elime ev isleri yakışmıyor :(

Amaannn taktığın şeye bak . Bende hiç bişey bilmezdim iş başa düşünce mecbur öğreniyosun.yinede severek yapmıyorum bıkkınlık geldi artık valla 10 senedir.
Aynı benı anlatmıssın hıyar soymayı bıle 23 yasımda ogrendım ben mutfaga adım atmamıstım yanı:)No problem ..
İnşallah bende sizin gibi güzel bi şekilde ogrenirim ya yasitlarim bu kadar marifetli olunca kiskaniyorum bir de daha bi gaza geliyrm. Yakinimda birkaç yeni evli çift olsa gözlem yaparak ogrenirdim hani kullandiklari aletler falan yeni çeşit çeşit ya çok faydalı olurdu ama işte videolardan ogremcem artik :)

Her şeyin bir kuralı yoktur deneye deneye en sevdiğiniz size uygun şekli bulursunuz. Misal bir arkadaş pantolonlar belden asılır demiş ben öyle asınca kurumaz. Ben tshirtleri belden asarım teyzem omuzlardan asar... annem çarşafları sarkıtarak asar, ben katlayarak vs...önemli olan kuruması sonuçta...
Domates falan ne bileyim bir yere açık büfe kahvaltıya gitseniz koca domatesi 3e bölüp veriyorlar nerdeyse, onlara ne biçim denmiyor da size mi denecek...elinize kolay gelen nasılsa öyle yaparsınız, zamanla alışılıyor:)
Bu arada 10 yaş büyüğüm hiç de ev işleri bilmiyor diye annemden başka laf söyleyrbilen çıkmadı. Fazla konuşturmayın insanları:)

Herkes çamaşırı başka asar bunun aa nebiçim asıyorsun demek gibi bi sorusu olamaz
Domateside herkes başka doğrar kimi 4-6ya böler kimi üçgen kimi küp kimi ince ince yarımay gözüne nası hoş gelirse öyle
Herşeyde geçerli bu kimi yemeğe soğanı minicik koyar kimi böcek gibi kocaman
Bu senin eline iş yakışmadığı anlamına değil o çok bilmiş kuzeninin hîçbişeyi bilmediği konuşmak için konuştuğu anlamına gelir

Valla bilmediğim isleri acar video dan izlerim sadece misafire değil kendine hazırlarken de özenli ol ki alisasin :)

kendi evin kendi düzenin olunca hepsini öğrenirsin, hepimiz öğrendik. evlendiğimde hiçbirşey bilmiyordum, çünkü çalışıyordum, ilgimi de pek çekmiyordu. yumurta kırmayı bile bilmiyordum.
şimdi herşeyi en iyisi ile yapıyorum. sadece tecrübe canım, üzme kendini.
yalnız hani derler yaa şartın şurtun olsun. yani mutfağın bezini banyoda kullanma. bulaşık yıkadığın süngerle masa silme, banyonun viledasını evde kullanma v.s. gibi.
bunlara dikkat ettikten sonra sende her kadın gibi kendi düzenini kurarsın.

bekarken bi elimde biber bi elimde bıçak biberi havada doğramaya çalışırdım.......şimdi kayınbababa bile şunu bunu pişirince beni çağır diyo benim kaynanın suratı ki kaynana da iyi yemek yapar .... takma öğrenirsin canım

Valla ben cabaliyorum da insanlar öyle konuşunca moralim bozuluyo sadece yaptığım yemekleri begeniyolar bi de ne kadar yapsam da görmüyorlar birşey bilmiyorum diye sartlamislar kendilerini neyse önemli olan ilerisi zaten o yüzden ben kendimi geliştirebildiğim kadar gelistiriyim simdi

annenijin yanında staj yapın biraz..

Benim elime de yakışmıyor, ama annem çalışıyor, ben yapmazsam evi b.k götürüyor. Valla mecburiyetten yemek bile yapıyorum, mecbur kalınca öyle bir yapılıyor ki...

benimde yakışmıyor hiç bişi sanki bide evliyim. ama yılmak yok öğrenicez çalışınca zor oluyor sadece.
ev kızları daha pratik ben onlar gibi olana kadar bir kaç sene geçmeli. herşeyin pratiğine kaçıyorum işten gelince

Canım baba evinde bilme valla ben biliyorum diye her iş bana bakıyor. Ablam sıfır bilgi ile evlendi, bizim evde bir kerecik yemek yaptığını bilmem. Şimdi döktürüyor iş başa düşünce..

Sıkıntı yapacak bir şey yok. Kuzenin ukalalık yapmış sadece. Herkesin tarzı farklıdır. Kimi domatesi ufak ufak ince ince doğrar ama ben mesela o şekilde dilimlenmiş domatesi yerken zevk alamam. İrili ufaklı rastgele dilimlenmiş hatta biraz tabağa suyu çıkmış domates severim bu yüzden de tahta kullanmam elimde dilimlerim. Biri pantolonu belinden asar, diğeri paçasından. Ben mesela iz bırakmasın diye asmam sererek kuruturum pantolon ve gömleklerimi. Sofra düzenine gelince internetten bir sürü video bulup izleyebilirsin. Sağa kaşık ve bıçak sola çatal konur. Eğer masada birden fazla çatal ya da kaşık kullanılacaksa kullanılış sırasına göre konur. Mesela çorba kaşığı en başta tatlı kaşığı tabağa daha yakın konur. Kaldı ki eğer özel bir davet vermeyeceksen böyle protokol kuralları çok saçma geliyor bana. Yaşın da daha ufak zaten. Yapa yapa kendi tarzını oluşturursun. Boşuna stres yapma.

Evlenince bir anda herşey eline yakisiveriyor :)

Her yigidin yogurt yiyisi farklidir domatesi keserken elini kesme, camasirlarin kurusun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…