- Konu Sahibi Orenbaayyaaannn
-
Çamaşırda bu kadar özen gerekli miSizin sorununuz becerıksızlık degıl ,Ailenızın ögretmekte yetersız kalısı ..Annenız rastgele asın demıs e sız annenızden ögrenmıceksenız kımden öggrenıceksınız ..Yada domatesı annenzden gördüğünüz gibi dogryorsunuz .Dicegım okı ailenız yanlıs ögretıyor sizde hata yok ..Çamasır konuusnda dıkkat etmen gereken seylerden bırıde Aynı tür şeylerı yan yana dızmek ..pantolon -tişort -İç çamasır yanyana asılmaz. ..PAntolonlar yanyana üstler yanyana ve iç çamasırlar yanyana asılır ..Yemekte sorunun olmaması cok ıyı ..Diğer şeyler fasafıso zaten ..Tembellık konusuna gelınce bır evın sorumlulugu sana verınce ıstesende tembellık yapamıcaksın zamanın olmıcak
Su videolarda falan da bakicam valla yetti artık öğrenmem lazim herşeyi ilerde rezil olmak istemiyrm :) bi de su sorunum var mutfağa girince annem pesimden geliyor ona dokunma buna dokunma sunu şöyle yapma orayı temizle ver sunu bana falan bana hic fırsat vermiyorl sinirleniyrm bende birşey yaparken bana karisilmasindan nefret ederim, temizlik yaparken mesela yatagimi topluyrm diyelim geliuo o yatağı topla diyo e zaten yapıyrm ben onu. Bulaşık yikiyrm beğenmiyor ardımdan tekrar yıkıyor. Temizlik yapiyrm beğenmiyor. Misafir geliyor hic oturmuyor herşeyi tek başına yapmaya kalkisiyo mutfakta yemek yapıp bulasik yikamaktan misafirlerle oturamiyo fırsat verse yapicam ama vermiyo. Sildigi yeri gun icinde uc bes kez daha siliyo. Şikayet esiyomus gibi olmak istemiyrm ama durum bu. Sonra teyzemlere dayımlara falan anlatıyor evde bana hic yardim etmiyor diye. Onlar gelince bırak kizin yapsın bakiyim kalk yap annene yardim et biraz öyle oturma diyorlar. Deliruyorum. Sanki keyfimden yapmiyrm fırsat vermiyo ki kadın. Bende yemin ettim sen beni baskalarina sikayet ediyisun insan kizinin yanlisini orter bi daha bu evde daha ne temizlik yaparım ne yemek diye. Ama o ayak altında olmadığı zamanlar yapiyrm yine rahatsız oluyrm öyle oturmaktan, hem zaten öğrenmek de istiyrm. Uzun oldu ama kusuruma bakmayın :)Sizin sorununuz becerıksızlık degıl ,Ailenızın ögretmekte yetersız kalısı ..Annenız rastgele asın demıs e sız annenızden ögrenmıceksenız kımden öggrenıceksınız ..Yada domatesı annenzden gördüğünüz gibi dogryorsunuz .Dicegım okı ailenız yanlıs ögretıyor sizde hata yok ..Çamasır konuusnda dıkkat etmen gereken seylerden bırıde Aynı tür şeylerı yan yana dızmek ..pantolon -tişort -İç çamasır yanyana asılmaz. ..PAntolonlar yanyana üstler yanyana ve iç çamasırlar yanyana asılır ..Yemekte sorunun olmaması cok ıyı ..Diğer şeyler fasafıso zaten ..Tembellık konusuna gelınce bır evın sorumlulugu sana verınce ıstesende tembellık yapamıcaksın zamanın olmıcak
Kızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
Kızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
Canim evlenmeden öğrenmeye bak bende bekarken okuyorum çalışıyorum diye öğrenmedim çoğu şeyi evlendikten sonra zorlandım yeni yeni düzene sokuyorum.
Bende ilerde zorluk çekmek istemiyrm şimdiden birşeyler öğrenmeye bakiyrm :)Bende hiç bilmiyordum ama evlenince çok sürmeden kolayca öğreniverdim,biraz özen ve çabayla halledilir.
Şimdiden birşeyler kapmamiz lazim ama cici gelinler olmamız lazimBu arada çamaşır makinesinden hayatta anlamazdım ama şehirdışında okuduğum için yurtta arkadaşlarımdan öğrendim illaki öğreniyorsun canım yemeği falan da annem ameliyat olduğu için ben yapıyorum yavaş yavaş öğreniyorum kusurlar var tabii :) temizlik zaten yapıyorum ki sende yapıyorsun mükemmel olmamız için daha erken :)
En çok akrabalarımın lafları geriyo beni ilerde de boyle şeyler duymak istemediğimi için canım sikiliyor
Beim elime hala yakismiyor 2senelik evliyimyemek yapmayi internetten ogrendim o kadar da takma caaanim hersey zamanla
O da doğru ama kafaya takmadan cicimŞimdiden birşeyler kapmamiz lazim ama cici gelinler olmamız lazim
Su videolarda falan da bakicam valla yetti artık öğrenmem lazim herşeyi ilerde rezil olmak istemiyrm :) bi de su sorunum var mutfağa girince annem pesimden geliyor ona dokunma buna dokunma sunu şöyle yapma orayı temizle ver sunu bana falan bana hic fırsat vermiyorl sinirleniyrm bende birşey yaparken bana karisilmasindan nefret ederim, temizlik yaparken mesela yatagimi topluyrm diyelim geliuo o yatağı topla diyo e zaten yapıyrm ben onu. Bulaşık yikiyrm beğenmiyor ardımdan tekrar yıkıyor. Temizlik yapiyrm beğenmiyor. Misafir geliyor hic oturmuyor herşeyi tek başına yapmaya kalkisiyo mutfakta yemek yapıp bulasik yikamaktan misafirlerle oturamiyo fırsat verse yapicam ama vermiyo. Sildigi yeri gun icinde uc bes kez daha siliyo. Şikayet esiyomus gibi olmak istemiyrm ama durum bu. Sonra teyzemlere dayımlara falan anlatıyor evde bana hic yardim etmiyor diye. Onlar gelince bırak kizin yapsın bakiyim kalk yap annene yardim et biraz öyle oturma diyorlar. Deliruyorum. Sanki keyfimden yapmiyrm fırsat vermiyo ki kadın. Bende yemin ettim sen beni baskalarina sikayet ediyisun insan kizinin yanlisini orter bi daha bu evde daha ne temizlik yaparım ne yemek diye. Ama o ayak altında olmadığı zamanlar yapiyrm yine rahatsız oluyrm öyle oturmaktan, hem zaten öğrenmek de istiyrm. Uzun oldu ama kusuruma bakmayın :)
Ben evlendim hala birsey bilmiyorum yemek bulasik camasir utu hepsini esim yapiyor hemde calisiyor ben calismiyorumda Allah bozmasin nazarlardan korusun mutluyuz ben bunlari tekkende yapiyordum yine yaparim seni ev islerimi yapasin diye almadim demisti tabi boylesi az bulunur tekrar nazar degmesin diyeyimKızlar ayiplamayin ama benim elime hic ev isi yakışmıyor ya resmen birşey bilmiyrm yarin bi gün el kapısına gittigimde ayiplanmaktan korkuyorumevde kendimce biseyler yapiyrm tabi temizlik bulaşık çamaşır yıkama yemek. Ama kendimce iste. Mesela kahvaltı hazırlarken evde biz bizeyiz diye domatesi rastgele dogruyorum domates buyuk olunca dilinler de buyuk oluyo kucuk dogramak istiyrm ama annem de öyle yaptığı için yabancı birilerine kahvaltı hazırlarken domates nasıl güzel doğranır bilmiyorum, dun kuzenim napmissin domatesin canına okumussun dedi onlarda kahvaltı hazirliyoduk. Çamaşır asarken nasıl asilacagini bilmiyrm mesela evde as kurusun nasıl asildiginin önemi yok diyorlar bende ipe diziyorum öyle rastgele, ama yine ayni kuzenimin yaninda çamaşır asarken onlar öyle aşılmaz bilmiyomusun sen çamaşır aşmayı dedi. Elime hicbir is yakışmıyor ya çok uzuluyrm bana ev isleri hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten sunu şöyle yap bunu boyle yap diyeceginiz birşeyler bekliyorum
Ovv maşallah nazar degmesiiin allah sizi hep mutlu etsiiin omur boyuu :) ama bi zaman sonra öğrenmek gwrekiyo vallaBen evlendim hala birsey bilmiyorum yemek bulasik camasir utu hepsini esim yapiyor hemde calisiyor ben calismiyorumda Allah bozmasin nazarlardan korusun mutluyuz ben bunlari tekkende yapiyordum yine yaparim seni ev islerimi yapasin diye almadim demisti tabi boylesi az bulunur tekrar nazar degmesin diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?