Hata yapmiyorsunuz da sansiniz olmayabilir. Aklima ilk bu geldi. Bir de gorus ve dusuncelerinizin etkisi olabilir. Malum kesimden degilseniz onunuzu kesmeye de calisiyor olabilirler. Ben zamaninda ales sinavindan oldukca yuksek bir puan aldigim halde universitede kalamadiydim. Sebep de malum,hocam acik acik suratima soylemisti
Önce sakin ol arkadaşım ben de iş arama sürecinde kaç yerden red aldım.
Hayat şartları çok zor,elinden geleni yapıyorsun zaten,akışına bırak ve rahatla..
Üzülmeyin ve isyan etmeyin.
Bazen öyle güzel kapılar açılıyor ki şükretmeye doyamıyorsunuz.
Belki de şansınız akademisyenlikte değil başka bir alanda. Seçeneklerinizi etraflıca düşünün ve sakinleşin. İstediğiniz şeyde kararlıysanız tekrar deneyin, daha iyi yenilin sonra elde edin.
Yoo 78 gayet yeterli bir puan. Demek ki sansiniz yok. Gayet basarilisiniz. Diliniz,kendinizi ifade sekliniz burda gayet guzel. Sadece birazcik sabirMalum kesimden olup olmadığıma bağlı olduğunu zannetmiyorum ya. ALES puanım mı düşük acaba, 78. Ama sırf ondan mı ibaret bundan daha düşük puanlarla özellere kabul edilenler oldu. Özel okullara bile giremiyorum artık ben ağlamayım da kim ağlasın.
2 senedir akışına bıraktım. Notlarımı yükselttim, bilim sınavlarına çalıştım deli gibi. Benim yarım kadar çalışmayan insanlar girdi ben giremedim. Elimde değil çok üzülüyorum.
2 senedir kendimi böyle avutuyorum zaten.
Lisans eğitiminiz sırasında kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz de çok önemli. Benim psikoloji okuyan bir arkadaşım özelde burslu eğitim alırken , yaz okullarıyla Stanford ve UC Berkeley gibi top okullarda eğitim aldı.Hiçbir şey yapamasa work and travel ile Amerika'ya gitti ve muhteşem bir İngilizce'ye sahip bu yüzden. Lisans döneminde hocalarla çalıştı. Kızın CV sine baktığımda gerçekten kendisini o alanda yetiştirmek istediğini gördüm ve istediği üniversitede master sonrasında doktora programına kabul aldı.Yüksek lisans yapmam şart benim bölümüm gereği uzmanlık almam gerekiyor. Ama belki başka bir alana yönelebilirim. Yine de istediğim alandan vazgeçmek de içimi sızlatıyor.
Şu bir gerçek; bir şeyi kafanıza ne kadar çok takıyorsanız onun gerçekleşmesi o kadar çok zaman alıyor.. Hayat "sen bana gözlerini öyle dikerek bakarsan soyunamam ben" der gibi trip atıyor sanki adeta.
Siz yine de isteğiniz, hedefiniz doğrultusunda çalışın, emek verin, çabalayın.. Sonrasını akışa bırakın. Olumsuz düşünerek önünüze negatif blokajlar koymayın.
Şu an ben de bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim ki; asla aklımda, planımda yoktu. Biraz hayat ve koşullar sürükledi diyelim.
O yüzden kendinizde hata aramayı bırakın ve evrenin akışına güvenin. Size getirdiklerine de şükredin. O sizi doğru zamanda olmanız gerektiği yere yönlendiricektir zaten.
Yoo 78 gayet yeterli bir puan. Demek ki sansiniz yok. Gayet basarilisiniz. Diliniz,kendinizi ifade sekliniz burda gayet guzel. Sadece birazcik sabirinsallah sonuc guzel olur
Yapıyla bi ilgisi olabilir mi yani tanımıyorum sizi yanlış da anlamayın ama pasif insanların şansı olmuyor. Sorun bu olabilir mi ?
Senin konun diye girdim , konuyu okuyunca tekrar yukari cikip baktim baskasi mi yazmis diye :)
Kuzum bu ne umitsizlik , bu ulkedeki en zor seylerden biri univde akedemisyen olmak , zamaninda bende denemistim , 2 denemeden sonra da vazgecmistim , torpilin en cok isledigi yerlerden universiteler
Konunun senin basarin yada bilgi birikiminle alakasi yok ki , saglam torpilin olup olmadigiyla alakasi var
Su andaki isyerinde ne sıkıntisi var?
Açıkçası rekabetin yüksek olduğu bölümlerde ben biraz daha agresif olmak gerektiğini düşünüyorum. "Sizi diğer adaylardan ayıran nedir?" Sorusunu mesela insanlar genelde alçak gönüllü cevap verir. Yapmayın.
Yazdıklarınızda da her zaman emin olun,bunu neden yazdın neden yazmadın diyenlere kulak asmayın.
Son olarak tekrar ALESe girmenizi öneririm puanınız düşük değil ancak fark yaratacak kadar da yüksek değil.
Astoria! Gel yanıma!
Benimde öyle neye el atsam kuruyor... işlerim rast gitmiyor...
Gel "kurutma" gücümüzü birleştirelim ve dünya yı kurutarak mahf ederim!!!! :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?