- 1 Şubat 2011
- 6.681
- 159
- 363
Çok geçmiş olsun elossa :44:
Su,corba falan icerken pipetle icmeye calissin boylece dudagina cok degdirmez:26:
Çok çok geçmiş olsun, umarım daha iyicedir..
elossacığım, silverdin güzel bir yanık kremidir..ben zamanında çok faydası görmüştüm.hatta her evde ecza dolabında olmalı derler.
Allah ım acil şifalarını versin bir an evvel..
Kardeşine çok geçmiş olsun canım. İnşallah çabucak şifa bulur
giriyorum canım hiç girmez miyim
bu haftasonu yaptığım aşurem
Eki Görüntüle 637540
dün yaptığım
erişte ve marine edilmiş tavuk kuşbaşı
Eki Görüntüle 637537 Eki Görüntüle 637538 Eki Görüntüle 637539
tavuğun kemiksiz incik kısımlarını kuşbaşı şeklinde doğradım
1 soğanı rendeleyip içesine 3-4 yk sıvıyağ
1 maggie bulyon ufaladım
arzuya göre tuz karabiber kimyon kekik ile tavuk etlerini karıştırdım 2saat kadar buzdolabında beklettim
sonra az yağlı teflon tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirdim hafif de kızarttım
erişteleri marketten aldığımız normal makarna sıvıyağda önce çevire çevire kızarttım üzerine soğuk su ilave etim
azıcık tereyağ koydum yarım bulyon tuz suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirdim
kek tarifi )
3 yumurta
1.5- 2 sb şeker
1 sb süt
1sb sıvıyağ
2- 2.5 un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
içerisine arzuya göre ceviz fındık üzüm vs konulabilir
hamurdan 1 kasenin içerisine alıp içerisine 2 yk kaşığı kakao koyup karıştırıp sade hamurum tamamını yağlanmış tepsiye döktükten sonra kakaolu karışımı üzerine gezdirip farklı bir görümde elde edilebilir.
not: aynı malzemelere 3 yk kaşığı kakao eklenirse kakolu kek elde edilir .
ve fırından çıkınca dilimlenip üzerine çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp üzerine dökülürse güzel bir ıslak kek olur
not: yukarıdaki malzemelere 1 havucu rendeleyip de ekleyedebiliriz.
not: 1-2 çay kaşığı tarçın koyarsak da tarçınlı olur
Çok sağolun kızlar Allah razı olsun hepinizden,şükür iyileşiyor sanırım krem iyi geldi..
bu arada doktoru aradık Silverdin i değiştirmeyin iyileşmesi hızlanır bikaç güne dedi,dediği gibide oluyor çok şükür.
çok sağolun yakın ilginize çok seviyorum sizi
farmasi canım döktürmüşsün maşallah sana ellerine sağlık canım,benden bu aralar hayır yok iyice miskinleştim valla:/
yemek v.s. elbette yapıyorum hergün ama burada olan yayınladığım tarifler olduğu için ekleyeme değer görmüyorum,inşallah bi silkelenip sahalara dönerim:)