Elti adayım !!!

hic tanımıyorum ama iyi biri degil sozu sacma degilmi. hoslanmadim yada soguk buldum deseniz bir nebze anlarımda tanımadıgınız biri icin iyi degil demeniz hic olmamıs.

Hiç olayı çevirmeyin şimdi düğünde teyzelerin kızın numarasanı aldğını görüyorsunuz da kaynananızın ne niyetle kızı sorduğunu bilmiyorsunuz öyle mi durup dururken elalemin kızınj neden sorsun bal gibi istemediğibiz in tanımadığunız biri için kötü demişsiniz bir de ben kıza kötü dediğim halde ailemin araştırmasını istiyor başıma gelin getirecekler demişsiniz hepsi ilk sayfada yazdıklarınız ve hala bir derdim yok diyorsunuz

Merhaba arkadaşlar..

Konuya giriyorum.. Şimdi kaynım benim düğümde benim köylüm olan bi kızı beğenmiş, teyzeleri de gitmiş kızın numarasını almış kız da kaynım yakışıklı biri olduğu için hemen atlamış numarasını vermiş neyse düğün esnasında kayınvalidem geldi kızı bana gösterdi bende kızı pek tanımıyorum ama niye bilmiyorum hiç sevmiyorum yani belki çok iyi bi kız ama ben hiç sevmiyorum yani ilk gördüğüm andan beri bi soğukluğum var ona karşı ve bu arada hiç konuşmuşluğumuz yok kızla. kayınvalidem bana gösterince kızı bende o an birden o kız iyi bi kız değil dedim neyse ama kaynım görüşmeye başladı kızla, sürekli konuşuyor farklı şehirlerdeler tabi, kız foto ggönderiyo buna sürekli, ya zaten çok ahlaklı iyi bi kız olsa düğünde hemen gelenlere numara vermez yani ben kendimi düşünüyorum tanımadığım etmediğim bi adama sırf yakaşıklı diye numara vermem yani. neyse işte bunlar baya görüşüyorlar tabi kaynımın bu arada başka sevgilileri de varmış çapkındırda kendisi baya bi ama bu kızla ciddi bişeyler olabilirmiş, kayınvalidem geçenlerde söyledi.. Diyo annenlere söyle kızın ailesi nasılmış araştırsınlar falan. ay nasıl canım sıkıldı ya kız için bu kız kötü dedim o gelin gelecek nerdeyse napsam ki şimdi ben kızlar

Arkadaşlar bakın kıskançlık falan yok, gelin de gelsin ben karışmam sadece en başta ben bilmeden sevmiyorum iyi değil kız dedim, kayınvalidem zaten bana kaynın bu kızı beğenmiş nasıl kız dese asla bu yorumu yapmazdım.

Kayınvalideme tanımadığımı da belirttim ama sevmiyorum bence iyi kız değil diye söyledim kayınvalideme. Öyle anladığınız gibi kötüleseydim zaten bu iş muhtemelen hiç başlamazdı. O kadar büyük vebal altına girmem. ben kaynımla ilgili olduğunu bilmeden kız için öyle bi yorumda bulundum. Şuan da zaten bunu söyledim ve şuan ciddi bişeyler olabilir aralarında o yüzden de hayli üzgünüm..
Evet kızın numara vermesini çok yanlış buldum çünkü ben kaynımı tanıyorum araştırmadan etmeden birden fazla sevgilisi olan biriyle evlenmek üzere. Bu yüzden yaptığı yanlış ve mantıksız geliyor. Ayrıca kaynımı savunmuyorum ve yine ayrıca kayınvalidem de kayınpederimde kaynımın birden fazla sevgilisi olduğunu biliyorlar.

Söylediklerinize hak veriyorum benim yaptığım da yanlıştı tanımıyordum kızı ve iyi kız değil diye bi yorumda bulundum ama yukarıda da söylediğim gibi eğer kayınvalidemin bi amaçla bunu sorduğunu bilseydim zaten sölemezdim öylesine soruyor sandım bende bu yüzden fikrimi söyledim.

Kıskançlık yapmıyorum bunu tekrar belirtiyorum, kıskançlık olsaydı şuan hala o kızı kötülüyor olurdum ama ben tekrar söylüyorum durumu bilmeden kayınvalideme böyle bir yorumda bulundum. Kayınvalideme durumu öğrenince de söyledim ; kızı tanımıyorum sadece hissitayım öyleydi diye, ama şu var yani o kızın yüzüne nasıl bakıcağımı kaynımın yüzüne nasıl bakıcağımı düşünüyorum. İlk yazımda da söyledim çok canım sıkıldı bu yüzden.

Öylesine sorulmuş olsa dahi,bir genç kız için hem de tanımadığın bir kız için,sadece öyle HİSSETTİN diye yanlış cümle kullanılır mı? Bu nasl bir ön yargı.Sen kendi doğrularına göre bakıyor ve sana uymayan şeyi yanlış olarak adlandırıyorsun.Ne olmuş numarasını vermişse.Köylünmüş,arada tanıdıklar varmış vermekte sakınca görmemiş kız.Bir önyargılı cümle de "kaynım yakışıklı diye atladı numarasını verdi kız" bu da başka bir ön yargı.Beğenmiş vermiş ne var bunda.Namussuzlukmu yapmış.Hem kader kısmet diye birşey vardır.Bazen insanın eli dili bağlanır,yapmayacağı şeyleri yapar.Ve burda kızın bir yanlışlığını görmüyorum.İkisi de birbirini beğenmiş.Başka bir önyargı "çok AHLAKLI bir kız olsa numarasını vermez"bu nasıl bir düşünce yapısı.Bakış açını biraz değiştir.Kıskançlık değil diyorsun ama senin ki bayağı bayağı kıskançlığa giriyor.
Kaynının sevgilileri olmuş olabilir.gençtir olmuştur.Ama kıza karşı boş değil ki,ciddi düşünüyor.Ne yani sevgilileri olan birine aşık olup evlenmek isteyemezmi.Senin burda yapacağın şey,kaynına bak kız benim köylüm genç kız niyetin ciddiyse ona göre davran üzme demek.
Hamilesin.Kimsenin kızını evladını yargılayıp,ahlakına laf etme.

Yahu kızı hiç tanımıyorsunuz muhabbetiniz yok nereden kötü olduğu kanısına vardınız da kaynananıza sadece ben tanımıyorum muhabbetim yok demek yerine kötü biri diye itham ediyorsunuz ne çirkin birşey. Bir de bunu pekiştirmek için hemen nosunu vermesini göstermişsiniz iyi de direkt çocuğa değil teyzelerine vermiş aracı olmuşlar kız da tanımak istemiş ne var bunda siz eşinizle nasıl tanıştınız aybı köyden değilsiniz demek ki kaynanan sizib oraları bilmiyor çünkü. Neden sensorumly olasın ki tatanımıyorum demişsin zaten sizi ilgilendirmez sevee evlenir ne yaşarlarsa kendilerini bağlar kız hakkında gram bişi bilmiyosunuz biduyum yok bi bakışta kötü biri demek eşinizin ailesine karşı kötü göstermek ne kolay kızın haberi bile yok bu artniyetinizden çekeceği var ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Sizin hakkınızda da biri böyle dese hoşunuza gider mi kimseye karışup yorum yapmayın

Yorumlarımı okumadınız galiba. Lütfen size de anlatayım yani kendimi iyice kötü hissediyorum yani hakka girdiğim için korkuyorum.
Bakın ben kayınvalideme kaynımla olan durumu bilmeden kızı tanımadığımı söyledim ve kız için kötü demedim kızı tanımıyorum ama sevmiyorum ben iyi kız değil bence dedim. yani o "bence"sini de söyledim yemin ederim. Kız köylümüz ama köy yerinde yaşamıyoruz. Benim yorumumu sadece kayınvalidem biliyor ve ben durumu öğrenince ona tekrar açıklamada bulundum kızı kesinlikle tanımadığımı hissiyatımın öyle olduğunu söyledim. Kız eşimin ailesine karşı kötü bi durumda değil yani.

İyi kız değil demek siz kastetmemiş olmasanız bile anlamı heryöne gidecek bir laf
Olan olmuş , bende olsam eltim olursa nasıl bu lafı taşıyacağım diye düşünürdüm
Hele kv niz ileride senin için böyle demişti derse seyreyleyin cümbüşü
Kv nizi bir şekilde öyle demek istemediğinize ikna edin ,
Ön yargı bazen çok yıkıcı olabiliyor

kaynınız için sormasada belki başka biri sordurdu oğlu için.
şimdi o laf dönse dolaşsa köy yerinde herkes duysa.ne olacak?bu vebalin altından kalkabilirmisiniz?
bir şekilde gelecek olan kısmetlerinede mani olmuş olacaksınız.
bence kayınvalidenizle konuşun.anne ben bunu dedim ama bişeyini görmedim.biraz havalı gibi o yüzden eskiden beri kanım kaynamadı.aman kimse duymasın.kaynımla olmasada belki başka kısmeti çıkar biz mani olmayalım deyin lütfen.

Yorumlarımı okumadınız galiba. Lütfen size de anlatayım yani kendimi iyice kötü hissediyorum yani hakka girdiğim için korkuyorum.
Bakın ben kayınvalideme kaynımla olan durumu bilmeden kızı tanımadığımı söyledim ve kız için kötü demedim kızı tanımıyorum ama sevmiyorum ben iyi kız değil bence dedim. yani o "bence"sini de söyledim yemin ederim. Kız köylümüz ama köy yerinde yaşamıyoruz. Benim yorumumu sadece kayınvalidem biliyor ve ben durumu öğrenince ona tekrar açıklamada bulundum kızı kesinlikle tanımadığımı hissiyatımın öyle olduğunu söyledim. Kız eşimin ailesine karşı kötü bi durumda değil yani.

Söylediğiniz lafın ehemmiyetinin farkında değilsiniz hala, kayınvalidenizin yerinde olsam ; iyi kız değil dediğine göre bir şeyler biliyor ama üstü kapalı ima ediyor diye düşünürdüm. İlk izlenim diye bir şey vardır, şimdi siz ne deseniz kayınvalideniz hep o ilk cümlenizi hatırlayacak. Bence aynen yukarıda yazdığınız şekilde izah edin, akılda kalacak bir durum olmasın

Zaten ilerde bi tartısmaları olsa muhtemelen kayınvalidenın aklına gelir ''o kız kötü'' sözü.

Allah iyi insanlara denk getirsin bizleri vallahi:ssz:

Farketmeden dusunulmeden söylenen bir soz nelere sebebiyet verebilir..

Dilim seni dilim dilim dileyim
Basima geleni senden bileyim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Size ne ki bu kizdan, neden ugrasiyorsunuz, neden "iyi kiz degil" gibi bir cumle sarf ettiniz? Siz bu kizin nesisiniz ki, siz mi onunla evleneceksiniz? Sizin isiniz gucunuz, hayatinizda ugrasacak baska isiniz yok mu ki, kayninizin kiminle evleneceginize karisiyorsunuz, dis kapinin mandali hanim?

Iyi olsa ne, kotu olsa ne bu kiz, sizin kiminiz olacak ki? Kayninizin kiminle evlendigi size mi kaldi?

Kendinize bir mesgale/is bulun bence, eltiye, gorumceye bilmem neye takmak bence issiz gucsuz olmaktan kaynaklaniyor. Sosyal hayatiniza. esinize, evliliginize, cocuklariniza arkadaslik iliskilerinize ilgi gosterin , alemin kizlarina leke calmak yerine.

Son düzenleme:
Ey dilim sen benim hem servetimsin hem felaketim...Kardes bu evlilik konulari kutsaldir karismamak lazim..Karsindaki iyide olsa kotude olsa...

Ey dilim sen benim hem servetimsin hem felaketim...Kardes bu evlilik konulari kutsaldir karismamak lazim..Karsindaki iyide olsa kotude olsa...

Arkadaşım lütfen bir çok yorum yaptım. Başkasına karşı ahlaksız demedim kötü falan diye de lekelemedim, kayınvalidem kızı gösterip sordu ne için sorrduğunu da bilmeden ona kızı tanımıyorum ama sevmiyorum iyi kız değil bence dedim. söylediğim cümleye iyi bakın lütfen. Ben kızı kimseye kötülemedim sadece kayınvalidemle böyle bi konuşmam oldu onunla aramda sadece ve ona kızı tanımıyorum iyi değil bence dedim. Sizce bu kadar vahim mi bu yorumum yani

Bakın soğuk değil, suratsız değil, kötü demişsiniz. "Ben o kızı tanımıyorum ama" kısmını da sonradan belirttiniz ki böyle bir detayı konuda belirtmeyip sonradan tepki gelince söylemek çok sağlıklı olmuyor. Ne olursa olsun birine hiç bir dayanağı olmadan kötü demek vahimdir.

Bir de şunun muhakemesini yapamamız beni üzüyor. Konunun kaynınızla hiç alakası olmasa bile biri hakkında kötü demek iyi değildir. Siz vicdan yaptınız mı ondan bile emin değilim ama o vicdan da sadece olay kaynınızla ilgili ve iş ciddiye binince ses vermiş. Yoksa zaten umrunuzda değil biri hakkında kötü diyip dememek. Ve siz bunun yanlış olduğunu göremiyorsunuz. Acı olan bu. Bakın o kızın o köyde adı bile çıkmış olsa kendi gözünüzle görmeden söylediğinizde vebali var. Kaldı ki sizin durumunuz.

Son düzenleme:
İnsalar hakkında hiç birşey bilmeden onun için kötü yakıştırması yapmanızda sizin ayıplanacak noktanız ama
kıskanclıktan sasırmıssınız bence
Allah Allah

Şu yazdıklarınızı bir okuyun normal mi düşünceleriniz...

Bu nasıl bir nefret o kız size ne yaptı? Kızın ailesi nasıl biri diye soruşturan k.valideniz oğlunun çapkınlığını düşünüyor mu acaba?

Adama bak başka kızlarla da görüşüyor, bu kızı yedek kulübesinde bekletiyor. Ama kız kötü niye? siz ortada bir neden yokken kızı sevmiyorsunuz size elti olmamalı...

İnsanları ne kadar kolay harcıyorsunuz ailecek...

Back
X