Elti... Eltiler... Adaylar...

Tuval_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.330
818
323
Ben Nişanlıyım. Elti adayım 1.5yıldır evliler.
Dün akşam tüm aile otururken tartışmaya başlamış elti adayım eşi ile. Hoplamış, zıplamış, delirmis. Boşanacağımz diye tutturmuuuş. Kv., teyze herkes şok ağlamış kv sinirden. O ara nişanlımda evindeymiş iyi ki!
Abisi hemen nişanlımı aramış "mutlu musun boşanıyoruz" demiş. Sinirle bağırıp çağırıp küfretmiştir.
Aileiçi sorununu benim-bizim üzerimize atmaları çok kırdı beni. Uyuyamadım gece.
Huzurlarını ben bozmuşum gibi aktarıyor. Abide de ağırlık yok. Bizi suçlamaya. Olayı bize bağlamaya ne hakları var.
Babaanne, kv, hala, teyze siz gelin konuşun. Sizlik durum yok diyor.
Bunlar karı koca bize atıyor suçu. Aranızdaki sorunu hangi hakla bağlarsınız bize. Haklı görünmek için sanırım. Beni mi kötü göstermek derdi.
En sevmediğim kadın türü o da geldi eltim oldu. İleride de çok sorunlar çıkartacak gibi. Ben aile sorunlarına alışkın değilim. Ailece kendi halimizde yaşarız biz kimseye karışmayız.
Bugün gidip konuşalım madem öyle dedik. Abisi gelmesinler. Yine sorun çıkartabilir demis esi için. Anlamadım bu kadını. Derdi neyse.
Her şey 1 ay öncesi oldu. Onlarda otururken. Bebekleride var. Kv de kalıyordu bebek gece gündüz hastaydı o ara gece kv bırakamıyordu gelini çalıştıği için. Neyse konuyu açtılar yine bende kalıyor evleri soğuk vs dediler. Hep diyorlar bunu zaten. Bende düşünemedim alınacaklarını. Gayet gülerek "gece aglayacak nisanlimi uyandiracak bebek" dedim gulustuk. Gerci nisanlimin horlamasi uyandirir cocugu dedim.
Bundan dolayı nişanlimada tavır almıslar konusmuyorlarmış 1 aydır.
Akşamda olay çıkartıp benim kurdugum bu cümleye bagliyorlar. Ben oyle cumle kurdum diye sorunlar buyümüş sözde. Eşi ile arası da bozulmuş vs vs.
Biz öncesi konusacaktik ama hiç biraraya gelmedik. Evlerinede gitmek istemedim. Özür dilenecek bir durum yoktu. 2haftasonu gittiğimde de evde yoklardı zaten abiler.
Hangi kafayla bana bağlıyor sorunu anlamış değilim. Var mı böyle eltiler. Ayılıp bayılmalar numaralar kıskançlıklar.
Beynim yandı. Evlenmeden neler yaşıyorum. Evlenmesemm mi? Sorunlu aile korkuyor insan.

Ama bir de kahvaltı mı yemek mi ne vardı burda yaşıyorsunuz gibi bir şey demiştin

Orada da sana karışma etme seni kötü
Bilirler demiştik

Demek ki tecrübe böyle bir şey biz hissettik gelen çığı ama sen o kartopu daha dedin

Çözüm mesafe

Abiye de nişanlın desin karışmayız görüşmeyiz olur biter diye

Yani sana şimdi evlenme desem dogru düzgün biriyle ilerde evleniceğinin garantisini kim verecek?
Benim gözlemlemelerime göre erkek tarafının ailelerinde hep sorun oluyor naparsan yap boyle tipler gelir seni bulur.
Valla nişanlından memlunsan ayrılma ama bence eltinle kaynınada kaf dağı kadar mesafe koy.
Aslında bu tarz durumları leyine cevirmeyi biliceksin.
Bak eltinle ömür boyu yüzyüze gelmemen için bir fırsat sana kullan bunu kullanabildiğin kadar:)
Senin yaptıgın bişey yok ama sen mazlumu oyna biraz nişanlın bugun telefonla arasa biraz ağla işte moralim cok bozuk benim yüzümden mi oldu şimdi falan de az biraz oda vicdan yapar hahah :) Durumu lehine çevir canım.

O senin elti adayın değil yalnız sen onun elti adayısın.Söylediğinde bana göre gayet sinir olunacak bi şey bana söylense ben tepki verirdim.Boşanmaya kadar abartılacak bi durum değil tabi o kısmı anlayamadım ama özür dileyebilirsin beklediği odur onunda belki.

Abisi hemen nişanlımı aramış "mutlu musun boşanıyoruz" demiş.

Nişanlınız ne alaka dememiş mi?
Sorun ne ise net bir şekilde söylesinler ki konuşulsun. Tamam sizin söyledikleriniz de hoş değil ama uğruna boşanılacak şeyler de değil. Gene de bozuldularsa mesafe koyarlar olur biter.

Evet öyle bir şey yaşanmıştı.
Kimsenin hayatına da karışmamıştım halbuki.
Eşi ile sorunu bana bağlamak.
Birde siz gidin konuşun gerisi ona kalmış diyorlar.
Benimle ne alakası bar kocasıyla sorununun.
Tecrübee...

Eltim desem daha nişanlısın hemen benimsemişsin eltiliği diyorlar.
Aday diyeyim dedim. Taamam aday benim.
O olayla bu olayın hiçbir bağlantısı yok.
Çoğu kıskançlıktan yapıyor diyor teyzesi falan.

senin söylediğin de ama şaka ile karışık laf sokmak gibi olmuş şimdi ...
Bana tavır alıp konuşmayabilirler. Kardeş arasını da bozuyor ama.
1aydır konusmuyor kardesler de.
Laf sokmadım ben. Boşanmayı düşünecek kadar da büyük sorun yaşatmadım ben.

Beni çok bayar muhabbetler.
Nişanlıyken öyle oturayım kalkayım,muhabbet edeyim çok sıkılırım diye hiç katılmamıştım aile buluşmalarına.
Bence sen de kes samimiyeti.
Çok gereksiz bana inan.

Ailenin temeli sağlam atılmışsa kolay kolay senin lafınla yıkılmaz
daha önce sorunlar var demek ki bebeğin oluşuyla birikmiş demek ki kabak senin üstüne patlladı sanırım kadın bebeğin evliliğin çalışma hayatı boğdu ve evlilikte kriz çıktı zaten çocuğun oluşumuyla ya evlilikler daha iyi oluyor yada hep krizler çıkıyor , kadın evliliğine hakim ve güçlü duruş sergilemezse bir şeyi bahane edip boşanmayı hızlandırıyor , evlilikte gül bahçesinde gezerken dikinleride görmezden gelmeyeceksin , güçlü olacaksın

Demiş demez mi? Bizimle ne alakası var demiş hepsine.
Aile büyükleri rica etmiş gelin konuşun diye ama şu an konuşmak istemiyorlar elti ve abi.
Kocası ile sorunu bana bağlaması ikisininde acıttı canımı.
Nişanlım bana hak veriyor. Herkes farkında. Çok erken gösterdi yüzünü. Basit.

Beni çok bayar muhabbetler.
Nişanlıyken öyle oturayım kalkayım,muhabbet edeyim çok sıkılırım diye hiç katılmamıştım aile buluşmalarına.
Bence sen de kes samimiyeti.
Çok gereksiz bana inan.
Aile yemeğiydi aslında. Bende uzak durmaktan yana olan insanım. Sürekli gitmem kv evine.
Eltiyle de ailece oturduk genelde.
Bu olandan sonra zaten hiçbir kuvvet samimiyet bekleyemez. Aynı ortamda elbette olacağız. Merhaba der geçerim yok gibi davranırım.
Daha neler yaşayacagız acaba. Uzak durmaya çalıştıkça ortasında kalıyorum.

Şimdi eltiniz böyle bi konudan olay çıkartıp sizinle küsecek raddeye gelmişse bilin ki çok kıskanç bi eltiniz var ancak siz de eltinizden aşağı kalır değilsiniz.Önceki konularınızdan okudum evleri soğuk diye kv nizde kalıyolarmış siz de demişsiniz ki buraya mı taşındınız.Size şunu söyleyeyim mi benim en gıcık olduğum insan tipi nedir biliyo musunuz böyle gülerek şaka yaptım diyerek laf sokan tipler işte siz de öyle bi insana benziyosunuz.Yahu size ne kv desinde kalır kalmaz size mi soracak.Beniz eltimler de kv lerde kalmak için fırsat kollar ben hiççç tınlamam banane isteyen istediğini yapar.Kalırlarda ederlerde ara da biz de kalırız ama bunun davasını yapmam.Çünkü eltimin kv ile olan ilişkisine laf dersem bilirim ki kıskanç yaftası yicem o yüzden bazı olaylarda sessiz kalmayı tercih ediyorum.Size tavsiyemdir ağır taşı kimse yerinden oynatamaz.Bence gidin kıskanç eltinizden özür dileyin siz yanlış anladınız vs şeklinde yapıcı olun.Çünkü böyle giderse daha çok olay yaşarsınız.

Eltim desem daha nişanlısın hemen benimsemişsin eltiliği diyorlar.
Aday diyeyim dedim. Taamam aday benim.
O olayla bu olayın hiçbir bağlantısı yok.
Çoğu kıskançlıktan yapıyor diyor teyzesi falan.

Eski konularına da baktım da şakayla karışık art niyet yok diye diye laf sokuyosun resmen sen.Gayet art niyetli geldin.Kayinvalidenin evi kaynının annesinin evi,bebek nişanlımı uyutmaz dediginde bebeğin amcası.Öyle laf sokarsan daha çok kavga gürültü çıkar, şaka bu değil kusura bakma.Sen daha aileye tam girmeden insanların aile düzenine laf atamazsın girsen de atamazsın.Yazık eltine ne diyim böyle yapacaksan evlenme bence de

Müstakbel eltim doğrusu, yani gelecekteki eltim oluyor. Kötü niyetle yapmamışsınız ve boşanma noktasına getirmez yani sizi boşanma sebebi göstermeleri komik ama böyle şakalar yapabilmeniz için erken bi vakit, Bi kadın bunu yanlış anlayabilir, sizi iyi tanıyan birisi bunun şaka olduğunu bilir ama tanıma aşamasında olan biri yanlış anlar .Özellikle de çocuğu hastayken alıngan olan bir anne.
Bu durumda ilerde kendimi kötü hissetmemek adına ararıp özür dilerdim ancak bi daha samimi olmazdım. Siz de kendinize göre doğru olduğuna karar verdiğiniz şeyi yaparsınız.

Haklı çıkmak için suçu üzerime atmaya hakkı yok.
Kocasıda bunu anlamıyor sanırım.

Doğrudur.
Ama işte en güzeli daha az görüşmek hatta düğün hazırlıklarını bahane edip hiç görüşmemek daha güzel bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…