Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Mrb gecen ayin 5 de adet olmuştum bu ay 30 aralıkta nişanlımla ilişkiye girdik içine başalma oldu olduğu gibi hemen kalkıp yıkayıp tuvaletimi yaptım ertesi günde hemen ella hapını attım yan etkilerim de adet gecikmesi oluyormuş ama benim 1 ocakta adetim geldi yani 4 gün önce geldi acaba genelik üstüne adet görüyor olabilirmiyim lütfen yardımcı olun

Son düzenleme:
Mrb gecen ayin 5 de adet olmuştum bu ay 30 aralıkta nişanlımla ilişkiye girdik içine başalma oldu olduğu gibi hemen kalkıp yıkayıp tuvaletimi yaptım ertesi günde hemen ella hapını attım yan etkilerim de adet gecikmesi oluyormuş ama benim 1 ocakta adetim geldi yani 4 gün önce geldi acaba genelik üstüne adet görüyor olabilirmiyim lütfen yardımcı olun

Öne aldığı da oluyor, illa geciktirmek zorunda değil. Boşuna gerilmeyin, ama test yaptırmak da zor değil tabii, yaptırıp rahatlamanızı tavsiye ederim.

Arkadaşlar merhaba,bu sefer kendim adına değil yakın bir arkadaşımın yaşadığı bir olay için fikir almak istedik sizden.Nişanlısıyla sürtünme yoluyla bir ilişki yaşamış boşalma olmamış üstüne falan tamamen uzak bir yere oldu diyor nişanlısı zevk suyu gelmediğini söylüyor ama arkadaşım yinede tedirgin bende pek ilaç içmesinden yana değilim dengeyi çok bozduğu için sizce tehlike var mı ?

Arkadaşlar merhaba,bu sefer kendim adına değil yakın bir arkadaşımın yaşadığı bir olay için fikir almak istedik sizden.Nişanlısıyla sürtünme yoluyla bir ilişki yaşamış boşalma olmamış üstüne falan tamamen uzak bir yere oldu diyor nişanlısı zevk suyu gelmediğini söylüyor ama arkadaşım yinede tedirgin bende pek ilaç içmesinden yana değilim dengeyi çok bozduğu için sizce tehlike var mı ?
yok cnm bence içmesinn bak benm hala düzensiz 4.adetimm hala düzene girmedi

Arkadaşlar merhaba, adetimin son günü ilişkiye girdik, kanama yok denecek kadar azken ve korunmamışken, erkek arkadaşım da yanlışlıkla içime boşaldı. 20 saat kadar sonra Ella içtim. Şu an 1 gün geçti daha içeli, mide bulantısı vs yok çok az kahverengi akıntım oluyor. Hamile kalma riskim nedir? Çok korkuyorum :(

Kahverengi akıntı belki haptandır kanama falan yapıyor diye biliyorum
Arkadaşlar merhaba, adetimin son günü ilişkiye girdik, kanama yok denecek kadar azken ve korunmamışken, erkek arkadaşım da yanlışlıkla içime boşaldı. 20 saat kadar sonra Ella içtim. Şu an 1 gün geçti daha içeli, mide bulantısı vs yok çok az kahverengi akıntım oluyor. Hamile kalma riskim nedir? Çok korkuyorum :KK43:

Ya bu hap kadar nalet bisi gormedim doğum yapalı 10 ay oldu hemen adet oldum ve düzenliydi bi sıkıntı yoktu sikluslerimde 4 ay önce bu hapı içtim ondan sora adetim kesildi iki ay önce iğneyle adet olmuştum simdi iki ay oldu gene olmadım anlamıyorum hormonlarim alt ust oldu ne yapicam bilmiyorum yaaa :(

Merhaba arkadaşlar ben de bundan 28 gün önce adetim bittikten 2 gün sonra birliktelik yaşadım ama boşalma olmadı ertesi gün ella aldım. 8. gün oldu hala adet olmadım adetin geciktiği gün sonuç veren testlerden aldım negatif çıktı inşallah olurum cok streslıyım :KK43:

Benim de 4 gün oldu adetim gecikiyor ,sonuç negatif , bir daha ella ilacı içersem tövbeler olsun ,en kısa zamanda adet olmayı diliyorum ben , vede benim gibi tüm bekleyenlere aynı dilekte bulunuyorum

Ben bu ilacı içtikten 10-12 gün sonra önce pembe sonrada kahve ve kısa kısa aralıklarla kanamam oldu adet oldum sandım ama bu kadar kısa zamanda adet olmam imkansızdı ilacın etkisiyle oldu bu durum , adetim gecikeli 4 gün oluyor belirtiler var olamıyorum, test yaptım bugün negatif bikaç gün sonra tekrar yapıcam , yine adetim gecikmeye devam ederse doktora gidicem,bugün adaçayı içtim belki adet söktür diye bakalım bekliyorum , bu ilacı sakın sakın sakın içmeyin korunun başka bişi yapın ama asla bu hormon yüklü ilacı içmeyinnnnn

Ben bu ilacı içtikten 10-12 gün sonra önce pembe sonrada kahve ve kısa kısa aralıklarla kanamam oldu adet oldum sandım ama bu kadar kısa zamanda adet olmam imkansızdı ilacın etkisiyle oldu bu durum , adetim gecikeli 4 gün oluyor belirtiler var olamıyorum, test yaptım bugün negatif bikaç gün sonra tekrar yapıcam , yine adetim gecikmeye devam ederse doktora gidicem,bugün adaçayı içtim belki adet söktür diye bakalım bekliyorum , bu ilacı sakın sakın sakın içmeyin korunun başka bişi yapın ama asla bu hormon yüklü ilacı içmeyinnnnn
zaten bu ilaç korunma yöntemi değil..cidden hamilleik riski olduğu durumlarda içilmeli birde oyle her ay falan değil senede bir.

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.
Merhaba yorumunuzu okudum ve uye olmak.istedim sirf soru sorabilmek icin ella hapini bir cok kez kullandim cunku kondom kullanmaya karsi bir partnerim var ve ella 5 gun icinde icilmesi gereken bir ertesi gun hapi sadece normalde hep 2 gun gecikirdi reglim bu sefer 5 gun oldu zaten regli olmam gecikmisti ve regli olmam gereken donemde birlikte olup yine regli olmam gereken bir dönemde hapi ictim biraz endiseliyim ve gecikmenin kac gün olacagini bekliyorum stresli bir donemdeyim buda sebeb olmuş olabilir tabi ki ama insanin aklina her zaman en kotu ihtimal geliyor

Lütfen yardım edin sevgilimle ayın 10nda ters ilisiye girdik o heyecanla hafifce önden girdi o acıyla hemen kendine geldim kanamam oldu 11 de yumurtlama dönemim. sabah saatlerinde hemen ella hapini kullandım ama bi yan etkisi olmadi terleme ani duygu degisimi baş agrisi ve karın agrim disinda adetim çok düzensiz 26 da adet olmam gerek gecikme yaparsa 30 yumurtlama gününde hapı içtim icime bosalmadi ama korkuorum hamile kalma riskim var mi?

Merhaba arkadaşlar bi sorum olacaktı size normalde 28 kasımda adet olmuştum sonrasında erkek arkadaşımla ilişkiye girdik geri çekme yöntemini kullandık fakat ben ne olur ne olmaz diye hayatımda ilk defa ella kullandım sonraki gün yani 24 aralıkta adet oldum. Ve son olarak dün prezervatifle korunarak ilişkiye girdik fakat bi baktık ki bittiğinde prezervatif dışarı çıkmış yani içime boşalmış:KK43: ben tekrar ella kullanmak zorunda kaldım ilkinden 20 gün sonrasında ama aynı adet dönemi içerisinde değil işte. Sizce engellemiş midir gebeliği? Bir de yumurtlama günüm internetten baktığımda 10u gösteriyor biz 13ünde ilişkiye girmiş olduk. Hap almama rağmen sizce yine de hamile kalır mıyımspremlerin iki üç gün orda yaşadığını düşünsek falan haptan sonra da döllenme olabilir mi?

Zamanında içtiysen hiç bişi olmaz korkma bir daha da sakın bu hapı içme hormon yüklü dengeni alt üst eder başına başka işler açarsın

Bende bu hapı içtim maalesef 5ocak adet tarihimdi adet olmadım 9gündür gecikiyor
2kez idrar testi yaptım negatif 1kez kanda test yaptım negatif fakat adetim gelmiyor kadındoğuma gitsem bekarım sorularına yalan yanlış cevaplarda vermek istemiyorum kayıtlara geçer diye de çok korkuyorum
Adaçayı içtim söker diye bi işe yaramadı
Eczaneden kendim ilaç alıp içsem başıma başka işler açmakta istemiyorum
Ne yapacağma şaştım kaldım
Akıl verin lütfen

Back
X