Tatlı Tarifi Elma şekeri

MAKE UP_

Baslangic:65/güncel:62,55/hedef/55
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
7.188
33.913
548
Acil elma şekeri tarifine ihtiyacım var denenmiş olması tercihim kızımın sınıfına yapıcam 9 adet internette çok tarif var ama ben gıda boyası alamıyorum onun yerine kırmızı şeker kullanıcam hadi hünerli hanımlar tarif bekliyorum yarın okula götürücem yerli malı haftası için :KK43: Nevreste Nevreste canım yetiş bacım

Merhaba canım bende 2 yıl önce okul için bu tarifi denemiştim gayet güzel olmuştu.Tavsiye ederim;)

Elma Şekeri
Malzemeler

16 adet yeşil sert elma
4 su bardağı su
8 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
16 lolipop çubuğu yada dondurma çubuğu

Yapılışı

Şeker ve suyu tencereye alın ve yüksek ateşte karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika orta ateşte kaynaması için bekleyin. Gıda boyası ve limon suyunu ekleyip bir iki kere karıştırıp 10-15 dakika daha orta ateşte tutun.

Kıvam yoğunlaştığında ocağı kapatıp 10 dk kadar ılınması için bekleyin. Bu sırada yıkanıp kurulanmış (kuru olması çok önemli) elmaların sap kısımlarından elmayı taşıyabilecek çubukları geçirin. Elmaları sosa iyice batırın ve her yerine bulaşmasını sağlayın. Hemen yağlı kağıt üstüne alın ve donması için bir süre bekleyin.

Merhaba canım bende 2 yıl önce okul için bu tarifi denemiştim gayet güzel olmuştu.Tavsiye ederim:KK66:

Elma Şekeri
Malzemeler

16 adet yeşil sert elma
4 su bardağı su
8 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
16 lolipop çubuğu yada dondurma çubuğu

Yapılışı

Şeker ve suyu tencereye alın ve yüksek ateşte karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika orta ateşte kaynaması için bekleyin. Gıda boyası ve limon suyunu ekleyip bir iki kere karıştırıp 10-15 dakika daha orta ateşte tutun.

Kıvam yoğunlaştığında ocağı kapatıp 10 dk kadar ılınması için bekleyin. Bu sırada yıkanıp kurulanmış (kuru olması çok önemli) elmaların sap kısımlarından elmayı taşıyabilecek çubukları geçirin. Elmaları sosa iyice batırın ve her yerine bulaşmasını sağlayın. Hemen yağlı kağıt üstüne alın ve donması için bir süre bekleyin.
Saol tatlım ama ben gıda boyası temin edemiyorum kırmızı şeker aldım nasıl olur onunla

IMG_7715.webp
Saol nevroşum ;)

Back
X