elossacım biz trabzonlu olduğumuz için içine tereyağla peyniri doldurup ikisi eriyenekdar bekletip sonrada koparıp koparıp yeriz..
ama kocişim öyle sevmediği için bu sabah kesilerek yendi kendileri...
tarifi sıradan ekmek tarifi
ölçüleride kafama göre yani göz kararı yaptım
malzemesi ise şu
su, un, tuz, maya hamuru çok yoğurman gerekir ve biraz cıvık tutman gerekir eline yapışacak yarım saat kadar da kabarsın sonra pişir,
aslla annelerin yaptığıyla kıyaslanamaz ama lezzetliyi birdahakşne kepek unuyla yapcam inş oda güzel olur...
harikasın canımm yaa valla canım çekti ekmeği görünce,ellerine sağlık tekrar tekrar,yakın olsak yemin ediyorum 1 parçasını almaya gelirdim utanmadan
Aaaa yoğurtlu mu pardon:26:

Gördüm sosu bizimkinin farklı demek istedim

Salçasız bol naneyle
evet bebişim:)
benbu topiği kötü içerik yapıp şikayet edicem haberiniz ola
diyeceğim ki o kadar o kadar güzel yemekler yapıp ekliyorlar ki canım çekiyor ama ben hamarat bi hatun olmadığım için onlar kadar güzel yapamıyorum..kapatın topiği
foto ekleyen herkesin ellerine sağlık..zaman zaman bende denemeye çalışıyorum
ehehehe aşkolsunnn,çok teşekkürler canım eminim sende hamaratsınn hissediyorummm
allahım allahım döktürmüşün yıne bacım yaa...ellerıne sağlık...
canım sağolasınn,ehh yapıyoruz işte bişilerr
bende resim ekleyim mi :26:
ekledim bile
yapımı kolay ama çok lezzetli
Eki Görüntüle 544887
Eki Görüntüle 544888
ben o yaptığın tarhanada hiç yemedim
biz en son eklediğin gibi yapıyoruz
yalnız kadesa nispet gibi oldu ama olsun artık

ya ya yaaa sen yaptın senn,ne güzel görünüyor hayatım yaa,ellerine sağlıkk
Merhaba Elossa,
Tariflerin harika,ellerine sağlık.
Tarhana çorbasını görünce bende bizim tarifimizi eklemek istedim izninle.
Adana tarhanasını biz sütle pişiriyoruz.Akşamdan ıslattığımız tarhanaların ertesi gün suyunu süzüp,1 litre suyla iyice pişiriyoruz.Tarhanalar epeyce eriyince 1 litre de süt ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
Piştiğinde bir tavada tereyağını eritip sarımsak ve bolca nane ekliyoruz.Nane mis gibi kokup yanmadan ocaktan alıp,çorbanın üzerine sos olaarak ilave ediyoruz.Bu şekilde piştiğinde tamamen farklı tatda bir çorba oluyor,süt tarhananın ekşiliğini alıyor.
canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma

sütle olduğunu bilmiyordum iyi oldu öğrndiğim..bi kezde süt ile denicem kesinlikle paylaşırım canım çok teşekkür ederimm...
........

.............
ahahahahaa:)) almışız bıçağı çatalı yineee

elossaa ala eklemmeişsin bi yerden laptap buldum bakayım dedim hatunun marifetinee
hayatım dün büryan hala fırında iken arkadaşlarımız geldiler çay içmeye(habersiz)

anlıyacağın baskına uğradık kocişle:)))
büryanın kokusu zaten evi sarmıştı,gördüklerinde resmen mutfağa üşüştüler hemen yanına salata ayran cola ve 1 damla pirinç kalmayana kadar tükendi:))))
ardından rehavet çöktü kimsenin kalkası gelmedi oturduk falan..
sonra onlar gidince resimleri yükliyim hemen diye siteyi açtım ama bakım var dedi saatlerce..
bende şimdi yükleyeceğim inşlh:)