selam elossa ben denenmiş garantili mozaik pasta tarifi arıyodum ki aklıma sen geldin kesin vardır sende
selam canımm,evet denenmişim ççook var ama ben geç kaldımmı sana tarifi vermekte...yaptınmı peki?
Doğru adrestesinnn, Elosaaaa Elossa duy sesimiziiiii:)) Bende yapmayı duusnuyorumm hafta sonu
oyyyşşş
Eki Görüntüle 714670
Eki Görüntüle 714670
Eki Görüntüle 714674
Eki Görüntüle 714676
Eki Görüntüle 714679
Eki Görüntüle 714682
Eki Görüntüle 714683
elosacım söz verdiğim gibi paylaştım yaptıklarımın bi kısmını

yogurtlu olan küçük kareler halinde kesilen erişte hamurunun haşlanıp yogurt ve mayonezle buluşması üzeri kornişon ve mısırla süslendi tadı nefis oldu

pembiş pasta daha öncede yayınladıklarımdan çalışanlara tavsiye ederim pudingi pişirin 1 pk b
petibörü kırın karıştırın streç filme sarıp atın buzluga .geceden çıkarın istediğiniz zaman, çözülsün sonra üzerini kremşanti ile süsleyin .benim misafirler bayılıyor

hem açılan az kullanılmış paket sütümde atılmıyo

diğeride zeytinyaglı yaprak sarma onun tarifide sen varken bana düşmez

offf hayatım her biri nefis nefisss,bayıldımmmm

ellerine kollarına sağlık,paylaştığın için ççookk teşekkür ederim...nasıl özendim anlatamamm,size geliyorummm

günaydın elossa

ben senin kartopu tatlını yaptım biraz önce.....yalnız yarım ölçü yaptım ben......muhallebi bayağı katı oldu, öyle mi olması lazım?
merhaba canımm,olur tabiki hiç farketmez ölçülerde istediğin gibi oynama yapabilirsin canım.
yalnız çok katı olmaması gerek,yani bildiğimiz muhallebiden çok az katı olmalı..veya aynı kıvamda.
merhaba cnm
ya amonyak ne ki birde o olmadan yapsam olmazmi onun yerine ne kulanabilirim
cook güzel gòrünüyor denemek istiyorumda
canım merhabaa,bu tarifi amonyak dışında hiç yapmadım canım ben,özelliği bu çünkü.
bu amonyak pasta amonyağı ve tüm aktarlarda satılıyor canım
Kolay su böreği tarifiyle geldim:)Çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.Yapımı da çok basit.
KOLAY SU BÖREĞİ
Malzemeler
1 kilo yufka
6 yumurta
3 bardak süt
1 paket kabartma tozu
Yarım paket tereyağ yoksa sanayağ (Eritilip,soğutulacak.)
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yumurta,süt,kabartma tozu,zeytinyağı ve tereyağı mikserde güzelce çırpılacak.Her yufkanın arasına bolca harç sürülecek.Üçüncü yufkadan sonra harç koyulup diğer yufkalar döşenecek.Son yufkadan sonra börek dilim dilim kesilip kalan harç böreğin üstüne dökülecek.Çörekotu ve susam serpilip pişirilecek.Harç çekiyor çekmez diye korkmayın.
Bu resmi de içini görün diye koyuyorum.
offf hayatım sen ne yaptınn,beni benden aldın şu anda...yanına sıcacık çay ile ne de güzel gider dii...ellerine kollarına sağlık nefisss

Biz fasülye turşusunu mısır ununa bulayıp kızartıyoruz.Garip gelebilir ama güzel bir tad oluyor.Denemek isteyenlere alıntı bir resim koyuyorum.Böyle de bir tad var yani bilin istedim.
fasulye turşusunu çok severim ama bu şekilde hiç denememiştim ve mısır ununuda sık kullanırım..hepsi birleşince harika olmuştur eminim canım,çok teşekkür ederim paylaşımlarına vallahi ağzımın suyu aktıııı
merhaba elossa senden birşey rica edicektim bayağı bir yufkam var peynirli sigara böreği gül böreği yapıp dolaba atıcam..nasıl yapıyorsunuz..yufkayı sararken içine bişi sürüyormuusnuz...bana anlatırmısınız?birde sardığınız o böreği nasıl bişiyorsunuz..yağdamı fırındamı..eğer fırında ise nsaıl yapıyorusnuz?
ve yaprağımda aynı şekilde nasıl atıyorsunuz dolaba çıkarıp nasıl pişiriyorsunuz şimdiden teşekkürler
canım merhabaa,adra arkadaşım cevap vermiş ve benimde yazacağım farklı bişey olmayacaktı:)
kesinlikle bende o şekilde yapıp hazırlıyorum canım ve çok lezzetli oluyor..

bu arada adra çok teşekkürler canımm
Elossa'ya sormuşsun ama ben bildiğim kadarıyla cevap vereyim.Sigara böreği yapacaksan her üçgeni hafif yağlayıp malzemeyi koyup sarabilirsin.Gül böreğini de süt ve sıvıyağla yağlayabilirsin.Hava almayan poşetlere koyup buzluğa atabilirsin.Çıkartınca da yağda kızartacaksan hiç çözdürmeden direk kızartabilirsin.Bazı arkadaşlarımız bekletiyor ama bence hiç gerek yok daha çıtır çıtır oluyor.Dondurulmuş patatesler hiç bekliyor mu direk yağa atılıyor.Fırına vereceksen de üstüne yumurta sürüp verebilirsin.Yaprağı da sarıp aynı şekilde dondurucuya atabilirsin pişirmeden.
tarifleriniz çok güzel.worde koplayırom.makarna salatasına salatalık turşusu ve mısır katarsanız çok yakışıyor.bütün tarifleri kopyalıyorum denediklerimi eklicm.teşekkürler elosse
merhaba canım hoşgeldin mutfağıma

evet salatalık turşusu ve mısırlada harşka oluyor,denemiştim bende bikaç kez..benim damak zevkime acaip hitap ediyor her iki malzemede

senden de paylaşımlar beklerim canım
Elossacmmm bu haftasonu eve gttm lazanya, muffin, alman pastası, ve senın yaptgn su calı fasulyeden yaptım..
İlk olarak muffinlerden baslıyım pısmems halını cektm , pısmıs halı oyle bı kabardı kii tıpleri cok komık oldu cekmedm :) Ama ıcını fazla doldurdum kapların malzeme fazla gelınce atamadm ..
Eki Görüntüle 716526
Lazanyayı cok begendık :) İç malzemesiiii ,
Eki Görüntüle 716528
ve de pişmiş halii ama kesmıs halini cekemdm cunku cok actık :)
Eki Görüntüle 716529
Sıra alman pastasında nefis olmustuuu komsular bıle tarıf ıstedııı harıkaydı :)
Eki Görüntüle 716530
Vee ailemden eksı not aldgm fasulyeler :) Tatsız tutsuz bse oldu elossam bu sennkıde boyle mi oluyor
Eki Görüntüle 716533
kuzucumm her biri harika görünüyorr,yapıcam dedin yaptın vallahii:))
ellerine kollarına sağlık canımm,paylaşımın içinde çok teşekkür ederim..
fasulyeye tadını veren soğanlar ve zeytinyağı canım,aslında çok lezzetli oluyor deneyen tüm arkadaşlarım bayıldı.
demek annenlere hitap etmemiş,olsunn başkada deneriizz:))
elossa canım çok güzel olmuş bende bugün ballısını yaptım içinde amonyak yerine bal konuyor adı da medovik pasta olması lazım misafirlerim bayıldıı :)
canım teşekkür ederim beğenmene mutlu oldum,ballı yapmadım hiç onuda denerim inşallah

bitmediyse ve imkanın varsa paylaşabilirmisin merak ettim beenn