Elinizde olsa hangisine taşınırsınız?

Benim dogustan italyancaya yetenegim var yani neden , nasil jilmiyorum ama ingilizceyi zor ogrendim ama italyancayi bir sene kurs sonunda ana dilim gibi konusuyordum , italyada yabanci olsugumu bile anlamiyorlardi aksanim bile olmadan konusuyorum
Bol bol pratik yap ve dili sev , bence isin sirri bu , ben cok seviyordum belki de o yuzden cok kolay ogrendim
Bol bol italyanca film izle onun da faydasi olur

Teşekkürler tavsiyelerin için Milana, aslında ben de işte öyle hissediyorum bir tık rahatımı bozsam gramer, kelime bilgisi yöresel deyimler vs bellekte olduğuna göre 5 kere 10 kere hata yapıp alışılır konuşurken. Hiç kurs almadan göçüp giden vatandaşlarımız bile şakır şakır konuştuğuna göre ben de halkın arasında alışırım ne olsa <3 Umut oldu valla sağol :27:

İngiltere'de yaşadım biliyorum. Havasi kasvetli ama düzenlidir. Italya'nin havasi daha ilimli ama biraz daha esnek.

Ne icin gideceksin?

Okumak
Calismak

Ben Avustralya'yi tercih ederdim.

Onu da düşündüm ama bulamadım istediğim gibi bir proje + fon desteği olan.
Genelde İngilizce konuşulan ülkelerde okullar paralı, yabancılara extra pahalı -_-
Doktora için gideceğim

İki ülkeyle de ne bağım nede bilgim var diyebilirim. Yine de bana sorsalar İtalya derdim. Daha sıcak geliyor. Senin de zaten dilini geliştirmen zor olmaz bence:KK36:

Azcık rahatımı bozsam aslında konuşucam :KK53:

Sıkışınca konuşuyorum ama baktım İngilizce biliyor karşıdaki hemen salıyorum :KK70:

Edit: İtalyadaki yaşamı hep arıyorum ya, böyle keyif şeysi bi ülke/millet yok :D

Kariyer icin mi, sosyal hayat icin mi, egitim icin mi gidiyorsunuz?

Bence italya kariyer icin suan dusunulebilir. Krizden cikildiginda her ülkede cokca firsat olur girisimci bir yapiniz varsa.

Bu da farklı bir bakış açısı şimdi merak ettim mesela ne gibi fırsatlar olabilir kriz sonrası?

Italya şuan virüsten kırılıyor yaza kadar da etkileri sürecek belli önlem alamıyorlar bi türlü riski bölge yani. Ingiltere desen başkanın tutumu ortada virüsle ilgili bence imkanınız varsa taşınmayı erteleyin

Bu da farklı bir bakış açısı şimdi merak ettim mesela ne gibi fırsatlar olabilir kriz sonrası?

Krizden ne boyutta hasarla cikacak once onu bekleyelim.
Sonrasinda nerden ne destek alacak ona da bakalim.

Muhtemelen dil okulu, yemek okulu, bagcilik programlari duzenlenip baska ülkelerden doviz cekmek icin her turlu imkani esnetecek.

Bu arada farkli ulkelerden danismanlara, aracilara, pazarlamacilara ihtiyac duyacak.

Kesinlikle italyano makaryano spagettiyo dan yana gönlüm :KK48: :KK48: :KK48:

Onu da düşündüm ama bulamadım istediğim gibi bir proje + fon desteği olan.
Genelde İngilizce konuşulan ülkelerde okullar paralı, yabancılara extra pahalı -_-
Doktora için gideceğim
Doktora icinse İngiltere derim. Sebebi solid bir ingilizceye ihtiyacın var. Şehir belli mi?

Oncelikle simdiden basarilar dilerim, umarim hersey gonlunuzce olur :KK68:

Eger kafaniza takilan sadece dil ise kesinlikle Italya derim. Sonucta iyi bir seviyede ingilizceniz var ve hemen hemen herseyi ingilizce halledebilirsiniz o konuda bi sorun yasayacaginizi dusunmuyorum ayrica herkesin italyanca konustugunu duydugunuzda kulaginiz alisir ve asina olursunuz bu sebeple ogrenmekde kolay olur ve arti olarak bir dil daha ogrenmis olursunuz. Anladigim kadariyla en az 3 sene kalacaksiniz ve bu ogrenmek icin cok iyi bi sure ki zaten az cok biliyormussunuz biraz bu bahaneylede cok iyi ogreneceginizden eminim.

20 senedir Ingilterede yasayan ve Italyayi gormus biri olarak eger kiyaslama yapacak olursam Italya'da daha fazla arti bulabiliceginizin kanaatindeyim. Tabiki en basta iklimi, insanin modunu asirisiyla etkileyen bir etken olarak. Ingilterede yapacak cok az sey var olsa bile zaten hava hep kotu, parklar yesillik vs var ama Italyada daha fazlasi ve daha guzeli var. Her sehri ayri guzel. En azindan suyu mavi :halay:

Her ulkeninde gidisatina gore bir sonuca varirsiniz ama suan icin Italya size daha sicak (pun icerir:p) bi secenek gibi.

Sağlık sektörü nerede gelişmişse oraya gidin tablo belli ülkelerin tavrı belli bu salgınlar kaç yılda bir tekrarlanır belli olmaz bence ona göre karar verin

Back
X