Ellerimmm titriyoooo

Doktoranızın sonuna yaklaştığınıza göre yıllardır laboratuvara giriyorsunuzdur ve deneyler rutin hale gelmiştir. Bu durumda el titremeniz stres kaynaklı olmayabilir, altta yatan bir hastalık olmadığına emin misiniz?

Hastalık kaynaklı olmadığına eminseniz de rahat bırakın kendinizi, bir şeyi yanlış yapsanız ne olacak ki tekrarlarsınız deneyi dünyanın sonu değil. Ben de zaman zaman hata yapabiliyorum labda, özellikle etrafım kalabalıkken dikkatim dağıldığı zamanlarda. Kulaklıklarınızı takın, klasik müzik dinleyin, etkisi olur belki?
Hastalık kaynaklı olmadığına eminim çünkü tüm testleri yaptırdım.

Merhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
Anksiyete filan mı var
Parkinson başlangıcı olabilir mi

Yeteneksiz olsaydınız buralara kadar gelemezdiniz önce orda bi anlaşalım😎
Fakat bu üzücü bir durum sakin olmaya çalışın kendinize güveniniz tam olsun..💪🏻

Merhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
ilac tedavisi degil de iyi bir psikologa gittiniz mi? instagrmda barış muslu yu da bir takip edin isterseniz.

Sizi anlayabiliyorum benimde isim ellerimin on planda oldugu bir meslek.Sjnir bozucu olabiliyor.aksi gibi sag elim tir tir titriyor,ve
benimkisi boyun fıtığından.Muhtemelende benle yasayip gidecek,gecmeyecek maalesef.

Ben bu tarz durumlarda şakayla karışık açıklama yapma taraftarıyım.. şimdiden söylüyorum ellerim titrerse şaşırmayın 9 yıldır ilk günkü heyecan hehehe.. vs gibi durumu dalgaya alırsanız belki bunun aslında heyecandan olmadığı gibi bi algı uyandırabilirsiniz.. Ben o an özgüvenim düşükse baştan açıklama yaparsam biraz daha sakinleşiyorum..

Labda deney yaparken hocamın ellerinin titrediğini farketsem asla hakkında kötü düşünmem.
Bölümünüzü bilmiyorum ama benim bölümümde cok hassas ve zararlı kimyasallarla çalışıldığı için 1 damla bile fazla eklesek problem olabilecek deneyler yapılıyordu.
Başkaları asla kötü düşünmez ama çalışmalarinız bu durumdan etkilenebilir.
Tekrar başka doktorlardan yardim almayı denemelisiniz

Ben de öğretmenim. İlk atandığımda aynı heyecanı bende yaşadım. Zamanla alana hakim oldukça aşılan şeyler. Üstelik şumu düşünün karşınızdakiler öğrenci aizin bildiklerinizi bilmiyorlar. Ayrıcca öğretmen olunca herzaman herşeyi bilmek zorunda değilsiniz. Kimsr herşeyi bilemez. Tavsiyem alanınızdaki yetkinliği artırmanız ve sürekli ders anlatmanız yönünde olacak. Ama zamanla geçectir. Rahat olun kimse mükemmel değildir.

Ilaç yerine terapi mi alsanız bir de? Heyecanınızi kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Değerlerinizin normal çıkması iyi bri şey, terapiyle ilaçsız da halledebilirsiniz bunu

Saglik sorununuz olabilir mi dahiliyeye gorunseniz benim ellerim de cok titrerdi onceden tiroidlerimin hizli calistigini ogrendim ilac kullanmaya basladiktan sonra gecti.
Bazi durumlarda fazla heyecanli
Fazla sinirli yapabiliyor cunku

Hangi ilaci kullandın yazmamışsim ama bir ilaç var ellerdeki titremeleri geçiren.ilaç ismi yazmak kurallara aykırı mı yazacağım ismini ama yasaktır diye yazmıyorum.2 senedir bu ilacı kullanıyorum ben sakinleştirici olarak biraz faydası oluyor.Ama ben el titremesi için deyil kalp çarpıntısı ve sakinleştirici için içiyorum.

Mesleği bırakın diyen olmuş ya😅
Bazılarımız içindeki hasetçiyi susturmalı, siz onlara bakmayın.
Gayet çözülebilir bir mesele.
Eğer psikolojik temelli ise bir destek alın.
Titremeyi çözemeseniz bile onu kabullenirsiniz.
Size normal geldikten sonra da kimseyi düşünmezsiniz emin olun.
Biz bize nasıl bakıyorsak, dünya da öyle bakar.
Kolaylıklar diliyorum 💛

Ben de sizinle aynı meslektenim. Çalışma alanlarımız çok farklı ama yaşadıklarımız benzer. Yüksek lisansta bir hocam, aynı zamanda amirim vardı. O kadar hata yapmaya karşı hoşgörüsüzdü ki dersinden daha 5 gün önceden kabuslar, kalp çarpıntısı vs başlardı. Derste söz aldığımda ellerim terler, sesim titrerdi. O sene herkesin önünde defalarca küçük düşürüldükten sonra bende bir de hassas bağırsak sendromu gelişti. Allahım adamın dersini düşündükçe (sunum yapmam gerekiyordu o sıralar) benim bağırsaklarım öyle bir ağrı yapıyordu ki tuvaletten çıkamıyorum. Geceleri kalp çarpıntısı ile uyanıyorum. Adımı sorsan kekelemeden cevap veremez hale geldim. Psiyatriye gittim teşhisi performans anksiyetesi oldu. Bir süre ilaç kullandım. Performans göstermem gereken durumlardan yarım saat kadar önce içebileceğim bir hap vermişti bana.

Sonra ben zaman içinde hocayı gözümde çok büyütüp kendimi de çok aşağı gördüğümü fark ettim. Yavaş yavaş düzeldim. (Olay sadece o hocayı da aşıp tüm okul hayatıma yansımıştı) Yine tam değil ama %70 aştım diyebilirim.

Senin de üstünde böyle bir baskı unsuru olabilir mi?

Ben de sizinle aynı meslektenim. Çalışma alanlarımız çok farklı ama yaşadıklarımız benzer. Yüksek lisansta bir hocam, aynı zamanda amirim vardı. O kadar hata yapmaya karşı hoşgörüsüzdü ki dersinden daha 5 gün önceden kabuslar, kalp çarpıntısı vs başlardı. Derste söz aldığımda ellerim terler, sesim titrerdi. O sene herkesin önünde defalarca küçük düşürüldükten sonra bende bir de hassas bağırsak sendromu gelişti. Allahım adamın dersini düşündükçe (sunum yapmam gerekiyordu o sıralar) benim bağırsaklarım öyle bir ağrı yapıyordu ki tuvaletten çıkamıyorum. Geceleri kalp çarpıntısı ile uyanıyorum. Adımı sorsan kekelemeden cevap veremez hale geldim. Psiyatriye gittim teşhisi performans anksiyetesi oldu. Bir süre ilaç kullandım. Performans göstermem gereken durumlardan yarım saat kadar önce içebileceğim bir hap vermişti bana.

Sonra ben zaman içinde hocayı gözümde çok büyütüp kendimi de çok aşağı gördüğümü fark ettim. Yavaş yavaş düzeldim. (Olay sadece o hocayı da aşıp tüm okul hayatıma yansımıştı) Yine tam değil ama %70 aştım diyebilirim.

Senin de üstünde böyle bir baskı unsuru olabilir mi?

B Bakteriyofaj on numara cevap.
Hem de meslekten biri.
Akademik meseleler çok kasıntı bizim ülkemizde.
Gelin kaynana meselelerine benzetiyorum bunu.
Kaynanadan zamanında çektiyse gelinine aynısını yansıtan kadınlar gibi, akademik camiada burnu sürüldüğü için yeni asistanları sıkboğaz eden proflar o kadar çok ki.
Titrini dağ yapmış ama ilkel kafasından kurtulamamış tipler.
Köken sorununuz bu mu bilemiyorum, ama ben de acilen psikolojik destek öneririm.

Benim de titrer ellerim senin gibi düşünmüyorum. Bir uzmandan psikolojik destek almalısın kendine hoş davranmıyorsun ellerin de titrer gözlerinde şuanda normal bir durum gibi geldi 🙄

Mesleği bırakın diyen olmuş ya😅
Bazılarımız içindeki hasetçiyi susturmalı, siz onlara bakmayın.
Gayet çözülebilir bir mesele.
Eğer psikolojik temelli ise bir destek alın.
Titremeyi çözemeseniz bile onu kabullenirsiniz.
Size normal geldikten sonra da kimseyi düşünmezsiniz emin olun.
Biz bize nasıl bakıyorsak, dünya da öyle bakar.
Kolaylıklar diliyorum 💛
Nasıl hasetçi oldum anlamadım :) Konu sahibinin geçtiği yollardan geçtim ben de ilkokul mezunu halimle doktora öğrencisi eleştirmiyorum o ortamı da heyecanı da bilirim. Heyecan normaldir ama 9 sene boyunca aşılamayan ve kendini sorgulatacak derece de dert olan bi durum olması normal değil. Bunu anlamışken başka bi yol seçmesi onu daha mutlu edebilir. Çalışma alanı laboratuvar sanırım, bireysel çalıştığı bir işe yönelebilir hocalık yapmaktansa mesela.

Herkes her işi yapamaz, yeteneğe göre değil puana göre meslek seçimi yapmak mutsuzluk getiriyor çoğu zaman. Ayrıca bu çift taraflı bi mesele konu sahibi durumu kabullense kimse yüzüne bi şey demese de dersi anlatamayan bir hocayı öğrenciler mimler. Onlar da oraya öğrenmeye geliyor çünkü bu yalnızca konu sahibini ilgilendiren bir durum değil.

Özgüven eksikliğinden oluyor. Bende sizin gibiydım. Bırkac kışinin oldugu bir yerde gelen telefonlara bile cvp veremezdım kıpkırmızı olurdum bir toplum içinde konusurken. Yanlış yaparsam herkes benimle alay eder hissine kapılıyordum. Özgüven gelişimi ile ilgili kitaplar okudum. Şimdi daha iyim. Zamanla aşarsınız inşallah.

Back
X