Lisans eğitiminiz sırasında kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz de çok önemli. Benim psikoloji okuyan bir arkadaşım özelde burslu eğitim alırken , yaz okullarıyla Stanford ve UC Berkeley gibi top okullarda eğitim aldı.Hiçbir şey yapamasa work and travel ile Amerika'ya gitti ve muhteşem bir İngilizce'ye sahip bu yüzden. Lisans döneminde hocalarla çalıştı. Kızın CV sine baktığımda gerçekten kendisini o alanda yetiştirmek istediğini gördüm ve istediği üniversitede master sonrasında doktora programına kabul aldı.
Yapılacak o kadar iş var ki seninde yapabileceğin hemen havlu atmak olmaz. Demek ki yüksek lisans için yeterli olduğunu hocalarına kanıtlayamıyorsun. Onlarla iletişimde olup projelerde çalışabilirsin. Yani alanının içinde olmadığım için fazla yorum yapamayacağım ama kendini öyle bir geliştirmelisin ki Astoria bu iş için biçilmiş kaftan demeleri lazım.
kendinizi 'satmayı' bilmiyor olabilirsiniz. reklam çağında yaşıyoruz, günümüzde kaliteli olan değil çok reklamı yapılıp sürekli övülen ürünler satılıyor. sizden daha düşük bilgisi olanlar mülakata girdikleri zaman bir şekilde hocaların gözünü boyuyor olabilirler, siz daha çekimser kaldığınız için fark edilmemiş olabilirsinizMerhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
Yurt dışında yüksek lisans imkanlarını araştırdınız mı?Evet ben o kadar geliştiremedim kendimi maalesef birkaç hocanın projesinde asistanlık yapmak dışında. Arkadaşınız baya başarılıymış, ben de psikoloji mezunuyum. Ben bölümümü 3 senede bitirdim. Ekstra başka bir şey yapamadım çok fazla ders yüküm de ağırdı. Lisans döneminde çok katkı yapmak önemli ama bu kadar dahi olmayan ot gibi gidip gelen kişilerin alındığını biliyorum.
Yuzde 90 torpille giriyor emin olYa herkes de torpille girmiyordur ki demek ki bende bir sorun var ama ne çözemiyorum. Özellerde bile kabul almadım ya, parasıyla gireceğim yerlere. Anlamıyorum. İşyerimde de çıkarma durumları var sanırım, müdürüm laf soktu geçen gün.
Evet genelde alçakgönüllü cevap vermeye çalışıyordum. ALES puanımı da yükselteceğim bu sene daha büyük fark yaratır. Başka önerileriniz olur mu benim için? Teşekkür ederim. :)
Ehehe kurusun bu dünya bee. :)
O olmayanlar sayesinde en iyisi olur inşallah :)Geçen sene başvurup,olumsuz yanıt aldığım firma beni bu sene tekrar çağırdı görüşmeye,öyle ki numaram değişmişti 2 hafta önceden mail atmışlar mutlaka tekrar görüşelim diye.
Bir hevesle gittim dün.
Meğer başka bir pozisyon için çok saçma bir görev için çağırmışlar.
Çok gücüme gitti.
14 saat arada sezonun durumuna göre '2 saat belki' molası olan,dandik dunduk bir iş.
'Ama ben bunun için başvurmadım,enayiye benziyor muyum,tecrübesi ve dolayısıyla bilgisi olmayan insan neden o görevde de beni böyle bir görev için inatla iletişime geçip de çağırdın' diye höykürmek istedim.
Geçenlerde bir üye yazmıştı .'oluyorsa bir hayır,olmuyorsa bin hayır vardır' diye.
O sözü iyi ki görmüşüm burada.
Tesellim oldu valla.
Allah yardımcımız olsun.
Umarım bu olmamazların hayrını yakında görürüz.
Sistem öyle kötü ki dün haberlerde bu yıl öğrencilerin yarısına yakınının yerleşmediği söylendi. Burslu kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar da olmuş. Çünkü eğitimin sonunu belirsizlik olarak görüyoruz. Böyle hissetmeniz kaygılanmanız çok normal. Siz elinizden geleni yapın. Bazen hepimiz yetersiz hissedebiliyoruz. Ama fırsatlar hareket halindeyken gelir. Umarım bir kapı açılır.
akademik kariyer yapmak bu ülkede tamamen kumar.
bunu bilerek başlamalıydınız.
kabul edildiğinizde mobbing, kullanma, fikir çalma, yıpranma vs. hepsini yaşayacaksınız.
üstelik geriye baktığınızda elinizde hiçbir şey de kalmayacak.
üç kuruşa birilerinin egosunu tatmin edip ayak işlerini yapacaksınız gece gündüz demeden.
yıllarca kadroya bile alınmayacaksınız, önünüzü kesmek için çırpınacaklar.
ama siz bunları göze almışsınız bu yola başladıysanız.
o yüzden yıpratmayın kendinizi şimdiden.
önünüzde büyük bir sınav var.
umarım yanılırım.
Acil Koca bul evlen herşey düzelir
Öncelikle sakin ol lütfen. Buradan tanıdığım kadarıyla değerli bir insansın, kendini çok güzel yetiştirmişsin. Kendinden vazgeçme.
Akademisyenlik keşke yalnızca çalışmayla ve başarıyla elde edilebiliyor olsa. Ben 85 ales puanıyla o kadar çok süründüm ki anlatamam. Defalarca mülakata gittim. Boşuna gelmişsin diyen yerler bile oldu. Hep önceden belli kişiler alındı. Derse hiç gelmeyen, alanında aktif olmayan, hiçbir bölümsel aktiviteye katılmayan arkadaşlar kaldı okulda örneğin. Yüksek lisans yaptım ama araştırma görevlisi olamadım. Vazgeçtim ben. Uğraşıp başarılı olanlar oldu, torpili olmadığı halde akademisyen olanlar da oldu ama ben bırakmıştım peşini.
Mezun olduğum sene Kpss'ye girdim. Ondan 86 puan aldım. Alanımda atama sayısı düşük olduğu için 0.10 gibi bir puanla atamayı kaçırdım. Ardından bir bakanlığın açtığı kadro için mülakata gittim. Kurada çıkan tüm sorulara doğru yanıt verdim fakat alınmadım. 70 puanlı arkadaşım atandı, 73 atandı ben kaldım. Hepsi cemaat bağlantılı kişilerdi. O dönem devletimiz bunları dolduruyordu kadrolara. Şimdi işten çıkartılmışlar, üzülmedim ama benim hakkım yendi. Ondan da vazgeçip sınava bir daha girmedim.
Sana bunları neden anlattım. Başka bir alana yöneldim ama ailevi sebeplerden ötürü şehir değişikliği yapmasaydım vazgeçmezdim kesinlikle. Şu an yine de çok pişmanım. Lütfen devam et denemeye. Ben inanıyorum ki bir gün bir kapı açılacak. Hak ettiğini alacaksın. Yılma lütfen benim gibi. O günlere dönsem belki de bir daha bir daha denerim. Ailene bir daha olmadı demekten utanma. Bu işten çıksan yenisini bulursun, daha iyisini bulursun kendine güven. Hiçbir şey kariyerinin sonu olamaz. Hayat böyle bir şey. Eminim yoluna girecek hepsi. Emeklerini boşa gidiyormuş gibi düşünme, daha iyisi için çabalamak, güzel bir hayat için başlangıç olarak düşün.
kendinizi 'satmayı' bilmiyor olabilirsiniz. reklam çağında yaşıyoruz, günümüzde kaliteli olan değil çok reklamı yapılıp sürekli övülen ürünler satılıyor. sizden daha düşük bilgisi olanlar mülakata girdikleri zaman bir şekilde hocaların gözünü boyuyor olabilirler, siz daha çekimser kaldığınız için fark edilmemiş olabilirsiniz
Yurt dışında yüksek lisans imkanlarını araştırdınız mı?
Yuzde 90 torpille giriyor emin ol
Gorusmelerde daha atak ol , kendine guveninini gozlerine sok insanlarin
Bildigin dogrulardan sasma , karsi taraf ne bekler diye dusunme , sen ne dusunuyosan onu yaz
Sansin bol olsun insallah istedigin yere en kisa surede girersin
Not: bi psikologa bu soylenir mi bilmiyorum ama birde bol bol olumlama yap :)
En son böyle duygular hissettiğimde( ay hatırlamak bile acıttı ) isyan hallerinde bir döndü şansım ben bile şaşkınım geldiğim noktaya
Çok şükür
İnşallah sizinde öyle olur
Çektiğime değdi be dersiniz :)
Asistanlık kadrolarına mı başvuruyorsun yüksek lisans mülakatlarına mı o kısmı anlayamadım.
Geçen sene başvurup,olumsuz yanıt aldığım firma beni bu sene tekrar çağırdı görüşmeye,öyle ki numaram değişmişti 2 hafta önceden mail atmışlar mutlaka tekrar görüşelim diye.
Bir hevesle gittim dün.
Meğer başka bir pozisyon için çok saçma bir görev için çağırmışlar.
Çok gücüme gitti.
14 saat arada sezonun durumuna göre '2 saat belki' molası olan,dandik dunduk bir iş.
'Ama ben bunun için başvurmadım,enayiye benziyor muyum,tecrübesi ve dolayısıyla bilgisi olmayan insan neden o görevde de beni böyle bir görev için inatla iletişime geçip de çağırdın' diye höykürmek istedim.
Geçenlerde bir üye yazmıştı .'oluyorsa bir hayır,olmuyorsa bin hayır vardır' diye.
O sözü iyi ki görmüşüm burada.
Tesellim oldu valla.
Allah yardımcımız olsun.
Umarım bu olmamazların hayrını yakında görürüz.
arkadaşım bir üniversite de araştırma görevlisi mülakata oda katılmış, bütün sorulara cevap veren öğrenciler varmış zehir gibi akıllı maalesef hiçbiri alınmamış hep torpili olan kişileri almışlar yüksek lisansa hatta dedikodusu bile dönmüş üniversite de bir hocanın aldıgı çocuk ilde ev tutmuş önceden alınacağını garanti biliyormuş , çok haksızlıklar dönüyor akademide benim kulağıma gelenler bunlar midem bulandı şahsen.
Astoria ben eminim bölümünüzü çok seviyorsunuz. Belki saçma gelicek ama çok fazla mezun var fakat nitelik yok. Bu durumu lehinize çevirebilirsiniz. Tanıdığım psikoloji mezunu birkaç kişi butik işletiyor düşünün ne alaka yani. Ki maddi imkanları yerinde öylesine mi okudular bilmiyorum. Olucak olucak güzel şeyler olucak.
Canım biraz torpile bakıyor bu işler belliki biyerlerde dayın yok dolayısıyla bunu kendi talihsizliğin, başarısızlığın olarakj düşünme, Allah(C.C)a tevekkül et arayışlarına devam et. Rabbim muhakkakki bir kapı açacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?