• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elini öpmeyelim demem olay oldu.

Poposuna vurmak veya öpmek, dudağından öpmek, bacaklarını mıncıklamak, gıdıklama hevesiyle özellikle göğüs bölgesine doğru mıncıklamak, boynunu öpmek, çocuğun rahatsız olduğu görüldüğü halde sevmeye öpmeye zorlamak yasak. Bunları şuanda aklıma gelenler. Aa bide şu hadi oğlum pipini göster muhabbeti var tabii:olamaz:

Her neyse yasaklarınızı sıralayıp bakın bunlar yasak çünkü artık devir gerçekten kötü pedofili tavan yapmış durumda. Ve bu saydığım şeyler çocuğum büyürken normalmiş gibi yapılırsa o bunların yanlış olduğunu bilmezse dışarda biri gelip bunlardan herhangi birini yaptığında kendisini sevdiğini düşünüp bana veya babasına söyleme gereği duymaz işin boyutu gittikçe değişir bu sefer korkar söyleyemez kimbilir neler olur. O yüzden amann bi sevdirmiyo çocuğu diye düşünmek yerine onun geleceğini düşünün ben yokkende aman nasıl olsa yok görmez diye düşünüp bunlardan birini yapmanız ilerde allah korusun olabilecek herhangi bir kötü durumda sizide suçlu yapar diyin.

Yılmayın bıkmayın konuşun anlatın

Elini öpmeyelim demek yerine öpmeden sevelim gibisinden cümle kursaydınız daha mı iyi olurdu sanki :) Bebek ne kadar korunursa gelecekte o kadar hasta olacak daha ağır atlatacak diye biliyorum ben. Bu demek değil ki herkes ağzıyla yapışsın bebeğe. Sadece bu kadar mikroptan uzak tutmamak lazım. Uyarıları daha minnoş halde söylemek mantıklı olanı bence

Poposuna vurmak veya öpmek, dudağından öpmek, bacaklarını mıncıklamak, gıdıklama hevesiyle özellikle göğüs bölgesine doğru mıncıklamak, boynunu öpmek, çocuğun rahatsız olduğu görüldüğü halde sevmeye öpmeye zorlamak yasak. Bunları şuanda aklıma gelenler. Aa bide şu hadi oğlum pipini göster muhabbeti var tabii:olamaz:

Her neyse yasaklarınızı sıralayıp bakın bunlar yasak çünkü artık devir gerçekten kötü pedofili tavan yapmış durumda. Ve bu saydığım şeyler çocuğum büyürken normalmiş gibi yapılırsa o bunların yanlış olduğunu bilmezse dışarda biri gelip bunlardan herhangi birini yaptığında kendisini sevdiğini düşünüp bana veya babasına söyleme gereği duymaz işin boyutu gittikçe değişir bu sefer korkar söyleyemez kimbilir neler olur. O yüzden amann bi sevdirmiyo çocuğu diye düşünmek yerine onun geleceğini düşünün ben yokkende aman nasıl olsa yok görmez diye düşünüp bunlardan birini yapmanız ilerde allah korusun olabilecek herhangi bir kötü durumda sizide suçlu yapar diyin.

Yılmayın bıkmayın konuşun anlatın

Eski iş yerinde çok kötü şeylerle karşılaştım. Biliyorum malesef sonuçlarını. Çok isterlerse onları da anlatırım. Çok kötü. Yapamazlar. Yanlız da göndermem bebeğimi. Büyüse bile o konuda güvenmiyorum. Erkek bebek olduğu için birşey olmaz diye düşünüyorlar. Malesef bunun kızı erkeği yok.

Sorun olmaz diyen arkadaşları da haksızsıniz demiyorum. Kendi bilecekleri birsey. Arkadaşımın bebeği kendini bilmez biri yüzünden 5 gün yoğun bakımda kaldı. Birşeyler çıktı her yerinde. Riske giremem.

Öpmeden sevelim vs deseydim de aynı olurdu. Bir arkadaşın yazdığı gibi Hadsiz..

Haklısınız hiç de geri adım atmayın. Kayınvalideniz de olay büyümesin diye doğru olanı yapmış.
Küçücük bebeği öptürmek istememenşn pimpirikli olmakla alakası yok.
Mikroba çok açık oldukları için önlem almak en doğrusu. Öpme ile sadece grip değil bir sürü hastalık bulaşabilir. Örneğin uçuk. Ve uçuk da öldürücü olabiliyor. İngiliz annenin, uçuklu iken yeni doğmuş bebeğini öpmesi sonucu bebeğini kaybetme haberi var mesela.
Kızımı doğru düzgün kimseye öptürmedim ve şimdi kızım iki yaşında kızım istemezse kimse öpemez. Bağışıklığı zayıf olur lafına da inanmıyorum. 40 çıktığından bu güne hergün parka ,kar kış demeden çıkan bir bebek ve bağışıklığı da gayet iyi. Koyduğunuz kuralların arkasındaki durursanız zamanla herkes kabulleniyor.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Eski iş yerinde çok kötü şeylerle karşılaştım. Biliyorum malesef sonuçlarını. Çok isterlerse onları da anlatırım. Çok kötü. Yapamazlar. Yanlız da göndermem bebeğimi. Büyüse bile o konuda güvenmiyorum. Erkek bebek olduğu için birşey olmaz diye düşünüyorlar. Malesef bunun kızı erkeği yok.

Sorun olmaz diyen arkadaşları da haksızsıniz demiyorum. Kendi bilecekleri birsey. Arkadaşımın bebeği kendini bilmez biri yüzünden 5 gün yoğun bakımda kaldı. Birşeyler çıktı her yerinde. Riske giremem.

Öpmeden sevelim vs deseydim de aynı olurdu. Bir arkadaşın yazdığı gibi Hadsiz..
Çok sevimli bi hadsizlik bu bence :))
Boşverin sizden çocuğunuzdan kıymetli değil hiç bişey ;)
İyi geceler:KK15:

Opme olayinhic masum degil,arkadasimin ailesinin opme muhabbetinden ,cocuk agiz icinden akcigere kadar mantar oldu ,
Bebekler hastalaninca ,sakatlaninca ceremesini annesi cekiyor ,
Hic taviz vermeyin,
Birvdaha birsey diyen olursa 9 ay karnimda ben tasidim ,her hakki buyuyene kadar bana ait ,ben bakiyorum ,buyunce kime isterse optursun ,+18 yas kurali uygulayin ,

Teyze cireflik yalmis orasi auri ama bu kadar pimpirikli olmayin ne kadar korusaniz emin olun o kadar hasta olur.anneler hakli olarak kiyamiyor koruyor ama cocuklarin bagisiklik sisitemi sifir oluyor

6 aylık bebeğim var. Yeni yeni gribi geçiyor. K.validelere gittik. Eşimin teyzesi de oradaymış. Elini öptü direk. Zaten çocuk hasta. Kibarca teyze elini öpmeyelim ama dedim. Ortalığı ayağa kaldirdi. Kendi gelini bile ses etmemiş ben demişim. Kimseden duymamış. Ne biçim insanmışım. Bir sürü şey. Bir ara kendi torununa öpersin artık dedim. Geri adımda atmıyormuşum. Özür dilemem gerekmiş. Bir ton laf dedi. K.valide sus ses etme dedi. Sustum başka odaya gittim. İçimde kaldı.

Bu arada bu kadın çocuğumuz hemen olmadı diye ileri geri konuştu zamanında. Bebeğim tüp bebek. Belki çok üstüne düşüyorum. Haksızım bilmiyorum ama başkası opturuyie diye susamam.

Ben bir daha bu kadının ortamında olmak istemiyorum. İleri geri konuştu. Ki sadece birşey dedim. Bayanın gözleri görmüyor bu arada. Haksız mıyım. Çok sinirliyim şimdi.

Not eşim sessizdi. Genelde böyle konularda başta sessiz olur .Sonra sen söyle demiştin yapmıştın diye ileride önüme sürer.

Öncelikle haklısın. Bebeklerin elini opmemeleri konusunda uyarmak lazım. Hatta tüm aileyi uyarmak lazım. Eşini de tembihlemelisin o da sık sık misafirleri falan uyarsın. Tabi bunları yaparken sebeplerini açıklamalısin. Öncesinde herkes bilirse belki senin uyarmana gerek kalmadan kv uyarırdi.

Bu arada kadın çok cahil. Kendi gelinim bile böyle sey soylemedi ne demek. Seni statü olarak aşağıda görüyor demek. Ailede yaş sebebiyle bir hiyerarşi var galiba. Teyze hanımın yeğenin gelini en aşağıda herhalde. Kafalar çok güzel. Sen o çocuğun annesinin. Çocuk senin çocuğun. Çocuk söz konusu olduğunda bir tek gelip sana soracaklar bu kadar basit.

Şimdi kocan da bu konuyu konuşmadan ya da ileride senin onune surmeden bence sen otur bunları anlat. Çocuk konusunda pimpirikli ve hassas olacaksınız. Çünkü hayat gerçekten hata kaldırmıyor.

Bir şeycik olmaz korkma. Ne kadar pimpirik olursan o kadar hasta oluyorlar.

Eşimin bir kuzeni var bırak çocuklarını öpmeyi dokunamazsın bile. Ama çocuklar zatürreden dizanteriye her hastalığı geçirdiler. Bağışıklık o kadar zayıf ki rüzgar esse hasta oluyorlar.

Teyze çok çirkefmiş o ayrı.

O pimpiriklik çocuk hasta oldukça gelişmiştir. Annesi emziremiyordur vs veya başka sebeplerden bağışıklık sistemi zayıftır. Yani çocuğu çok korumak iyi değil bağışıklık sistemi gelişsin diye orada haklisiniz ama 2 yaşına kadar çocuklar anca asilaniyor zaten. Bebekken daha da tehlikeli.

Teyze cireflik yalmis orasi auri ama bu kadar pimpirikli olmayin ne kadar korusaniz emin olun o kadar hasta olur.anneler hakli olarak kiyamiyor koruyor ama cocuklarin bagisiklik sisitemi sifir oluyor
Dudaklarınızla değil ellerinizle öpün ama ellerinizinde temizliğinden emin olun demişti bana doktorumuz.
Hem zaten bağışıklık bu şekilde kazanılmıyo

6 aylık bebeğim var. Yeni yeni gribi geçiyor. K.validelere gittik. Eşimin teyzesi de oradaymış. Elini öptü direk. Zaten çocuk hasta. Kibarca teyze elini öpmeyelim ama dedim. Ortalığı ayağa kaldirdi. Kendi gelini bile ses etmemiş ben demişim. Kimseden duymamış. Ne biçim insanmışım. Bir sürü şey. Bir ara kendi torununa öpersin artık dedim. Geri adımda atmıyormuşum. Özür dilemem gerekmiş. Bir ton laf dedi. K.valide sus ses etme dedi. Sustum başka odaya gittim. İçimde kaldı.

Bu arada bu kadın çocuğumuz hemen olmadı diye ileri geri konuştu zamanında. Bebeğim tüp bebek. Belki çok üstüne düşüyorum. Haksızım bilmiyorum ama başkası opturuyie diye susamam.

Ben bir daha bu kadının ortamında olmak istemiyorum. İleri geri konuştu. Ki sadece birşey dedim. Bayanın gözleri görmüyor bu arada. Haksız mıyım. Çok sinirliyim şimdi.

Not eşim sessizdi. Genelde böyle konularda başta sessiz olur .Sonra sen söyle demiştin yapmıştın diye ileride önüme sürer.
çocuklarınızı bu kadar duvarların arkasına saklamayın bence benımde kızım var 11 aylık tum aıle sever asla karısmam operler koklarlar oda bundan keyıf alır zaten canı ıstemezse kımseye pas vermeyen bır cocuk , dısardada kum olsun toprak olsun oynar sonrasında sabunlu suyla yıkarım ellerını guzelce yada bır dus tamamdır ...
elını opmekle hasta olmaz mrk etme ama sen bu kadar katı ısen cocugunu baskalarının oldugu ortama sokmayacaksın bu kadar basıt..

Çocuğum olmadığı için bilemiyorum belki biz de böyle fazla korumacı olacağız ama bana biraz rahat bırakmak daha doğruymuş gibi geliyor.
Ayrıca burda buna benzer çok konu açıldığı için artık eşin dostun bebeğine dokunamaz oldum uzaktan bakıyorum. Maşallah diyorum. Bu sefer de kucağına almadı, sevmedi, çocuğa yanaşmıyo bile diye yanlış anlayanlar oluyo.

İnsanlar alışkın degıl
Benım oglumda tup bebek
dogdugunda kımseden sakınmadım optulermı opmedılermı hatırlamıyorum ama hıc bu tarz bı sorun yasamadıgıma gore opmedıler mı acaba :)

neyse gecenlerde sene bası oglumun rehber ogrt gorusmustuk oglum demıskı öğrt biri seni öpüyormu oda demişki hayır bu konuda konusmak ıstemıyorum, hemen bızı cagırdılar cok tedırgın olmus adam ancak olay su aslında etrafımızdakı kısıler opmek ısteyıp opturmuyorsa bızde ogluma yengen opsun dayın opsun dıyoruz kızıyoruz opulmekten hıc hoslanmıyor oglum, keza bende hıc hoslanmam yanak bıle degdırmek ıstemem tokalasmak yeterlıdır benım ıcın. Neyse bır gun akraba gunumuzde bunu dıle getırdım rehber ogrt bana cok kızdı cocuklar bu sekılde zorbalıga alıstırıp zorlayıcı olmayın , öpülmek istemiyorsa öpmeyecekler dedi. Bende bunları anlattım ızın almanız gerekıyor verırse opebılırsınız dedım, sonuc fena halde yanlıs anlasıldım, bız yabancımıyız bızden zararmı gelır demeler.

Heheheheh bence o teyze bundan sonra bebek eli öpmeden önce en az iki defa düşünecek:)

Arkadaşlar bu bebek öpme işleri inanın sadece bizim gibi toplumlarda normal karşılanıyor. Dünyanın geri kalanı bebeğini iyi niyetli kimseler de olsa öptürmüyor, sevdirmiyor. Zaten doğrusu bu. Hiç unutmuyorum yazlık yerde Alman bebek sevmeye kalkışan Türk'ün Alman babayla imtihanını:)) Biz sıcakkanlı milletiz ya, illa mıncıklayacaz. Yok öyle yağma, bebekleri uzaktan gözümüzle sevmeyi öğrenicez inşallah zamanla..

Back
X