Merhaba.
Ben sizin bu başlığınızı sanırım bir ay kadar önce farketmiştim. Epey bir sayfayı hiç atlamadan okudum. Sonrasında ise; ne yapacak olsam değişik birşeyler veya özellikle çay misafirleri için hazır kaynak olarak, sanki çekmecelerimizde olur ya hani kitaplar falan öyle bir kaynağa sahibim duygusuyla kendimi garantiye almış hissettim.
Ben öyle çok özel yöresel ve teferruatlı şeyleri beceremem ve pek bilgili olduğumu da söyleyemem. Ama elimden yenir ve beğenilir yaptığım yemekler genellikle.
Fakat, pasta (pastaban veya diğer hazır şeyleri puding veya krem şantilerle ya da jöle ve meyvelerle öylesine yaptıklarım haricinde), kek, poğaça, kurabiye bakımından son derece beceriksizim ve fazla değil neredeyse hiç yapmıyorum diyebilirim. Mümkün olduğunca bir kısmını hazır alıp, yanına da patates salatası, makarna salatası, sarma, dolma gibi garnitür içerikli veya meze tarzı şeylerle ve bir de börekle tamamlıyıveriyorum ve olabildiğince yemeğe kalmalarını sağlıyorum ki bu eksikliğimi az da olsa telafi edebileyim.
Bir de, biz hepimiz gerçekten çok iştahlıyız ve yemekten keyif alıyoruz. Hal böyle olunca da, özellikle tereyağ un ve şeker konusunda genel anlamda uzun yıllardır sürekli olarak bir kısıtlama durumundayım.
Ve sizin bu yaptığınız muazzam, hepsi birbirinden güzel ve lezzetli şeyleri yaparsam başta ben 100 kilo olurum herhalde. Çünkü hepsi çoooooooookkk güzeller.
Sizin belki kilo probleminiz yoktur ve rahatça yiyebiliyorsunuzdur fakat ben çockluğumdan itibaren kiloya çok müsait olduğum için, sürekli olarak porsiyonlarımı ve yediklerimi sınırlı tutuyorum.
Bütün hanımlar düşkündür mutfağa, zaten ev halkı için eşlerimiz çocuklarımız için de mutlaka bir şekilde bir tencere tava konuyor ocağa.
Fakat sizinkiler hakikaten bir başka. Resmen, bir tutku olmalı bu ayrıca.
Tek kelimeyle müthişsiniz diyor ve saygıyla eğiliyorum yaptıklarınız karşısında.

Kendi adıma ve faydalanan herkes adına, ben de çok teşekkür ediyorum bu yararlı ve güzel paylaşımlarınız için. Sevgimle