Elti evine ilk ve son gidis

Ev sahibi bu şekilde davranamaz o yüzden eltininizin yaptığı cok yanlış dilini tutabilirdi.Aynı zamanda sizin yaptığınız da yanlış mesafeliyseniz kapıyı açmayacaksıniz degilseniz eğer mutfakta sohbet edeceksiniz hep birlikte yardımlık bir durum olmasa bile..Sizi uyarmış kaale almamışsınız asıl sizin bu özgüveniniz niye diye sormak istiyorum.Evin sahibi hop cekil bakayım dediyse o salona gideceksiniz sonrasında da buna göre degerlendireceksiniz onu.Oysa siz tam tersi davranmışsınız böyle bir uyarıyı yapan eltinizi daha da tahrik edecek sekilde davranmissiniz cok yanlis buldum sizi de..

Kadın resmen kumpas kurmuş cok zekice
Tebrik etmek lazım
Bir tasta iki kus misali..

acaba şuna kızmış olabilirmi eltiniz. kız mutfakta yemek hazırlarken şizin içeride oturuyor ve ona yardım ediyor olmamanız canını sıkmış olabilir mi? çünkü benzer şeyi bende yaşadım. eltim içerde yayılmış otururken kv mutfak işleri baktım üstüme kaldı. bir gıcık oldum o an anlatamam. sonra kızın duyacağı şekilde eşime seslendim gel kocacım birlikte yapalım çabuk bitsin diye. sonra eşim gelincede hemen kalktı geldi abi dur sen ben yaparım dedi. o gelincede tamam sen devam et o zaman diyip içeri geçmiş oturmuştum. hani belki o da buna bozulmuş olabilir okurken aklıma geldi. ama yok siz teklif ettiniz üstüne böyle davrandı ise planları tıkır tıkır işlemiş diyebilirim.

Ben anlamadım evinize misafir gelince o misafirden yardım mı bekliyorsunuz hepiniz? Yardım gelmeyince bileniyor musunuz? O zaman baştan kimseyi çağırmayın eve. Valla ben birine misafirliğe gidince kalkıp yardım etmem, sofrayı falan kurarım da yemeği benden bekliyorsa niçin çağırıyor? En başta gelme desin.
Ki benim en nefret ettiğim şey bana gelen misafirin mutfağa girip yardım etmesi. Her şeyimi kendim yapmayı seviyorum, en son gelen misafir sıvı deterjanım dolu olmasına rağmen su koymuştu çıldırmıştım deterjanı çöpe attım resmen.
Kapı olayına da gelirsek sizi biraz haksız gördüm orda. Bırakın eşine kendisi kapıyı açsın ama siz açtınız diye de böyle çirkef davranması ne mal olduğunu göstermiş.
Bir daha gitmezsiniz olur biter.

Konu bana " kapıyı ben açtığım için omuzlandım" meselesi kadar düz ve basit görünmedi. Geldiğiniz andan itibaren tavır davranış, göz süzme ve binumum sözlerle eltiyi tahrik etmiş olabilir misiniz diye düşünmedim değil. Sanki iki bilir kişi olarak içeride oturmuş ve yeni gelin sizin gibi statü yükseği geline hizmet etsin istemişsiniz gibi görünüyor. Üstelik kv'yi de başına temelli olarak bırakıvermişsiniz, yeni evli insanların evinde kışı geçirmek için gelen bir kv var. Kimbilir evde neler yaşıyor, neler hissediyor eltiniz. Kaynınızın iyilip perisi olduğundan o kadar eminsiniz ki allahtan yardım diliyorsunuz kendisine, hayır boşuna seviniyorsunuz bence, kendi elinizle kendi kuyunuzu kazmışsınız, ayrılmaz onlar boşa ümit bağlamayın, yeni evliler çok duramazlar yakında barışırlar ama siz kv'yi başınıza sardığınızla kalmışsınız. Eee iyi de olmuş, ortak paylaşın kv'li görevi bence. diğer türlü adaletsizmiş zaten.

Beklemem yaparsa jest olur o ayrı ben konu sahibinde kv lik edası sezdim geçmiş bir doluda konusu var elti başlıklı

Her neyse evet yardım beklemem benden önce kapıya atlanmasını da istemem

Bence kv kisin o eve gitmesini istemesigi icin sinirini senden cikarmis ve istedigini elde etmis kv artik gitmicekmis

Beklemem yaparsa jest olur o ayrı ben konu sahibinde kv lik edası sezdim geçmiş bir doluda konusu var elti başlıklı

Her neyse evet yardım beklemem benden önce kapıya atlanmasını da istemem
konu sahibi kendi yazmış zaten o evde daha önce ben oturdum kaynanayla,kaynım da vardı.kendinde üstünlük görüyor.

Iste boyle dagdan gelenler oluyo napacaksin cehalet almis basini gitmis munakasaya bile gerek yok. Esinide tebrik ederim arkanda durdugu icin

konu sahibi kendi yazmış zaten o evde daha önce ben oturdum kaynanayla,kaynım da vardı.kendinde üstünlük görüyor.

Aynen öyle
Zaten mesafeli olduğun biri, akrabalık ilişkisi ayağına mecbur yemeğe alınmışsın e misafir gibide içerde oturuyorsun zaen kapıya da atlamayıver belki kapıyı açıp kocasına iki çift laf edecek

Başıma geldi misafir çağırdım bide baksam ki çay yok evde biz içmeyiz çünkü çay, bizde kahve bittiğinde eyvah denir,eşim geldi hemen fisildadim çay al gel diye aşağısı market indi aldı

Benim de ilk evim aynı böyleydi. Eskiden ailecek otururlarken onlar baska eve gecti ben o eveegectim. Ama o evde hanımın Ben oldugum pek kabullenilmedi.. Burada da elti sonra gelmiş kadıncagız kendini dışkapının dış mandalı hissetmek istemiyor.
Bir evde kapı acmak, telefona bakmak dolapları acmak vs davranışlar için misafir davranmamalı bence. Ben de bunlar olunca ben yaparım diyordum dedikçe yapılırsa da çileden çıkıyordum.

Son düzenleme:
Bakin konuyu tam diger taraftan gostermeye calisicam size.

Bu forumda ne zaman yazsam tepki alir bu konu. Ama var boyle bir sey. Ablam kayinvalidem teyzem vesaire farketmez ne kadar yakin olursa olsun kimsenin evine gittigimde suyu bile almam. Ev sahibi getirsin. Masaya falan da yardim etmem cunku misafirim. Agirlamayacaksa ne diye cagirdi? Benim evimde de kimse almasin. Mutfaga girseler cok rahatsiz olurum mesela.

Benim evimde kapi calsa biri yonelse yine rahatsiz olurum. Ona ne? Konu esime kapi acmak degil. Belki catkapi dayanan komsu var ve ben kapiyi acmayip evde yok numarasi yapicam. Belki kapicidan bir sey istedim, belki surpriz hazirladim misafirime, belki bizim mahallede cok pazarlamaci geziyor...

Illa kotu veya belli bir sebep aramayin
Bir kisi evinin artisina eksisine en hakim kisidir. Birakin o karar versin. Misafir gibi davranin.

Benim tepkim ittirmek bagirmak falan olmazdi. Kocam da kapiyi anahtarla acip kendi girer kapida karsilamam. Ama ben acma dememe ragmen misafir kapiyi aciyorsa pek de tatli olmayan bir dille bunu neden yaptigini sorarim. Konu hakimiyet kurma falan degil. Kendi evimde ben hakimim zaten. Baskasi mi hakim olacakti?

Hiç dert etmeyiniz, bi gun esinizin gelmesine yakin yemek hazirlarsiniz, kapi calinca kv nizin ayaklanmasini bekler, tam acacakken "kocama kapiyi ben acarim, burasi benim evim" dersiniz, olay biter dert biter

Şaka bi yana umarim sorun yasamazsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…