Merhaba kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Lütfen cevap verirseniz çok ama çok memnun kalacağım. 13 Temmuz da sürtünme yoluyla birkaç dakika süren bir ilişkim oldu, tamamen zevk suyundan ya da işte 'Olur mu ki?' korkusundan hemen kuzenimi aradım. Kuzenim hemşire... Olayı anlatıp "Sence ertesi gün hapı almalı mıyım?" Diye sordum. "Hayır alma, korkma bir şey olmaz içine -afedersiniz- boşalmadıysa." dedi. Bende telefonu kapatıp sevgilime bunu söyledim, o da "Bende bir eczacıyla konuşayım." Dedi. Gidip eczacı ile konuştuğunda "Almayın, içine -yine afedersiniz- boşalmadıysanız bir sorun olmaz." Demiş. Sevgilim de bana bunu söylediğinde "Tamam almayalım bakalım." Dedim.
Ertesi gün hiç uyuyamadım korkudan. İnternette o forum senin, bu sağlık sitesi benim gezdim. Her şeyi okudum. Elim ayağım titredi, sadece bir günde kahroldum. Bir gün içinde burada yazan her şeyi okudum. Her şeyi.
Ve sevgilimi arayıp "O ilacı hemen içmem gerek, çünkü bu riski göze alamayız." Dedim. O da "Hemen alıyorum." Dedi ve 22 saat sonra ilacı içtim.
Yan etkilerine gelecek olursam... Bende en belirgin gözüken etmen yorgunluk, halsizlik ve biraz baş ağrısı oldu. Mide bulantısı, kasık ağrısı, memeler de acı falan... Öyle şeyler yaşamadım. Tabii, ben bu ilacı içtikten sonra bunları araştırdım.
Hemen bir takvim uygulaması indirip geçen ay ki adet düzenimi girdim. Bu ay adetimin 16.07.17'de geleceğini gördüm. Herkesin adeti gecikiyormuş, bunu da düşünerek stres yapmamam gerektiğini kendime tembih ettim. Bir haftadan fazla gecikme olursa hemen test yapmak gerektiğini de öğrendim.
Ve başladım beklemeye...
Yani şöyle özetlersek, adetime üç gün kala böyle yarım yamalak bir ilişki yaşadım. Yumurtlama döneminde değildim. Ertesi gün hemen hapı içtim.
Ve beklenen gün geldi. 16.07.17'de gerçekten regl oldum. İnanamadım. Geç geleceğine kendimi o kadar inandırmıştım ki... Bu kez hemen internete girdim ve üzücü bir durumla karşılaştım. Üstüne görme, denen yerleşme kanaması... Hemen oturup bunu da öğrendim. Döllenmeden 10 gün sonra oluyormuş fakat ben yine korktum.
Günler geçti, bu sırada reglim her zamanki gibi seyir ediyordu. Kan pıhtıları geliyordu, her zamanki yoğunluğuna yakındı ve 5 güne yakın sürdü. Şimdi, 21.07.17'de reglim bitti.
Esas konuya gelirsek kızlar, tehlike geçti mi geçmedi mi bilmiyorum. Evet regl oldum ama öteki ay da düzenli gelir mi, gecikme olur mu bilmiyorum. Şimdide bunun stresini yaşıyorum.
İnternette sürekli regl olduysanız ve regl olduğuna eminseniz -ki ben gerçekten eminim, ped üstünde, klozette kan pıhtıları vardı- gebelik olmaz, diyordu.
Sizce ne yapmam gerek? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Umarım herkes için hakkında hayırlı olan olur, kimse zor durumlara düşmez... 40 güne kadar geciken insanlar varmış, bunları okuduğum zaman tüylerin diken diken oluyordu...
Herkese geçmiş olsun.