• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Çok geçmiş olsun elossa :44:

Su,corba falan icerken pipetle icmeye calissin boylece dudagina cok degdirmez:26:

Çok çok geçmiş olsun, umarım daha iyicedir..

elossacığım, silverdin güzel bir yanık kremidir..ben zamanında çok faydası görmüştüm.hatta her evde ecza dolabında olmalı derler.
Allah ım acil şifalarını versin bir an evvel..

Kardeşine çok geçmiş olsun canım. İnşallah çabucak şifa bulur

giriyorum canım hiç girmez miyim
bu haftasonu yaptığım aşurem
Eki Görüntüle 637540

dün yaptığım
erişte ve marine edilmiş tavuk kuşbaşı

Eki Görüntüle 637537 Eki Görüntüle 637538 Eki Görüntüle 637539

tavuğun kemiksiz incik kısımlarını kuşbaşı şeklinde doğradım
1 soğanı rendeleyip içesine 3-4 yk sıvıyağ
1 maggie bulyon ufaladım
arzuya göre tuz karabiber kimyon kekik ile tavuk etlerini karıştırdım 2saat kadar buzdolabında beklettim
sonra az yağlı teflon tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirdim hafif de kızarttım

erişteleri marketten aldığımız normal makarna sıvıyağda önce çevire çevire kızarttım üzerine soğuk su ilave etim
azıcık tereyağ koydum yarım bulyon tuz suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirdim

susam mantolu tarçınlı üzümlü cevizli kekim

Eki Görüntüle 637944 Eki Görüntüle 637945

kek tarifi )

3 yumurta
1.5- 2 sb şeker
1 sb süt
1sb sıvıyağ
2- 2.5 un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
içerisine arzuya göre ceviz fındık üzüm vs konulabilir

hamurdan 1 kasenin içerisine alıp içerisine 2 yk kaşığı kakao koyup karıştırıp sade hamurum tamamını yağlanmış tepsiye döktükten sonra kakaolu karışımı üzerine gezdirip farklı bir görümde elde edilebilir.

not: aynı malzemelere 3 yk kaşığı kakao eklenirse kakolu kek elde edilir .
ve fırından çıkınca dilimlenip üzerine çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp üzerine dökülürse güzel bir ıslak kek olur
not: yukarıdaki malzemelere 1 havucu rendeleyip de ekleyedebiliriz.
not: 1-2 çay kaşığı tarçın koyarsak da tarçınlı olur

Çok sağolun kızlar Allah razı olsun hepinizden,şükür iyileşiyor sanırım krem iyi geldi..
bu arada doktoru aradık Silverdin i değiştirmeyin iyileşmesi hızlanır bikaç güne dedi,dediği gibide oluyor çok şükür.
çok sağolun yakın ilginize çok seviyorum sizi:16:
farmasi canım döktürmüşsün maşallah sana ellerine sağlık canım,benden bu aralar hayır yok iyice miskinleştim valla:/
yemek v.s. elbette yapıyorum hergün ama burada olan yayınladığım tarifler olduğu için ekleyeme değer görmüyorum,inşallah bi silkelenip sahalara dönerim:)

Eki Görüntüle 638229 Eki Görüntüle 638230 Eki Görüntüle 638231 Eki Görüntüle 638232

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.

harika görünüyor canım ellerine sağlık,çay içiyorum yanında ne iyi giderdi:)

Farmasi mutfaktan hiç çıkmıyorsun heralde akşama kadar. Enerjine hayranım :nazar:

Elossa kelle paça sunumu falan çok hoş ama ben sevmediğim için resimlere bile bakmadım. Yine de ellerine sağlık

elossa canım ellerine sağlık ben hiç sevmem duymuşsundur sivasta kelle eti meşhurdur özel fırınlarda pişer sabah namazı gidersen bulabilirsin Sivaslı olmama rağmen kelle görmeye bile dayanamıyorumm

Sevgili Elossa :16:ben kelle pacanin bide damar derler ondan icmistim ankarada calisirken su meshur corbacida :34:bir tek onu icebiliyorum birde hazirlandigini gormesem bunuda icerim sicak sicak sarimsakli ohh misss gibi:56:ellerine saglik sekerim.ama var ya sunum tek kelime ile muhtesem nasil guzel nasil yaratici:52:cok tebrik ediyorum:46::46:

Bunlar da benden olsun....

Közlenmiş Patlıcan Salatası
$SAM_3906.webp

Kış Salatası
$SAM_3908.webp

Fırın Poşetinde Sebzeli Köfte
$SAM_3904.webp

Sebzeli Makarna
$SAM_3885.webp

Elossa hic abartmiyorum süper bir topigin var, burda yemek söleni var resmen :)
Ara sira bu topige göz gezdiriyorum ama bastan asagiya inceleme firsatim hic olmadi,
simdi ufaktan incelemek istiyorum tariflerini..

Bu sayfayi tarifsiz birakma olur mu, emeklerine saglik..

Elossa kelle paça sunumu falan çok hoş ama ben sevmediğim için resimlere bile bakmadım. Yine de ellerine sağlık

sağol canım çok teşekkür ederim,çok lezzetli bir çorba amaa dene mutlaka.)

elossa canım ellerine sağlık ben hiç sevmem duymuşsundur sivasta kelle eti meşhurdur özel fırınlarda pişer sabah namazı gidersen bulabilirsin Sivaslı olmama rağmen kelle görmeye bile dayanamıyorumm

sağol canım,duymammıı keşke orada olsam sabah akşam içerim valla:)

Sevgili Elossa :16:ben kelle pacanin bide damar derler ondan icmistim ankarada calisirken su meshur corbacida :34:bir tek onu icebiliyorum birde hazirlandigini gormesem bunuda icerim sicak sicak sarimsakli ohh misss gibi:56:ellerine saglik sekerim.ama var ya sunum tek kelime ile muhtesem nasil guzel nasil yaratici:52:cok tebrik ediyorum:46::46:

canım çok teşekkür ederim,damar çorbasını bende çokk seviyorumm ayy aklıma düşürdün iyimi:))
sunumumu beğenmene çok sevindim canım çok özenerek hazırlamıştım:)

Bunlar da benden olsun....

Közlenmiş Patlıcan Salatası
Eki Görüntüle 639966

Kış Salatası
Eki Görüntüle 639967

Fırın Poşetinde Sebzeli Köfte
Eki Görüntüle 639968

Sebzeli Makarna
Eki Görüntüle 639969

oyyyy ellerine sağlık canımm nefis görünüyor her biri...
hepside severek yediğim yemekler,paylaştığın içinde çok teşekkürler canımm

Bunları bizim topiğe eklemediğin için sana küstüm bahar... :19::19:

Ama ellerine sağlık canım... :54::54:

sizin topik neresi bakim:)

Elossa hic abartmiyorum süper bir topigin var, burda yemek söleni var resmen :)
Ara sira bu topige göz gezdiriyorum ama bastan asagiya inceleme firsatim hic olmadi,
simdi ufaktan incelemek istiyorum tariflerini..

Bu sayfayi tarifsiz birakma olur mu, emeklerine saglik..

teşekkürler hayatım çok sağol,beğenmene sevindim:16:
şu aralar nedense miskinliğim pek bi üzerimde,hep annemin yüzünden:)))
ama bi silkelenicem tam silkelenicem sanırım:1:

SEBZELİ KREMALI TAVUK KÖFTE

MALZEMELER;

yarım kg tavuk köfte
istenilen kadar patates
'' '' havuç
'' '' kuru soğan
'' '' sarımsak
'' '' yeşil biber

YAPILIŞI;

Resimlerdende görüldüğü gibi tüm sebzeler ufak ufak doğranır ve tenceremize konur..üzerine arzu ettiğimiz miktarlarda kullanmak istediğimiz baharatlar ve tuz eklenir..son olarakta çok az sıvıyağ...
sebzeler harmanlanıp köftelerimizi üzerlerine yuvarlak veya istenirse uzun kalem gibi hazırlayıp konur.
1 paket krema tüm malzemelerin üzerinde gezdirilir ve sebzelerin üzerini geçecek kadarda su ilave edilip kısık ateşte pişirilir..
Afiyet olsun:)

$Fotoğraf5975.webp $Fotoğraf5977.webp $Fotoğraf5979.webp $Fotoğraf5982.webp $Fotoğraf5987.webp
$Fotoğraf5984.webp $Fotoğraf5990.webp $Fotoğraf5993.webp $Fotoğraf5999.webp $Fotoğraf6000.webp
$Fotoğraf6003.webp $Fotoğraf6004.webp $Fotoğraf6007.webp $Fotoğraf6009.webp

Çok geç fark ettim bu konuyu ama hiç kaybetmeyeceğim kesin.. :26:
Çok güzel tarifler var . Ellerinize , emeğinize sağlık ..
Abone oldum konuyaa :)

sizin topik neresi bakim:)

teşekkürler hayatım çok sağol,beğenmene sevindim:16:
şu aralar nedense miskinliğim pek bi üzerimde,hep annemin yüzünden:)))
ama bi silkelenicem tam silkelenicem sanırım:1:

2012 temmuz annelerinin kurduğu " Önce hamileydim, Şimdi Anneyim" adli topiğimiz var canım...:16: Yusuf_defne o annelerimizden biri.. :34:

Son düzenleme:
Back
X