Ella ve geciken regl

bogakizii

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
333
Kızlar merhaba,

Oy başıma gelenler diyerek konuma başlıyorum
Geçen ay partnerimle bir prezervatif patlaması kazası yaşadık. Gittim hemen ella aldım 15 saat içerisinde. Reglimi 14 Mart’ta tam zamanında oldum hiç bir yan etki yaşamadım gayet güzeldi vücudum tolere etti.
21 Mart’ta maalesef yine bahtsız bedeviler gibi patlama kazası yaşadık. Ben yine gittim ella aldım ilk aydaki yan etkisiz tecrübeme güvenerek. Reglim yeni bitmişti, yumurtalama zamanım 27-28i gibiydi daha çok vardı ama yine de aldım işte.
Bu ay tahmini regl zamanım 14 Nisan’dı. Hala gelen giden yok. Normalde periyodumun ortasından itibaren göğüs hassasiyeti olurdu bende ama hiç hiç bir şey yok bu ay. Gebelikte regl öncesi yaşadığın her şeyi yaşarsın ama kanama gelmez gebe olduğunu anlarsın derler. Ben sanki reglim yeni bitmiş gibiyim vücut anlamında.
İlaç ovülasyonumu etkilemiş yumurtlayamamış hormonlarım dengesizleşmiş olabilir mi? Yoksa gebelik daha mı baskın bir olasılık? Test yapacağım 1-2 güne ama size de bir danışmak istedim.

1,5 aylık bir süreçte iki defa ella almışsınız normal değil mi?

Hangi markayı kullanıyorsanız da acilen çöpe atın

Bilmiyorum ki ella ile pek bir tecrübem yok geçen ay hiç etkisi olmayınca bu ay da maksimum bi kaç gün gecikirim diye düşünüyordum...

Mahvetmissin regl düzenini, ondandır.
Bence yarın açık aktar bul, papatya ve biberiye al günde 3 bardak iç.
Ben ne zaman adetim gecikse öyle yapıyorum,3. Bardağa gelmeden başlıyor periyodum.
Ayrıca bazı kayganlastiricilar prezervatifin delinmesine yol aciyormus. Tek kondom markasını değil, kullanıyorsaniz kayganlastiriciyi da değiştirin

Bilmiyorum ki ella ile pek bir tecrübem yok geçen ay hiç etkisi olmayınca bu ay da maksimum bi kaç gün gecikirim diye düşünüyordum...
Şimdi çoğu kadından tecrübelisiniz
Bu öyle bir hap ki insan hayatında en fazla 2 kez falan kullanır. O kadar bahtsız olmaz hiç kimse

Regl yumurtlamayı erteliyor.
En azından ben öyle biliyor.
Daha ileri tarihte yumurtlayacağınız için gecikiyor.
İlişkiden en geç 21 gün sonra kanda gebelik testi pozitif veriyor. İlişkinin üzerinden 21 gün geçtiyse bir kan testi yapın, çıkan sonuca güvenin derim.
Bir de doğum kontrol hapına başlasanız iyi olur. Ella aşırı derecede vücudu bozuyor, ben 1 aya yakın Regl oldum bu illet hap yüzünden.

Deneyeceğim :) teşekkür ederim.

Normalde ertesi gün hapları 1 adet döneminde 1 defa kullanılır ama ne kadar çok kullanırsanız etkisini o kadar azaltır. Üst üste almış olmanızda ilacın etkisini azaltacaktır fakat koruyuculuğunu düşürmez. 1-2 haftaya regl olmazsanız muhakkak test yaptırın ama ilacın 1 adet dönemi kadar da gecikme etkisi de var o yüzden endişelenmeyin.

Tarlusal alsam iyice hormonları bozmuş mu olurum düzene mi sokarım ki?
Hormonal hiçbir şey almayın bence. Kafaya takıp da stres de yapmayın. Bitki çayı içebilirsiniz adet söktürücü.

Şöyle düşünün diyelim ki hap işe yaramadı hamilesiniz. İki seçeneğiniz var aldırmak veya aldırmamak. Aldırmayacaksanız problem yok.
Aldıracaksanız da zaten çok geç olmadan anlarsınız hamile olduğunuzu.
Bu süre içinde düşünmenin hiçbir faydası yok

Bir kere kullanmak zorunda kaldim, beni o kadar mahvetti ki hic cocuk istemeyen ben bir daha ella almaktansa dogururum o cocugu o kadar diyeyim :)
Haptandir gecikmeniz yuksek ihtimalle benim 1 aydan fazla gecikmisti. Regl olana kadarki surec inanilmaz zor gecti benim icin. Ama kesinlikle uzerine bir de tarlusal almanizi tavsiye etmem, iyice dongunuzu mahvedersiniz.

Her ay ella almak yerine neden yeni nesil bir doğum kontrol hapı kullanmıyorsunuz?
Sizin yerinizde olsam bir sonrali ay reglim başlayınca hapa geçerim.
Regl dönemini de düzenliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…