Elini ver kolunu kaptır!...

Ally

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
2.467
391
688
İzmir
Merhaba arkadaşlar... bende canımı sıkan bişeyi sizlere danışmak istedim çünkü nasıl davranacağımı şaşırdım Konu şu bizim bi akrabamız var her geldiğinde bişeyimi ödünç(!) alır getircem der ve bi dahada getirmez... ben kendisinden bu güne kadar hiçbişey istemediğim halde o hiç rahatsızlık duymadan ister... neyse geçenlerde aradı kardeşinin mezuniyet töreni varmış siyah ayakkabı lazımmış hoca illa siyah giyceksiniz demiş bende ilk başta vermek istemedim çünkü geri gelmeyeceğini biliyodum ama salak gibi yine acıdım ve acınacak hale düştüm neyse verdim üstünden haftalar geçti hiç lafını bile etmediler bende geçen hafta msj attım ayakkabım lazım getirebilir misiniz diye kusura bakma getircektik şöyle oldu böyle oldu yollarız dediler ama bi hafta oldu hala yok.. ben onları daha yeni almıştım diğerlerinide arkadaşıma verdim bana büyük geliyo diye(oda yeniydi) şimdi bi daha aykkabı aldıramam bizimkilere hergün ayakkabı mı alcaz derler haklı olarak... ben şimdi ne yapayım bi daha isteyeyim mi? ben istemekten utanıyorum onlar el koymaktan utanmıyo...

cnm bnm bende zamanında bu konuda o kadar çok kullanıldımki ..ama artık açık ve net bi şekilde bana ait olan şeyleri paylaşmayı sevmediğimi ve veremiyeceğimi söylüyorum başlarda kızdılar ama geçti artık kimse benden bişey isteyemiyolmaz: ....kesinlikle bir daha iste amaçları sana unutturmak zatenklava: ..iste getirsinler başına bişey geldiğini söyleselerde iste gerçekten bişey olduysa onların yanında çöpe atarsın herhalde ondan sonra birdaha bişey isteme yüzü olmaz:mymeka: ..bende çok kızarım emanete sahip çıkamayan insanlara ...

kesinlikle tavrını ifade et,rahatsız olduğunu belirt ve birdaha bu sebepten dolayı senden yardım istememesini söyle :umursamaz:
hem hiç sağlıklıda değil ..ayaklarında mantar olabilir başka bi hastalık olabilir..belkide sende alerji yapabilecek türden bi mikrop taşıyo olabilir:sinifsinif:....öpüyorum cnm..inşallah ayakkabılarını alabilirsin ..opuyorumnanaktan

haftalarca giyilen ayakkabıdan hayırmı gelir caım yaa aman kalsın boşver ailen bilmiyormu durumu bir tane ayakkabı aldır bir dahada hiçbirşeyini verme. giysilerini giyenlere bile illet oluyorum ben başkasının giydiğini giyemem valla.

en iyisini yapıyosun vermemekle... aslında bende öyle bi karar almıştım ama yine dayanamadım verdim işte... haklısın unutturmaya çalışıyolar istediğim halde getirmediler bi daha tövbe lmaz: istiycez artık bi daha napalım,getirilerse tabii

İstemekten utanmak nedir çok iyi bilirim canım ya....
İşin ilginci sen ezile büzüle konuyu açtığın halde karşı tarafın oralı bile olmaması..
O kadar çok utandırdılar ki beni inan bana büyük bir ders oldu bu..
Bir daha asla,hiç kimseye günahımı vermem..lmaz:

canım ailem bilmiyo bundan öncede siyah ayakkabı almıştım oda daha yeniydi ama deneyemeden almıştım büyük geldi onlarıda verdim başka birine değiştirmeye üşendim uzak biyerden almıştım,bunlarıda daha yeni aldım annem babam verdiğimi duysa kızcaklar dün düğüne gidiyoduk annem niye siyah elbiseni giymedin dedi ayakkabımın olmadığını söyleyemedim bahane uydurdum

cnm çok doğru söylüyosun sana katılıyorum kesinlikle hayır gelmez ama amaç giymek değil zaten ..ben artık okadar kaşarlandımki bu konuda maalesef böyle insanların arsızlığı benimde damarımı çatlattı ben birisine yapmıştım bunu özellikle istemiştim ..getirdiğinde perşian olan badimi yanında çöpe atıp bundan yer bezi bile olmaz sanada yaramaz banada demiştim yüzünü n ifadesini asla unutamam çok iyi yaptım birdaha gelemedi ..karşıma bişey istemeye değil su bile istemeye cesaret edemedi ..

evet biz istemekten utanıyoruz ama onlar el koymaktan utanmıyolar malesef banada iyi bi ders oldu bende kimseye bişeyimi vermiycem artık benneyaptımki

Ayakkabın geri gelir mi gelmez mi bilinmez ama...
Bir daha isterlerse veriyorum geri getirme adetiniz yok kusura bakmayın dersin.:umursamaz:

kaydirigubbakcemile3 çok iyi yapmışsın bacım insanı o noktaya getiriyolar ama yüzsüzler klava:

Ayakkabın geri gelir mi gelmez mi bilinmez ama...
Bir daha isterlerse veriyorum geri getirme adetiniz yok kusura bakmayın dersin.:umursamaz:

zaten bi kere öyle bi imada bulunmuştum bi kıyafetimi istemişti geri getir ama dedim e heralde dedi :bbo: bende saçmalıyorum işte hiç getirmez mi canım

geri iste canım çok ihtiyacım var de bu yüzsüzlük nedir canım, bende yaşamıştım zamanla arkadaşım benden borç para alır geri vermezdi. 1 olu 2 oldu 3. de artık istedim çünkü istemek zorunda bıraktı, ondan sonra istemedi zaten. Sonuç biz kendimiz için kazanıp alıyoruz, ben nasıl birinden aldığımı hemen geri veriyorsam benden alan insanda öle olmalı.
Bundan sonra yine aynı şey başıma gelirse utanmıcam isticem 5 kere 15 kerede olsa isticem çünkü öle insanlar iilikten anlamıyolar...

Ay ne sinir bozucu bir durum,
bence onlar ısrarla sizi oyalıyorlarsa,siz de ısrarla istemeye devam edin,
bundan sonra da kimseye birşeyinizi vermeyin...
bu kadar yüzsüzlük de olmaz yani,bir de akrabanızmış...

İstiyorsan kendi malını geri istiyorsun? Bunda utanacak ne var.

Tekrar tekrar ara, hatta eski kalanları da hatırlat..

Bazı insanlara haddini bildirmek lazım..

Çok safsın kusurabakma..

Resmen aptal yerine konuluyorsun da farkında değilsin..

sanki bi ayakkabı almak çok zor evlerinde iki tane çalışan var istemek yerine neden almıyolarsa ben çalışsam başımın gözümün sadakası olsun der gider yeni bitane daha alırım bi daha gördüğümdede lafımı koyarım ama bu durumda öyle olmuyo işte... istiycem bi daha insanı enayi yerine koyuyolar resmen

Ay ne sinir bozucu bir durum,
bence onlar ısrarla sizi oyalıyorlarsa,siz de ısrarla istemeye devam edin,
bundan sonra da kimseye birşeyinizi vermeyin...
bu kadar yüzsüzlük de olmaz yani,bir de akrabanızmış...

evet çok fazla yüzsüz ve rahatlar

evet saf olduğumunda aptal yerine konduğumunda farkındayım,üstünden zaman geçip bana unutturmaya çalıştıklarınında farkındayım ama yapım böyle kendi malımı istiyorum ama ezile büzüle kimseyi kırmak istemiyorum ama sonunda kırılan ben oluyorum benneyaptımki ama yine istiycem alana kadar hatta bu sefer sert çıkıcam artık...

Önemli olan eşya değil,insanın
iyi niyetini kötüye kullanmaktır...
bence onlara iyi bir ders vermeniz lazım...
benim annem hiç sevmezdi,böyle arkadaş arası alış verişleri,
o zamanlar kızardım belki ama ne kadar haklıymış,
işte aynısını ben şimdi kızıma uyguluyorum,
hiç kimseden birşey almak yok,vermek yok....

kendim kullandığım bir şeyi asla başkasıyla ortak kullanmam,hediye ederim ne istiyosa,hem geri vericeği günü beklemem bu yüzden
sana gelince canım,kesinlikle iste tabiki,insanı ne yerine koyuyolar ortada,böyle pişinkinlikte yoktur heralde!!en kısa zamanda eşyalarının hepsini geri al derim,birdahada bu tip insanlar bir şeyini isteyince verme...

benimde annem kızardı bende yıllardır kimseden bişey alıp vermezdim bi bunlar istiyolar işte bi daha mı tövbe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…