• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerimi yikamaktan biktim

Günde 4 kere yemek yerseniz her yemekten önce ve sonra
Her yemek yapmadan önce
Her dışarı çıkıp eve girdiğinizde
Günde 3/4 kere de tuvalete girseniz sonrasında

en az 15 kere yikamis olmanız gerek zaten gün içinde
Birde çocuğunuz varsa 20 den de fazla eder

Demek ki el yıkama sıklıginiz gayet normal makul düzeyde

Bana fazla gelmedi
Bende sık yıkarım evde sürekli yiyecek içecek gibi şeylere girişiyoruz. Öncesinde sonrasında yıkanır zaten.
Normal değil mi ya?
Sorun fazla yikamam da degil aslinda ben mesela atiyorum elimi yere koydum odada elimi yikiyorum odami toparliyorum elimi yikiyorum kiyafetlerimi topluyorum elimi yikiyorum

Bı yakınım var ellerini çok yıkıyor hatta bir öğün bulaşığı ni yıkarken o bulasik esnasında (durulama da) tabak aralarında ellerini yikadigini gördüğümde çok sasirmistim hastalık sanırım

Bende çok sık yikiyorum. Özellikle mutfakta. Yersiz yere. Temizlik te de takıntiniz varsa obsesif kompulsif bozukluk olabilir

Ergenken bende de olmuştu. Sebebi neydi hatırlamıyorum. Doktora da gitmedim. Sanırım içindeki sıkıntıdan kurtulma çabası. Günde 20 bana göre fazla; ayrıntılı verdiğiniz örnekleri okuyunca oldukça gereksiz. Siz el yıkamaya bahane arar olmuşsunuz.

Okb başlangıcı haberiniz olsun bendede aynı şekilde başladı ve sonra devamı geldi şimdi aşmaya çalışıyorum ellerim sürekli yıkamaktan tahriş olmuştu ve kaynar su ile yıkıyordum erken farketmişsiniz ilerlemeden bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim

Ergenken bende de olmuştu. Sebebi neydi hatırlamıyorum. Doktora da gitmedim. Sanırım içindeki sıkıntıdan kurtulma çabası. Günde 20 bana göre fazla; ayrıntılı verdiğiniz örnekleri okuyunca oldukça gereksiz. Siz el yıkamaya bahane arar olmuşsunuz.
Bencede fazla ama normal diyen olmus o yuzden ornek verdim

Saymadım ama bende çok yıkıyorum, yavruyu beslemeden önce, yemeğini hazırlarken, dışarıdan geldiğimizde, tuvaletten çıkınca zaten herkes yıkar, bir de bu aralar tuvalet eğitimi falan derken iyice abarttım bende :(

Bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu duymuştum ve git gide artiyormus
Bir sohbet geçmişti bir arkadaş anlatmıştı tam dinlemedim ama el yıkama derken sonra günde 5 defa duş almaya başlamış kadın
Doktora gitmeniz gerek bence hayatı zorlaştıran durumlar bunlar

Benim hamilelik dönemimde oldu böyle bir durum ama çok zorluyordu beni. Günde 100+ yıkıyordum. Artık yıkamaktan ellerim nemini kaybetmisti kuruyup,catliyordu ama doğumdan sonra geçti nasıl olduysa. Hamilelik dönemimde yikamiycam artık diyordum yine yıkıyordum defalarca ,zordu

Sebebi onemli, mesela yemek yaparken et, yumurta gibi gidalari tutunca, paraya dokununca, disardan eve gelince bu gibi durumlarda yikamamiz gerek.
Gercekten gerek yokken mi yikiyorsunuz ki?

Geçmişte/şimdiki hayatınızda 'istemediğiniz,unutamadığınız,sizi kötü etkileyen' olaylar yaşadıysanız ellerinizdeki var olan ya da olmayan kirlerle beraber o düşünceleri de temizlemek için ellerinizi sürekli yıkıyorsunuz.
Bu bir dürtüsel bozukluk tıpta ki adı da 'Obsesif Kompulsif Bozukluk.'
En yakın psikiyatri uzmanına randevu alın lütfen.
İlaç ve psikoterapiyle bunu aşabilirsiniz.

Kizlar aranizda el yikama aliskanligi olan varmi?el yikamak kotu bir sey degil ama ben dozunu kaciriyorum qaliba.o kadar cok yikiyorumki ellerimi kendim bile biktim :KK43: bu gun en az simdiye kadar 10kere yikamisimdir.gunde 20ye yakin ellerimi yikiyorum.niye boyleyim ya bazen hayir bu sefer yikamiyicagim ellerim kirli degil diyorum ama bi bakiyorum banyodayim ellerimi yikiyorum.benim gibi olan varmi?son zamanlarsa bide buna tiksinme eklendi her seydne tiksinmeye basladim
Arkadaslar duzenleme yapmam gerekdi ben yemek oncesi sonrasi falan degil sacma sebeplerden yikiyorum
Bende öyleyim, psikologum bende obsesif kompülsif bozukluk olduğunu söyledi. İlaç da kullandım ama el yıkama takıntım geçmedi, sadece azaldı diyebilirim. Okb'nin tetiklediği diğer takıntılarımdan ilaçla ve terapiyle kurtuldum ama

Back
X