- 17 Temmuz 2018
- 4.185
- 19.402
- 208
En son iki seçeneğim İtalya veya İngiltere. Arada başka ülkeler var ancak bu ikisiyle bağlarım var, dolayısıyla geri dönmek daha kolay.
Doktora için gideceğim ve başvurduğum okullar hemen hemen aynı diyebilirim seviyeleri. Çünkü kabul alabilecğeimi düşündüğüm yerlere başvurdum, yani tabii İngilterenin Oxfordu Cambridgei var da bana yok..:)
Hahah dimi hep bırakıp gidiyorlar
Ben de seviyorum ya, daha böyle cana yakınlar ama çok da burnunu sokup kırmıyorlar. İngilterede bu biraz can sıkıcı gelmişti
Ben de yurtdisinda doktora yapiyorum o yuzden sunu diyebilirim ki ozellikle temel bilimdeyseniz dunya siralamasini karsilastirin derim. Yuksek dunya siralamasi = daha cok yayin = daha cok butce. Italya virus krizinden ekonomik olarak nasil cikacak supheli, Ingiltere brexitle beraber avrupa birligi butcelerini zaten kaybetti uzerine bir de virus krizi geldi. Zor bir karar olacak, o yuzden basvurmak istediginiz hocalarla birebir iletisime gecip bunlari konusmak mantikli bir adim olabilir. Cunku doktora oyle bir surec ki ozellikle yurtdisina sadece onun icin ciktiysaniz o diger saydiginiz ulke ozellikleri onemsiz kaliyor, en onemlisi doktoranin en az puruzle atlatilmasi oluyor. Tecrube ile sabit:)