Elimi neye atsam kuruyor sanki

Evet ben o kadar geliştiremedim kendimi maalesef birkaç hocanın projesinde asistanlık yapmak dışında. Arkadaşınız baya başarılıymış, ben de psikoloji mezunuyum. Ben bölümümü 3 senede bitirdim. Ekstra başka bir şey yapamadım çok fazla ders yüküm de ağırdı. Lisans döneminde çok katkı yapmak önemli ama bu kadar dahi olmayan ot gibi gidip gelen kişilerin alındığını biliyorum.

kendinizi 'satmayı' bilmiyor olabilirsiniz. reklam çağında yaşıyoruz, günümüzde kaliteli olan değil çok reklamı yapılıp sürekli övülen ürünler satılıyor. sizden daha düşük bilgisi olanlar mülakata girdikleri zaman bir şekilde hocaların gözünü boyuyor olabilirler, siz daha çekimser kaldığınız için fark edilmemiş olabilirsiniz

Yurt dışında yüksek lisans imkanlarını araştırdınız mı?

Yuzde 90 torpille giriyor emin ol
Gorusmelerde daha atak ol , kendine guveninini gozlerine sok insanlarin
Bildigin dogrulardan sasma , karsi taraf ne bekler diye dusunme , sen ne dusunuyosan onu yaz
Sansin bol olsun insallah istedigin yere en kisa surede girersin
Not: bi psikologa bu soylenir mi bilmiyorum ama birde bol bol olumlama yap :)

En son böyle duygular hissettiğimde( ay hatırlamak bile acıttı ) isyan hallerinde bir döndü şansım ben bile şaşkınım geldiğim noktaya
Çok şükür
İnşallah sizinde öyle olur
Çektiğime değdi be dersiniz :)

Asistanlık kadrolarına mı başvuruyorsun yüksek lisans mülakatlarına mı o kısmı anlayamadım.

Geçen sene başvurup,olumsuz yanıt aldığım firma beni bu sene tekrar çağırdı görüşmeye,öyle ki numaram değişmişti 2 hafta önceden mail atmışlar mutlaka tekrar görüşelim diye.
Bir hevesle gittim dün.
Meğer başka bir pozisyon için çok saçma bir görev için çağırmışlar.
Çok gücüme gitti.
14 saat arada sezonun durumuna göre '2 saat belki' molası olan,dandik dunduk bir iş.
'Ama ben bunun için başvurmadım,enayiye benziyor muyum,tecrübesi ve dolayısıyla bilgisi olmayan insan neden o görevde de beni böyle bir görev için inatla iletişime geçip de çağırdın' diye höykürmek istedim.
Geçenlerde bir üye yazmıştı .'oluyorsa bir hayır,olmuyorsa bin hayır vardır' diye.
O sözü iyi ki görmüşüm burada.
Tesellim oldu valla.
Allah yardımcımız olsun.
Umarım bu olmamazların hayrını yakında görürüz.

O olmayanlar sayesinde en iyisi olur inşallah :)

arkadaşım bir üniversite de araştırma görevlisi mülakata oda katılmış, bütün sorulara cevap veren öğrenciler varmış zehir gibi akıllı maalesef hiçbiri alınmamış hep torpili olan kişileri almışlar yüksek lisansa hatta dedikodusu bile dönmüş üniversite de bir hocanın aldıgı çocuk ilde ev tutmuş önceden alınacağını garanti biliyormuş , çok haksızlıklar dönüyor akademide benim kulağıma gelenler bunlar midem bulandı şahsen.

Daha ne kadar hareket halinde olabilirim bilmiyorum ama bir yerde hata yapıyorum herhalde. Herkes de torpille giriyor olamaz ki. Teşekkür ederim. :)

Akademik olarak kadro alıp ilerleyemesem bile yüksek lisansımı doktoramı yapayım istiyordum ama bir türlü başlayamıyorum. Başlayabilsem onları çekeceğimi de biliyorum ama akademik alanda daha mutlu olacağımı düşünüyordum hep. Umarım girersem o kadar yıpratıcı olmaz tabi sağolun. :)

Acil Koca bul evlen herşey düzelir

Acelesi yok onun, teşekkürler. :)

O kadar güzel yazmışsınız ki bir seans terapi almış kadar oldum. 10 kere okudum. Ben de size buradan keşke keşke yazmak istemiyorum, faydasız olur. Umarım ikimiz de ilerleyen hayatımızda çok çok mutlu oluruz. :) Size kocaman sarılıyorum.

Astoria ben eminim bölümünüzü çok seviyorsunuz. Belki saçma gelicek ama çok fazla mezun var fakat nitelik yok. Bu durumu lehinize çevirebilirsiniz. Tanıdığım psikoloji mezunu birkaç kişi butik işletiyor düşünün ne alaka yani. Ki maddi imkanları yerinde öylesine mi okudular bilmiyorum. Olucak olucak güzel şeyler olucak.

Canım biraz torpile bakıyor bu işler belliki biyerlerde dayın yok dolayısıyla bunu kendi talihsizliğin, başarısızlığın olarakj düşünme, Allah(C.C)a tevekkül et arayışlarına devam et. Rabbim muhakkakki bir kapı açacaktır.

Doğrudur bu olabilir. Ben alçakgönüllü davranmaya çalışıyorum. Bütün hocalar bilim sınavımın iyi olduğunu söylüyorlar ama ne hikmetse giremiyorum. Son girdiğim mülakatta da inatla bilim sınavımdan emin olup olmadığımı sordular başka bir şey yok.

Yurt dışında yüksek lisans imkanlarını araştırdınız mı?

Araştırdım ama istediğim alan için biraz sınırlı. İngiltere'yi düşünüyordum 1 sene olduğu için ama o da çok pahalıya patlıyor. Tam burs bulanlar vardır belki ben bulamadım. Ya da iyi araştırmadım.

Evet mülayimlikten kurtulup daha atak olabilmeyi öğrenmem gerekiyor. Ama karşı tarafın beklentisi de önemli yani kriterleri ne bilmiyorum, onu da anlamıyorum. Galiba ALES puanımı da biraz daha yükseltmeliyim. Çok çok teşekkür ederim. :)

Umarım sizin kadar şanslı olurum. :)

Asistanlık kadrolarına mı başvuruyorsun yüksek lisans mülakatlarına mı o kısmı anlayamadım.

Yüksek lisans canım.

Umarım başvurduklarım da benim için kötü yerlerdir ya. İkimiz de umarım çok şanslı ve mutlu oluruz.

Sadece İngiltere ile sınırlı kalmamanı tavsiye ederim. Yurt dışında yüksek lisans sırasında öğrencilerin 20 saate yakın çalışma hakkı var diye biliyorum. Daha ayrıntılı araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Kanada, Amerika,Hollanda,Avustralya vb ülkeleri de dahil etmeye çalışın.
Yurt dışı olmaması ihtimaline karşı yedek planınız olsun mutlaka.

Burada öyleymiş maalesef. Uzaktan duyuyorsun ama kendin tecrübe edince daha ağır oluyor.

Evet çok seviyorum ve ilerlemek istiyorum ama şanssızlıktan mı donanımsızlıktan mı bilmiyorum. İnşallah donanımsızlıktandır da kendimi geliştirebilirim. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. :)

Umarım, çok dua ediyorum hep hayırlısının olması için dua ettim zaten. Teşekkür ederim. :)

Yüksek lisans eğitimi için torpil yazmış herkes şaşırdım. Öğrenci olmak için torpil bulmak aklıma gelmezdi. 3 farklı üniversiteden kabul aldım ben torpilim yoktu. Asistanlık desen evet o zaten bilinen bir şey hocaların öğrencileri için özel ilan açtırdığı ama öğrencilik için torpil hiç duymadım ben. Hatta kendi okulum olmayan bir tanesini birinci olarak kazanmıştım. Bölümün 1-2 kişi mi alıyor her dönem? Kontenjan azsa olabilir. Bir de ales ve dil puanım 90 üstüydü, alesi biraz yükselt derim. Dil puanın zaten yüksektir diye tahmin ediyorum. Son olarak bahar dönemi başvurmayı dene, güz dönemi yeni mezunlar da başvurduğu için şans azalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…