdeee ama kendisi öyle diyor yaneeeee
yata yata hasta oldum yapa yapa usta oldum
Kızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
Sağol bebiss :-*merak ettiklerni burdan da yda özelden de sorablrsn cnm :)
İste bu yasa gelince insanlar hala birşey bilmiyorum musun diyo cildiriyorum oysaki cabaliyrm birşeyler öğrenmek içinYorumları okumadan bir cevap vereyim ben canım.. Yapıyorsun az çok daha ilerletirsin evlenene kadar :) çamaşırları asmaya gelince pantolonun paçalarından asılır tişörtler belden asılır çoraplar zaten rastgele koy gitsin başka özelliği yok diye biliyorum domates benimde fena hiç doğrayamam güzelce raastgele keserimyemek falan da zamanla öğrenirsin annen yaparken başında bekle bir kere sen yap yemeği annen sana tarif etsin daha 3 sene var yahuuu korkma :)
Yemek yaparken çok ozenirim mesela güzel yaparım zaten tarifleri olduğu surece sıkıntı yok diğer şeyleri de güzel yapmak istiyrm ama etrafımda öğretecek pek kimseler yok malesefBence nasilsa bizim ev dusuncesinden kurtulmakla basla
Evet öyle sanırım o da kafasına gore yapar. O videolar hic aklıma gelmemişti daha önce mesela ev işleriyle ilgili videolar olabileceğini hic düşünemedim ama bakicam mutlaka :)Anneniz de bilmiyor ev işlerini o zaman, size öğretmemiş. İnternette videolar vardır bununla da ilgili, herşey için video yapıyorlar. Domatesleri kestikten sonra üzerine hafif bir zeytinyağı ve kekik gezdiriverin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?