• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa' ım merhaba karnıbahar tarifini gördüm de ben de çok seviyorum o yemeği ayıptır söylemesi ben de güzel yapıyorum. yalnız havuçları ben kıymayla beraber kavurmuyorum ayrı olarak kızartıyorum. bol da limon sıkıp yediğim zaman dünyalar benim oluyo :) valla heveslendim yarın ben de yapıcam karnıbahar ellerine sağlık bu arada

canım benim merhaba:)
karnıbaharın ben delisiyim,hatta tüm sebzelerin delisiyim çiğ çiğ yiyebilirim:)))
havucun beraberinde küp küp 1 patateste ekliyorum ben bazen,çok lezzetli oluyor denersen paylaşımını beklerim canım:16:

canım benim merhaba:)
karnıbaharın ben delisiyim,hatta tüm sebzelerin delisiyim çiğ çiğ yiyebilirim:)))
havucun beraberinde küp küp 1 patateste ekliyorum ben bazen,çok lezzetli oluyor denersen paylaşımını beklerim canım:16:

inşallah canım yarın bebişlerimin aşı gnü eğer ateşlenmezlerse aşıdan sonrra yarın yapmaya niyetliyim. fotoğraflarım mutlaka. bir de karnıbaharı şey yapıyolar haşlayıp ya da çiğden önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp kızartıp üzerine de sarımsaklı yoğurtla servis ediyolar ben onu hiç denemedim yemedim de. ama güzel olur gibime geliyor sen yaptın mı öyle hiç ?

inşallah canım yarın bebişlerimin aşı gnü eğer ateşlenmezlerse aşıdan sonrra yarın yapmaya niyetliyim. fotoğraflarım mutlaka. bir de karnıbaharı şey yapıyolar haşlayıp ya da çiğden önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp kızartıp üzerine de sarımsaklı yoğurtla servis ediyolar ben onu hiç denemedim yemedim de. ama güzel olur gibime geliyor sen yaptın mı öyle hiç ?

canım inşallah ateşlenmezler
yapmammıı bayılırız bizzz,yanına sarmısaklı yoğurt yada mayoneze batırarak yiyoruz oy oy oyyyyyyy aklıma düşürdün bak onuda yapim bi ara :))

canım inşallah ateşlenmezler
yapmammıı bayılırız bizzz,yanına sarmısaklı yoğurt yada mayoneze batırarak yiyoruz oy oy oyyyyyyy aklıma düşürdün bak onuda yapim bi ara :))

inşallah canım sağol. valla ben hiç yememiştim öyle güzel oluyosa ben de deneyeyim bi. damak zevklerimiz benziyo seninle hatta öyle daha kolay belki yarın kızartmasını yaparım ben de ama yanına da bişey yapmam lazım yine yemek olarak bilemedim şimdi ne yapsam yanına gider sence ?

kızlar bana şimdilik müsade:)
biliyorsunuz kurstayım ve geliştirme hocamız çocuğu rahatsız diye tahlillerini yaptırmaya gitmişti ve gelmiş:)
bugün iyi kaynattık valla en kötü günümüz böyle olsunn:nazar:
saat 4 te çıkıyoruz ve dooğğruu eve,bu akşam Edirne tava ciğer yapacağım..
kocişin özel isteği üzerine:)
mesaj attı az önce ciğerler benden pişirmesi senden hatunum diye:52::52::52:
eee banada yapmak düşer ve sonrasında paylaşmakk:)
Sevgiyle kalın Allaha emanet olun evden naklen bağlanırım :1::16:

oy oy ciğer çokkkk seviyorumm yaaa helede soğanlaa ımm:56:

inşallah canım sağol. valla ben hiç yememiştim öyle güzel oluyosa ben de deneyeyim bi. damak zevklerimiz benziyo seninle hatta öyle daha kolay belki yarın kızartmasını yaparım ben de ama yanına da bişey yapmam lazım yine yemek olarak bilemedim şimdi ne yapsam yanına gider sence ?

canım kızartmasını yapacaksan eğer önce çok az haşla emi,yoksa çok sert olur ve hoşlanmayabilirsin
yanına fırında makarna olabilir,beşamel soslu...bol yeşillikli salat gider...fırında patates olabilir,elma dilim:)

oy oy ciğer çokkkk seviyorumm yaaa helede soğanlaa ımm:56:

canım buyur gel hemen bana o zamann:))

ekleyim canım ama şöyle bi sıkıntı var
benim makina prof.
çektiğim fotonun kalitesi çok yüksek 5 mb aşağı değil

onu nasıl indirebilirim bileniniz var mı
yüklemiyo çünkü fotoyu siteler

canımcım kart okuyucunla pc ye yükleyip paintten küçültebilir ayarlarını yapabilirsin sanırım..aslına bakarsan tam olarak sorununu anlamadım:)

Iyi aksamlar elossa mutfagini cok hos buldum gercekten : )

Malesef hep az yapayim diyorum yine cok oluyor. En basiti salatayi bile cok yapiyorum : /

Cok iyi olur canim gercekten.

Mesela yarin tavuklu mantar sote pilav ve salata yapmayi dusunuyorum. Sen nasil yapiyorsun mantar soteyi? Internette baktim ama birde sana sorayim : )

Bu arada facebookta sayfani nasil bulabiliriz? Elossanin mutfagi diye mi geciyor?

elossacığım, şöyle anlatıyım
fotoğraf yüklediğimiz siteler var ya ''imageshack'' gibi, onların belirli bir kotası oluyor. 2 mb fazlasını kabul etmiyorlar
benim fotoların mb ları da yüksek oluyor hep, küçültemiyorum.

6 mb lık foto oluyo, painte girip dediğini yapıyorum en fazla 4 mb ya da 5mb oluyor.
yani daha da küçültebilir miyim onu sormuştum
ben bilmiyorum çünkü başka bi yöntem:44:

fotoğraf yüklediğimiz siteler var ya ''imageshack'' gibi, onların belirli bir kotası oluyor. 2 mb fazlasını kabul etmiyorlar

6 mb lık foto oluyo, painte girip dediğini yapıyorum en fazla 4 mb ya da 5mb oluyor.

Paintte düzenlemeyi ne şekilde yapıyorsunuz?

Ben fotoğraf makinasıyla çekilen fotoları hep orada düzenler, boyutunu küçültürüm

hem de görüntü kalitesini kaybetmeden

Ben fotoğraf makinasıyla çekilen fotoları hep orada düzenler, boyutunu küçültürüm

şöyle yapıyorum canım:

fotoğrafa tıklayıp paintte açıyorum, görünümden boyunu %50 küçültüp farklı kaydet yapıyorum

ama beceremiyorum galiba:27::27:

şöyle yapıyorum canım:

fotoğrafa tıklayıp paintte açıyorum, görünümden boyunu %50 küçültüp farklı kaydet yapıyorum

Tamam doğru yoldasın :)

Paintte açtıktan sonra ctrl+w ile yatay dikey olan kısımları 50 yap
tamam dedikten sonra kaydetmeden önce 1-2 kez daha aynı işlemi tekrarla
(çünkü fotoğraflarının boyutu oldukça büyük)
normal bir ebata düşmesi için anca bu şekilde olur.
Ardından farklı kaydet.

bir tane dene istersen şimdi ;)

Son düzenleme:
Iyi aksamlar elossa mutfagini cok hos buldum gercekten : )

Malesef hep az yapayim diyorum yine cok oluyor. En basiti salatayi bile cok yapiyorum : /

Cok iyi olur canim gercekten.

Mesela yarin tavuklu mantar sote pilav ve salata yapmayi dusunuyorum. Sen nasil yapiyorsun mantar soteyi? Internette baktim ama birde sana sorayim : )

Bu arada facebookta sayfani nasil bulabiliriz? Elossanin mutfagi diye mi geciyor?

iyi akşamlar canım çok teşekkür ederiimm::)
ben mantar soteyi şöyle yapıyorum canım..yarım kg mantarı iyice yıkayıp süzüyorum,tencerede bikaç kuru soğanı pembeleşene kadar kavuruyorum,sonra mantarları,tuz,kekik ve pul biber ekliyorum bikaç kez çevirdikten sonra,sivri biber ve domatesleri ekleyip çok kısık ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyorum hayatım.

canım paintte %50 değilde % 20 deneyebilirmisin bakim nasıl olucak

bende öyle yapıyorum canım hiç sorun yaşamadım şimdiye dek

şöyle yapıyorum canım:

%20 dene bakalım cnm

Tamam doğru yoldasın :)

Paintte açtıktan sonra ctrl+w ile yatay dikey olan kısımları 50 yap
tamam dedikten sonra kaydetmeden önce 1-2 kez daha aynı işlemi tekrarla
(çünkü fotoğraflarının boyutu oldukça büyük)
normal bir ebata düşmesi için anca bu şekilde olur.
Ardından farklı kaydet.

bir tane dene istersen şimdi ;)

hemen deniyorum canım

elossa sen ne kursuna gidiyorsun ben orayi kacireim galiba:1:

ehehehe:))
canım ben Okul Öncesi Öğretmeniyim ama devlette hiç çalışmadım sözleşmeli olarak özel kolej kreşinde çalıştım şimdiye dek.
bu sene sözleşmemi yenilemedim çocuk çok istiyoruz relax olayım stressiz olayım diye:)
bu aradada MEB in yardımıyla burada Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi mezunlarının katılabileceği çocuk ve yaşlı bakım evi açmak için kurs açıldı bende meraktan kayıt oldum birazda eşimin gazıyla:)
öyle bir bakımevi açmam ama yinede elimde belgem olsun değerlendireyim istedim:)

ehehehe:))
canım ben Okul Öncesi Öğretmeniyim ama devlette hiç çalışmadım sözleşmeli olarak özel kolej kreşinde çalıştım şimdiye dek.
bu sene sözleşmemi yenilemedim çocuk çok istiyoruz relax olayım stressiz olayım diye:)
bu aradada MEB in yardımıyla burada Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi mezunlarının katılabileceği çocuk ve yaşlı bakım evi açmak için kurs açıldı bende meraktan kayıt oldum birazda eşimin gazıyla:)
öyle bir bakımevi açmam ama yinede elimde belgem olsun değerlendireyim istedim:)

oncelikle merakimi giderdigin icin saol:1::1:canim tum kalbimle dua edicem sana dogum yaparken insallah tez zamanda bebisin olur:16::16:

Canim ben internette bir video izledim tavada yapmistilar kuruydu bayagi esimde diyor ki benim is yerinde yedigim sulu oluyor o yuzden nasil yapsam bilemedim. Bu arada pirasa karistiriis patates boregi fikri hosuma gitti o sekilde bende yedireblirim belki cunku benim esimde yemek secmez cok sukur pirasa haric : ))

EDİRNE TAVA CİĞERİ......

yarım kg dana ciğeri
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
sıvı yağ

arkadaşlar Edirnenin meşhur tava ciğerini yaptım ve sizlerle paylaşıyorumm:)
çok güzel oldu çok lezzetli ve ççookkta kolay.
Kocişim Niyazi ustayı geçtin dediii:9:
Edirneli meşhur Niyazi ustanın yanınamı gitsem çırak olarak acabaaa:52:

$Fotoğraf3688.webp $Fotoğraf3708.webp $Fotoğraf3710.webp $Fotoğraf3712.webp $Fotoğraf3716.webp $Fotoğraf3720.webp $Fotoğraf3700.webp $Fotoğraf3703.webp $Fotoğraf3722.webp $Fotoğraf3725.webp $Fotoğraf3732.webp $Fotoğraf3731.webp $Fotoğraf3694.webp $Fotoğraf3698.webp $Fotoğraf3697.webp $Fotoğraf3736.webp $Fotoğraf3740.webp $Fotoğraf3742.webp $Fotoğraf3745.webp $Fotoğraf3746.webp $Fotoğraf3747.webp $Fotoğraf3748.webp $Fotoğraf3739.webp $Fotoğraf3754.webp $Fotoğraf3751.webp $Fotoğraf3752.webp $Fotoğraf3758.webp

Eklentiler

• $Fotoğraf3749.webp
    $Fotoğraf3749.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 48
Back
X