• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elini öpmeyelim demem olay oldu.

6 aylık bebeğim var. Yeni yeni gribi geçiyor. K.validelere gittik. Eşimin teyzesi de oradaymış. Elini öptü direk. Zaten çocuk hasta. Kibarca teyze elini öpmeyelim ama dedim. Ortalığı ayağa kaldirdi. Kendi gelini bile ses etmemiş ben demişim. Kimseden duymamış. Ne biçim insanmışım. Bir sürü şey. Bir ara kendi torununa öpersin artık dedim. Geri adımda atmıyormuşum. Özür dilemem gerekmiş. Bir ton laf dedi. K.valide sus ses etme dedi. Sustum başka odaya gittim. İçimde kaldı.

Bu arada bu kadın çocuğumuz hemen olmadı diye ileri geri konuştu zamanında. Bebeğim tüp bebek. Belki çok üstüne düşüyorum. Haksızım bilmiyorum ama başkası opturuyie diye susamam.

Ben bir daha bu kadının ortamında olmak istemiyorum. İleri geri konuştu. Ki sadece birşey dedim. Bayanın gözleri görmüyor bu arada. Haksız mıyım. Çok sinirliyim şimdi.

Not eşim sessizdi. Genelde böyle konularda başta sessiz olur .Sonra sen söyle demiştin yapmıştın diye ileride önüme sürer.
ben demezdim öyle bi şey . elini öpmeyelim falan. kim olsa alınır , üzülür , kırılır. ortalığı ayağa kaldırmış sizinki. zamanında da bebek olmuyor diye ileri geri konuşan biri üstelik . biliyorsun huyunu

öptüğü zaman hemen bi ara bebekle ilgileniyor gibi yapıp silseydin elini ıslak mendille. daha iyi olurdu. böyle zan altında kalmazdın

bir de bebek artık 6 aylık olmuş.
ben yeni doğan sandım.
hani 40 lı bebek sandım. böyle yapmayın . rahat olun . yoksa depresyona bile girer insan düşüne düşüne

Aferin öptürmeyin zaten çingene cocukları dr yolunu bilmezken siz hastaneden çıkmaz oldunuz hala anlayamadınız...
Yeni nesil duyarlı çok bilgili anneler olarak Cocukların tüm bağışıklık sisteminin içine ettiniz..
:KK57:
Bu yorumdan sonra siz gri mikrobu almayında
:KK48:

Ben dün bi arkadaşım bebeğini görmeye gittim. 3 aylık olmuş ama elini bile öpmedim. İnsan korkuyo bişey olur diye. Arkadaşım öp falan dedi ama ben öpmedim. Anneler biraz hassas oluyor çekiniyorum.

Bu arada bagısıklık sıstemı opmekle guclenıyorsa gercekten ben opucuk termınatoru olup kızımı opucem
Benım bıldıgım bagısıklık sıstemının kaşık kadar bebegı opmekle alakası yok ama bılmıyorsam duzeltın lutfen

Bu bebekleri öpme, mıncıklama, sürekli kucağa alma, ağzıyla oynama sevdamız nedir bizim?
Oyuncak değil ki onlar.
Benim de bebeğim var ve kimseye ellerini yıkatmadan dokundurtmam.
Laf söyleye söyleye alıştırdım herkesi.
Çok öpmek isteniyorsa bacağından, kıyafetinin üzerinden omzundan öpülsün.
Bebeklerin elleri, ayakları sürekli ağızlarında.
Mecbur mu minnacık canlılar 2 dk sevme uğruna binbir türlü bakteri almaya?
Başka bebekleri ben de seviyorum, anneleri rahat otursun diye kucağıma alıp gezdiriyorum, oynuyorum ama hiçbir zaman dokunabileceği yerlerini öpmem.
Gıdıklarım, yuvarlanırım göbeklerini öperim ama ellerine dokunmam bile.
Benim bebeğim benim mikroplarıma alışmış olabilir ama başkasının bebeği alışkın değildir.
Hasta etmeye değer mi?

Her anne evladına doğru bildiğini uygulamaya çalışır. Başkalarına göre yanlış olan ona doğrudur yada tam tersi.O yüzden burada opme konusunda fikrimi söylemenin bir anlamı yok.
Yalnızca şu var beni rahatsız eden.Bu bizim toplumda çok yaygın bir davranış.insanların birbirlerinin fikirlerine saygısı yok.Siz o teyzeye daha ılımlı ve açıklayıcı söyleseydiniz sizi anlayabilirdi.
Oda siz uyardiginizda kıyameti koparmak yerine "haklı olabilirsin annesi sensin sen bilirsin"deseydi olay buyumezdi.

Bu arada bagısıklık sıstemı opmekle guclenıyorsa gercekten ben opucuk termınatoru olup kızımı opucem
Benım bıldıgım bagısıklık sıstemının kaşık kadar bebegı opmekle alakası yok ama bılmıyorsam duzeltın lutfen

öpmenin ya da dokunmanın sebep olabileceği hastalıklarla bağısıklık oluşuyor, vücut bu düşman diyo savunma mekanizması devreye giriyo, ateşi çıkıyo ve dahi başka tedbirler alıyo vücut, kabaca böyle, o sebeple biz yetişkinler çocukluk çağında bazı hastalıkları atlattığımız için bir daha o hastalıklar bize etki etmiyo, örneğin çiçek, kızıl vs

ben ateş düşürücü bile 3 5 kere vermişimdir 3 senede, oda 39.5 u geçince, bebekken ateş başımıza gelmedi zaten

öpmenin ya da dokunmanın sebep olabileceği hastalıklarla bağısıklık oluşuyor, vücut bu düşman diyo savunma mekanizması devreye giriyo, ateşi çıkıyo ve dahi başka tedbirler alıyo vücut, kabaca böyle, o sebeple biz yetişkinler çocukluk çağında bazı hastalıkları atlattığımız için bir daha o hastalıklar bize etki etmiyo, örneğin çiçek, kızıl vs
Hmm bunu bılmıyordum...
Pekı sadece ben opsem bu yeterlı degıl mıdır
Hanı sadece anne baba annene opse...

Bende grıp oldugunda da normalde de ates dusurucu vermıyorum
Bıyerde okumustum cocuk buyurken vucudu dırenc kazanırken atesı cıkarmıs ates dusurucuyle bunu onluyorsunuz dıyordu dogru mu

Hmm bunu bılmıyordum...
Pekı sadece ben opsem bu yeterlı degıl mıdır
Hanı sadece anne baba annene opse...

Bende grıp oldugunda da normalde de ates dusurucu vermıyorum
Bıyerde okumustum cocuk buyurken vucudu dırenc kazanırken atesı cıkarmıs ates dusurucuyle bunu onluyorsunuz dıyordu dogru mu

Evet canım doğru çocuk uyuyamıyosa baya süzülüyosa o zaman vermek bence makbulü ki hiç vermeyen arkadaşlarım da var, Allaha emanet olsunlar, annem hep Allah bıraktığım gibi bulmayı nasip etsin derdi bize

Evet canım doğru çocuk uyuyamıyosa baya süzülüyosa o zaman vermek bence makbulü ki hiç vermeyen arkadaşlarım da var, Allaha emanet olsunlar, annem hep Allah bıraktığım gibi bulmayı nasip etsin derdi bize
Ne guzel bi söz amin...
Cevap ıcın tesekkur ederım :KK36:

Bebeğin eli sürekli ağzında. Elini opmekle ağzından öpmek aynı bence. Düzgün söylediğime eminim. Kendi bilir.
Kesinlikle katılıyorum canını sıkma.
Benim oğlum 8aylık karda çıktık yürüdük her hafta mutlaka dışarı çıkar gezeriz ama elini öptürmem. Dışarda ağaca toprağa vs dokunur keşfeder güzelce silerim temizlerim elini ama öptürmedim hiç.
Bugüne kadarda ne ateşi çıktı ne de başka bişey oldu ki bende çocuğun mikropla karşılaşmasından yanayım ama bu başkasının ağzıyla olmamalı

6 aylık bebeğim var. Yeni yeni gribi geçiyor. K.validelere gittik. Eşimin teyzesi de oradaymış. Elini öptü direk. Zaten çocuk hasta. Kibarca teyze elini öpmeyelim ama dedim. Ortalığı ayağa kaldirdi. Kendi gelini bile ses etmemiş ben demişim. Kimseden duymamış. Ne biçim insanmışım. Bir sürü şey. Bir ara kendi torununa öpersin artık dedim. Geri adımda atmıyormuşum. Özür dilemem gerekmiş. Bir ton laf dedi. K.valide sus ses etme dedi. Sustum başka odaya gittim. İçimde kaldı.

Bu arada bu kadın çocuğumuz hemen olmadı diye ileri geri konuştu zamanında. Bebeğim tüp bebek. Belki çok üstüne düşüyorum. Haksızım bilmiyorum ama başkası opturuyie diye susamam.

Ben bir daha bu kadının ortamında olmak istemiyorum. İleri geri konuştu. Ki sadece birşey dedim. Bayanın gözleri görmüyor bu arada. Haksız mıyım. Çok sinirliyim şimdi.

Not eşim sessizdi. Genelde böyle konularda başta sessiz olur .Sonra sen söyle demiştin yapmıştın diye ileride önüme sürer.
insanlar ne kadar düşüncesizler cidden
gecenlerde bır arkadasımka bebek gormeye gttım
bebiş 4 aylıktı
eve gırer gormez ellerımı yıkadım
bebegı ne kucagıma aldım ne de dokunmadım bıle

annesı rahatsız olabılır , insanların bunu düşünmesı gerekırken bır de sen suclu oluyorsun
ne güzel iş ya.

Bazı anneler çocuklarını o kadar pamuklar içinde büyütüyorlar ki çocuk anasınıfına başladığında biz öğretmenler uğraşıyoruz o çocukla. Annesi geliyor " ee..Hocam bu çocuk okula başladığından beri hasta. Doktor dedi ki bu çocuk mikrop almış" ee sen zamanında çocuğun mikrop almasına fırsat vermemişsinki. Çocuk ilk defa mikrop görünce şok geçirmiş.

Çok abartiyorsunuz bence gereksiz gerginlik olmuş eşimin teyzesi sonuçta neden polemige gireyim ki yaşlı kadın anlamaz da zaten optukten sonra biz bi alt degiselim falan diye farklı bir odaya geçip elini silebilirdiniz. sonuçta her gün görmüyor her gün opmuyo

Back
X