• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti hitabı nasıl olmalı?

Konum dediğim eşimin onun eşinden büyük olması.
Ayrıca kayınpederimiz olmadığı için eşimin baba gibi görülmesi,baba gibi davranılması. Ve eltim gelene kadar da bu hürmetin bana da gösteriliyor olması
:kahve: tez kellesi vurula ....
Şaka şaka şimdi yaşlarınız yakınsa yenge demesi gerekmez .Siz ona diyor musunuz ? ya da x gelinim diyor musunuz ? Benim bildiğim siz büyük eş ile evli iseniz size yenge derler
Örneğin eski eşimin abisinin eşi yani eltim ile aramızda 8 yaş var lakin ben yenge dediğini duymadım
Hem istemem de bana göstereceği hürmet yenge demekle bitseydi o hoooo.... bu kadar çok takıyorsanız konum meselesini ona atıyorum adı Ayse olsun ,Ayse gelin deyin .

kızlar size birşey danışmak istiyorm. Eşim iki kardeş ben büyük eltiyim. Eşimle kardeşi arasında 4 yaş var. Ama kendinden büyük biriyle evlendi ve eltim benimle yaşıt. Sorunum bana ismimle hitap etmesi. Ben konumum itibariyle yenge demesini tercih ederim. Çünkü yaşımızın aynı olması bizi eşitlemez diye düşünüyorm ,konum önemli değil mi
Kayınvalidemin buna müdahale etmesini arzu ederdim ama etmedi,normal karşılıyor. Aynı yaştasınız ne olacak diyor.
Ancak eltimle yaşımız aynı olabilir ama gerçekten beyin yaşı çok daha küçük. O ergen davranışlarıyla bana ismimle hitap ederken çıldırıyorm.
Hep alışırım diye düşündüm ama hayır aksine hergeçen gün daha çok sinir oluyorm.
Sizce uyarmalı mıyım? Uygun olur mu? Çok taktım bu meseleye. Hem de çok sık görüşüyoruz.
Fikir verirseniz sevinirim.
Bu nasıl bi ego şoka girdim :işsiz:

Yükü de adaletli bir sekilde dagitacaksiniz.
Aslinda siz böyle seylere sinirlenmissiniz de isme takilmissiniz.
Insanlar evlendikten sonra illa ki değişir hal tavırları aile icinde. Eskiden evin toy çocuğu gibi bakilirken bir anda bende aile kurdu adam oldu mantalitesi ile yaklasilinca insalara tavırlar degisir bu eltinizle ilgili olan bir durum degil.

Haklısınız birçok yönü var durumun.
Ben sorunun temelini keşfetmeye çalıştım. Sebep olarak bunu gördüm. Başta söylediğim gibi fazla geleneksel bir ortamda büyümüş olmam bunda etkili diye düşünüyorm.

Yükü adaletli dağıtma meselesine gelince. Ona da gayret sarfediyorm ama malesef olmuyor. Herkes köşesine çekiliyor.
Daha önce de bir kaynana konusu açmıştm. Kaynım bekardı o zaman. O bekar olmasına rağmen kayınvalidem bizimle yaşadı yeni evlendiğimiz sıra.
Neyse bunlar hep ayrıntı aslında.
Teşekkür ediyorm ilginize.

Haklısınız birçok yönü var durumun.
Ben sorunun temelini keşfetmeye çalıştım. Sebep olarak bunu gördüm. Başta söylediğim gibi fazla geleneksel bir ortamda büyümüş olmam bunda etkili diye düşünüyorm.

Yükü adaletli dağıtma meselesine gelince. Ona da gayret sarfediyorm ama malesef olmuyor. Herkes köşesine çekiliyor.
Daha önce de bir kaynana konusu açmıştm. Kaynım bekardı o zaman. O bekar olmasına rağmen kayınvalidem bizimle yaşadı yeni evlendiğimiz sıra.
Neyse bunlar hep ayrıntı aslında.
Teşekkür ediyorm ilginize.

Rica ederim de.. dediginiz gibi bunlar hep ayrinti. Esas olan durum esinizin aile konusundaki terazileri yanlis ve yaptirimi yok. Bu durumu çözmeniz etrafinizdaki küçük seyleri takinti yapmamaniza neden olur. ve sizin ic sıkıntınıza sebep olmaz.

Bu kadar tepki alacağımı düşünmemiştim. Herkes kendini haklı görür ya:KK22:
Tamam artık kızmayın. Anladım:21:

:oops:Yaa egodan mı oluyor ki:oops:
Bilemiyorm belki de.
Ben kararsız kaldım size danıştım.
Takmayın böyle şeyler çook eskide kalmış aynı yaştasınız ayrıca nasıl rahat ediyosa öyle seslensin insanları rahat bırakmak lazım kaynınızın saygısızlığı yenge kelimesiyle alakası olamaz diye düşündüm

Takmayın böyle şeyler çook eskide kalmış aynı yaştasınız ayrıca nasıl rahat ediyosa öyle seslensin insanları rahat bırakmak lazım kaynınızın saygısızlığı yenge kelimesiyle alakası olamaz diye düşündüm

Bizim toplumumuzda erkekler eşlerini kendinden aşağıda görme eğilimine sahiptir ya kaynım da beni eşiyle eşit görmeye başladı. Yani kendinden aşağıda
Ben böyle düşündüm. Bileyorm. Başka ne sebebi olabilir bu değişimin.

Bizim toplumumuzda erkekler eşlerini kendinden aşağıda görme eğilimine sahiptir ya kaynım da beni eşiyle eşit görmeye başladı. Yani kendinden aşağıda
Yani kaynınız böyle düşünüyosa çok saçma eşini seven adam kendinden aşağıda görmez ki..

Ben konumum itibariyle yenge demesini tercih ederim. Çünkü yaşımızın aynı olması bizi eşitlemez diye düşünüyorm ,konum önemli değil mi

Vallahi bana acayip derecede sacma geldi düşüncelerin. konum nedir yahu esin büyükse büyük ne alaka yani. benimde esimin abisi 4 yas buyuk esimden, eltimde oyle. ama yenge demek aklimdan bile gecmedi. ismiyle hitap ediyorum yani. cok gereksiz bir hitap zaten. yenge desem ona da tuhaf gelir buyuk ihtimalle. esimin kardeşleri de bizden kucuk biri 1 yas biri 5 6 yas onlarda ikimize de yenge demezler yine ismimizle hitap ederler. yani boyle birseyi bile cildiriyorum diyecek kadar kafana takman cok tuhaf.

Yenge diyor
Ve eltim geldiğinden beri yenge dememeye çalışıyor,benimle konuşurken ortaya konuşMaya başladı

Düşünceni bildigi icin rahat edemiyordur

niye eşit olalım

Tabi ki esitsiniz yahu

Esinin yenge dememesiyle hic bir alakasi olmayacağı kesin de. buyuk ihtimalle önceye göre daha samimisinizdir. artık aileden biri gibi gördüğü için rahat davranmaya baslamistir ya da yumusak gördüğü için rahat davraniyordur.

Bu kadar tepki alacağımı düşünmemiştim. Herkes kendini haklı görür ya:KK22:
Tamam artık kızmayın. Anladım:21:

Haha :) neyse insan bazen düşünebiliyor demek ki oyle seyler. bosver takılma. kadına da artık takmadığini hissettir bari de rahat olsun yanında

ayni yastaysaniz niye yenge diycek
benim eltim benle ayni yasit ama esim buyuk onlar once evlendii
e nolcak simdi çik hadi çikabilirsen içinden :)))))

çok komik olur onun bana yenge demesii

2017 ye girmisiz gundem hala buysa vay halimize...

babam der ki kulaklari cinlasin, ezan okunurken uzandigin yerden dogrulup ezan bitince tekrar uzanmaya devam edersen ezana saygi gostermis olmaz aksine saygisizlik edersin. Ezan sadece arapca namaz saatinin geldigini duyuran bir cagridir. Ona asil saygi ezan bitiminde kalkip namazini kilmaktir.

Demem o ki, saygi pek te sizin degerlendirdiginiz gibi olmayabilir...

Back
X