krem önermeden önce, hafif rüzgar bile olsa eldivensiz dışarıda dolaşmamanı öneririm. benim de eskiden ellerim harita gibi çatlak çatlak olurdu, çünkü ellerim üşümezdi ve ben de eldiven kullanmazdım pek kar yağmadıkça. ancak özellikle son 2-3 yıldır ellerimde aşırı üşüme sorunu var eylülden nisana hatta abartıp mayısa kadar cebimde eldivenle geziyorum. sonuç: eskisi gibi ellerim çatlak çatlak olmuyor. nadiren oluyor tabii, temizlik ürünlerine bağlı olarak. o zaman da kremler imdadıma yetişiyor.
neutrogena (diye yazılıyordu sanırım) gece kullanımında işime yarıyordu ancak başka topiclerde arkadaşlar vazelinin de aynı etkiyi yaptığını yazmışlardı. kıvamı yoğun bir krem olduğu için gece yatarken kullandığımda, diken diken ellerimi bile sabaha yumuşacık yapıyordu.
nivea'nın yaşlanmaya karşı bir el kremi var, tüpte, beyaz değil de hafif sarımsı bir tüp age defying Q10 plus yazıyor üstünde, inanılmayacak kadar hızla emiyor, annemin cildine de çok faydası oldu. tavsiye ederim, gündüz de kullanabilirsin rahatlıkla, çok hafif bir kıvamı var.
bence nemi eksik olduğu için cildin buruş buruş oluyor zaten, gerekli nemi kazandırıp koruduğunda zaten esneklik de kazanacaktır.
ama ne kullanırsan kullan, soğuktan, güneşten, kimyasallardan korumazsan fayda etmez arkadaşım. a.s. :enbuyukkk: