Yav tamam sen haklisin! bu nedir ya?!Bilmiyor mıhlama yapmayı tabi ki ne anlar derim. Neden o yapsın derim. Bilmeyene bilmiyorsun sen yapma denir.
Kadın dururken ve beni kendisi kahvaltıya çağırmışsa nişanlımın üzerine atamaz tabi ki!
Tüm ailede esprilerime alınan yok. Ne hikmetse eltiye batıyor her şey. Kadının kendisinde sorun var.
İnşallah hayatınızda eltim gibi biri çıkar karşınıza anlarsınız o zaman beni.
Nasil espriyse; bi tek konu sahibi komik buluyorAhaha o mu entrika üretiyor? Entrikacının önde bayrak taşıyanı sensin bence.
En gereksiz insan tipi. Millete laf sokar sonra da şaka yaptım ehehe, der. Keşke kadıncağız biraz eli maşalı olsaydı da o yaptığın esprimsileri midene soksaydı, kim hazımsızmış görürdün o zaman.
Bir de sürekli sülale kıskanıyor diyor diye bozuk plak gibi tekrarlama kardeş. Neyini kıskanacak senin, mahalle ağzını mı? Bi cart kaba kağıt demediğin kalmış.
Allah yardım etsin çevrendekilere en çok da o saf nişanlına. Adamın ömrünü çürütürsün sen, rezil rüsva edersin.
Bence konu sahibinin bize yansitmalari bunlar.. "Beni kiskaniyolar, elti benle ugrasiyo, ben cok onemliyim bana hirsindan bosaniyo, ben lafimi esirgemem, ben ben ben" ayaklari hep.. Ben oyle hissettim en azindan.. Bilemiyorum..Şimdi arkadaşlar konu sahibinin üzerine çok gidiyoruz tamam hatalı ama eltisinde de şunu gördüm hani biz büyüğüz siz küçüksünüz herkes haddini bilecek modundalar.Yani elti dediğin nedir ki böyle bir lafıyla boşanmalara vardırıyo konuyu.Ne kadar kıskanç biriymiş ki olayı büyütüyo.Ayıp denen bişey var yani ortalığı birbirine katacağına kırıldığı noktayı söylerdi yada uyarırdı bir daha bu şekilde konuşma diye.
Kk'da genelde kaynana, gorumce, elti konularında konu sahibi desteklenir.. Ama burda sayfalarca satirlarca sana hatali oldugun nokta anlatilmis durmus.. Birak birazcik pay cikarmayi, burda da milleti yiyeceksin.. Sakin ol arkadasim biraz.. Hicbirimiz seni tanimiyoruz, garezimiz yok.. Bi yanlisin varsa, ki insaniz olabilir, evliligin ve insan iliskilerin adina belki faydasi dokunur sana bu soylenenlerin.. Her zaman hakli olmak zorunda degiliz veya hep hakli olmak mutluluk demek degil.. Onyargili olup surekli savunmaya gecmek yerine biraz oz elestiri yap lutfen..Ben her zaman haddimi biliyorum. Teşekkür ederim.
Had bilmeyene de haddini bildiririm.
Yazı dili işte kuzenin eşine de benzer kankanada!
Her lafin ayri olay ya.. Eltinin kocasi esine deger verip dinliyosa "karisinin agzina bakiyo, ipler kadinin elinde, olgun degil".. Ama senin esin ayni sekilde davransa "beni cok sever, uzulmemi asla istemez".. Yapmayin ya..Yok görüsmeme isteğime karşı gelen bir abi değil. Hanım sözü dinler ipler eşinde.
Karşı gelecek olgunlukta değil abisi. Eşinin ağzına bakar
Çok haklısınız gerçekten.
Elti de konu sahibi gibi uyanık olsa şakaya vurur laf sokar, iğnelerdi kocasına fln yansıtmadan. O zaman böyle kıskanç görünmezdi garibim
Kendisi gibi şaka adı altında sağlı sollu laf sokan sinsi bir elti gerek aslında ama her aileye bir tane düşüyor demek ki...
Konu sahibi, siz hala anlamıyorsunuz.
Biraz empati yapın. Varsayalım ki eltiniz sizi her görmede şakayla karışık size bir laf soksun ve o lafların hiçbirinin karşılığını vermeyin, hep susup oturun. İster istemez içiniz şişecek artık ve bir yerden sonra mutlaka patlayacaksınız da. Elti de böyle olmuş işte. Siz hala benimle ne ilgisi var diyorsunuz ama kadın dolup patlamış artık.
Bir de şöyle bir durum var: Büyüklerin yanında saygısızlık olmasın diye çok fazla laf dalaşına girilmiyor. O kadın da belli ki böyle yetişmiş. Siz ona ailenin yanında sürekli laf sokup durduğunuzda; o da belli ki büyüklere saygısızlık olmasın, çirkeflik gibi algılanmasın diye susmuş ama eminim ki aileden de bir destek beklemiştir. Ki zaten bir yorumunuzda kendiniz de bahsetmişsiniz. Siz "Bu çocuk annesiyle babasıyla uyusun, nişanlımı uyutmaz" dediğinizde, o da nişanlınızdan "Ben rahatsız olmuyorum." demesini beklemiş ama nişanlınız böyle bir şey dememiş. Haliyle ne oldu, bu kadın hem durup durup elti adayından laf yiyor ama kendisi saygısızlık yapmamak için karşılığını veremiyor hem de aileden de bir destek göremiyor. Hal böyle olunca da kadın şişti şişti patladı sonunda. Şu an size karşı olan tepkisi inanın çok normal.
Bana kalırsa sizin düğün işi zor. Daha evlenmeden ortalık yeterince karışmış, huzur kaçmış bir kere. Sana sen haklısın diyen nişanlının ailesi emin ol eltine de aynı lafı söylüyordur daha fazla iş uzamasın diye. 2 elti böyle inatlaşma ya devam ederseniz en sonunda kv, kp patlar. Sen daha nişanlısın gözden çıkartırlar seni haberin olsun. Nişanlına da çok güvenme 2 gün sonra bıktım arada kalmaktan diye rest çekebilir.
Sizde herkese şaka yapılmacagini öğrenmiş oldunuz bu sayede. Gerçi sözleriniz pek şaka gibi değil de neyse.
Nisanlinin ailesi seni destekliyor sanma.gelinleri birbirine kirdirip arada geçinen cok.sana gelip baska eltine gelip baska konusurlar.güvenme.agzini sıkı tut.mazlumu oyna.görüşme ne guzel işte.simdiden elti ve kayin derdinden kurtuldun.söylediğin sozlere dikkat et daha gelin olmadan o ailenin işine gücüne gelinine ogluna dil uzatma.sen espri dersin baskasi demez.mesafe candir can
Her lafin ayri olay ya.. Eltinin kocasi esine deger verip dinliyosa "karisinin agzina bakiyo, ipler kadinin elinde, olgun degil".. Ama senin esin ayni sekilde davransa "beni cok sever, uzulmemi asla istemez".. Yapmayin ya..
Bebek hasta diyorsunuz, kadın zaten çalışıyor bebeği hasta kayınvalide bakıyor, sizin yaptığınız espri sizce doğru mu? İlerde anne olduğunuzda çocuğunuzla ilgili böyle dalga geçilirse daha net anlarsınız, çocuk büyütmek kolay değil kayınvalideyle yaşamak da kolay değil, evlerine gidiyorsanız hal hatır sormak için gidin şahsi görüşüm. Bir lafla kimsenin yuvası yıkılmaz ama zaten sorunlar, hastalık varken bir sorun da siz çıkarttığınız, can sıkacak şeyler söylediğiniz için haliyle şuan bu duruma gelmiş olabilirler. Benim bebeğimi amcası çok sever ve eltim de, üstelik şuan çocuk istiyorlar bir kıskançlık görmedim, dilerim görmem de, orda hiç kalmadık ama kalmak zorunda olsam ve kocamı uyandırır kalmayın dese eminim çok bozulurum. Siz lafınıza dikkat etmediğiniz sürece zaten insanlar hep uzaklaşacaktır sizden, kıskançlık başka bir şey her mesajda beni kıskanıyor yazmışsınız ama zannetmiyorum.
Şimdi bende düşündüm acaba benmi konuyu yanlış okuyorum diye.
Tamam sizde biraz patavatsızlık yapmışsınız bazı konularda fakat kocasndan bosanma sebebi olacak kadar veya sizi evine almayacak kadar yada sizin selamınızı kabul etmeyecek kadar bişey görmedim ben.
Haa sizden hoslanmadımı bunu kendi içinde düşünür örter tartar biçer size gereken mesafeyi koyar.
Yada size ben şakadan hoslanmıyorum bana şaka yapmada diyebilrdi. Neden söylemeyip arkadan sallamayı tercih etti ?
Sizin suratınıza gelip birebir bunları konuşmuş olsaydı ve sizde bunu bile bile kadının üstüne gitseydnz tamam o zaman derdim bu kız kaşınmış ama ortada öyle bir durumda yok.
İnsanlar rahatsızlık duydugu seyleri kendileri dışında olan ikinci üçüncü kişiler aracılıgıyla söyletip ikinci üçüncü kişilerin huzurunu bozuyorsa haklı olsa bile haksızdr benim gözümde.
Bir allahın kuluda şurda yazmamış madem bu kadar rahatsızlık duyuyordu neden suratına söylemedide arkandan konuştu diye. Vallahi pes.
Ama sizdede hata var gerçekten birdaha şaka bile olsa kimseye bir şey demeyin bakın böyle sakızz gibi uzar gider işte.
Şimdi arkadaşlar konu sahibinin üzerine çok gidiyoruz tamam hatalı ama eltisinde de şunu gördüm hani biz büyüğüz siz küçüksünüz herkes haddini bilecek modundalar.Yani elti dediğin nedir ki böyle bir lafıyla boşanmalara vardırıyo konuyu.Ne kadar kıskanç biriymiş ki olayı büyütüyo.Ayıp denen bişey var yani ortalığı birbirine katacağına kırıldığı noktayı söylerdi yada uyarırdı bir daha bu şekilde konuşma diye.
Bir de eltiniz size baştan gıcık olmuş ne söyleseniz kadına batıyo ne deseniz kötü niyetli algılıyo.Siz de biraz sivri dilli olmayın bundan sonra da pek muhattap olmayın çünkü eltinle anlaşamayacağınız çok belli şimdiden yüz göz olmuşsunuz.
Bana öyle espri yapılsa bende gülerek cevabı veririm.Nasil espriyse; bi tek konu sahibi komik buluyor
Herkes seni haksız bulmuş ama ben seni haklı buldum
Doğru söylüyorsun iletişim sıfır
Yanı sen düz bi insansın , karşındakine ne hissediyorsan yüzüne söyleyebiliyorsun.birini sevmediysen onunla görüşmeyi kesmek sana göre en mantıklı olanı
Ve mesela bu eltinin de senin karşına çıkıp SEN NEDEN BÖYLE BÖYLE DEDİN?BU SÖYLEDİKLERİN BENİ KIRDI,veya SEN BİZİM HAYATIMIZA BU KADAR MÜDAHALE ETME, ŞAKA YAPIYOR OLSANDA BENİMLE SAKALAŞMA gibi şeyler söylemesini bekledin.sen olsan öyle yaparsın çünkü.
Ama eltin senle bişey konusmayıp eşine falan dünyayı dar edince de sana ters gelmiş
Bende hep bu yüzden kaybediyorum,herkesi kendim gibi sanıyorum ama bence biraz mesafe koyabilirsin nişanlının ailesiyle arana
Demekki onlar senin gibi değiller
Farklı şehir mümkünse farklı ülke hatta farklı kıta diyorum...
Dağlar kadar mesafe koydum eltiye. Düşman değilim abiye de eltiye de. İşim olmaz onlarla artık. Kapılarına dahi gitmem gönül almaya... Muhatap olacak insan değiller. Aİlesi de çok şey göremeyecek benden. Yapmam.
Nişanlımla da bir şey konuşmuyor. Kocası gidip konuşuyor. Sonra sen neden ayağına gidersin. KArdeşi be sorun varsa kardeşi ile
E varmış bı karın ağrısı...Olay çözüldüüüü
Bu kız eltim yani. Nişanlanınca benim nişanlıma çok ısrar etmiş "teyzemin kızı ile evlen" demiş demiş durmuş.
Sonra ikna edemiyor pes etmiş. 2 yıl olacak ama içinde ukte kalmış.
Ama dert etmiş bunu. Nişanlımı da kötülüyor şimdi kocasına.
Beni de istemediğinden. Her dediğim batıyormuş.
Evlerden uzak böylesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?