Elimi neye atsam kuruyor sanki

Astoria;

Eşiminin malum sebeplerden dolayı 2 tane yurtdışı bursu engellendi.
Üniversitede işler puana tecrübeye çalışkanlığa bakmıyor maalesef ..
O yüzden darkmore un mesajına katılıyorum
İnsanların hayatlarında dönem dönem böyle duraksamalar olur.
Bence sende şu an öyle bir dönemdesin.
Umarım gönlünden ne geçiyorsa sahip olursun

Yurt dışını doktora için istiyordum aslında master burada olsun niyetindeydim ama onu da araştırabilirim. Çok teşekkür ederim ilginiz için. :)

şans meselesi işte allah yardımcın olsn

Teşekkür ediyorum. :)

Bence de herkesin torpille girdiğini zannetmiyorum, bu fazla iyimserlik olurdu. Bahar döneminde kontenjan açılmıyor bizde. 10 kişinin alındığı bölüme de 100 kişi başvuruyor öyle söyleyeyim. En düşük olarak 60 gördüm galiba. Ales puanımı yükselteceğim evet, dil puanım benim de yüksek. Ama mülakatlarda sınavda çok başarılı olduğum yüzüme söyleniyor, listede adımı göremiyorum. Böyle bir durum.

Duraklama dönemine girdim herhalde ben de ehehe bakalım kaç sene sürecek? İnanın benden daha iyilerin girdiğini bilsem içim yanmaz. Alesi 67 olan girdi okula hem de burslu, ben giremedim. Böyle şeylere üzülüyorum, emeğim hiç oluyor çalışıyorum çabalıyorum yüzüme başarılı olduğum söyleniyor bir bakıyorum listede adım yok. Bunlar üzüyor beni.

Brn israrla torpil yazdim cunku konuyu okuyunca asistanlik icin basvurdugunu sandim
Yuksek lisans oldugunu sonra yorunlarda yazinca fark ettim :)

Brn israrla torpil yazdim cunku konuyu okuyunca asistanlik icin basvurdugunu sandim
Yuksek lisans oldugunu sonra yorunlarda yazinca fark ettim :)

Bizde gerekebiliyor aslında çünkü 10 kişilik açılan bölüme 100 kişi başvuruyor. Bir girdiğim bilim sınavında hocalar gülmüşlerdi iki farklı alan sınava giriyorduk. Diğer alanda başvuran sayısı 3, bizde 50ydi. Alınacak kişi sayısı da 2.

Canım;
Ben de işimde çok yetenekliyim
Bir sürü sertifikam var
İlk iş başvurusu yapıyorum
İstemediğim bir işteyim başka iş buldum
İstediğim yerden aradılar
Senin de öyle yeteneklisindir
karamsar düşünüyorum ve başıma gelir korkularım yaşamadığım korkum yok senle aynı inanış değil ama aynı yaradana inanıyoruz ondan varoluş sebebimizden dünyaya iyi insan olacağız sözümüzden çıkarak başka şeylerin peşinde çok koşuyoruz onla sınanıyoruz...
e bizim yerimizde olanlar şanslı bir kitap vardı secret diye bir şeyi çok iste unut başka şeylere dal oluyor evet. Doğru ????
Nasıl oluyor ?ama oluyor ?
Bunu bana bir dr da dedi o ay hamile kaldım ilaçları atmıştım tabii kaybettim ayrı mesele çünkü kaybetdeceğim diye korkuyordum....
Bankada en yüksek notu aldım tam terfi alacağım yanımdaki aşalık yoksuLsuzluk yapmış teftiş geldi soruşturma bir dahaki döneme attı engeller
sonra unuttum terfilerimi aldım
Birini çok sevdim bir zamanlar
Unuttum kapımdaydı...
Bence sen de elinden geleni yap boşlama ama canım yaşam sebebin bu olmasın ve ağlama gözyaşların fani üç günlük dünyanın emelleri için almamalı
Sonuçta prof ta olsak çöpcüde olsak gideceğimiz yer belli
Ne dersin dünyaya gelmeden Araf ta verdiğimiz iyi insan olma sözünü tutup
Elimizden geleni yapıp takdiri yüce yaradana bırakalım mı?
Ruhumuz o zaman huzura erer

Yani ne desem bilemedim. Alesi ve dil puani basvurmak icin anca yeterli olan yetersiz insanlari torpille aldiklarini gördükçe nerden bulastim bu ise diyorum ben de her gun.

tam benzer konu açmayı düşünüyordum,
benimki bireysel de değil, nihayet iş buldum dedim, firma iş alamıyor ağustostan beri boş boş oturuyoruz, gittim 2 hafta tatil yaptım geldim yine iş yok, bu hafta sadece 1 gün gittim şirkete, zaten iş çıksa da para alamıyorum, bütün ekip, çalışıyor muyuz işsiz miyiz belli değil.
şanssızlık mı, piyasa mı ne desem bilemedim.
umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer, hiç ummadığınız bir yerden olumlu bir şey çıkar.

Çok istediğim için mi olmuyor acaba ya? Burada bebek isteyenlere hep yazarım kafanıza takmayı bırakırsanız olur diye. Ama benim akışına bırakma lüksüm yok ki çalışmak, çabalamak zorundayım. Zaten elimden geleni yapıyorum ama bir şey var belli ki engel oluyor bana. Umarım sonu güzel olur sizin için de benim için de. Teşekkür ederim. :)

Yani ne desem bilemedim. Alesi ve dil puani basvurmak icin anca yeterli olan yetersiz insanlari torpille aldiklarini gördükçe nerden bulastim bu ise diyorum ben de her gun.

Valla ağladım artık ben de sinirden. Ales dil puanı benden düşük olup giren oldu. Benim 78 onun 67ydi. Elimde ielts puanım var o kızın yds 70. O girdi ben giremedim. Şimdi bu kız ya bilim sınavında full çekti mülakatı müthiş geçti ya da başka bir şey oldu. Cidden olanı söylüyorum abartmam değil. 10 kişilik açılan kontenjana en düşük 60-70 kişinin başvurmasını saymıyorum bile.

Sizi de biliyorum çok başarılı ve tecrübeliydiniz alanınızda. Siz böyleyken benim gibi daha yolun başında bir çömez ne yapsın? Umarım ikimizin de istediği her şey gerçek olur dilerim. Çok teşekkür ediyorum. :)

Sizin sayı çok azmış canım tahmin ettiğim gibi. Ben mühendislik bölümlerine başvurdum, en az 20 kontenjan oluyor genelde. Torpil olmasa da hoca alacağı öğrenciyi belirlemiş oluyordur zaten muhtemelen. Yüksek lisansta değil de iş konusunda süper mülakat geçirip elendiğim çok oldu benim de. Çok iyi anlıyorum seni. İnsanın özgüveni sarsılıyor.

Amin cnm
Tabii Benim hastalıklılar var tedavi olmak ta lazım
Terfi olduğumda boşverip çalışmasaydım işimden atılırdım ama hırslarımı törpüledim öyle unuttum
Vede ülkemizde torpil denen şey de var tabikii
hala bu da bir etken benim masam bile hazırken birinin bir tanıdığı höp diye oturmuştu

Bu senin suçun degil ki. Sistemin sucu. Baraji zor geceb bir burokratin oglunh hemen ankarada bir universite aldi arastirma gorevlisi olarak. Her bolumde insanlar cocuklarini yiyenlerini alma derdin de.. Sistem maalesef sende suc yok. Ama isini kaybedersen daha buyuk deprosyana girebilirsin. İsine saril kadrolari da takip etmeyi birakmayın bence .

Sizin gibi Alesi yüksek, dil puanı yüksek başarılı insanlar girse her daim helal olsun asla gocunmam, kendimi geliştirmeye çalışırım onun kadar iyi olmaya çalışırım. Değil ama. Herkesin torpille girdiğini de iddia etmiyorum ama üniversitelerden birinde bölüm başkanıyla gözümüzün önünde "Hocaaam sizin de alma yetkiniz var di mi" diyen bir kızı, bölüm başkanının da "Tabi bizim zaten belli oluyor önceden" dediğini bizzat kendi kulaklarımla duydum. O kızın alındığını söylememe gerek yok sanırım. Bizim alanda rekabet çok fazla, kontenjan da çok az. En fazla 12. Başvuran kişi sayısı da en az 60. Gaziantep'te bir özel okula 150 kişi başvurmuş mesela, ben oraya başvurmadım.

Ben herkesin torpille girdiğini iddia edemem eminim vardır içlerinde çok başarılı olanlar. Ama bizim alanda da rekabet çok fazla, okurken bile fazlaydı. Notlarını fellik fellik kaçıran insan mülakatlarda nasıldır düşünemiyorum.

Herkes de torpille giriyor olamaz ki. Ah bir bilsem nerede hata yaptığımı. Teşekkür ederim, elimden geleni yapmaya devam edeceğim. :)

Eee toplum deli kayniyor tatlim doktor lazim hepimize :)

Valla daha her yere üniversite, program açarlarsa bu sorun artarak devam eder!
Eski hocalar ne kadar donanımlıysa yeniler bir o kadar kötü bir o kadar ne yaptığından habersiz!
Liseyi zor bitirecek insanlar üniversite mezunu oldu ya Allahım!
O kişiler de şimdi yüksek lisans filan yapıyordur eminim!
Hak edenler alınmasın hak etmeyenler alınsın oh ne güzel dünya!
Bir yerlerden çıkacak bu torpiller!
Neyse Astoria sen kendini geliştirmişsin insansın bir gün sıra sana da gelecek sen gülerken haksız yere alınanlar ağlayacak ben buna inanıyorum!

Astoria başarsızlıklarını kabullen ve sindir, şu an için olmaması gerekiyormuş bu iş senin için. Doğru zaman ve doğru yer senin için henüz gelmemiş. Mülakat beklemenin bile ne kadar stres yarattığını, hayatının bir kısmını bu işe göre yaşayan-adayan, sonucu olumsuz geldiğinde yarattığı üzüntünün boyutunu iyi bilen biri olarak diyorum sana. Bunları o iş için yaşanması gereken deneyimler olarak gör, basamak olarak nitelendir, moral ve motivasyonunu bozma. O işe girdiğinde belki, "iyiki bu yollardan geçtim, iyiki şimdi olmuş, iyiki bu şekilde olmuş." diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…